Bu halle kılçıksız nasıl başa çıkılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

donative

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2021
129
92
18
33
Merhaba okuyan herkese. Sadece bunu sormak için üye oldum. Her türlü akılane öneriyi değerlendireceğim.

Konuyu şurdan başlatayım; ben annemi, babam eşini kaybedeli 7 sene oluyor. Babam ve annem görev yapıp emekli oldukları yerde kaldılar. Burası Akdeniz’de bir küçük bir ilçe. Babamın bugüne dek hiç yeniden evlilik düşüncesi olmadı, hala medeni durumum evli der sorulsa. Sürekli kontrol gerektiren ağır bir hastalığı var, araba kullanamıyor şoför ile gidip geliyor hastaneye. Haliyle bir şekilde dikkat çekti ve babam hastalığını saklasa da hastane rutinlerini saklayamadı, gören soruyor “Fahri bey nasılsınız hayırdır nereye diye?”

Bir kadın var evimize yakın sayılacak bir yerde oturuyor, bir gün ben de sizinle gelebilir miyim diyor hastaneye, hastanemiz şehir merkezinde 1 saatlik yol var. Neyse o sabah biz 4 kişi, şoför babam ben kadın çıktık yola. Hastane 4 blok biz öndekinde ineceğiz, sordum sizi nereye bıraksın diye, ben Fahri beye destek için geldim demez mi? Şok oldum, çok sinirlendim şoför sizi otogara bıraksın, ben gelmenizi istemiyorum dedim. Ay yok mok dedi binaya kadar yürüdü, kibarlıktan ona yük olmak istemediğimden söylediğimi sanıyor. babamı yukarı çıkardım bu bahçede bekledi, çok ciddi söylüyorum istemiyorum diye tekrarladım, gitti kendisi.

Akşamına babamın numarasını bulup mesaj atmış, nasıl oldunuz merak ettim diye.

Ertesi gün kiracımız geldi nereye gittiniz dedi, anlattım hastaneye gittik diye. O da bana kadını anlattı, vefat etmiş eşi, bir oğlu var 40lı yaşlarında bekar, birlikte yaşıyorlar, oğlu çalışmıyor bir ara 2.el telefon alım satımı yapmış dükkan falan açmadan, bir ara kamyon şöförü olmuş, bir ara belediyeye girmiş, bir ara oto yıkamacıda çalışmış, idda tutturuyormuş.. Babadan maaş dışında gelirleri yok.

Bu kadınla arkadaş babamın ve annemin de arkadaşı olan Fatma teyze var, bugün karşılaştık. Ayaküstü çok tuttu lafı çok uzattı meğer sadede gelmeye çalışıyormuş. Fahrettin bey benimle evlenir mi diye sormuş. Fatma teyze bunu bana söyleyecek insan değil, uyarmaya çalışıyor aklı sıra.

Şimdi bu kadın bu yaştan sonra sırtım yere gelmesin dersinde değil mi? Evlere, yazlığa, arabaya konacak oğlu, çalışmak nedir emek nedir bilmez oğlu. Kiradan kurtulup refaha ermenin aracı aramıyor mu? Ne hayal kuruyor düşündükçe öfkeleniyorum.

Babamın ne düşündüğünü anlatma gereği bile duymuyorum.

Biz bu kadınla adımız anılmadan nasıl sıyrılırız?

Babanız tersleyecek kadını. Yüz vermesin 1 2 3 gider..
Bu duruma babamın duvar gibi tavrıyla geldik inanabiliyor musunuz?
Tek isteğimiz hiçbir şekilde bu kadınla adımız anılmadan nasıl hallederiz.

Başınız sağ olsun öncelikle
Yüz vermediğiniz takdirde olmaz bu iş. Babanizla konusursa o da yüz vermez olur biter.
Zorla nasıl geliyor anlamış değilim..

Başınız sağ olsun öncelikle
Yüz vermediğiniz takdirde olmaz bu iş. Babanizla konusursa o da yüz vermez olur biter.
Zorla nasıl geliyor anlamış değilim..
Gelmesi şöyle oldu, babama ben de sizinle gelebilir miyim diye soruyor, babam hastane işi var sanıyor. Zaten tek başına şoförle gidecek olsa asla kabul etmez, ben de olduğum için, yazık kadın yol parası vermesin diye kabul etmiş.
Babam 1 buçuk senedir evden çıkmıyor, anca yakındaki markete giderken görmüştür.

Bir kişiden haber yollayamaz mısınız? Yani laf atan kişilerden biriyle falan. Kesin bir dille rahatsız olduğunuzu belirtin. Gerekirse siz arayın. Koca kadın ne hayaller kurmuş

O yaş grubu genelde düzenli rahat bir hayat için evlilik düşünür zaten. Sizlik bir şey yok ki. Babanıza söyleyin o da evlenmeyi düşünmediğini söylesin aracıya konu böylece kapanır gider. Tepkinizin abartısını anne kaybından kaynaklanan duygusallığınıza veriyorum.

Birlesmediniz ki adiniz ciksin, alsin havasini sagdan sagdan basbas
Evet çok doğru. Fakat burası küçük bir ilçe. Yıllardır devlete hizmet edip, her türlü tavırlarıyla saygınlık kazanmış insanlar annem ve babam.
En ufak kötü lafları yapılmadı.
yanlış tabir belki ama, lekelensin istemiyorum

Gerek yok demenize rağmen beklemesi çok tuhaf gerçekten. İyilikten maraz doğar bu olsa gerek

Bir kişiden haber yollayamaz mısınız? Yani laf atan kişilerden biriyle falan. Kesin bir dille rahatsız olduğunuzu belirtin. Gerekirse siz arayın. Koca kadın ne hayaller kurmuş
Haber yollamak babamın asla razı olmayacağı şey.
Ben ondan gizli yapsam elime yüzüme bulaştırır mıyım ki
Neticesi ne olur

Elin kadini kendi kendine hayallere kapilmis, gelin guvey olmus, bu size haber getiren hanimla geri haber yollayin, asla olmaz, biz boyle.seylerin lafini bile istemiyorlarmis dedirtin, en azindan vazgecsin bu sevdadan

Para var mal var ben de atlyayım demiş sanırım teyze .. bazı teyzeler çok çakal valla korkmak gerek

Konuya geleyim aracıya olmaz diyin olsun bitsin
Aracı yok ki arada.
Fatma teyze bana bunu bunu dedi ama benden duymuş olma diyor bıyık altı.

Bir daha yaklaşırsa yine tersleyip kadını babanız da terslesin bence yüz bulamayınca gider. Gerekirse bizi rahatsız etmeyin yasal yollara başvururum bile diyebilirsiniz gözü korkar bari
Ya hiç öyle yüzyüze gelip tersleme işleri asla babamlık değil. Onu yapmaz bunu yapmaz ama kara kara düşünür ne olacak diye. Hep içine atar babam

Arsız insanlar şu dünya üzerinde en nefret ettiğim türler. Arsızla arsız olmadan had bildirilmez. Yılmasını beklemeli her seferinde seviyesine inmeden terslemelisiniz. Bana bile sinir bastı. Arsız.

Sanırım yanlış anlattım.
Aracı yok.
Fatma teyze bana bunu sordu, ama benden duymamış ol diyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…