• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu insanlar neden bukadar fikirsiz ??(Kedisi olanlar özellikle)

ilaydahey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
2.910
459
163
arkadaşlar belki çok büyük dert gelmeyebilir kiminize ama herkesin derdi başka işte

benim minnoş bi kedim var yavrucuk sokakta bulunca dayanamadım sahiplendim
benim bi eltim var fikir fukarası zaten umursamaz bi karakteri var rahat bize geldiler 2 gün öce kayınvalidem görümcem eltim yemek yaptım çocuklar patates diye tutturunca patates kızartalım dedim eltimle dikildik patates kızartıyoruz bu al haşlak patatesi koy kedinin tabağına damağına yapışmış heralde ,nasıl bağırıyo yavrum bi koştum ağzından sular akıyo canı nasıl yandıysa kucağıma aldım ağzından patatesi aldım doğru banyoya soğuk su tuttum ağzına kollarımı tırmık içinde, yavru anlayamadı heralde :14: bende o sinirle ama insan biraz düşünür okadar sıcak şey koyulur mu önüne hayvanın sen çocularına öyle sıcak mı koydun yemeklerini dedim bukadar aman nevar mışta düşünememişte dövseymişim baride ki okadar tepkide göstermedim dediğim sadece o ,soğuk süt verdim deli gibi içiyo Allahtan geçiyo yoksa burası öyle bi yerki vetler inekten başka bişeyden anlamıyo ,, bide üstüne kaynanamda görümcemde nevar kızım ne bilsin o kedimi baktı diyolar hey Allahım dedim ille kedi mi bakması lazım oda can taş değil heralde çocuk büyüttü dedim neyse gergin bi akşam geçirdik biliyorum takıntılı bişeyde dili öyle bi sivri ki hani yılan soksun razıyım dersin o derece bana her karşılaştığımızda her misafirlikte laf vurup surat yapıcak surat yapsın umrum değilde laf sokarsa bende dayanamam millette bu sefer kedi yüzünden kavga ediyolar diye laf yapıcak ....

Bide şöyle bişeyde var mesela evime gelen misafirler hemen kedimi besliyosuuuuun amaaaaan seninde işin yooook bide suratlarını öyle yapıyolar ki inşallak bida hep öyle kalır o suratlarıda :19: çocukları sevmek isteyince sakın elleme yok kediden uzak dur biri gene pis dedide ona dayanamadım artık ,kusura bakmada pis olsa burda ne işi var senden temiz o kedi sevmiyo olabilirsin ama laflarına dikkat et insan nerde ne konuşucağnı bilir demiştim ama takıyorum çok böyle tamam sevmezsin ama tiksiniyo ifadesi bana çok ağır geliyo ki öyle insanların çoğu biliyyorum benim kadar bile temiz değil ....

eltin konusunda abarttığını düşünüyorum,o anda düşünememiş olabilir.birazcık daha sakin davranabilirdin..özellikle yapacak kadar gaddar olamaz değil mi?

diğer konuya gelince,bizim de kedimiz vardı ve bazı kendini bilmezler böyle davranırdı...ayy kedi mi var,ayy o ev pistir ayy bilmem ne..

annemin tepkisi gayet netti; kedim benim için çok önemli beğenmeyen evime de gelmesin bir zahmet! ve evimiz hiçbir zaman pis olmadı.ilgisi yok yani.

Evet hayvancagiza cok yazik olmus ama sizin tepkinizde cok agir kacmis.
Kadin " dur ben su patatesleri sicak sicak vereyimde yakayim su kediyi" düsüncesi ile vermedi heralde.
Üstelik evinizde misafir.
Daha sakin ve usturuplu davranmaliydiniz.
Evet hayvanlarinda bir canli oldugu ve öyle davranilmasi gerektigini en basta kendi cocuklarima sonrada dilim döndügünce cevremdeki insanlara anlatirim.
Ama kalkipta sevmeyen yada tiksinen bir insan " iggg, amannn" gibi ifadeler kullandi diyede kimse ile tartismam cünkü zarar vermedigi sürece kimse sevmek zorunda degil.
Hayvanlara zarar verilmesin yeter, zaten sevmeyene zorla sevdiremeyiz.
Bence eltinizden özür dileyin, en azindan evinize gelmis bir misafire karsi kötü davranisiniz dolayisi ile özür dileyin.

Bir tanıdığımın köpeği var. herkez ona köpek diyince kızar, adı var der.
Pis denilince de kızardı. Ben anlıyorum açıkcası görüş açısıyla alakalı.

Onların fikirlerini değiştirmeye uğraşmayın, sizinde fikirlerinizi değiştirmelerine izin vermeyin.
O sizin fikriniz, bu benim saygı duyun diyip geçin..

Benim evimde şu an 7 kedi var =))

Pis diyen gelmesin diyorum, bazen misafirler kapatın falan diyor asla kapatmam, o ev ortak yaşam alanımız.

İnsanlara anlatamazsın bazı şeyleri, sevgi içten geliyor sonradan öğrenilmesi zor. Temizlikten dem vuranların %90 ının evinden temizdir evim =)

Eltin konusunda haklısın ama tepkin biraz ağır olmuş, düşünememiştir diyelim, kasıtlı olarak yaptığını düşünmüyorum. Kediciğine öpücükler =)

Pis diyen gelmesin diyorum, bazen misafirler kapatın falan diyor asla kapatmam, o ev ortak yaşam alanımız.

İnsanlara anlatamazsın bazı şeyleri, sevgi içten geliyor sonradan öğrenilmesi zor. Temizlikten dem vuranların %90 ının evinden temizdir evim =)

Eltin konusunda haklısın ama tepkin biraz ağır olmuş, düşünememiştir diyelim, kasıtlı olarak yaptığını düşünmüyorum. Kediciğine öpücükler =)

şunu anlarım,hani kedileri sevmez ve gelmek istemezler ona saygım var.kimse hayvanları sevmek durumunda değil yeter ki zarar vermesinler..

ama o ev de bir kedi yaşadığını bile bile gelip bir de bir sürü laf sayanları anlamıyorum ben.o zaman gelmesinler,zorundalar mı?

bu kısıma takıldım ben..

ama elti konusnda tepkiyi abartı buldum.dediğin gibi kasıt yoktur.

Eltiniz düşüncesizlik yapmış. Küçük çocuk bile akıl eder yahu bu sıcak patatesi verirsem hayvancağızın ağzı yanar diye... hayret birşey. :47: Üzüldüm ya hayvancağıza, canı acımıştır, ayrıca kediye de patates verilir mi yahu etçil hayvan o...

abartmışsın biraz kadın düşünememiştir sonuçta
nerden bilsin ki
ayıp etmişsin bence

Elti konusunda abarttığınızı düşünüyorum çünkü iyi niyetlice yapılmış bir davranış, aynı şekilde sizin suyla karıştırmadan verdiyseniz süt vermenizin yavrucağa zararlı olması gibi.

canım ya eltiin konusunda tamam haklısın ama abartmışs+ın biraz kadın bilerek vermedi ya ..... canı yansın istemez elbet belki sıcaktır yemez soğuyunca yer diye düşünmüştür....

ayrıca kedi olan eve bende giremem korkuoyorum bu elimde diil tüylü hayvanlara karşı bi şeyim var böyle dokunca titrediklerini hissettiğimde bayılcak gibi oluorum...
ha temizliğine diycek bişeyim yok tuvalet eğitimi nasıldır bilemem? kıl tüy dökermi kalduıki ben kendi saçımla başımla mücadele edemiorum kedinin köğeğin kılıyla tüyüyle hiç başedemezdim
ama kedi sevmeyen ve tiksinen insanlarıda yadırgama bence
kediye süt vermişliğimde vardır kışın görürsem sütünü verip ordan hemen kaçarım zarar vermem ama tiksiniorum elimde diil
kedi köpek tüylü hayvan olan evede girmem yine diorum temiz olmadıgı için diil ama korkuorum ne var o minnacık hayvandan diycaksin ama o tüyleri içimi bi hoş ediyo
evimde kaplumbağa besliorum su hayvanlarından yana hiç bi sıkıntım yok ama olmayıncada olmuyo ....

şunu anlarım,hani kedileri sevmez ve gelmek istemezler ona saygım var.kimse hayvanları sevmek durumunda değil yeter ki zarar vermesinler..

ama o ev de bir kedi yaşadığını bile bile gelip bir de bir sürü laf sayanları anlamıyorum ben.o zaman gelmesinler,zorundalar mı?

bu kısıma takıldım ben..

Eleştirmeye geliyorlar =))

Bana neler söylediler bir bilsen, günaha giriyormuşum, veterinere verdiğim parayla her ay 10 fakir doyarmış, ruh hastasıymışım, çocuğum olmadığı için kedilere sarmışım =)))

Neler neler, eleştirmeyi seviyor insanlar. Tamam ben kedileri doyuruyorum, okuması için her ay düzenli yardım ettiğim bir öğrencim de var, siz de ihtiyaç sahiplerini doyurun, bu işi bir düzene sokun diyorum o da yok =) bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan o kadar çok ki .....

Eltiniz düşüncesizlik yapmış. Küçük çocuk bile akıl eder yahu bu sıcak patatesi verirsem hayvancağızın ağzı yanar diye... hayret birşey. :47: Üzüldüm ya hayvancağıza, canı acımıştır, ayrıca kediye de patates verilir mi yahu etçil hayvan o...

Yanma kısmında haklısınız ama kediler patatesi çok sever =) ayrıca lahana, kavun,domatesi çok seviyorlar, yıllardır gözlemlediğim bir şeydir. Bendekiler çok iştahlı mamalarının haricinde ne olsa yiyorlar, bazen takılıyorum ablama kızların bir gün bizi de yiyecek diye=)))

bu kısıma takıldım ben..

kes
nlikle katılıorum bu söze çok çok doğru
ben kediden hoşlanmıorum ama o evde kedi oldugunu bilerek gidiosam ağzımı açıpta konuşma hakkım yoktur
geçen sene lojmanda oturuken karşı komsum evinde kedi besliodu çokda seviodum akşamları bi kahve içmeye uğrardım ara sıra
ama gitmeden ''abla ben korkuorum kediyi bi odaya koy ben gidince gezsin nerde isterse diodum oda tamam diodu ben gidene kadar bi odada kalıodu kedi ben gittikten onra serbest ama nedne şöyle neden böyle demiodum ortayı buluoduk
ne kedi beslio diye ben onu eleştiriodum nede o beni korkuorum diye ortayı buluoduk:)))) ama yok ben kedimi yarım saat odaya kapatamam deseydi ya dışarda görüşürdük yada hep bana gelirdi:)))önemli olan ortayı bulmak:)))))))

benim de kedim var,seni çok iyi anlıyorum.
Onun verdiği huzuru "ayy işin mi yok" diye seni küçümseyen komşu karılarının veremediğini de çok iyi biliyorum :))
Eltine kızmanı abartılı bulmuşlar ama hayvanın dili yanmış diyosun,yani aynısını çocuğuna da yapsa sen o panik anıyla yine bağırırdın.
Hiç kaynar kaynar şey atılır mı,yazık yavrucağa.
Normalde kediler iyice koklayıp emin olmadan yemezler hiçbir yemeği ama heralde sizinki sana güvendiği için patır kütür yemeye başlamış,kıyamam ya...
Ayrıca beğenmeyen gelmesin,bu kadar basit.
Belki tek işi onu bunu eleştirmek olan,varlığıyla sizin de canınızı sıkan insanların ayağını kesmiş olursunuz pisicik sayesinde ^^

Yanma kısmında haklısınız ama kediler patatesi çok sever =) ayrıca lahana, kavun,domatesi çok seviyorlar, yıllardır gözlemlediğim bir şeydir. Bendekiler çok iştahlı mamalarının haricinde ne olsa yiyorlar, bazen takılıyorum ablama kızların bir gün bizi de yiyecek diye=)))

lahana kavun domates mi???
benim hıyarın önüne haşlanmış et atıyoruz top sanıp oynuyo,peynir veriyoruz yarısını yalıyo yarısını bırakıyo...
sizinkilerin maşallahı varmış :)

Eleştirmeye geliyorlar =))

Bana neler söylediler bir bilsen, günaha giriyormuşum, veterinere verdiğim parayla her ay 10 fakir doyarmış, ruh hastasıymışım, çocuğum olmadığı için kedilere sarmışım =)))

Neler neler, eleştirmeyi seviyor insanlar. Tamam ben kedileri doyuruyorum, okuması için her ay düzenli yardım ettiğim bir öğrencim de var, siz de ihtiyaç sahiplerini doyurun, bu işi bir düzene sokun diyorum o da yok =) bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan o kadar çok ki .....

ben hamile kalınca komşuları anneme kediyi artık atarsınız bebeklere zarar verir demişler..bunu duyunca çıldırdım ya,olabilir mi böyle bir şey? o da bir can,bizim minik bebeğimiz gibiydi.

ve nasıl birşey ki minik kedimiz ben 5 aylık hamileyken ansızın ölüverdi :14: sanki biliyormuş gibi :50:

Son düzenleme:
lahana kavun domates mi???
benim hıyarın önüne haşlanmış et atıyoruz top sanıp oynuyo,peynir veriyoruz yarısını yalıyo yarısını bırakıyo...
sizinkilerin maşallahı varmış :)

AL benden de o kadar. Beyefendi bırak kavunu domatesi, öyle her peyniri her eti filan yemez, burun kıvırır. Bi de babam yüzünden ıslak mama bağımlısı oldu paketini görünce sevinç gösterilerine, yılışıklıklara başlıyor direk.

eltın gercekten bılememıs olabılır..
belkı kedının patatesı sogyunca yıyebılecegını dusundu..
benımde köpegım var ve önune yenı pısmıs yıyecek koyabılıyorum..
o zaten ısısından veya dumanından anlıyor sıcaklıgını hemen yemıyor..
agzına alabılecegı sıcaklıga gelınce dıdıklemeye baslıyor..

yanı bende olsam senın kedının önune sıcak bıse koyabılırdım..
hemen agzına almaz dıye dusunerek..

ınsanların tepkısıne gelınce,hayvan sevmeyen ınsan sevmez zaten..
mesela bıse herkes dıyor,artık bebek gelıyor köpegı evden uzaklastırın dıye..
ıyıde da bu evın bı ferdı,2 yıldır bızımle
onu bıraktıgımızda bunun gunahını kım ödeyecek..
ayrıca hayvanlar cocukların bagısıklık sıstemını guclendırır ve onları sorumluluk sahıbı yapar..
hayvan seven ve bakan bı cocuktan buyunce kötu ınsan olmaz..
sonucta hayvanlarımızı alırken kiralık almıyoruz dimi,sonradan bırakalım..

eltin konusunda abarttığını düşünüyorum,o anda düşünememiş olabilir.birazcık daha sakin davranabilirdin..özellikle yapacak kadar gaddar olamaz değil mi?

diğer konuya gelince,bizim de kedimiz vardı ve bazı kendini bilmezler böyle davranırdı...ayy kedi mi var,ayy o ev pistir ayy bilmem ne..

annemin tepkisi gayet netti; kedim benim için çok önemli beğenmeyen evime de gelmesin bir zahmet! ve evimiz hiçbir zaman pis olmadı.ilgisi yok yani.

yok canım ya öyle sesim yükselmedi gerildim sadece öyle bağırma kesinlikle olmadı ,evet bile bile geliyosa ona göre gelsin ya sussun ya gelmesin

Evet hayvancagiza cok yazik olmus ama sizin tepkinizde cok agir kacmis.
Kadin " dur ben su patatesleri sicak sicak vereyimde yakayim su kediyi" düsüncesi ile vermedi heralde.
Üstelik evinizde misafir.
Daha sakin ve usturuplu davranmaliydiniz.
Evet hayvanlarinda bir canli oldugu ve öyle davranilmasi gerektigini en basta kendi cocuklarima sonrada dilim döndügünce cevremdeki insanlara anlatirim.
Ama kalkipta sevmeyen yada tiksinen bir insan " iggg, amannn" gibi ifadeler kullandi diyede kimse ile tartismam cünkü zarar vermedigi sürece kimse sevmek zorunda degil.
Hayvanlara zarar verilmesin yeter, zaten sevmeyene zorla sevdiremeyiz.
Bence eltinizden özür dileyin, en azindan evinize gelmis bir misafire karsi kötü davranisiniz dolayisi ile özür dileyin.

tabiki öyle dememiştir ama çok vurdumduymaz rahat bi tip baya bi hani bi insan kıyamam yandımı düşünemedim kusura bakma der yok sanki canı yok onun ,özür dilemeyi kesinlikte düşünmüyorum o derece tepki vermedim sonuçta korktum ve üzüldüm kim olsa benim tepkimi verirdi

Bir tanıdığımın köpeği var. herkez ona köpek diyince kızar, adı var der.
Pis denilince de kızardı. Ben anlıyorum açıkcası görüş açısıyla alakalı.

Onların fikirlerini değiştirmeye uğraşmayın, sizinde fikirlerinizi değiştirmelerine izin vermeyin.
O sizin fikriniz, bu benim saygı duyun diyip geçin..

işte o SAYGI !

kıyamam onlara anneminde 12 tane var ama bahçede bakıyo evlenmeden önce üçtameydi 12 ye çıktılar :52:

en azından çocuk büyütmüş bi insan kedide yavru daha azıcık mantık yani

abartmışsın biraz kadın düşünememiştir sonuçta
nerden bilsin ki
ayıp etmişsin bence

düşünememişse insan biraz üzüntü duyar

Elti konusunda abarttığınızı düşünüyorum çünkü iyi niyetlice yapılmış bir davranış, aynı şekilde sizin suyla karıştırmadan verdiyseniz süt vermenizin yavrucağa zararlı olması gibi.

canım birsürü kedi baktım ben şimdiye kadar ama sağol yine uyardığın için

canım ya eltiin konusunda tamam haklısın ama abartmışs+ın biraz kadın bilerek vermedi ya ..... canı yansın istemez elbet belki sıcaktır yemez soğuyunca yer diye düşünmüştür....

ayrıca kedi olan eve bende giremem korkuoyorum bu elimde diil tüylü hayvanlara karşı bi şeyim var böyle dokunca titrediklerini hissettiğimde bayılcak gibi oluorum...
ha temizliğine diycek bişeyim yok tuvalet eğitimi nasıldır bilemem? kıl tüy dökermi kalduıki ben kendi saçımla başımla mücadele edemiorum kedinin köğeğin kılıyla tüyüyle hiç başedemezdim
ama kedi sevmeyen ve tiksinen insanlarıda yadırgama bence
kediye süt vermişliğimde vardır kışın görürsem sütünü verip ordan hemen kaçarım zarar vermem ama tiksiniorum elimde diil
kedi köpek tüylü hayvan olan evede girmem yine diorum temiz olmadıgı için diil ama korkuorum ne var o minnacık hayvandan diycaksin ama o tüyleri içimi bi hoş ediyo
evimde kaplumbağa besliorum su hayvanlarından yana hiç bi sıkıntım yok ama olmayıncada olmuyo ....

girme canım kimse seni zorla evine sokmaz zaten ,olabilir .

kıyamam ona seninki otçulmuş :1: benim kedim vardı annemde kaldı çok geziyo diye bıraktık özgürlüğüne düşkün biraz çikolata fıstık dondurma bile yiyodu

kes
nlikle katılıorum bu söze çok çok doğru
ben kediden hoşlanmıorum ama o evde kedi oldugunu bilerek gidiosam ağzımı açıpta konuşma hakkım yoktur
geçen sene lojmanda oturuken karşı komsum evinde kedi besliodu çokda seviodum akşamları bi kahve içmeye uğrardım ara sıra
ama gitmeden ''abla ben korkuorum kediyi bi odaya koy ben gidince gezsin nerde isterse diodum oda tamam diodu ben gidene kadar bi odada kalıodu kedi ben gittikten onra serbest ama nedne şöyle neden böyle demiodum ortayı buluoduk
ne kedi beslio diye ben onu eleştiriodum nede o beni korkuorum diye ortayı buluoduk:)))) ama yok ben kedimi yarım saat odaya kapatamam deseydi ya dışarda görüşürdük yada hep bana gelirdi:)))önemli olan ortayı bulmak:)))))))

keşke herkes sizin gibi anlayışlı olsa

benim de kedim var,seni çok iyi anlıyorum.
Onun verdiği huzuru "ayy işin mi yok" diye seni küçümseyen komşu karılarının veremediğini de çok iyi biliyorum :))
Eltine kızmanı abartılı bulmuşlar ama hayvanın dili yanmış diyosun,yani aynısını çocuğuna da yapsa sen o panik anıyla yine bağırırdın.
Hiç kaynar kaynar şey atılır mı,yazık yavrucağa.
Normalde kediler iyice koklayıp emin olmadan yemezler hiçbir yemeği ama heralde sizinki sana güvendiği için patır kütür yemeye başlamış,kıyamam ya...
Ayrıca beğenmeyen gelmesin,bu kadar basit.
Belki tek işi onu bunu eleştirmek olan,varlığıyla sizin de canınızı sıkan insanların ayağını kesmiş olursunuz pisicik sayesinde ^^

bende öyle biliyorum ama çok küçük daha anlamamış heralde küçüğüm bide damağına yapışınca çıkaramamışta azıcık ağzı açık geziyo hala :50:

ben hamile kalınca komşuları anneme kediyi artık atarsınız bebeklere zarar verir demişler..bunu duyunca çıldırdım ya,olabilir mi böyle bir şey? o da bir can,bizim minik bebeğimiz gibiydi.

ve nasıl birşey ki minik kedimiz ben 5 aylık hamileyken ansızın ölüverdi :14: sanki biliyormuş gibi :50:

kıyamam ben ona benimde 5 aylık kızım var deli oluyo onu görünce tabi temkinli davranıyoruz hep oyun istiyo kedim

AL benden de o kadar. Beyefendi bırak kavunu domatesi, öyle her peyniri her eti filan yemez, burun kıvırır. Bi de babam yüzünden ıslak mama bağımlısı oldu paketini görünce sevinç gösterilerine, yılışıklıklara başlıyor direk.

ben kendi yediklerimizdende alıştırıyorum canım mamalara güvenemiyorum nedense

Son düzenleme:
Cok tatlilar masallah da ben evde bakimi dogru bulmuyorum. ne kadar temiz bile olsa cisini kakasini yaptigi poposu her yere deyiyor.kilot giymiyor ki bizim gibi

Back