Bu kabızlık beni öldürecek :((

burcu1888

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
2.323
2.333
36
Merhaba arkadaşlar. 20.haftayı bitirmek üzereyim ama gebeliğimin başımdan beri kabızlık problemim beni mahvetti.
Denemediğim yiyecek içecek kalmadı. Günde 4 litreye yakın su içiyorum.
Hamilelikten önce de bağırsak problemim olurdu ama artık taş kesildim ayıptır söylemesi. Serklajım olduğu için de (rahim ağzı yetmezliği nedeniyle rahim ağzına yapılan dikiş) ıkınmaktan çekiniyorum ve çoğunlukla yatarak çok az hareketle geçirmek zorundayım bu süreci.
Bu problemi yaşayıp bir şekilde düzene sokabilen veya doktoru ilaç veren var mı? Yarın kontrole gidicem ben de isteyeyim ilaçla bir çözümü var ise.

Merhaba arkadaşlar. 20.haftayı bitirmek üzereyim ama gebeliğimin başımdan beri kabızlık problemim beni mahvetti.
Hamilelikten önce de bağırsak problemim olurdu ama artık taş kesildim ayıptır söylemesi. Serklajım olduğu için de (rahim ağzı yetmezliği nedeniyle rahim ağzına yapılan dikiş) ıkınmaktan çekiniyorum ve çoğunlukla yatarak çok az hareketle geçirmek zorundayım bu süreci.
Bu problemi yaşayıp bir şekilde düzene sokabilen veya doktoru ilaç veren var mı? Yarın kontrole gidicem ben de isteyeyim ilaçla bir çözümü var ise.
Her sabah aç karnına sıcak suyla 2-3 tane kuru kayısı ye çok faydası var kabızlığa gerçekten birde armut ve yeşil elma tüket ekşi rahatlatır seni gerçekten ve makat kısmını sıcak tutman gerekiyo devamlı üsütmemen lazım en ufak bi soğukta tekrar azabiliyo çünkü ben hamile kalmadan öncede vardı bu problem malesef

Hepsini denedim ama maalesef olmuyor olmuyor. Çok sıkıldım bu durumdan artık

Canım doktoruna söyle bunun için hamilelikte kullanılan ilaç var barsak düzenleyici ablam kullanmıştı.. Sorup yazdırabilirsin doktoruna. Geçmiş olsun

Can'ım ben ilk bebeğimde ölüyordum artık sancıdan. Bebeğim geriye yaşlanmıştı bağırsaklara baskı yapıyor dedi dr İnan bende öyle su içiyordum komposto neler beler ama geçmedi hiç ...

İsimleri de verim sana ona göre sorarsın.. Duphalac biri.. Diğeri de magnesie calsine

lifli gıdalar yemeye daha cok özen göster sindirimi zor gıdalar tüketiyorsan bu da sebep olabilir,1 tane elma günlük mutlaka tüket,sabah uyanır uyanmaz 1-2 bardak su iç birşeyler yemeden önce :KK66:

Ben kullandigim ilaclar yuzunden bu sorunu cok yasiyorum. Dogal yontemlerden kayisi bana hic etki etmezken ac karnina nescafe ve bamya yemegiyle balkabagi super rahatlatiyor.sirf bu yuzden konserve bamya aliyorum.

canım nbende senın gıbı hamılelıkten cok kabızlıgı düşünürdüm , eşim her aksam bana sıcak süt ısıtıp içirdi , ama baya sıcak içmeye çalışacaksın , ınan bana normal zamanımdan daha guzel geçirdim hamileliğimi ,

halaaa aksamları arada sıcak sut içerim kabız oldugum zaman çok faydasını görürüm.

muhakkah denemenı tavsiye ederim .

faydasını görürsen banada dua et , kızıma bir kardeş versin rabbim inşallahhh,

sanada hayırlı dogumlar olsun inşallah.

Kuru kayısıyı demişler işe yaramadı demişsiniz. Peki sabah kalkar kalkmaz mı yediniz? Normalde uyanır uyanmaz yenir, üstüne de su içilir. Hamile olduğunuz için her denileni yapmayın, ilaç içinse doktora danışın.

Bir de soğuk sıkım (virgin) zeytin yağı içebilirsiniz sabah ve akşam.

Kaç günde bir tuvalete çıkıyorsun? Ben de 2-3 günde bir tuvalete çıkıyorum, hep canım acıyor, hep sert dışkı ama artık umursamıyorum. Öyle ya da böyle bağırsak düğümlenmen yoksa eninde sonunda az ya da çok kısım kısım da olsa boşaltıyorsjn bağırsağındakileri.

canım tavsiye ederim.
kırmızı pancar . biraz rendele ve yemeğğine ya da salatana karıştır
kısır yaparsan içine ilave et 2 kaşık rendelenmiş kırmızı pancarı. çok etkili. anlatamam yani. başıma geldi bi kaç kez yediğimde de

canım nbende senın gıbı hamılelıkten cok kabızlıgı düşünürdüm , eşim her aksam bana sıcak süt ısıtıp içirdi , ama baya sıcak içmeye çalışacaksın , ınan bana normal zamanımdan daha guzel geçirdim hamileliğimi ,

halaaa aksamları arada sıcak sut içerim kabız oldugum zaman çok faydasını görürüm.

muhakkah denemenı tavsiye ederim .

faydasını görürsen banada dua et , kızıma bir kardeş versin rabbim inşallahhh,

sanada hayırlı dogumlar olsun inşallah.

Sütteki laktoz bazılarında kabızlık, bazılarında ishale sebep olur. Bu pek doğru bir tavsiye değil. sırf kabızlığa ve rahatsızlığa sebep olduğu için laktozsuz süt üretiyor markalar. Sizin gibi istisnai kişilerde rahatlama sağlayabiliyor ama acillik de yapabiliyor mide ve bağırsak hassasiyeti olanları.

lifli gıdalar yemeye daha cok özen göster sindirimi zor gıdalar tüketiyorsan bu da sebep olabilir,1 tane elma günlük mutlaka tüket,sabah uyanır uyanmaz 1-2 bardak su iç birşeyler yemeden önce :KK66:

Kuru kayısıyı demişler işe yaramadı demişsiniz. Peki sabah kalkar kalkmaz mı yediniz? Normalde uyanır uyanmaz yenir, üstüne de su içilir. Hamile olduğunuz için her denileni yapmayın, ilaç içinse doktora danışın.

Bir de soğuk sıkım (virgin) zeytin yağı içebilirsiniz sabah ve akşam.

Kayısıları akşamdan suya koydum. Sabah uyanır uyanmaz hem kayısıları yiyordum hem suyunu içiyordum. 10 gün yaptım. Zaten her sabah 1 lt daha kahvaltı yapmadan su içiyorum. Ama bana mısın demiyor.
Meyveleri kabuğuyla yiyorum.
Zeytinyağı duydum ama denemedim midem almaz diye ama bi o kaldı sanırım :)))

Kaç günde bir tuvalete çıkıyorsun? Ben de 2-3 günde bir tuvalete çıkıyorum, hep canım acıyor, hep sert dışkı ama artık umursamıyorum. Öyle ya da böyle bağırsak düğümlenmen yoksa eninde sonunda az ya da çok kısım kısım da olsa boşaltıyorsjn bağırsağındakileri.
Bazen 3 günü buluyor. Ama genelde 2 gün. O da tek seferde olmuyor gün boyu karın kasık ağrısına neden oluyor o yüzden

Tatlim dun doktor kontrolumde sordum bendede ayni problem var kayisi incir fayda etmedi. Doktor magnez calcine diye toz ilac var onu cay kasigi ucuyla alabilrsin o kana karismiyor direk bagirsak emiyor dedi.ben onu hamilelikten oncede kullanmistim bildigim ilac esiimde ondan kullanıyor. Ama sen yinede bir doktoruna sor

Ya ben öyle sıkışnca kayısı yiyorum ama herkesin metobolizma farklı tabi. Kuru kayısı elimde oluyo

X