- 29 Haziran 2014
- 2.568
- 1.628
- 133
- 35
Lise dönemlerimde sevdiğim ilk ve son kişiden ayrıldığım ergenlik psikolojisiyle büyük aşk acısı çektiğim zamanlarda internetten biriyle tanışmıştım. 20’li yaşlarının ortalarındaydı büyüktü benden. Dertleşme ile başlayan muhabbetin sonunda bu kişi bana aşık olduğunu söylemişti. Ben asla öyle düşünmediğimi olmayacağını filan söylerdim. O zamanlar da aslında kendi hikayelerini anlatırken yalanlar uydururmuş da ben anlayamamışım. Neyse bir şekilde yüz yüze görüştük. Kırmamak için görüşmeye devam ettim ama hiçbir şekilde yakın durmamaya çalıştım sevgisine karşılık verecek bir harekette bulunmadım bu defa ben senden ayrılamam ölürüm ya benimsin ya kara toprağın gibi bir sürü şey söylemeye başladı. Kanser olduğunu bile söylemişti inanıp inanmamak arasında kalmıştım. Tabii ki gerçek değilmiş bu da. Kendi kendine o kadar çok yalan söylerdi ki bozmamak için yok artık uydurma diyemezdim çekinirdim bazen de gerçek mi acaba derdim. Bu süre içerisinde arkadaşlarımdan bazıları ile ilgili çok çirkin şeyler söylemişti ama ben inanmamıştım farkına varamamışım benim arkamdan da aynı çirkinlikte iftiralar attığının. Hiçbir zaman ona sevgi sözcüğü söylemedim çünkü sevmiyordum ancak kurtulamıyordum da. Çocuktum 15-16 yaşlarındaydım. Bir gün bu kişinin bir arkadaşı bana bir şeyler yazdı senin hakkında şunu şunu söyledi diye. İftiralar o kadar çirkindi ki başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Güya imam nikahı kıymışız vs. bel altı bir sürü çirkin iftira. O an bu kişiye söyledim nasıl bu iftiraları atarsın diye, saçma sapan gerekçeler sundu ama sonrasında öğrendim ki arkadaşlarıma da benimle ilgili bir sürü çirkin şeyler söylemiş. İnanın o kadar çok dikkat ederdim ki davranışlarıma, hiçbir şekilde kendisine cesaret verecek bir harekette bulunmazdım yanındayken. Değer yargılarım olduğunu çok iyi bilirdi. Bir kez bile kendisine sevgi sözcüğü kurmadım. Bu kişi ben ondan uzaklaştıktan sonra aileme de ulaştı ailem tepki gösterdi ve bir daha karşıma çıkamadı. Bu süreçte sosyal medyadan ekleme teşebbüsünde bulundu ancak hep engelledim.
Bu insan vasıfsız biriyken, çalıştığım kuruma bağlı başka şehirde bir şekilde işe başlamış. Bulunduğum yere gelse karşılaşma ihtimali bile beni tedirgin ediyor hakkımda iftiralar atan, türlü senaryolar yazan biri bu. Kendime gelemiyorum düşündükçe. Nasıl bir zihni varsa binbir türlü yalan, kurgu ve iftira çıkıyor o zihinden. Karşı tarafın ruhu bile duymuyor. Nasıl atlatabilirim bu travmayı bilmiyorum aklıma geldikçe o kadar üzülüyorum ki. Şimdi olsa her türlü yola başvurur şikayet ederdim, sessiz kalmazdım asla. Seneler geçti hala atlatamıyorum maruz kaldığım iftiranın travmasını. Hiç böyle biriyle karşılaştınız mı? Bu tarz insanlarla nasıl baş edilir?
Bu insan vasıfsız biriyken, çalıştığım kuruma bağlı başka şehirde bir şekilde işe başlamış. Bulunduğum yere gelse karşılaşma ihtimali bile beni tedirgin ediyor hakkımda iftiralar atan, türlü senaryolar yazan biri bu. Kendime gelemiyorum düşündükçe. Nasıl bir zihni varsa binbir türlü yalan, kurgu ve iftira çıkıyor o zihinden. Karşı tarafın ruhu bile duymuyor. Nasıl atlatabilirim bu travmayı bilmiyorum aklıma geldikçe o kadar üzülüyorum ki. Şimdi olsa her türlü yola başvurur şikayet ederdim, sessiz kalmazdım asla. Seneler geçti hala atlatamıyorum maruz kaldığım iftiranın travmasını. Hiç böyle biriyle karşılaştınız mı? Bu tarz insanlarla nasıl baş edilir?
Son düzenleyen: Moderatör: