bu hpv virüsü mü ?

raintimex

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2013
213
45
herkese merhabalar ben 29 yaşındayım yaklaşık 2 3 ay önce bir yanma ve aşırı kaşınma hissettim kontrol ettiğimde görselde göründüğü gibi olduğunu gördüm doktora 1 ay sonra randevu bulabildim doktora gittiğimde görseli gösterdim gösterdikten sonra muayene etti kan tahlili istedi ertesi gün onları yaptırdım sonucu aldım temiz olduğunu söyledi ve bir yakma işlemi yaptı birde bir losyon verdi o losyonu kullanıyordum bugün tekrar kontrol ettim ve şuan tekrar aynı şekilde hafif bir yanma ve kaşınma var ve görselde olan gibi siğil midir bilmiyorum böyle bir şeyler var doktora tekrar gideceğim ama şöyle bir sıkıntı var hiç bir cinsel birlikteliğim hiç bir şekilde yok bu eğer hpv virüsü ise nereden bulaşmış olabilir tuvalet tarzı yerlerden bulaşıyor mu bilmiyorum ilk görsel iç dudaklardan birisi

görsel eklemek yasak mı bilmiyorum ama

Paraniz varsa hemen ozel hastaneye gidebilirsiniz, ben anksiyetem yuzunden vajinamda lezyonlari fark edince ertesi gün gitmistim. Insallah hpv degildir çok geçmiş olsun

Paraniz varsa hemen ozel hastaneye gidebilirsiniz, ben anksiyetem yuzunden vajinamda lezyonlari fark edince ertesi gün gitmistim. Insallah hpv degildir çok geçmiş olsun
bir kaç önce gittiğimde doktor testler temiz demişti ama kan testi yapmıştı tekrar gel yada şunu yap tarzında bir söylemi olmadı sadece yakma işlemi yaptı bende düzeldi sandım ama kontrol ettiğim zaman tekrar aynı olmuş

Bakire kızlarda da hpv görülebilir.. Başkasının jiletini havlusunu kullandıysanız oradan bile bulaşabilir. Ancak doktorunuz HPV değil dediyse değildir, bunda hata olmaz. Herhangi bir bakteriyel enfeksiyon kapmış olabilirsiniz. Bir süre o bölgeye elinizi temiz değilken değdirmeyin. Her gün iç çamaşırınızı değiştirin ve pamuklu çamaşır kullanın.
Antibiyotik kullanıyor musunuz bilmiyorum ancak kullanmıyorsanız çörekotu yağı hapları var onlardan alabilirsiniz. Ancak yazmasıysa eğer, doktorunuzun size antibiyotik yazması gerektiğini düsünüyorum. Bunu ona belirtin

Aslinda fotograf ekleyene kadar e-nabiz uzerinden kultur sonucunuzu paylaşsaydiniz bizle cok daha net birseyler soyleyebilirdik. Cunku sigil benzeri görüntüler farkli sebeplerle de olusabiliyor.

evet sorun burada doktor hem ne olduğuyla alakalı bilgilendirme yapmadı hem de tekrardan olabilir kontrole gelmen lazım yada şu ilaçları kullanman lazım gibi bir şeyler söylemedi

Vajinal kultur sonucunuz degil bunlar, kan testi sonucunuz. Smear aldiysa onun sonucu da olur.

Ama anladigim kadariyla doktorunuz hpv'den suphelenmemis? Trichomonas vajiniti gibi bazi enfeksiyonlar da bu tarz kabarikliklara sebep olabiliyor. Bu arada hepatit b ve c ayrica hiv bakilmis ve negatif cikmis bu acilardan rahat edebilirsiniz.

Simdi aradaki mesajları okudum, bakireymissiniz sanirim bu yüzden kultur ve smear alinmamis, var olan sonuclariniza gore de pek birsey gorememis doktorunuz ve takip onermemis demek ki.

Doktor değilim ama bakirelerde hpv anlasilmasi icin antikor bakiliyor olabilir belki? Bilen birileri varsa yanitlar zaten.

Hpv için antikor bakilmiyor kana yerlesen bi virus değil çünkü, suruntu testi yapiliyor. Pap smear gibi aynı şekilde rahim agzindan suruntu alinir, bakirelerde de lezyonlardan suruntu alinabilir illa rahim agzi gerekli değil

Hpv için antikor bakilmiyor kana yerlesen bi virus değil çünkü, suruntu testi yapiliyor. Pap smear gibi aynı şekilde rahim agzindan suruntu alinir, bakirelerde de lezyonlardan suruntu alinabilir illa rahim agzi gerekli değil

raintimex konu sahibi bak bilen biri yanitlamis, iyi de olmus, ben de ogrenmis oldum boylece.
Tesekkurler Z zehra98

Ne güzel bilgiler paylaşıyorsunuz? Çok teşekkür ederiz
Sağlık emekçisi misiniz acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…