bu insanlar neden bukadar fikirsiz ??(Kedisi olanlar özellikle)

aynen bızımkıde kapıya gelen satıcılara karsı bızı kurtarıyor
bızımkı cok fena ınsanları sevıyor,gelenın hemen ustune atlamak ıstıyor cok mısafırperver
ama tıpınden dolayı yanlıs anlasılıyor..sibirya kurdu oldugu ıcın bakıslarını sert algılıyor ınsanlar..(kımı ınsanlar)
halbukı ben pandaya benzetıyorum
bugune kadar kımseye diş göstermedı,hırlamadı..cokta laf dınler..
bıtek erkek kopeklerden hıc hoslanmaz..işte ozaman bızım panda olur kurt

her köpek içinde sevgi açlığı barındırır, sevilmek için neler yapar. benim kız yabancı sevmiyor, yolda da eve gelenlere de yabancı ise kendini sevdirmiyor, gzünü dikip kontrol ediyor. soköm var bir tane siiiimmmsiyah, gözler ise masmavi. görenler korkuyor siyah ve mavi kontrastından. halbuki öylesine sevgi dolu ki...
pandayı öpün yerime, mıncıklayın olur mu

akılsız işte zaten içinde azıcık allah korkusu olsa senin laf demene kalmaz kendisi der ayyy ben nasıl yaptım böyle bi hata alır kedyi kendi yıkar ağzını. şahsen ben olsam iyleşene kadar bırakamam elimden yavrucağı.

bende hamieyken eşim yavru bi tavşan aldı bana kv lerdeyiz. eşim berbere gitti. geldi elinde bi ayakkabı kutusuyla. dedim ayakkabımı aldın. he dedi. kutuyu açınca bi çığlıık ben tabi minicik duman rengi fare sandım saf işte iyiki düşürmedm korkudan bebeği. kv ayyy ne işi var başka işinmi yok bilmem ne diyo bana. susmuyoda. bende en son bana ne diyosun oğlun getirdi alıp dedim. dönüpte oğluna neden diye sormadı. eşimde bütün gün evde sıkılıyo karım ben yokken arkadaş olsun dedi.

allahı var hamileliğimde can yoldaşı oldu bana. bebeğim gibi baktım. kim görse evime kim gelse ayyy at bunu evden dedi.
kv gelmiş çocuğun buna benzer bak diyo. insanın içinden sana benzemesinde ona benzesin sorun yok diyesi geliyo. gerçi sanırım oğlum benzedide dişleri kaşınırken mutfak çekmecesini kemriyodu hep bu lafı anıp güldük :))).
doğum yaklaştı tavşanım kocaman oldu birkerede bacağı incindi. ağlıyorum sızlıyorum. temizliği zor. herkes tutturdu ver birine. bide şu yedikleri cinsten iri bi tavşan. en son bi site buldum tavşan severler var. onlarla konuuyodum hep.

millete diyorum napıcam diyolar şu kişiye ver ama biliyorum o kişide kesip yer. sanane boşver diyolar.

en son bu sitede birini buldum hamile halimle götürüp 2 saatlik yola verdim tavşanımı. ama eve döndüm ne ağlama ne ağlama eşim bin pişman oldu tavşanı getirdiğine. ama bu insanlara benim ağlamam çok saçma geldi çünkü biliyorumki onlar hayvan sevgisi nedir bilmezler ve hayatta kendilerinden başka kimseye değer vermezler.

hayvanla küçük bir çocuk aynıdır benim için aynıdır derken yanlış anlaşılmasın. aynı şekilde muhtaçlardır. dertlerini anlatamazlar. ihtiyaçlarını kim karşılarsa ona bağlanırlar bu yüzden. ikiside masumdur. candır cannn

sizin yetiştireceğiniz/yetiştirdiğiniz çocuk, insan olur

çok hoşsun yaa

benım oglum da (vodkam) fena yakısıklı oldugu ıcın..kocamda kaynanamda hamılelıgımde ona bakmamdan hıc cekınmedıler
bakalım kızım vodkaya benzıyecek mı ama gözlerı mavı olursa kaynanam kendınden dolayı oldugunu söyler,vodkayı es gecer kesın..

kaynnaam köpeklerı cok sevmesıne ragmen,bebekle aynı evde bulunmaması gerektıgını savunur..
bızı her gördugunde ne zaman vercenız bunu der..sonra baslar onu sevmeye..
bızde derız bu saatten sonra bız olmadan ne yapcak bu hayvan?
kım alır? kım bızım gıbı bakabılır? 2 yasına gelmıs yavru mu kı alıcısı olsun?
oda der,sız sokaga salın,o karnını doyurmasını bılır..içgudulerınde var onun sonucta:S

halbukı bızım vodkanın yemek yeme stılı tadını cıkara cıkaradır,catal bıcakla yıcek nerdeyse
cok kıbar,koklar,dıl atar,mutlu olup cevresınde atlar zıplar..yatar yuvarlanır..sonra mınık mınık yemeye baslar..
bıtmesın dıyemı boyle yavas yer anlamıyorum
sımdı bu hayvan nasıl sokaga salınır,dısarda hepten ac kalır,orda hayvanlar aclıktan savas ıcındeler..
bızımkı atlayıp zıplarken,bırı yemegını kapar gıder

benım annemde der,bebek gelcek nolcak bu hayvan dıye..
bende artık daraldım alakasız bı gunde anneme sordum;anne ben vodkayı vermek ıstıyorum
ıyı bakacak,bahcelı evı olan,köpek seven bırıne vercem..
aklında olsun cevrendekılere sorarsın dedım..
annemın gözlerı doldu,yaaw yoook nıye verıyosun,nasıl ayrı durcan ondan,hayvanın sana zararı mı var..
dursun ıste,bebegın yanına sokmazsın olur bıter

ne dıcemı bılemedım

aşılarını düzenli yaptırdığınız sürece hiç sağlık problemi olmaz köpekle, kesin biliyorum çünkü doğum yapmak için bir arkadaşımız amerikaya gitti abisinin yanına. abisinin 3 köpeği, 6 kedisi vardı. hem oradaki amerikalı doktor hem de buradaki doktorları köpekler aşılıysa problem yok ama kedilere pek yanaşmayın demişti. kedilere yanaşmayın deme sebepleri, köpeklere 3 ay etki eden iç-dış parazit aşısının, kedilere en fazla 1 ay etki etmesi ve her kedi sahibinin ayda 1 aşı yaptırmaması. yoksa kedilere de her ay yapılsa problem olmaz. ancak şu da var, kedi tırmığı diye bir hastalık var ve aşı bile korumuyor o hastalıktan. tek tedavisi de yoğun anti biyotik.

ben kedili evlere giremem uzaktan severim ama evde ordan oraya hoplayan kedi görsem bayılacak gibi olurum elimde değil. ama çocugum olsa onu hayvan sevgisiyle yetiştirmek isterim. annem bizi böyle büyüttü elleme pis vs diye, benim çocugum öyle büyümesin yani. hele yavru kediler o kadar tatlı oluyorki..

neyse olayda sizin tepkiniz biraz abartılı olmuş olsa da onlar da özür dilerim falan diyebilirdi aşırı sıcak birşeyi de vermemesi gerekir bu düşünülmeyecek birşey mii. bebek o daha

yurt dışında kedi besleyen bir çok anne var. iç parazit aşıları kedileri korumaya yeterli. evde sokaktan aldığım 2 kedim var. sokak kedilerini de severim, sürekli yemek veriyorum zaten, hep sürünürler üstüme. bunlara rağmen toxoplazmam negatif çıkmıştı.
aşılarını düzenli yaptırınca, çiğ et vermiyorsanız, kumunu temizlerken hijyene dikkat ediyorsanız ondan korkmanıza gerek yok.
kedi tırmığının, evdeki kedisinden geçme ihtimali çok çok düşüktür. genelde yavru kedilerden geçer. çocuklarda daha çok görülüyor. dış parazit damlalarıyla önlenir(pire olmaması kediyi de korur)

şu an hamileyim ve yine sokak kedilerime yemek indirmeye devam edeceğim, sadece artık daha uzak durup onları okşamayacağım.

bunları özellikle yazıyorum, çünkü hamileliği bahane ederek kedilerini evden uzaklaştırma düşüncesi olan kişiler, bu mesajınızla yanlış değerlendirmeler yapabilir.kedilerini atmak için bunu bahane edebilir.
şimdiye kadar tüm görüştüğüm dr lara ve veterinerlere kedilerin hamilelik ve bebek üzerindeki etkilerini sordum, aşıları yapıldığı sürece, çiğ etlerle beslenmedikleri sürece, kum temizliğine dikkat edildiği sürece hiçbir riski olmadığını öğrendim.

benim dr toxoplazma negatif çıktığı gibi dr kedilerden uzak dur dedi, ben de evde kedilerim var dedim. o zaman aşılarına dikkat et, dedi. kedileri istememelerinin tek nedeni toxoplazmadır. onun da gebeliğin ilk 3 ayında geçirilmesi riskli olabilir(kesinlik yok. gebelikte grip geçirmeyle benzer riskleri var.). eğer ömrünüzde 1 kere geçirmişseniz de ömür boyu bağışıklık kazanırsınız. ayrıca toxoplazmanın kedilerden çok, iyi yıkanmamış sebze meyveyle bulaşma oranı, kedilerden bulaşma oranının 2 katından daha fazladır. ömründe kedilerden çok korkan,onlara yaklaşmayan kişilerde de çıkabiliyor bu hastalık.

gebelikte grip olan bir kişiye yaklaşmak, bir ev kedisine yaklaşmaktan daha fazla risklidir. kedi sever hamilelerin aklında bulunsun bunlar lütfen.
eksik-yanlış bilgilerle kimse kedisini boşuna terk etmesin.

Son düzenleme:

vermeye çalıştığım mesaj, kedilerini terk etmeleri değil, hamileyken, kedilerin aşılarını ayda 1 muhakkak yaptırmaları. kedi tırmığı hastalığı ise, hamilelik dönemine has değil, sokaktaki kediden bile geçebilir, şans meselesi.

sizin yetiştireceğiniz/yetiştirdiğiniz çocuk, insan olur

teşekür ederim canım inşallah öyle olur. babasıda bende hayvanseverizdir. ama ben daha düşkünüm. annemden gelen birşey sanırım ben çocukken çok hayvanımız oldu. annem şimdi bi apartman dairesinde ama kış boyunca camı kuşlarla dolup taştı. inanırmısın kuşlar annem camı açmasına rağmen kaçmazdı. karda kışta su yiyecek bulamazlar derdi. ama geçengün sinirlenmiş kuşlarına. çamaşırlarına pislemişler :))) kar yağınca koyucam sadece diyo :))).

ben çocukken hep aynı muhabbet olurdu. annem bi hayvan gösterir getir yemek verelim derdi. köpek yada kedi. karnını doyururduk ve benden o cümle gelir anne nollllluuuur bizim olsun :)). yalvar yakar anem dayanamaz alırdık. hatta abartıp bi keresinde sokaktan kirpi sahiplenmiştim :)).

hayvan sevmeyen yada kötü davranan bir kap yemek suyu çok gören kişilerede içten içten düşmanımdır hep.

içten içe değil, dıştan, bariz şekilde düşmanım ben

bir hamam böceğinin yaratılma sebebini anlamıyorum , geri kalanlar başımın üstündedir. köpek balıklarına bile bayılıyorum, avlıyorlar yok köpek balığı yapı karaciğere iyi geliyormuş da bilmem ne, enginarın kökü kurudu sanki

insanlara ve yetiştirdikleri insan adaylarına kızıp söylendikçe, annem hemen lafı sıkıştırır araya "doğurmuyorsun ki bir tane, senden çıkan istediğin gibi olur, ondan çıkan da öyle olur, hem atatürkçü hem hayvan sever, hem vicdanlı insanlar çoğalır işte" diyor

kirpilere gelince, aman yarabbim o şirinliktir öyle. bizim burada var bir tane, ara ara görüyorum, şaka gibi ama sokağa koyduğum köpek mamalarından yiyor, kuru mama. boyu yetmez diye onun için kaldırama da döküyorum artık. bakalım tüylerinde yumuşama olacak mı

anneye de selam , kızmasın küsmesin kuşlara

ahhh ahh benim minik kirpim hala ne oldu acaba diye merak içindeyimdr. anneme sorarım senmi attın bak üstünden yıllar geçti söyle diye. yok saçmalama diyo. eskiden annemin beğenmediği bi kıyafetim falan olursa bulamazdım oda bilmem derdi aradan bi laç yıl geçince lafı olurdu ben atmıtım derdi. o yüzden şüphelenirim bazen. oda saçmalama can o elbiseyle kıyaslanırmı der.
gelelim başına ne geldiğine. kirpiyi sütle beslerdim. minicik acayip sevimli pespembe bi dili var şıp şıp içerdi sütü. balkonda bakıyodum havada sıcak. ama öyle kedi falan girebilecek biyer değil. bigün baktım yok balkonda tırmanamaz zıplayamaz. nooldu o kirpiye bak yine takıldı kafama.

bende sürüngenler ve böceklerden nefret ederim gerçi bu benim tam anlamıyla hayvansever olmadığımı gösteriyo sanırım. sürüngenlere tv de bile bakamam o derece yani. çocukluğmda hayalimde veteriner olmak vardı ama köpek veterineri :) ama sürüngenlerlede muhattap olmam gerektiğini öğrenince tamamen çıkardım gelecek planımdan :=))

ama çocukluğum hayvanlarla geçti. annem çalışan bi bayan olmasına rağmen kuzularımız keçilerimiz vardı oturduğumuz yerde müsaitti. yeni doğan kuzuların altını bezlerdik ve ona sarılarak uyurdum keçi yavrularıda aynı şekilde. böyle büyüdüğüm için olsa gerek. şimdi çok özlüyorum o günleri. uyurken mis gibi koklamayı kuzu yavrularını.
üstelik çokta akıllıydılar. birkuzumuz bizimle ahvaltı ederdi zeytini verirdik azının içinde uğraşır pıt diye çekirdeğini çıkarır geri kalanı yerdi:). hepsinin ismi vardı. annem yanındayken hiç bağlamazdı onları baktı uzaklaşıyo prenseeesss gel kızım derdi. koşa koşa gelir iki ön bacağıyla annemin boynuna atlardı sarılır gibi. hepsi ayrı ayrı çook zekiydi.
inşalah bebeğinizde sizin gibi olur. hayvan seven insandan kimseye zarar gelmez. alahta hep yardımcısı olur. ayrıca vatanını atasını seven kişi içinde aynısı geçerli bence.

Son düzenleme:

Ay hiçç söylemeyin o yüz ifadelerini falan..
bizde evde kedi bakıyoruz gelen komşular falan ayy pistir niye evde bakıyorsunuz yok hasta olursunuz yok bişey olur. kedicim sizden temiz diyeceğim ayıp olacakk susuyorum ama bi gün patlayacam bakalım ne zaman. kedim de sakat bir kedi kaza geçirdi yavrucak arka iki ayağı sakat yürümeyimyo. şimdi siz bu kediyi sokağa atabilir misiniz . sokağa bıraksak ölür kendine bakamaz yiyecek bulamaz barınağa bırakmaya da gönlüm razı gelmiyor. onsuz evde neşe olmuyo ya bi sarılması var görseniz .. o kediyi sevmeyen insanlardan(!) daha insan sayılır...

benimde kedim var bebekken aldım ve bir kere bile dışarı çıkmadı aşıları kimliği herşeyi tastamam
normalde ben kedileri sevmezdim taki ismeti alana kadar :)
evin biricik oğludur o, bazen arkadaşlarım ayağıyla falan itelemeye kalkar anında tepkiyi yerler
çünkü zoruma gidiyo ona öyle yapılması, valla evde kardeşimle benden ayrı tutulmaz
canı tavuk çeker alana kadar ağlar gider kızarmış tavuk alırız
kabız olur tuvaletini yaparken ağlar başını okşarım
bizimle yatar bizimle kalkar, yatakta yer vermzsen kafasıyla itekler olmadı kafanın üstüne yatar
evde kim hastaysa onun yanından ayrılmaz
bebekken tavuk balık et falan yemezdi sıpa

konu sahibi baştan sona haklısın bende seninle aynı duygları paylaşıyorummm

Evde köpek , sokakta kuş ve kedi bakan bir insanım..
Oğluşumu yolda ilk bulduğumuzda, daha minnaktı, 5 sene önce, ben bile minnaktım.
2-3komşumuz evimize gelmedi, elimizden yemek yemedi falan..
Sonra bir gün kuzenim demiş ki, snejankalar ona insan gibi bakıyor, hayvan maniküre bile gidiyor, o köpek sizin torundan daha temiz diye.

Kadın da merak etmiş, geldi evimize, normalde dışarıda görürdü oğlumu gezinti yaparken.
Üzerinde hırkası ve ayakkabısı olur genelde yavrumun öyle tüylerini müylerini görmemiş.

Eve girdi bakıyor, oğlum kont gibi, parıl parıl parlıyor tabi. neyse hoş beş ettik,
Sordu nasıl yemek yiyo bu dedi, annem de çatalla yiyor genelde ama mercimek çorbasını sevdiğinden bir tek onu kaşıkla yiyor deyiverdi
, kadın gitti gidiş o gidiş.

hahahha çok iyi ya

hahahha çok iyi ya

İnsanı dellendiriyorlar yaa..
Havlamaz, yaramazlığı yok, ses duysun kapılara koşar korur hepimizi ne şikayetler oğluma ne şikayetler, attırmak istiyorlar..
Evimiz de müstakil ha, öyle daire hesabı da değil kaç metre öteden alakasız adamlar şikayet etti hep.
Büyük azıcık benimki, korkuyormuş veletleri ki asla tek başına sokağa salmam ben daha korkanı görmedim.
Bizde herkese atarlı davranıyoruz, oğlumuz kıymetli, nokta.

Tamam korku olur, sevmemek de olur..
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
Ama o hayvana eziyet edemezsin, hakaret edemezsin ne bileyim bakana laf edemezsin..
Hoşlanmıyorsan gelmezsin olur biter.
İnsanımız bencil, çok bencil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…