arkadaşlar dun 5. kere mutluluk filmini izledim ve yıne agladım. doguda ki kadının halıne ,çaresizliğine, erkeklerın töre yöre dıyerek ahlaksızlıklarını örtmesıne, kadınların kirletilen kadını ezmesine, sevinmesine,erkeklerın bu iğrenç oyununa gurur duyarak bakmasına isyan ettım yine.
kadın ve erkek eşitir, fızıkı olarak eşit degıldır sadece, hatta kadın erkekter daha dırençli, anne ve merhametlidir. bir çok özellıgı erkekten daha yücedır. ve ahlak bekaret degıldır. sevışen kadın şeytan degıldır, o bır durtudur, içten gelır, hakedenle paylaşılırsa sakıkncası yoktur. hakedenle paylaşılırsa dememın sebebı, erkekler adilik için kadınları kullanmayı çok sever, bu nedenle kendını uzmemek için hakedenle paylaşılmalı dedım.
tinkerbellecim biz değilse de çocuklarımız inşallah bahsettiğin o küçük topluluktan oluşan
her bölgesinde her yöresinde bu anlayışın hakim olduğu
kimsenin kimsenin inanışına karışmadığı gibi, kimsenin de kimsenin hatalarını yüzüne vurmadığı
suçlamaya etiketlemeye çalışmadığı
herkesin inandığı gibi yaşadığı bir toplumda
inandığı gibi yaşadığı için yargılanmadığı bir toplumda yaşarlar...
duygum eline ağzına sağlık kuşum, çok doğru söylüyorsun, çok da haklısın
dilerim artık topluca toplumca şu muhasır medeniyetler dediğimiz medeniyetlerin seviyesine geliriz de
en azından herkesin fikrine saygı duymayı öğreniriz
dışlamaktan, ötekileştirmekten, hüküm vermekten vazgeçeriz
aslında anlattıklarının yanında burda bahsettiklerimiz hafif bile kaldı
evet malesef bu yüzden töre cinayetleri ile kimbilir kaç kız öldürüldü göz kırpmadan
peki onlar nasıl eğitilecek, nerden nasıl başlanacak, bunu bilemiyorum işte
en ufak bir önyargıyı beyinlerden silmek bile bu denli zorken
sanırım herşey önce herkesin elini vicdanına koymasıyla başlayacak
bir kişi değişir, arkasından toplum değişir... inşallah...
zina haramsa cezasını toplum olarak dışlayarak mı vermeliyiz fisfisfis
bunun faturasını kesmek bize düşmez ki
allah ile kul arasına kimse giremez ki
belki o kişi affedilecek, biz haddimiz olmadan ceza vermeye kalkıştığımız için biz affedilmeyeceğiz. bilemeyiz ki :sm_confused:
zina haramsa cezasını toplum olarak dışlayarak mı vermeliyiz fisfisfis
bunun faturasını kesmek bize düşmez ki
allah ile kul arasına kimse giremez ki
belki o kişi affedilecek, biz haddimiz olmadan ceza vermeye kalkıştığımız için biz affedilmeyeceğiz. bilemeyiz ki :sm_confused:
resmen yapılan adiliğin faturası kadına kesiliyor...
nasıl bir mantık, gerçi mantık mı var ki
kadının kendisi bu düzene dur demedikten sonra erkek kadının adına böyle birşey der mi ???
erkek kadın adına anca bana sakla kendini demeyi bilir
kadının tapusu kendisindeymiş gibi
kadına ait kullanma klavuzuna sahipmiş gibi
biz acizler olarak da anca gider kullanma klavuzunda yazılanlara uygun hareket ederiz...
ama seviştiği kadın asla kötü değildir işi bitene kadar... (bu sadece bir genelleme, lütfen yanlış anlaşılmasın.)
şimdi islam için konuşuyorum, toplum kurallarına göre değil.
dediğiniz gibi olsa ne islam hukuku diye bir şey olurdu ne de şeriat.
müslüman, hayatı boyunca müslümanlığından mesuldür.
tek sorumluluğu kendi ibadetini yapmak değil, aynı zamanda tebliğdir de.
emri bil maruf, nehyi anil münker cümlesini herkes duymuştur.
manası, iyiliği emretmek kötülükten menetmektir. her müslüman bununla sorumludur.
eğer dediğiniz gibi "yahu belki affedilir ellemeyelim" gibi bir düşünce hakim olsaydı, bu tür suçlara ceza emredilmezdi. Kuran'da haşa "ceza vermeyin bırakın belki ben affederim" gibi bir ibare yok. bu kanunlar apaçık. şimdi zina ayetlerini kopyalıcam gereksiz tepki doğacak diye vazgeçiyorum. bizim kanunumuzda zina suç değil, islam hukukunda suç.
her hukuk sistemindeki cezaların sebebi de toplumu suçtan menetmektir. ve bu gereklidir. anlatabilmişimdir umarım..
şimdi islam için konuşuyorum, toplum kurallarına göre değil.
dediğiniz gibi olsa ne islam hukuku diye bir şey olurdu ne de şeriat.
müslüman, hayatı boyunca müslümanlığından mesuldür.
tek sorumluluğu kendi ibadetini yapmak değil, aynı zamanda tebliğdir de.
emri bil maruf, nehyi anil münker cümlesini herkes duymuştur.
manası, iyiliği emretmek kötülükten menetmektir. her müslüman bununla sorumludur.
eğer dediğiniz gibi "yahu belki affedilir ellemeyelim" gibi bir düşünce hakim olsaydı, bu tür suçlara ceza emredilmezdi. Kuran'da haşa "ceza vermeyin bırakın belki ben affederim" gibi bir ibare yok. bu kanunlar apaçık. şimdi zina ayetlerini kopyalıcam gereksiz tepki doğacak diye vazgeçiyorum. bizim kanunumuzda zina suç değil, islam hukukunda suç.
her hukuk sistemindeki cezaların sebebi de toplumu suçtan menetmektir. ve bu gereklidir. anlatabilmişimdir umarım..
Peki ben de başka bir dine inanıyorsam ve toplumda tebliğ yapmak benim inancıma göre bana da farz ise ve benim dinimde örneğin bakirelik şart koşulmamışsa...
Hepimiz kendi inancımızı tebliğ etmeye kalkarsak toplum nasıl çıkacak bu karmaşadan?
Bir de "o insanları hayatıma sokmam" diyen arkadaşıma birşey sormak istiyorum, bunun öldürmekten ne farkı var? Bu ceza değil mi? " O insanlar..." demek ne demek, baştan birbirimizi ötekileştirmek değil mi? Benim hayatıma sokmayacağım tarzda bir insan türü yok açıkçası. Kimseyi "diğerleri" sınıfında görmüyorum, herkes benim arkadaşım olabilir.
Herneyse, ben cezalandırmanın sadece taşlayarak olmadığını anlatmaya çalışıyorum, ama bu mesajımdan sonra bile sizin gibi inanmadığım ya da inanıyorsam bile inancımın gereğini yerine getirmediğim için psikolijik olarak cezalandırılmaya devam ediyorum.
neyseki islam hukukuyla değil medeni hukukla çiziliyor sınırlarımız
Niçin cinsellik konuları sürekli dinle bağdaştırılıyor anlayamıyorum..
dinde cinsellik demeyelimde zinadanda bahsedildiği içinsengözlerimebaksanab
Dinde değil, İslam'da diyelim.. Hani kültür mozağiyiydi Türkiye'miz? Herkes Müslüman değil ki bu ülkede..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?