Bu hafta vajinismus tedavisine başladım

Namutenahii

"Direnenler yaşar"
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2016
3.455
6.155
158
Merhaba kızlar...
1 yıllık evliyim, vajinismus olduğumu 2. Ayda anladım
Biz eşimle hiç bi şekilde ilişkiye giremedik, hep dümdüz bir duvar hissine kapıldık. O duvarı zorladıkça da acısı cabası... o zamandan bu zamana kadar hem cesaretimi toplamaya hem de doktor aramaya çalışıyordum. Ankarada yaşıyorum, en sonunda burada bu alanda uzmanlaşmış bir doktora tedavi olmaya karar verdik. Doktorun adını burada yazıp reklam gibi olsun istemiyorum, isteyene özelden yazabilirim, şehir dışından da çok hasta gelen bir doktor. Ben kendisini çok sevdim tatlı bir kadın :) ilk seansımı pazartesi günü yaptık. İkincisi cumartesi günü olacak. Henüz tedavim sonlanmadı tabi ama ilk seansta bile biraz yol katettim. Ve şunu anladım ki kesinlikle kendim yapamazmışım. Siz de mutlaka doğru doktoru bulmaya bakın. Buraya tedavi sürecinde yaşadığım şeyleri elimden geldiğince yazmaya çalışacağım.

Öncelikle tedavinin adı bilişsel davranış terapisi.
Bunun şuandaki en güncel ve yararlı tedavisi buymuş.
Psikoterapiyle vs hiç vakit kaybetmeyin derim.
Ben tedaviye giderken başıma ne geleceğini bilmeden gittim, doktorum tedavi öncesinde sadece şunu söyledi "merak etme hiç acı olmayacak"... ama tabi inanmak öyle zor ki, onca acı dolu denemeden sonra..
Doktora giderken yolda sürekli gözlerim doldu, gergindim, ellerim titriyordu.
Oraya gidip de o malum koltuğa oturuncaya kadar suratım kireç gibiydi. Doktor benimle tatlı tatlı konuşmaya başlayınca çok rahatladım.
Öncelikle baya bi sohbet ettik, içimi döktüm, tabi bu arada o malum koltukta bacaklarımı açmış bulunmaktayım. Doktor hiç dokunmadı. Biraz zaman geçince anestol krem sürdü ve parmağına da ultrason jeli sürerek sadece dokundu. Bu sırada nefes egzersizlerini ve kegeli öğretti.
Daha sonra işaret parmağını hafifçe içeri soktu, ben hiç bişey hissetmedim
Ağrıdığı anda haber ver, şuanda ne hissediyorsun, acı mı yanma mı, acının şiddetine numara verirsek kaç dersin vs gibisinden sürekli sorular sorarak benim hislerimi anlamaya çalıştı.
Hafif acıdığı anda duruyordu, ama asla elini geri çekmiyordu, olduğu yerde duruyordu. O anda da bana 10 saniye kegel ve nefes egzersizi yapmamı söyledi. Bu yapınca o ağrıyan kas gevşiyor ve ağrımıyor. Ağrı dediğim de asla cinsel birliktelik denememdeki gibi bir ağrı değil. Çok hafif. Önce 1 sonra 2 parmak , Bu şekilde bu şekilde doktorun 3 parmağını toplam 30 dakikada içime alabildim. Ve o kadar mutlu oldum ki size anlatamam.
Daha sonra eşime öğretti ve aynı şeyi doktor eşliğinde eşim de yaptı, onun da 2 parmağını 1 saat sonunda alabildim.
Tabi bu tedavi boyunca toplam 3 kez anestol krem kullanmış olduk.
Şimdi cumartesiye kadar evde 3 kez 15 dk eşimin parmağı ile çalışma ödevi verdi.
Tecrübelerimi sizinle paylaşmaya devam edeceğim:) şuan için çokk umutluyumm. Hepinize sevgilerr...

Harika bir doktor. Ötesi yok. Doğru seçim yapmışsın. Sen de umarım tez zamanda atlatırsın.

Tekrar selam kızlar:) bugün eşimle ev ödevimiz vardı. Önce 1 parmağını sonuna kadar sonra 2 parmağını almaya başarabildim neredeyse çok az acı duydum, hatta zaman geçtikçe biraz zevk bile alabildim. Çalışmamız toplam 50 dk kdar sürdü. Ama çalışmaya başlamadan önce yine anestolumuzu sürdük, ve bolca da ultrason jeli. Ve eşim parmağini dakikada 1 milim 1 milim o kadar yavaşça soktu ki, o yüzden de 50 dk sürdü. O kadar mutluyum ki şuann, Allah kurtulmak isteyen herkese nasip etsin. Ve mutlaka ama mutlaka işinin ehli uzman bir doktora gidin. Tedavi çok basit bişey aslında ama uzman yardımı olmadan bence imkansız... yani benim için imkansızdıı

Bence aparat alip aparat ile devam etseniz daha cabuk olur canm

Bence aparat alip aparat ile devam etseniz daha cabuk olur canm

Sanırım ona zaman gelmedi muhtemelen 2. Seansta olacak :) bugün ilk kez eşimle çalıştık. İlk tedavi seansımı da 3 gün önce aldım. Bu gidişat bile beni aşırı mutlu etti , yapacağıma inanıyorum Allahın izniyle :)

Canim gercekgen cok basit biz buyutuyoruz 3 gunde yendim ben

Devamını getirmemişsiniz, merak ettim sorayım:) ilk seans iyi geçmiş, diğer seanslar nasıldı ve şuan ne durumdasınız?Umarım yenmişsinizdir, ben yendiğinizi düşünüyorum tabi.

Devamını getirmemişsiniz, merak ettim sorayım:) ilk seans iyi geçmiş, diğer seanslar nasıldı ve şuan ne durumdasınız?Umarım yenmişsinizdir, ben yendiğinizi düşünüyorum tabi.

Merhaba, toplam 2 seans gittim, 3.ye gitmedim eşimle ailesel problemler vardı. Sonra benim konsantrasyonum dağıldı motivasyonum bozuldu, biraz ara verdim. Sonra kendim evde yeniden çalışmaya başladım. Doktordan zaten öğrenmiştim ne yapacağımı. Derken derken , geçen sene bu ay yendim :) tabi yener yenmez de ilişki kolay olmuyor, girişte hala kasılmam oluyordu. O yüzden arada bir aparat egzersizlerimi yaptım, o da 1- 2 ay sürdü. Sonra tamamen herşeyi bıraktım. Veee sonuç olarak 1 yıldır tamamen normal ilişki yaşıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…