• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu kadar üzüleceğimi düşünmemiştim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En azından 6 ayda gerçekleri görmüşsünüz. Maalesef adam haklı, yani herkes çocuklu biriyle ilişki yaşamanın sorumluluğunu kaldıramaz kaldırmak zorunda da değil. Kendi çocuğu yokken bir anda başkasının çocuğuna baba ya da anne olmak kolay değil, kendisinin bunun bilincinde olması sizi kötü bir ikinci evlilikten kurtarmış bence bir yetim sevindirin sadaka verin.

Merhaba,
6 aylık bir ilişkim vardı.Cok sevildiğimi düşünüyordum çünkü değer görüyordum.Ağzima bakan ne dersem yapan beni görmek için fırsatlar yaratan biriydi.Bu hâle geldiğine inanamıyorum ve kabullenemiyorum.Sürekli keşke evlenmeseydin çocuğun olmasaydı o zaman hemen evlenirdim vs diyordu.Bir gün çocuğumla evde vakit gecirdi ve davranışları değişmeye başladı.Ben çocuk sorumluluğunu kaldıramam yarın bizim çocuğumuz olunca aralarinda adeleti sağlayamam tarzında konuşuyordu.Son bir aydır da ayrılmam icin beni manipüle etti, eften püften kavga çıkarıp uzatiyordu.En son evde buluştuk ben regldim ve bana yaklaşmasını istemedim ısrar etti ben de sinirlendim yataktan kalktım lavaboya gittim.Buna kızdı ben gidiyorum vs dedi.Sonrasında gitmedi ama konuyu kapatmadı.Tartışırken ne demek istiyorsun ne yapmaya çalışıyorsun diyordu ben ayrılmayınca da en sonunda kendi bitirdi.Bitmesi gerekliydi biliyorum ama yaşadığım hayal kırıklığını aşamaıyorum çok seviyorum derken bunlari yapması...Annesinin beni istemedigini biliyorum onun mu gazına geldi kendine mi zor geldi yoksa duyguları mı değişti bilmiyorum.Ben boşandığımda bile üzülmemiştim simdi oturup ağlmayı kendime yediremiyorum.Bir an önce bennde de bitsin istiyorum sadece çünkü çıkıp gelse affedemeyeceğim kendimi tanıyorum.
Konunun çocuk sorumluluğu anne engeli olduğunu düşünmüyorum,zaten kadınlar sahip çıkılması gereken bir tür değil neden bu şekilde düşünülüyor anlamıyorum,çocuğuna bakamam kendi çocuğumla arasındaki adaleti sağlayamam ne demekki,kimse sana o çocuk senin olacak demiyorki,annesi var babası var sen kimsinde adalet sağlayacaksın,2. Evliliğini yapan insanlar şunu anlamalı,kimsenin çocuğu sırf siz evlendiniz diye sizin olmuyor,sorumluluğu sizde olmuyor,bakımı sizde olmuyor,evde arada bir göreceğiniz çocuk size yük olmaz,yeterince seven insan bu dengeyi bulur,bu sevgisizlikten kaynaklanıyor istememekle ilgili bir durum,sevince gözü ana baba çocuk görmez emin olun.

Konunun çocuk sorumluluğu anne engeli olduğunu düşünmüyorum,zaten kadınlar sahip çıkılması gereken bir tür değil neden bu şekilde düşünülüyor anlamıyorum,çocuğuna bakamam kendi çocuğumla arasındaki adaleti sağlayamam ne demekki,kimse sana o çocuk senin olacak demiyorki,annesi var babası var sen kimsinde adalet sağlayacaksın,2. Evliliğini yapan insanlar şunu anlamalı,kimsenin çocuğu sırf siz evlendiniz diye sizin olmuyor,sorumluluğu sizde olmuyor,bakımı sizde olmuyor,evde arada bir göreceğiniz çocuk size yük olmaz,yeterince seven insan bu dengeyi bulur,bu sevgisizlikten kaynaklanıyor istememekle ilgili bir durum,sevince gözü ana baba çocuk görmez emin olun.
Konu sahibi çocuğu ile yaşıyorsa, evlendiği adam nasıl arada görsün

Konu sahibi çocuğu ile yaşıyorsa, evlendiği adam nasıl arada görsün
Adam çalışıyor eve gelince görecek,küçük çocuk ödevi var odası var sürekli yanlarında oturacak hali yok zaten 9 gibide uyuyorlar okul çağındaki çocuklar,ben kendi çocuğumu bile aynı evin içinde zor görüyorum,ödevidir,oyunudur kendi dünyasında zaten,hafta sonuda babasında kalıyordur herlade,masraflarıda babası yapıyorsa adama ne sorun olabilirki,çocuk bir taneyse o sıkıntı olmaz adam bahane etmiş diyorum yani,öyle çok göze görünmez bir tane çocuk ne yapacak evde adama.

Ben de öyle düşunüyorum yeterince sevseydi gözüne gelmezdi.Ustelik ben de çalışıyorum yani ona maddi manevi hicbir yükü olmayacaktı.Yeterince sevmemiş demek ki yapacak bor sey yok

Bence cocugunuzu sevmemis. Basta katlanirim diye düsünmüs sizin hatriniza ama zorlamis olmamis yani. Baya da acik konusmus. Üçüncü kisilerle alakasi illa vardir düşünceye itmislerdir çünkü hic evlenmemis arkadasima ben de cocuklu kadinla ne yapicaksin derim. Ama sizi sevse istese kimin ne dediginin bi önemi kalmazdı neticede.

bir anne "keske cocugun olmasa" diyip duran adami niye zamaninda terketmedin ki? adamin olmayacagi belliymis. adam defalarca dile getirmis - seninle sadece yatak arkadasligi yapıyormuş- gelecegi olamayacagini üstüne basa basa söylemiş.
hani "gencim, benim de ihtiyaçlarım var. takiliyoruz oyle" desen vallahi hak verecegim. sende o da yok. seviyorsun, cocugunla tanistiracak kadar - onun ailesine yayacak kadar "ciddisin"
iyi de neden?
hadi ikna ettin evlendin, cocugunu zar zor sirf senin hatrın için kabul edecek adam sanki o cocuga "fazlalik" hissi vermeyecek mi? bu hisle ve babasi olmayan adamla büyüyen cocuk ergen olunca o hormonlarla g.tü basi dagitip asileşmeyecek mi (belki her seye ragmen sevildigini duymak icin).
eee, elin adamindan yaptigin cocugun evde terör estirmesine sakin kalacak mi?
evlilik de cocuk buyutmek de uzun soluklu düşünülecek şeyler.
böyle liseli kiz gibi "seviyorum amaa" diye sacma iliskiler yasayacak lüksün yok.

Gecmıs mesajlarınızdan birinde … evlenecegınız adamda ne ararsınız konusunda bi yorumunuz var adamda babalık vasfı varmı sorumluluk alabiliyor mu ?

millete verdiğiniz kadar kendınız için kullansanız aklınızı bu kadar üzülmezsiniz .

Valla o kadar bakılacak sey var ki
Ailesine bağımli mi
Para yönetimi nasıl
Kadına muhtac gibi davranan disil enerjili biri mi mi?
Pis mi
Sorumluluk alabiliyor mu karşıdakinin uzerine mi atiyor her seyi
Babalık vasfı var mi
Arkadaş ve gece hayatına düşkün mü
Sana deger veriyor mu
Hayatında önceliği sen misin

Çocuğuna karşı gelicek tek bir aksi lafta bitirmeliydin .. seni tutan ne oldu sevgin mi ? Yoksa boşluğa düştüğün için mi bilmiyorum ama herneyse çocuğundan önünde olmamalı onların yol göstericisi biziz . Kendi isteyerek dünyaya gelmedi sen getirdin anlatabiliyormuyum senin sorumluluklarının altında mı ezilsin çocuk ? Zaten ayrıymışsın derin bir oh çekip rahat edeceğine çocuğuna tercih edebildiğin bir ilişki yaşıyorsun yani kınamak istemiyorum ama hemen kendine gel üzülmekten de vazgeç .

Çocuğuna karşı gelicek tek bir aksi lafta bitirmeliydin .. seni tutan ne oldu sevgin mi ? Yoksa boşluğa düştüğün için mi bilmiyorum ama herneyse çocuğundan önünde olmamalı onların yol göstericisi biziz . Kendi isteyerek dünyaya gelmedi sen getirdin anlatabiliyormuyum senin sorumluluklarının altında mı ezilsin çocuk ? Zaten ayrıymışsın derin bir oh çekip rahat edeceğine çocuğuna tercih edebildiğin bir ilişki yaşıyorsun yani kınamak istemiyorum ama hemen kendine gel üzülmekten de vazgeç .
Ve ekliyorum iyikide adam bitirmiş yoksa senin bitirmeye niyetin yokmuş gerçekleri göre göre göz göre göre yine sabah sabah sinirlendim hey Allahım ya

ben kimseye suç bulmuyorum , ilk başta sizden çok etkilenmiştir hormonların etkisiyle.
iş ciddiye binince aillesde istememiş çocuk olunca gerçeklerle yüzleşti . yapamayacağınıda anladı .

size tavsiyem bekar işi gücünde delikanlıyla ciddi dşünmeyin . hayal kırıklığına uğrarsınız. sıkıntı yaşarsınız.

etrafımda var ama kadın da çok para var zengin erkek te para yok . karşılıklı anlaşıyorlar.

yatili misafirin çocuğu bile insana yük olur insana gürültüsüyle, daginikligiyla, planlarini ona göre yaparken. yeni evli insana nasil yık olmasin? karisiyla salonda sevisemeyecek, hadi gidelim diyip cikip gidemeyecek, tatillerde bile cift+tek kisilik yatak alacaklar cocuga animasyon vs ayarlanacak da kasla göz arasinda bir seyler yaşayabilsinler kaçak göçek. çocukların (yasi geregi normal olan) bencilliklerini, dusuk bagisikliktan yilin yarisini hasta gecirmelerini saymiyorum. ömründe acilin kapisindan gecmeyen insanlarin cocugi olunca hastane 2. evleri oluyor ulkede. hele ki kres caginda.
bunlari dusunmeden pembe hayallerle "bana ne zararı olacak , sadece ayni evde yasayacagiz" diyen insan (banlanmamak icin daha uygununu soyleyemeyecegim) aveldir. onun yaptığı evlilikten zaten hayir gelmez. iyice düşünüp tasinip- tüm hayatinin etkilenecegini bilip yine de kendinden eminsen evlenmen lazım cocuklu insanla
Ya ben anmak bile istemiyorum ama öz babası neler yapıyo evladına bu ülkede ya 6 aylık adam kim benim çocuğumla bir araya gelecek ya bak hala olayı anmıyorum zihnimde korkunç
bir kadin var instada sıkça denk geliyorum. "harika" bir kocasi vardi, dogumda bile en cok ona teşekkür etmisti, mukemmel adam falan. kirki cikmadan adam evi terketti. birkac ay sonra yeni birini buldu. boyboy cocukla resimlerini paylasti "babasindan cok benziyor" diye, cocuk her gun adamin kucaginda, her yerde beraberler. adami seviyor falan. kadin bu sefer adama övgüler düzüyor. eski esiyle kiyasliyor şöyle iyi böyle iyi. adamin ailesiyle tanışıyor falan daha bebek birkac aylikken yeniden evlenme hevesinde. derken ondan da ayriliyor (hatirladigim kadariyla adamin arabasinda kullanilmis kadin camasiri bulmus)
derken birkac ay sonra yeni biriyle tanisiyor. arkadaslik uygulamasından bulmus. simdi onu övmelere doyamiyor. oglu devamli onun kucaginda - cocugun onu ne kadar sevdigini falan anlatiyor.
herkesin ozel hayatidir ama cocugu bu kadar önemli bir yasinda bu kadar baba figuruyle tanistirmak ne derece dogru? herkesin kendi hayatidir diye yorum falan yazmıyorum ama gördükçe gicik oluyorum. daha cicim ayinda yeni tanistigin insanin kucaginda oglunun isi ne? sonra o baglaniyor den ayriliyorsun - yeni baba adayi geliyor - ayni surec devam ediyor.
mantigim almiyor

Merhaba,
6 aylık bir ilişkim vardı.Cok sevildiğimi düşünüyordum çünkü değer görüyordum.Ağzima bakan ne dersem yapan beni görmek için fırsatlar yaratan biriydi.Bu hâle geldiğine inanamıyorum ve kabullenemiyorum.Sürekli keşke evlenmeseydin çocuğun olmasaydı o zaman hemen evlenirdim vs diyordu.Bir gün çocuğumla evde vakit gecirdi ve davranışları değişmeye başladı.Ben çocuk sorumluluğunu kaldıramam yarın bizim çocuğumuz olunca aralarinda adeleti sağlayamam tarzında konuşuyordu.Son bir aydır da ayrılmam icin beni manipüle etti, eften püften kavga çıkarıp uzatiyordu.En son evde buluştuk ben regldim ve bana yaklaşmasını istemedim ısrar etti ben de sinirlendim yataktan kalktım lavaboya gittim.Buna kızdı ben gidiyorum vs dedi.Sonrasında gitmedi ama konuyu kapatmadı.Tartışırken ne demek istiyorsun ne yapmaya çalışıyorsun diyordu ben ayrılmayınca da en sonunda kendi bitirdi.Bitmesi gerekliydi biliyorum ama yaşadığım hayal kırıklığını aşamaıyorum çok seviyorum derken bunlari yapması...Annesinin beni istemedigini biliyorum onun mu gazına geldi kendine mi zor geldi yoksa duyguları mı değişti bilmiyorum.Ben boşandığımda bile üzülmemiştim simdi oturup ağlmayı kendime yediremiyorum.Bir an önce bennde de bitsin istiyorum sadece çünkü çıkıp gelse affedemeyeceğim kendimi tanıyorum.
Seviyor olması çocuğunuzu isteyeceği anlamına gelmiyor. Açık sözlü biriymiş ki bunları söylemiş. Kimsenin gazına gelmesine gerek yok, istememiş bu kadar. Nedenleri düşündükçe içinizde o alev yanmaya devam eder. Sonucu kabullenin ve yolunuza bakın.

Merhaba,
Nasıl hem davranışları değişti, yapamam falan dedi hemde hali hazırda cinsel anlamda yakınlaşmayı mı sürdürdü?

Boşanınca ülkemizde erkekler bekar gibi hayatına devam ederken kadınlar çocuğa yapışık gibi ve çocukla hayatını kurmak zorunda kalıyor. Konu sahibine üzüldüm. Eşini sorsak çoktan evlenmiştir bile.

Adamın niyeti zaten başından belliymiş. Size sadece belli ihtiyaçları için iyi davranmış. Ama neyse ki sizi kandırmamış. Çocuklu kadınsınız siz ince eleyip sık dokumalıydınız. 6 aylık adamın çocuğunuzun yanında ne işi var. İşler ciddiye biner tabi ki tanıştırırsınız. Ama şimdi o adam boşu boşuna çocuğunuzun hafızasında yer edecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back