• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu Gürültülü Evden Bıktım

_Lilien_

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2008
406
300
303
Hamileyim memleketimden uzaktayım eşimden başka kimsem yok burada.Apartmanın duvarları çok ince herkesin her şeyi her yerden duyuluyor.Bir hafta önce yukarıdaki komşular sabahtan temizliğe başlayıp akşam 7'ye kadar falan temizlik yaptılar (biz çıkıp kızmasak devam edeceklerdi)(her gün saatlerce süpürge yapıyorlar deli gibi)Öncelikle ben çıkıp konuştum sürekli yerleri kazıma sesi geliyor ama öyle bir ses ki delirmemek elde değil.Anne kız çıkıştılar bu sesler olabilirmiş normalmiş iş yapıyorlarmış halı yıkama makinesi almış onu deniyormuş :KK11: vs.Peki dedim indim.Eşim eve geldi inanılmaz gürültü devam ediyordu.Dayanamadı yukarıya çıktı eşimi neredeyse döveceklerdi bağırıp çağırdılar.Bizim de maç izlerken sesimiz gidiyormuş vs.Neden uyarmadınız uyarsaydınız dedi biz uyarmayız diye bağırdılar.Ben eve geldim istirahat etmek istiyorum akşam oldu yeter dedi yine bağırdılar eşime anne kız....Ertesi gün ev sahibimiz çıkıp konuştu ona da aynı tepkileri verdiler.Her gün güm güm çocuk koşmasını söylemiyorum bile çocuktur olabilir yarın benim de olacak gece gündüz ağlayacak diye empati yapıyorum lakin biz onlarla konuştuktan sonra inadına yapmaya başladılar bir şeyleri.Çocuk gün boyu durmadan koşuyor ve annesi uyarmıyor şuan bunları yazarken bile güm güm sesler içinde evim.Eşim kasımdan sonra tayinimiz çıkma ihtimali olduğu için taşınmaya pek yanaşmıyor.Hamilesin nasıl taşınalım zor diyor.Stresten erken doğurmaktan korkuyorum.Ne yapsam evi terk edip gitsem mi çok bunaldım ev ev değil cehennem.Artık onlarla muhatap olmak istemiyor.Hafta sonu da sabah 8 de dibekle birşeyler dövdüler.Çok bıktım çok....

Hamilelikten önce de bu kadar nazlı mıydınız? İnsanlar evlerini temizlemesin mi? "Israrla devam ettiler" dediğiniz saat 7 yani; sabaha karşı mı yapsınlar? Ayrıca çocuğa dur dese ne olacak, demese ne olacak? Bakın siz de hamilesiniz, bebeğiniz sus deyince susacak mı?

Biraz bilenmişsiniz, biraz da hassassınız herhalde. Birkaç günlüğüne annenizin filan evine gidip biraz dinlenin, toparlanın isterseniz.

Aynı sorun bizdede var kadın çalışıyor diye hergün istiznasız 7den sonra 9 a kadar evi süpürür yerleri kazır gibi.
Balkondan biz otururken bile sofra bezi, kilim silkelerdi hemde oturma odası balkonundan hemde hergün.
Çektim kameraya silkelerken dedim bir daha göreyim şikayet edeceğim belediyeye o oldu şimdi silkeleme yok, geçende gürültü için aradık kapısına bile gitmedik duruyorlar şimdilik.
Belediyeye zabıtaya şikayet et gelip dinliyorlar para cezasıda veriliyor.
Çok terbiyesiz insanlar malesef sanki dağda yaşıyorlar.
Birde uyarınca inadına yapmaları insanı katil eder.
Hukuki çareler arayın bence araştırın internette bu konuları

Gürültü konusu çok sevilir buralarda. Birazdan gelir ne var canım insanlar temizlik de mi yapmasın diyen hümanist arkadaşlar. :KK19:
Sana verilecek 3 öneri olacak, şimdiden ben yazayım da bekleme.
1- Taşın.
2- Yalıtım yaptır.
3-Şikayet et.

Kasima az kaldi sabredin. Tayin cikmasa da biseyler belli olacagindan tasinir kurtulursunuz. Belli ki guzellikle konusmaktan anlamiyorlar. Insanlar cok garip olmus

Hamilelikten önce de bu kadar nazlı mıydınız? İnsanlar evlerini temizlemesin mi? "Israrla devam ettiler" dediğiniz saat 7 yani; sabaha karşı mı yapsınlar? Ayrıca çocuğa dur dese ne olacak, demese ne olacak? Bakın siz de hamilesiniz, bebeğiniz sus deyince susacak mı?

Biraz bilenmişsiniz, biraz da hassassınız herhalde. Birkaç günlüğüne annenizin filan evine gidip biraz dinlenin, toparlanın isterseniz.

Neden böyle hırbo hırbo tavırlar sergileyenler saygısız olmuyor da konu sahibi mızmız oluyor :KK51:

Çocuğa parkta yaşıyor gibi apartmanda yaşanmıyacağını öğretirseniz inanın büyüklerden daha dikkatli oluyorlar.
Asıl apartmanda yaşamanın ne demek olduğunu nasıl yaşanacağını bilmeyen insanlar yüzünden bu sorunlar oluyor.
Kendi tarlada çift sürer gibi yaşasın komşuları ne olursa olsun.
Yok böyle bir dünya.

Aynı sorun bizdede var kadın çalışıyor diye hergün istiznasız 7den sonra 9 a kadar evi süpürür yerleri kazır gibi.
Balkondan biz otururken bile sofra bezi, kilim silkelerdi hemde oturma odası balkonundan hemde hergün.
Çektim kameraya silkelerken dedim bir daha göreyim şikayet edeceğim belediyeye o oldu şimdi silkeleme yok, geçende gürültü için aradık kapısına bile gitmedik duruyorlar şimdilik.
Belediyeye zabıtaya şikayet et gelip dinliyorlar para cezasıda veriliyor.
Çok terbiyesiz insanlar malesef sanki dağda yaşıyorlar.
Birde uyarınca inadına yapmaları insanı katil eder.
Hukuki çareler arayın bence araştırın internette bu konuları

Nasıl anlıyorum sizi....Balkona kışlık kurutmak için hiçbirşey asamıyorum.Apartmanda yaşıyorsun be adam ! Nerede saygı çerçevesi içinde yaşamak?Kimse kimsenin ne küllüğünü ne gürültüsünü çekmek zorunda.Kiracıyız diye eziyet etme hakları da yok ! İlla saç başa gireceksin galiba bundan anlıyorlar.:110:

Neden böyle hırbo hırbo tavırlar sergileyenler saygısız olmuyor da konu sahibi mızmız oluyor :KK51:
Mızmız demedim ki? Ayrıca akşam 7'ye kadar temizlik yapmanın nesi hırboluk? Hazırolda mı yaşayalım? Ha ama o bağırıp çağırma kısmı hırboluk bak orada haklısınız; hiç sevmem öyle insanları.

Apartman kültürü denen bir şey var.

Kendilerinden başka herkes b.k içinde mi yaşıyor acaba?

Temizliğe bakış açısı kişiden kişiye değişir elbet ama her gün her gün yapılan şeye
başka bir şey derim ben.
Haftada 2 gün sil, süpür o gürültün çekilir elbet.
Ama her gün sabahtan akşama bu çile çekilmez yahu!

Çocuğa parkta yaşıyor gibi apartmanda yaşanmıyacağını öğretirseniz inanın büyüklerden daha dikkatli oluyorlar.
Asıl apartmanda yaşamanın ne demek olduğunu nasıl yaşanacağını bilmeyen insanlar yüzünden bu sorunlar oluyor.
Kendi tarlada çift sürer gibi yaşasın komşuları ne olursa olsun.
Yok böyle bir dünya.
Tabii ki haklısınız da işte insanlar kendi çocuğu olunca onu adeta bir Kanuni, bir Hürrem; çocuğuyla hasbelkader aynı ortamı paylaşan herkesi de onun kulu görür oluyorlar. Benim annem evde koşaradım yürüsek bile ceza verirdi fakat ekseri böyle değil. Zaten ben de hiç hazzetmem bebe-belik gürültüsünden :) Temizlik konusunda da hâlâ aynı fikirdeyim; gece yapacak değiller sonuçta.

Nazlanmayla bunun alakası olacağını sanmıyorum.Girişte istiharat saatleri arasında apartmanda iş yapılmamalı yazıyor.Ben eğer dikkat ediyorsam onlar da etmeli.Ben parmak ucunda yürüyüp müzik bile dinlemekten çekiniyorsam onlarda aynı dikkati apartman sakinlerine göstermeliler.Bizim evimizde kirleniyor ve biz de süpürge yapıyoruz pislikte yaşamıyoruz.İnsanların var olup olmadığını hiçe sayarak yaşamak başka varlığına saygı duyup yaşamak başka....Ayrıca ben 500km yol gitmekten zaten bıktım evimde biraz huzur istiyorum kimse kimsenin yüzünden evinden taşınmak zorunda kalmamalı.....

Nazlanmayla bunun alakası olacağını sanmıyorum.Girişte istiharat saatleri arasında apartmanda iş yapılmamalı yazıyor.Ben eğer dikkat ediyorsam onlar da etmeli.Ben parmak ucunda yürüyüp müzik bile dinlemekten çekiniyorsam onlarda aynı dikkati apartman sakinlerine göstermeliler.Bizim evimizde kirleniyor ve biz de süpürge yapıyoruz pislikte yaşamıyoruz.İnsanların var olup olmadığını hiçe sayarak yaşamak başka varlığına saygı duyup yaşamak başka....Ayrıca ben 500km yol gitmekten zaten bıktım evimde biraz huzur istiyorum kimse kimsenin yüzünden evinden taşınmak zorunda kalmamalı.....
Tabii ki haklısınız ama istirahat saati nedir? Bunun normali akşam 10'dur. 500 km uzaktaysanız da gitmeyin tabii; hamile hâlde nasıl gideceksiniz.

Evet haklısınız daha caydırıcı kanunlar olmalı.Ev insanın dinlenme huzur bulma yeridir cehenneme çeviriyorlar insanların hayatlarını.
Bizim sokakta da bitmiyor bufalo sürüsü gibi çocukların gürültüsü malesef.
İnsanlar çok duyarsız ve saygısız malesef.

Benim evim de çok gürültülü ama trafik gürültüsü. Yapabileceğim bir şey yok. Siz şimdi biraz germişsiniz ilişkileri ama şunu unutmayın onlar da sizi duyuyor. Birkaç ay sonra bebeğiniz olacak, gecenin bir vakti ağlayacak. Ne yapalım bebek bu ağlıyor diyeceksiniz. Karşılıklı anlayış. Kendinize hayatı zehir edersiniz

Tabii ki haklısınız ama istirahat saati nedir? Bunun normali akşam 10'dur. 500 km uzaktaysanız da gitmeyin tabii; hamile hâlde nasıl gideceksiniz.
Siz çalışmıyorsunuz sanırım ki çalışmasada insan akşam hava karardımı istirahat saatidir, eve yorgun argın gelmişim kafamı dinlemek için saat 10 yada 12 yimi bekliycem çok saçma. Günün hangi saati olursa olsun rahatsız edici gürültü yapmaya kimsenin hakkı yoktur.
Ayrıca uyarınca inadına daha çok yapmaları insanı çileden çıkarıyor.
Asıl gürültü yapan gitsin müstakil evde otursun madem.

taşınma imkanınız yok mu peki bebegın o apartmanda mumkunu yok rahat edemez.

Çalışan kişiler için eve geliş saati demek istediğim.Eşim zaten sabahtan işe gidiyor eve gelince süpürge sesi mi duymalı dinlenmeli mi?Bir çok çalışan bayan da sanırım bu yüzden hafta sonları temizlik yapıyor.Akşam 10 a kadar da süpürge yapılması bana biraz anormal geliyor açıkcası.

Benim evim de çok gürültülü ama trafik gürültüsü. Yapabileceğim bir şey yok. Siz şimdi biraz germişsiniz ilişkileri ama şunu unutmayın onlar da sizi duyuyor. Birkaç ay sonra bebeğiniz olacak, gecenin bir vakti ağlayacak. Ne yapalım bebek bu ağlıyor diyeceksiniz. Karşılıklı anlayış. Kendinize hayatı zehir edersiniz
Çocuk yada hasta kişinin ağlama inleme sesine kimse bişey demez ve bunlar geçici durumlardır.
Ancak bayanın bahsettiği konu çok farklı ve çok haklı çeken bilir.
Ben çok çektim böyle kişilerden malesef o yüzden çok iyi anlıyorum kendisini

taşınma imkanınız yok mu peki bebegın o apartmanda mumkunu yok rahat edemez.

Taşınmak bence de çok mantıklı olurdu bebek doğunca daha sorun olacak gibi geliyor ağladığı zamanlar yukarıdan oklavayla vursalar çok üzülürüm.İnanırmısınız hiç sevmem bir çocuk yüzünden insanlarla tartışmayı onların çocuklarının koşmasına da lafım yok ama insanların galesiz olması çok üzüyor.Yapma evladım demek zor değil ben de insanları kırmamak için sesimi artık çıkartamıyorum....yoksa konu onların çocukları değil inadına yapılan şeyler beni çok etkiliyor

Back