- 2 Temmuz 2023
- 9.839
- 28.021
- 468
- Konu Sahibi Lady Guinevere
-
Sizinkinde sut alerjisi mi var intolerans mi? Kefire tepki vermesi kazeinle baglantili alerji gibi geldi banada.Benim bebeğim bağırsak tepkili alerjik kilo alımı gayet iyi.
Kaka konusunda yorum yapamam çok değişik şekillerde kaka yapıyor ama mukuslu kaka alerji belirtisi değil sadece. Benim bebeğimde yüzünde sivilcemsi şeyler vardı ilk aşamada kortizonlu krem kullandık dr önerisi ile ve tamamen geçti sonra, sıcak/soğuk/farklı deterjana temas/alerjik olan gıda yenmesi durumunda(tabi bunu sonradan anladık) yüzündeki sivilceler artıyordu. Geçmeyen konak hatta yayılan konak vardı (alerjik gıdadan sonra yüzünün tamamına gün içinde yayılıp akşamına toparlandığını biliyorum). Gaz, gaz yüzünden huzursuzluk (diyetteyim artık yok). Özellikle bir gün iki bardak kefir içtim o gün asla durmadı. Kaka içinde iğne ucu kadar kan ve bazen kakanın sonunda veya silerken kan var. Kaka sonundaki kanı da alerji ile bağlantılı diyor doktorum.
Süt proteini ve yumurta alerjisi. Deri testi yapıldı ve şuan takipte. Kefir konusu o gün ekstra dikkatimi çektiği için (alerjiden şüpheleniyordum) aklımda kalmış. Hatta o dönem sorunu henüz anlamadığımızda doktorumuz probiyotik kullandırdı sanki o bile arttırdı gibi gelmişti.Sizinkinde sut alerjisi mi var intolerans mi? Kefire tepki vermesi kazeinle baglantili alerji gibi geldi banada.
Kilo alimi siz diyet yaptiginiz icin mi iyi? Yoksa diyetsizde mi iyiydi? Asiri kusma ya da asiri ishal yok muydu?
Sizi sadece alerji + pediatri mi takip ediyor?Süt proteini ve yumurta alerjisi. Deri testi yapıldı ve şuan takipte. Kefir konusu o gün ekstra dikkatimi çektiği için (alerjiden şüpheleniyordum) aklımda kalmış. Hatta o dönem sorunu henüz anlamadığımızda doktorumuz probiyotik kullandırdı sanki o bile arttırdı gibi gelmişti.
Kilo alımı daha öncesinde de iyiydi, diyetten sonra da iyi görünüyor şuan için. Aşırı kusma hiç olmadı, genelde kusma varsa normaldi sadece diyetten bir süre önce fışkırarak kusma başlamıştı 1-2 kez ama zaten ondan hemen sonra durum belli oldu onu da ben yine hiperlaktasyona bağlıyorum çünkü dediğim gibi net bu sorun vardı diyemiyorum, kaka ishal boyutuna gelmedi, belki bir iki kez olmuştur. Mukuslu kakalar, kakada iğne ucu kadar kanlar, kaka sonunda silerken gelen kanlar, aşırı gaz huzursuzluk vardı. Kakada ve sonunda gelen kanlar hala devam ediyor muhtemelen çoklu besin alerjisi var, durum çocuk alerji doktoru tarafından takip ediliyor
Normal canımKızlar bazı süphelerim var da sizce bu kaka alerjik bebek kakası mı? Yoksa normal mi? Anne sütü alıyor sadece.
EvetSizi sadece alerji + pediatri mi takip ediyor?
Bence normal bu kaka.Kızlar bazı süphelerim var da sizce bu kaka alerjik bebek kakası mı? Yoksa normal mi? Anne sütü alıyor sadece.
Benim 2 kizimda benzer sebeplerle rota asisi olamadi. Sonra buyuk olan 2 yasini doldurduğunda rota oldu, kardesi 1 aylikti daha.Evet. Çok ileri seviyede değil çok şükür ama erkenden fark edilmeseydi belki de ilerleyebilirdi diye düşünüyorum. Rotadan önce fark edildi, iki doktor önerisi ile rota yapılmadı
Ya kadın bebeği için endişeleniyor senin derdine bak beValla açarımda şikayet ederimde. Burası kaka ya da akıntı fotosu paylaşılan bir kurum mu???
Bebeğin kakası ne demek ya, bebekler gaita yapınca başka mı oluyor.
Medeniyet denilen de bi şey var.
Bebeğimin kakası beni şüphelendirdi.
Alerjik bebek anneleri yazarsa özelden foto atıp yorum istiyorum demek ap ayrı…
Çok geçmiş olsun, nasıl geçirdi hastalığı? Aslında eşim asker o yüzden hep karmakarışık yerlerde bulunuyoruz bence gerekli gerçi artık karmakarışık olmayan yer de yok ama yine de riske edemedik biz de…Benim 2 kizimda benzer sebeplerle rota asisi olamadi. Sonra buyuk olan 2 yasini doldurduğunda rota oldu, kardesi 1 aylikti daha.
Tesekkur ediyorumÇok geçmiş olsun, nasıl geçirdi hastalığı? Aslında eşim asker o yüzden hep karmakarışık yerlerde bulunuyoruz bence gerekli gerçi artık karmakarışık olmayan yer de yok ama yine de riske edemedik biz de…
Sanane benim sorun ettiğim detaydan.Ya kadın bebeği için endişeleniyor senin derdine bak be
Herkese açık yerde isteyen istediğini yazarSanane benim sorun ettiğim detaydan.
Kesinlikle bu şekilde paylaşamaz.
çok sağ olun valla rahatladımKakanız çok iyi. Maşallah
Bizüm tamamen mukus. Onu farkediyorsunuz. Lömbür lömbür sallanıyorçok sağ olun valla rahatladım
ya doktora gidin bence. ben sabah bezini değişirken gördüm hemen doktora koştuk. bu arada doktor kanamayı görmek istiyor. o yüzden eğer tekrar olursa fotoğrafını da çekin. bizim hala tekrarlamadı. popişinde kızarıklık var belki de tahriş oldu o yüzden kanadı diye düsünüyorum. dünden beri ıslak mendil kullanmayı buraktım. suyla yıkıyorum poposunu her bez değişiminde.Ya ilk defa dün bebeğimin kakasında kan gördüm, 3 gündür antibiyotik kullanıyor onun etkisi olabilir mi çok tedirgin oldum
Aslında görünce direkt fotoğrafını çektim elimde olsun diye, şu an takip ediyorum tekrar olacak mı bekliyorum eğer olursa hemen gideceğim ama inşallah olmazya doktora gidin bence. ben sabah bezini değişirken gördüm hemen doktora koştuk. bu arada doktor kanamayı görmek istiyor. o yüzden eğer tekrar olursa fotoğrafını da çekin. bizim hala tekrarlamadı. popişinde kızarıklık var belki de tahriş oldu o yüzden kanadı diye düsünüyorum. dünden beri ıslak mendil kullanmayı buraktım. suyla yıkıyorum poposunu her bez değişiminde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?