bu kalçalara kavuşmak için hangi sporu yapmalıyız

rapisa

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2010
5.571
1.669
jen-selter-gallery46.jpg

jen-selter-gallery46.jpg
jen-selter-kussadasi.com-62.jpg
jen-selter-gallery46.jpg
jen-selter-kussadasi.com-139.jpg

arkadaşlar böyle bir popoya kavuşmak için hangi sporu yapmalıyız. ben kendim bazı egzersizler yapıyorum ama bunun için özel başka birşey gerekirmi spor yapıpta poposu böyle şekilli olmayıp sonradan böyle olan varmı bi el atsanız

kendisi jen selter olur hatta poposuyla ünlü bi kadın kendisi :KK48: squat dışında lunges, back kick gibi hareketlerde yapman lazım. internetten kendisinin videolarını bulabilirsin bakmanı öneririm :)

Squat ve lunges kalçayı sıkılaştırmak ve kaldırmak için tercih edilir tatlım instagramdan squat yada fitness sayfalarını takip ederek program bulabilirsin ben 2 ay düzenli yaptığımda bile az cok farkettiğini gördüm

squat
deadlift
ama öyle belli süre yapıp bırakmak değil.yaşam tarzı haline getirmek lazım adeta.

evet Jen Selter ı ben de biliyorum ama kalçaları dolgu, ABD de cok yaptırıyorlar,Türkiye'deki doktorları araştırabilirsin

callanetics popoyu acayip şekle sokuyor hem de 3 günde farkı görebiliyosunuz

Squat ile olur .Onun dışında kilolu bir bayansan Roberto Carlos a dahi dönüşebilirsin .O yüzden ideal kilodan sonra yapılması daha uygun görülüyor .Baldır bacak popo kaslarını harekete geçiriyor .

Squat ve lunges kalçayı sıkılaştırmak ve kaldırmak için tercih edilir tatlım instagramdan squat yada fitness sayfalarını takip ederek program bulabilirsin ben 2 ay düzenli yaptığımda bile az cok farkettiğini gördüm
evet canım yapıyorum faydasını görüyorum ama sanki popom büyüyormuş gibi geliyor iyi mi yapıyorum kötü mü anlayamadım :KK53:

squat işe yarar ama bu kadının fotoğraflarını baz alma bende yeni öğrendim kendisinde lordoz hastalığı varmış yani omurga eğriliği o yüzden herhangi birimizin bu vucuda sahip olması biraz imkansız :KK70: Laura Gordon diye bir kadın var 20 yaşındakilere taş çıkartır öyle bir güzellik kesinlikle bakmanı öneririm

Al canim bende bu programa uyuyorum 2 aydir yapiyorum ve gercekten cok memnunum benim kalcalarim biraz sarkikti ve 2 yillik beyaz catlaklarim vardi ciddi oranda azaldi

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    116 KB · Görüntüleme: 112
Ya bir squat modasıdır gidiyor ama squat kasında esas çalışan kas popo kası değildir! Squat bol yapan arkadaşlar sağlam bir quadriceps yaparlar ama popo değil. Quadriceps de bacağın ön kısmında dizin üstü ve kalçası arasında uzanır, denemek isteyenler tek seferde 70 squat yapsın ve ertesi gün dizlerinin tutmadığını görünce anlayacaklar ki tutulan yani çalıştırılmış olan yer diz üstleri(quadriceps)dir glutealler değil:)
Ayrıca squat diz eklemlerini çokça zorlar ve bu da zaten 50 li yaşlarda kadınların başına bela olan diz ağrısı kıkırdak aşınmalarını daha erken yaşlara çekmesi işten bile değil. Bence bu egzersizi defaatle kıkırdak takırtılarını dinlemeden yapmaya devam edenler geleceğin diz endoprotez hastası adayları maalesef..
Dolayısıyla gluteus maximus hareketleri diye aratın onları yapın sevgili popo sever hanımlar, yoksa futbolcu bacaklarınız olur benden söylemesi:))

Son düzenleme:
Ya bir squat modasıdır gidiyor ama squat kasında esas çalışan kas popo kası değildir! Squat bol yapan arkadaşlar sağlam bir quadriceps yaparlar ama popo değil. Quadriceps de bacağın ön kısmında dizin üstü ve kalçası arasında uzanır, denemek isteyenler tek seferde 70 squat yapsın ve ertesi gün dizlerinin tutmadığını görünce anlayacaklar ki tutulan yani çalıştırılmış olan yer diz üstleri(quadriceps)dir glutealler değil:)
Ayrıca squat diz eklemlerini çokça zorlar ve bu da zaten 50 li yaşlarda kadınların başına bela olan diz ağrısı kıkırdak aşınmalarını daha erken yaşlara çekmesi işten bile değil. Bence bu egzersizi defaatle kıkırdak takırtılarını dinlemeden yapmaya devam edenler geleceğin diz endoprotez hastası adayları maalesef..
Dolayısıyla gluteus maximus hareketleri diye aratın onları yapın sevgili popo sever hanımlar, yoksa futbolcu bacaklarınız olur benden söylemesi:))
dün gördüm bende başladım o programa ama senn yazını okuyunca daha öncede bu hareketleri yapmış bi insan olarak o üst bacaktaki kalınlaşmanın bundan kaynaklı olucağını farkettim.
peki ama napıcaz ozaman
bu arada benim sorunum bacak kalınlığı hem alt hem üst

dambıllarla ağırlıklı squat daha hızlı etki gösterir, değişik squat şekillerine de yönelmek gerek

X