Allah size sizin gibi görümce versin,3-5 tane kaydirigubbakcemile3
Ancak o paklar bu üslubu..
Bu tip karakterleri okudukça burada Allah'a binlerce kez şükür ediyorum görümcem olmadığı için.
Amin canım, böyle görümcelere Allah kendileri gibi görümceler versin bol bol.
Abukat için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın.
Ben buradaki çoğu kişinin eşi ile kardeşlerinin arasına girmek, onları uzaklaştırmak istediğini sanmıyorum olamaz da.
Ama görümceler de yerini bilmeli, biz abilerinin eşleri onlar kardeşleri bunu kimse değiştiremez.
Bazı gelinler var eşini ailesinden tamamen soğutuyor, onları da tasvip etmiyorum.
İki taraf ta yerini bilmeli, kimsenin kimseye üstünlüğü yok.
Ben görümcelerimin ihtiyaçları olsa eşimden önce koşarım yardıma, asla onları uzaklaştırmak gibi bir düşünce geçmez aklımdan.
Benim çevremde de eşimi bana layık görmeyenler oldu, ama bana söylediler ben de gereken cevabı verdim. Asla eşimin yüzüne karşı herhangi bir şey söylenmedi, imada bulunulmadı.
Benim aileme gidildiğinde hep eşim övülür, ona hizmet edilir, onun için yemekler yapılır.
Benim eşimin ailesi gözle görülür bir şekilde ayrımcılık yapar, benim için herhangi birşey yapılmamıştır, hatta davet edip eski yemekleri koydular sofraya.
Sürekli eşim övülür, kendilerini överler abartırlar, bir yere giderken ... dikkat et kapmasınlar gibi saçma sapan şeyler söylerler.
Tabi bu durum benim sinirlerimi zıplatır, ben de karşılık veririm.
Ama işte asıl o beni kaptırmasın gibi, iğneleyici değil.
İğneleyici laf söyleyebilirim, onları çok zayıf yerlerinden vurabilirim ama yapmam çünkü bende Allah korkusu var.
Kimin ne olacağı belli olmaz, günahtır derim, beni çok sinirlendirmedikçe kalp kırmak istemem.
Çünkü bana onlar ne derse desin benim kendime güvenim var onlar beni bozamaz kendimi savunabilirim karşı cevap verebilirim.
Ama onların kendilerine güvenleri yok, benden daha üstün değiller, ben bir laf soktuğumda çok üzülürler, zaten komplekslerinden yapıyorlar biliyorum.
Ben büyüklük yapıyorum onları kıracak incitecek bir laf etmiyorum,
Elefera ve diğer gelinler de bu nedenle susuyorlar.
Ama herkesin bir sabrı var, birgün taşabiliriz.
Ayrıca benim de erkek kardeşim var, ilerde eşiyle asla kendimi kıyaslayacak değilim.
Benim kardeşimin üzerinde çok emeğim vardır bebekliğinden beri, buna ramen ilerde kendimi onun eşinden daha üstün gömem.