Bu illet hastaliktan böyle kurtulabilir miyim?

Benim kızım küçükken alerjik olarak hiç ateşsiz 7 kere zatürre 13 kere bronşit geçirdi. Tatillere bile nibulizatör ile gidiyorduk. Neye alerjisi olduğu da tespit edilememişti. 8 yaşındayken en son gittiğimiz çok yaşlı ama tecrübeli bir doktor ilaçları koklattıktan sonra dizimize yatırıp sert bir şekilde sırtına vurmamızı söyledi. Ciğerler harekete geçince anca öyle atar balgamı demişti. Önce çok saçma geldi ama deneyelim dedik. Evde hava ve ilacı koklattıktan sonra sırtına sert bir şekilde vurmaya başladık. Hiç unutmam o anı. İşlem bittikten sonra ayağa kalktı yürürken bir hapşırdı. Allahım o neydi öyle. Resmen ağzından denizanası gibi jölemsi bir avuç balgam çıktı. Anlatırken iğrenç duruyor farkındayım :) ama o oldu. Bir daha maşallah hiç öksürmedi. Denemenizi tavsiye ederim. Acil şifalar diliyorum

Gecen bir programda bir prof. Paramizla kendimizi ve coxuklarimizi zehirliyoruz dedi. Inanin cok etkilendim bu cumleden. Camasir suyunu birakin lutfen veya vegan markalar var onlari kullanin biraz daha kimyasali azdir.diye dusunuyorum ben kararliyim kesinlikle dönmeyecegim kimyasala.sampuanimdan cilt bakim ürunlerimden hepsinden cikaracgm hayatimdan. Defne sabunu siparis verdim gelince cocuklarimin banyo temizliginide onla yapptiracgm sac ve vucut.

tebrik ederim maşallah azminize . bu kadar kararli olmanizi saglayan itici guc neydi, bahsettiginiz prof mu, hastalik mi, ya da ne? Ben de oyle carpici bir video izlesem etkili olabilir. Önerileriniz icin cok tesekkurler. Ben hamileyim, biraz azalttim ama insallah bu takintiyi tamamen birakirim. Bir gazetede bi prof dediki camasir suyu olmadan hijyen olmaz. O lafi da kendime bi bahane ettim : ( vazgecemiyorum. Hele de eve yatılı misafir gelince takintim iyice artiyor :(((

Benim kızım küçükken alerjik olarak hiç ateşsiz 7 kere zatürre 13 kere bronşit geçirdi. Tatillere bile nibulizatör ile gidiyorduk. Neye alerjisi olduğu da tespit edilememişti. 8 yaşındayken en son gittiğimiz çok yaşlı ama tecrübeli bir doktor ilaçları koklattıktan sonra dizimize yatırıp sert bir şekilde sırtına vurmamızı söyledi. Ciğerler harekete geçince anca öyle atar balgamı demişti. Önce çok saçma geldi ama deneyelim dedik. Evde hava ve ilacı koklattıktan sonra sırtına sert bir şekilde vurmaya başladık. Hiç unutmam o anı. İşlem bittikten sonra ayağa kalktı yürürken bir hapşırdı. Allahım o neydi öyle. Resmen ağzından denizanası gibi jölemsi bir avuç balgam çıktı. Anlatırken iğrenç duruyor farkındayım :) ama o oldu. Bir daha maşallah hiç öksürmedi. Denemenizi tavsiye ederim. Acil şifalar diliyorum
Ilac koklatmak derken buhar makinasindan buhar vermekten mi.bahsediyorsunuz anlayamadim?

tebrik ederim maşallah azminize . bu kadar kararli olmanizi saglayan itici guc neydi, bahsettiginiz prof mu, hastalik mi, ya da ne? Ben de oyle carpici bir video izlesem etkili olabilir. Önerileriniz icin cok tesekkurler. Ben hamileyim, biraz azalttim ama insallah bu takintiyi tamamen birakirim. Bir gazetede bi prof dediki camasir suyu olmadan hijyen olmaz. O lafi da kendime bi bahane ettim : ( vazgecemiyorum. Hele de eve yatılı misafir gelince takintim iyice artiyor :KK43:((
Cocugumun.rahatsizligi tetikledi.

Temizlik dışında yiyecek iceceklerini de duzenlemeniz lazım. Süt içiyor mu? Alerjik çocuklarda alerjiyi tetikliyor. Sut ürünlerini de kisitlamalisiniz sanırım.

Ilac koklatmak derken buhar makinasindan buhar vermekten mi.bahsediyorsunuz anlayamadim?
Buhar makinesinin içine ventolin ve pulmikort ilaçlarını damlatıp çocuğa saf su ile birlikte bu ilaçları buhar makinesi ile koklatıyorduk. Siz sadece buhar mu koklatıyorsunuz? Nibulizatöre ilaç koymuyor musunuz?

Buhar makinesinin içine ventolin ve pulmikort ilaçlarını damlatıp çocuğa saf su ile birlikte bu ilaçları buhar makinesi ile koklatıyorduk. Siz sadece buhar mu koklatıyorsunuz? Nibulizatöre ilaç koymuyor musunuz?
Evet koyuyoruz. Karistirmiyoruz nibulizatore once vent.... bittikten 20 dk sonra conta... diye bir ilac koyup veriyoruz saf su kullanmiyoruz sadece ilac. Peki sirtina.nasil vuruyorsunuz birkac kere mi vuruyorsunuz? Sadece 1 kere mi ? Bugun kontrolumuz var doktoruma.bir sorayim

Öncelikle geçmiş olsun, benim oğlumda 9 yaşında 5 yaşından beri alerjik astım dendi ve o yönde tedavi görüyorduk. Ama koldan yapılan testte ya da kan tahlilinde alerji çıkmadı. En s on bezmialem hastanesinde doç. doktora götürdüm. O kol testini yeniledi yine hiçbir şeye alerjisi çıkmadı, kanda da alerji yok, size alerjik astım tanısını kim koydu dedi doktorun ismini verdim. Bu çocuk alerjik astım değil direkt astım dedi akciğer filminde sıkıntı var dedi, ne gibi bir sıkıntı dedim atelektazi oluşmuş dedi. Antibiyotik ve bir şurup verdi onları kullandık tekrar gittik, 3 hafta sonra akciğer filmini yenilememiz gerekiyor çocuğun farklı doktora da gösterdim o da benimle aynı kanıda dedi. Atelektazi akciğer çökmesiymiş sol akciğerde var dedi. Oğlum özellikle başını yastığa koyduğunda öksürmeye ama kesik kesik öksürmeye başlıyor öyle boğmaca şeklinde değil (doktor öksürüğünü duyduğunda bu öksürüğü hiç beğenmedim demişti zaten) bazen akşam uyumamak için direndiğinde ağlıyor ve çok ağladığında nefesi kesiliyor gibi oluyor nefes alamıyorum anne diyor hava veriyorum. Okulda çok koşturduğunda da oluyormuş geçen gün anne okulda oynarken tıkandım nefes alamadım ve göğsüm çok ağrıdı dedi öğretmenine neden söylemedin beni aramasını dedim (öğretmenle durumu paylaştım öyle bir sorun olduğunda bilgilendirmesini rica etmiştim daha önce) duvara yaslatık derin nefes alıp verdim alıp verdim bir süre sonra geçti dedi ve ekledi ben ne zaman normal arkadaşlarım gibi yorulmadan tıkanmadan oynayabileceğim diye. Bu süreç hem onu hem de bir anne olarak beni çok yıprattı. Konunuzu takip olacağım.

Evet koyuyoruz. Karistirmiyoruz nibulizatore once vent.... bittikten 20 dk sonra conta... diye bir ilac koyup veriyoruz saf su kullanmiyoruz sadece ilac. Peki sirtina.nasil vuruyorsunuz birkac kere mi vuruyorsunuz? Sadece 1 kere mi ? Bugun kontrolumuz var doktoruma.bir sorayim
Sert bir şekilde bir kaç defa (10 kere falan) vurduk. Doktorun bize söylediği ciğerlerin hareket etmesi gerektiğiydi. Bize de çok garip gelmişti ama işe yaradı. Doktorumuz yaşlı bir profesördü. Yaşadığımız ülkede bu metodun kullanıldığını söylemişti, Türkiyedeyken hiç duymamıştım. Sonra başka bir doktor arkadaşıma sordum evet doğru yapmışsınız demişti. Deneyebilirsiniz bence. Bizde kesinlikle işe yardı ama uygulamadan önce kendi doktorunuza mutlaka danışın. Geçmiş olsun,acik şifalar diliyorum

Turpun içini oyup bal konulan bir tarif var astım için, İnternetten tam tarifine bakabilirsiniz. Benim bir yakınım bunu düzenli kullanarak astım konusunda çok rahatladı, çok faydasını gördü, hayatı değişti desem yeridir.

Öncelikle geçmiş olsun ..
Tuvalet banyo için sadece arap sabunu yeterli olmayacaktır bence kendi doğal detetjanınızı yapsanız ..
Misal limon tuzu sirke karbonat banyo tuvalet için ..
Toz almak için birkaç damla bulaşık deterjanı 1 bardak sirke bir bardak su .
Beyaz sirke temizlik için birebir isterseniz beyaz sirkeye bir kaç damla sevdiğiniz koku yağlarından damlatıp yumşatıcı olarak ta kullanabilirsiniz.

Bugun doktor kontrolumuz.vardi cok sukur cigerleri iyi durumda şuan öksurukte baya azaildi..doktor genel durumunu.begendi bazi ilaclara 1 hafta daha devam edecgiz.tabi aylarca devam etmemiz gereken ilaclarimizda var onlar sabit ztn:KK1: 1 hafta sonra öksurugum tamamen gecmesini bekliyorum dedi doktoeumuz gecmezse gidecegiz yine. Insallah gecer.bende evde baya baya kimyasaldan arinma calismalrina basladim kararliyim vazgecmeyecgm. Camasirdan bulasiktan banyo temizliginden sampaundan sabuna dis macunundan cilt nemlendirmesine. Evlatlarima iyi gelir insallah.:dua::dua::dua:

Merhaba. Alerjik bebek annesiyim. Evime giren tüm temizlik maddeleri Arap sabunu, doğal zeytinyağlı sabun, tuz, sirke. Sabun ve Arap sabunu sadepazar marka alıyorum. Tamamen organik üretim yapan bir marka.

Sabunu rendeleyip sıcak suyla karıştırıyorum, sıvı sabun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, duş jeli ve şampuan olarak kullanıyorum. 1 kalıp sabunu 3 litre kaynar suda eritin, az gelirse su ekleyin. Kokudan rahatsız olursanız sadepazar uçucu yağ ekleyebilirsiniz. Ya da suyu kaynatıp içine nane ya da reyhan atın, suyu ister süzün ister blenderdan geçirin ve sabunu ekleyin.

Mutfak lavabosu çabuk kararıyor, market tuzu döküyorum bolca, kuru süngere sabun sıkıp ovuyorum. Ocağı tuz ve sabunla siliyorum. Tuvalet, banyo lavabosuna bir yemek kaşığı dolusu Arap sabunu koyup fircaliyorum. Doğal sabun çabuk tortu bırakıyor ve damla damla oluyor lavabo. Ara sıra tuzla ovabilirsiniz. Hatta Arap sabunu ve tuz karışımı hazırlayıp sürekli bunu kullanabilirsiniz.

Çamaşır makinesine 2 yemek kaşığı yaptığım sıvı sabundan koydum. Yeni başladığım için köpürür korkusuyla az koyuyorum, yavaş yavaş artıracağım miktarı. İnstagramda @glutensizdunyacom hesabında ev yapımı çamaşır ve bulaşık makinesi deterjanı tarifi var, çok memnun kalınmış, ben de onu deneyeceğim.

Merhabalar kızlar , alerjik astım hastasıyım, ası tedavisi oldum 5 yıl (immunaterapi) cok memnun kaldım ama durum cocuklar da nasıl olur bilmiyorum. Sanırım yas sınırlaması falan var,, doktor olmadığım için bu konuda bilgi vermek istemiyorum ama cok iyi doktor önerim var aklınızda olması için ben yeğenimi götürmüştüm.Öncelikle sunu unutmayın bu bir bagısıklık sistemi hastalıgı cocugun bagısıklık sistemini yaz kıs desteklememiz gerekiyor.Temizlik konusuna gelirsek neden kendi deterjanlarınızı Kendiniz yapmıyorsunuz.Eğer vaktim yoksa da organik sertifikalı ürünler kullanıyorum ama maliyeti düşürmek isterseniz En basit İngiliz karbonatı ve sirkeyle bile harikalar yaratabilirsiniz. Zehirsiz Ev kitabını alıp okumanızı da siddetle tavsiye ederim.Cok uygulanabilir tarifleri var..kaldi ki instagramda bir sürü hesap var saglıklı yasam ile ilgili, kimyasallardan arınmanız sadece bu hastalıkta önemli değil. Ben cok üzülüyorum bunları kullandıkça daha cok mikrop alıyormusum gbi geliyor, bulasık makinesine kendi tabletimi kendim yaptığım halde ilave durulama acıyorum ki en az risk alayım Die (Bu kişisel bir sey tabi ki ) cok gecmiş olsun ben her gecemi acillerde geciriyordum(2sayfa dolusu seye alerjim var) cocuklarda durum 7 yastan sonra daha olumluya evriliyor, doktor illa ki bahsetmiştir bunlardan.
Siz hangi doktora gittiniz ,annemde benzet rahatsızlık var ama bir türlü çare bulamadık

Siz hangi doktora gittiniz ,annemde benzet rahatsızlık var ama bir türlü çare bulamadık
Anneniz için soruyorsunuz değil mi? Yetişkin doktoru lazım. Yedikule gögüs hastalıkları alerji polikliniğnde ramazan beydi benim doktorum. Ramazan bey su an orada olmayabilir emin değilim ama 2 doktor calısıyor zaten polklinikte.

karasal iklim derken hangi bölgeler canım?
Benim oğlum 5 aylıkken astım oldu, bizdede tam tersi, Antalya ya gidince öksürüğü duruyor almanyada özellikle geceleri ciğerleri ağzından çıkacak sanıyorum, demek istediğim astım için denizhavası orman havası birebirdir aslında

Merhabalar.Cocugum alerjik astim hastasi bir yazida ev temizliginde kullandigimiz kimyasal deterjanlarin buna sebep oldugunu okudum arap sabununu öneriyordu. Evdeki tum temizlik alanlarinda.
Bulasik makinasinda camasir makinasinde kullananlar varmis.tuvalet ve banyo temizliginde de boyle birsey duyan, sizlerden kullanan var mi nasil kullanacagim ve hangi marka arap sabunu öneririsiniz? Ben hic evimde kullanmadim bugune kadar bilmiyorum malesef. Bu hastalik bizide cocugumu da yedi bitirdi tedavi göruyor ama inanin hic bir işe yaramiyor öksürmekten geceleri bogulacak gibi diledigince koşamiyor oynayamaniyor evladim hemen tkaniyori:KK61::KK61: doktora gidiyoruz istemsizce ağlamaya başliyorum o kadar sinirlerimi yipratti bu alerji.boyle birsey duyan bilen varsa benimle paylasirsa cok sevinirim. Simdiden hepinize tesekkurler:KK200:
malesef bahar ayinda dahada cekilmez oluyor. temizlik icinde karbonat sirke limon tuz gibi seyler kullanabilirsinz allah sifa versin evi guzel havlandirmak lazim dogal gaz aciyorsanizda. odasinda bir demlik. su koyun kuru olmasin ortami

Anneniz için soruyorsunuz değil mi? Yetişkin doktoru lazım. Yedikule gögüs hastalıkları alerji polikliniğnde ramazan beydi benim doktorum. Ramazan bey su an orada olmayabilir emin değilim ama 2 doktor calısıyor zaten polklinikte.
Evet evet annem içim soruyorum .alerji polikliniğinde randevu bulmak imkansız gibi ,bugun hastaneye gidecek bakalım ,belki ordan direkt randevu verirler ,internetten bulamıyorum boşluk

Evet evet annem içim soruyorum .alerji polikliniğinde randevu bulmak imkansız gibi ,bugun hastaneye gidecek bakalım ,belki ordan direkt randevu verirler ,internetten bulamıyorum boşluk
Nerde yaşıyorsunuz
Ankara da Sanatoryum hastanesinde göğüs hastalıklarından randevu alıyorsunuz o doktor yönlendiriyor alerji için hemen yarım saat içinde alerji testi röntgen solunum testi yapılıyor tavsiye ederim

Back
X