• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu isim konusu beni delirticek gibi !!!! Bana fikir verirmisiniz ?

hepsade

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
323
41
98
32
Meraba arkadaşlar ;

Eşimle 1,5 yıldır evliyim. 21 yaşındayım. 22 haftalık hamileyim. Allah nasip ederse bir kızım olucak.Eşimle benim isim konusunda bazı fikirlerimiz vardı. Eşimin Babannesi ve kayınvalidemle bugün oturuyoduk. Eşimin babaannesi durup dururken ' Bebeğin ismini sen mi koyacaksın yoksa ben mi dedi .' Tabi ben şaşırıp bi cevap veremedim.Kayınvalidem ise Babaannen bebeğin ismini Medine koymak istiyomuş dedi. Eşimin aile büyükleri, kayınpederim ve kayınvaliden 1 ay önce hacdan geldiler. Babaannemin aklına o sırada gelmiş o isim Kayınvalidem o şekilde söyledi.
Tamam . Çok güzel isim ama nası söyliyim O ismin sorumluluğu çok fazla ismin günahı anne ve babaya ait ne yapmam gerekiyo bana bu konu hakkında fikir verebilir misiniz ?

Düşünceleriniz benim için çok değerli :50:

doğacak çocuğun ismine anne baba ortak karar verip koymalı.tabiki büyüklerden fikir de alınabilir ama bu çocuk ikinizinse başkalarına söz söylemek düşmez.ha ne olur göbek adını medine koyarsınız kimlikteki adını eşinizle siz karar verirsiniz herkesin gönlü olmuş olur.şimdiden allah bağışlasın bebeğinizi....

Meraba arkadaşlar ;

Eşimle 1,5 yıldır evliyim. 21 yaşındayım. 22 haftalık hamileyim. Allah nasip ederse bir kızım olucak.Eşimle benim isim konusunda bazı fikirlerimiz vardı. Eşimin Babannesi ve kayınvalidemle bugün oturuyoduk. Eşimin babaannesi durup dururken ' Bebeğin ismini sen mi koyacaksın yoksa ben mi dedi .' Tabi ben şaşırıp bi cevap veremedim.Kayınvalidem ise Babaannen bebeğin ismini Medine koymak istiyomuş dedi. Eşimin aile büyükleri, kayınpederim ve kayınvaliden 1 ay önce hacdan geldiler. Babaannemin aklına o sırada gelmiş o isim Kayınvalidem o şekilde söyledi.
Tamam . Çok güzel isim ama nası söyliyim O ismin sorumluluğu çok fazla ismin günahı anne ve babaya ait ne yapmam gerekiyo bana bu konu hakkında fikir verebilir misiniz ?

o sizin bebegınız, söz hakkı sizin, 9 ay karnınızda siz tasıyorsunuz.. eşinızle konusup karar verın:20:

Ah şu babanneler yokmu dediği dedik :)

Kızım sen eşimle isim bulduk şunda kararlıyız deseydin ya.Aynı olay benim başıma geldi benimde oğlum olcak yok kayınpeder ismi olcak dedi.Bendeki tepkiye bak.. yok yaa benim babamın ismini koyalım dedim :D yok olmaz bu eve gelin gelmişsen burdaki babanın ismini koymak zorundasın diye şart koştu.Yokya canım sen bendeki damarı bilmiyon sanırım.Bakarız bananne hele bi doğsun deyip konuyu kestim. Resmen içim içimi yedim o gün eşime söyledim eşimle öyle bir kavga ettim ki hem kendime hemde eşime zarar verdim.Niye babanneden sebeb..Yazık valla yazık..Ailemin huzurunu bozdu ya.. Allahtan eşim anlayışlı niye demiyosun biz isimden bir karar verdik de geç dedi.Geçen baktım yine aynı konu açıldı.Babanne biz şu isimden kararlıyız onu koycaz dedim baktım eşimde öyle diyo.Kadın suspus oldu.Arasıra söylenir :)) Doğru bana düşmez ben karışamam siz koycaksınız tabi der :) Yani anlıyacağın kardeşim nerde samimiyet orda curcuna..Bence ismi şimdiden eşinle ayarla.Hatta o isim olmasa bile bi ismi olsun kii seni zorla bişeye ikna etmesinler yoksa illerki zamanda sürekli istedikleri şeyi yapmanı isterler.Üzülürsün yoksa..Ama sakın aranızdaki saygıyı yitirme..Sadece mesafeli ol

Keşke o fikrini söylemeden önce sessiz kalmayıp çok güzel ve içimize sinen bir isim seçtik, süpriz olsun sizlere diye söylemiyoruz deseydin.

Sen sessiz kalınca doğal olarak düşüncesini söylemiş.

Acıklama yapmana gerek yok..Tabi ki ismini siz koyacaksınız.Koca insanlar bunu düsünemiyorsa düsünebilmeleri icin yardımcı olursun canm.

neden karışıolar ki şu büyükler isim konusuna anlamıorum!
eşinle ortak bi karar verir o ismi koyarsınız bnce muhabbetini açma sen onlar bdaha söylerse gülümseyerek kızımızın ismini babasıyla brlikte seçtik kararımız net öneriniz için teşekkr ederm der konuyu kapatrsın :34:

Bende bu tür isimlerin ağır olduğunu duymuştum.eğer çocuk bu ismi taşıyamazsa anne babanın günahı delerdi hep.ben çok katılmıyorum ama sonuçta o bebek eşinin ve senin.niye başkasının isim koyma hakkı olsun ki.fikirlerini alırsın eşinle konuşursun beğendiğiniz olursa koyarsın.ha kalpleri kırılmasın diyorsan göbek adı olarak koy.sen kendi koyduğunla seslenirsin o kendi koyduğuyla.ama sonuç olarak sen eşin karar vermeli buna bence.

benimde ananem aradı geçen gün eşimle konuşuyolar :) demişlerki eşime biz dedenle isim düşündük kız olursa pelin erkek olursa göktuğ olsun:) ama ben beğenmedim aslında pelin güzel ama benim adım selin ne bilim istemedim göktuğ yuda ben beğenmedim her neyse eşimde dediki annene sizi kırmak istemem ama biz kız olsada erkek olsada adını tutku koycaz çok öncden verilmiş bi karardı dedi annanemde siz bilirsiniz o zman dedi biraz bozuldu gibi oldu ama aslında ikinci isim olarak konulabilirmi evet olabilir ama ben düşünüorum çocuguma çift isim koycam ilk adı tutku olcak zaten yeterince boş bi isim yanına pelinde gelirse bu sefer bomboş bi isim olcak bende yanına modern güzel bi dini isim eklemeyi düşünüorum eşimin verdiği cevap çok hoşuma gitti ne kötü oldu annanemlerle ne beni zor durumda bıraktı nede istemediğimiz bişeye göz yumdu deneyebilirsin:)

Meraba arkadaşlar ;

allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsn isim kolay valla bende medine ismine bayılıyorum keşke adım medine olsaydı

onlar neden karışıyormuş ya. Alla alla...

ben olsam eşimle karar vercez deyip kestirip atardım.

ben hamileyken de kayınvalidem heveslenmişti biraz onun ismini koycaz diye.

devir değişti artık, bunu ne zaman anlayacaklar...

Kaynanan bile degil, ta esinin baba annesi, ne karisir canim benim basima boyle bisey gelse izin vermem.. Eslerinde kendilerine ait hayalleri var herhalde, ben 9 ay karnimda tasiyim, dogumumu ne acilarla yapayim gelsin esimin babaanesi benim dunyaya getirdigim bebegimin ismini koyacak yok daha neler :20::19:

hiçbişey demeyin bebeiniz doğduğunda eşinizle karar verdiğiniz ismi yazdıırın nüfusa
babanne kırılmasın diye ismi kulağına okutulrken medineyide eklersiniz olur biter

Anasını babasını bacısını kardeşini geçtik sıra nenesine dedesine geldi!!! Ne bu ya! Bu erkek aileleri ne sanıyorlar kendilerini!! Ben şimdiden kestim dillerini ortada hicbise yokken. Sohbet esnasinda nisanlimin daysinin dogacak cocugundan bahsederken ilk cocuğun ismini halası koydu diye ikinci cocuğun ismine karışmadılar diye anlatıyordu nişanlımın anneanesi tüm ailede ordaydi bende aaaaa ne münasebet cok saçma vallaha hala ne hakla isim koyuyo bide ikinciye karismiyolarmis Allah razı olsun! dedim. Onlarda anlayıp bozuldular ama sonra kotu olacağımıza basta bozulmalari iyidir diye dusundum. Sakın boyle biseye izin vermeyin gerekirse onların gözünde kotu olun ama izin vermeyin. Benim ismimi babaannem koymuş. Annemi üzdüğü icin her istediğini yaptırdığı icin ondan ve ismimden nefret ediyorum!!!!

Medine oğlunuzun eski sevgilisin adı anne nasıl koyayım yada benim hiç hoşlanmadığım bi kızın adı sizi de kırmak istemem ama ben ona baktıkça o aklıma gelecek vs

Bence hic yalan söylemeyin. Her yapmak istemediğiniz şey icin bahane uydurmak zorunda kalırsınız. Kesin bi dille istemediğinizi söyleyin herseye burunlarını sokamiycaklarini herseye karisamiycaklarini bilsinler de bi daha karışmasınlar. Taviz verirseniz yada bahane uydurursanız gerisi gelir. Herkes kendi cocuğunun adını koysun yoksa bizlerde ılerde kendi cocuğunun ismini koyamadigi icin gelinine hatta gelininin gelinine isim baskısı yapan babaanneler gibi oluruz.

ayy böyle isimlere karıştılar mı çıldırıyorum var ya. bi de kaynana kayınbaba ismi koyunca sevinirler övünürler ya ne saçma.
kesinlikle eşinizle birlikte karar verin onların dediğini istemediğinizi de söyleyin

Back
X