Bu görümceler gerçekten kıskanç....

Bende bir görümceyim mesela birde benim yaşadıklarımı kısaca özetliyim, abimin eşi evlenmeden önce bana bayılırdı onu hep abla olarak görmüştüm ki yenge diye de hitab etmedim hep ablam dedim, kuzenlerimizle bir araya gelince annesine ağlardı yanımızda kalmak için ,her konuda destek örnek bir ablaydı, babam vefat etti soloğu onun yanında aldım kollarında ağladım taaaa ki evlendi aynı eve taşındık iş değişti,, beni inanılmaz kıskandı ki hala kıskanır ojesini aldığım için laflarmı söylemedi, şu takını alabilirmiyim diye telefon ettiğimde odama girmezsin mi dedi (ben yine ses çıkarmadım) annemle problemleri oldu ki annem haklıyken onun göz yaşlarını mı silmedim, onlarla tatile gitmek istedim beni istemedi, ben kot aldım ertesi gün aldı, ben çizme aldım ertesi gün aldı ki böyle şeylere takılmam almasını problem bile etmem, yeğenim doğdu özeniyorum tabi altını değiştireyim dedim izin vemedi, çocuk 5 yaşına geldi yeğenimle ikimizin tek başımıza geçirdiği vakit yoktur ki yeğenim bana deli olur halacım diye.... Babam olmadığı için abime babalar gününde hep hediye alırım mutlaka o değiştirilir yada kulp bulunur (bu sene beğendi nasılsa ama küçük geldi yine değiştirdik, abimin isteği ile) Ohooooo daha neler neler.. Bu nedenle görümceler diye değilde bazı insanlar kıskanç desek daha doğru olur... Kendim olduğum için öyle geliyor olabilir size ama çevremizdeki insanlarda herkeze laf söylesin sana söyleyemez derler, ama iş değişti bilana da değişti eski tavrım yok sohbetim bile çok az sırnaşır yüz vermem konuştumu artık sustururum e benimde sabrımda bu kadarmış yapacak birşey yok...:KK52::KK50:

ya arkdaşlar ben artk kesin kanaat getirdim kıskanıyolar görümceler
başkalrı iyi olabilir benim görümclerim kıskanç yani artık kabullenin abiniz yada kardeşniz evli ve ilgisini eşiylede paylaşcak yani hiç bi şey eskisi gibi olmaz olamaz
benim görümclerimn yaptıkları kıskançlıklara gelince:
*bize geldiklerinde 3 günde bir gelirler(buna lafın yok tabii)eşim işten geldiği zaman benim yerime koşa koşa kapıyı açar öper hoşgeldin der ben de orda misafir gibi bakarım üstünü değiştrmeye yatak odasına gidecek benden önce yatak odasına gider hemen mutfağa geçer yemekleri ısıtır yani bunlar bi anda oluyo yemek yiyene kadar da eşimin başında durur şimdibana sen git kapıyı aç diyeceksniz ama şimdi kapı için 30 yaşındaki insanla tartışım mi
*eşim yemeğni yer benden önce o yanında oturur çalışma odasına bilgisayarın başına geçer görümcemle kayınvalidem hemen bi sandalye çekerler eşmin yanına benle kayınpederim de oturma odasında kalırız ya adamın işi var rahat bırakın...
*eşim çorabını çıkarır kirli sepetine atar yine yere atmıyosun evelnmeden önce hiç kirli sepetine atmazdın karını düşünyosun bizi düşünümyosun der ama bunu her geldiklerinde ve çorabı çıkarsşında söyler....
*meyve soyup elleriyle verir eşim ben kendim yerim desede dinlemez
*bana habire biz sana bi oğlan verdik onun içn bize iyi davranıcaksın der sanki ben insan değilim...
*aldığımz her kıyafete bunu kaça aldın niye bu kadarpara verdiniz der....

yani arkadaşlar herkes erkek kardeşini sever beninde erkek kardeşlerim var ama artık kabullenmek lazım evli oldukları eğer insan bu davranışarı gösteriyosa paylaşımıyodur paylaşamamsı kıskanması demek....
yani yapsın ilgi göstersin kardeşine ama bu yaptıkları abartı bence daha çok şey var çok özel oldukları için yazamıyorum....

Paylaşamamak mı?
Kıskanmak mı?
Bunlar resmen sapıklık.
Bu forumda okuduğum şeyler dünyamı değiştiriyor.
Normal mi bu saydıklarınız.
Aslında soru şu; erkek ailelerinden yüzde kaçı normal?
Gerçekten görüşmeme gibi bir şansınız varsa onlarla, görüşmeyin.
Erkek vermişlermişmiş...
Bu insanlar ve türevleri gerçekten sapık.
Erkeklere adeta tapınıyorlar, erkek için, (kusura bakılmasın) erkeklik organı için canlarını verebilir bunlar.
Pislik, başka bir şey değil.

*Gazetede okuduğum aile içi iğrenç haberlere şaşırmama, üzülmeme bir gerek olmadığını şu forumdaki konular sayesinde öğrendim artık.

Ben de abime yardım ederim diyenler, ilk mesajı bence birkaç kez daha okusunlar.

Burada yardım mı var, yoksa abisinin karısının yapacağı şeyleri ondan önce yapmak için yarışa girmek mi?
Benim gözümde bu yapılanları, ki dahası da varmış, normal bulan da onlar gibidir. Yani anormaldir.

Yorumların hepsini şimdi okudum.Şu dakikadan itibaren tek bir şımarıklık ve kıskançlık yapmayacağım eyvahedigeldismile Ama hepsi dayımın eşi yüzündendi eskiden yaptıklarım.Anneannemi gelin kanser etti 60 yaşında öldü annem hala psikolojik tedavi görüyor.Haklı olduğumu düşünüyorum abimin kız arkadaşına karşı aldığım tavırla...Kuzenlerimle ve dayımlada aram berbat.Ama gördüm ki eşler açısından bakınca onlarda haklı.Bundan sonra kıza laf sokmamaya karar verdim.Ablacım falan dicem hatta.Ama kesinlikle ve kesinlikle annem ve anneannemin yaptığı hatayı yapmıcam.Abimin hatrı var diyip sineye çekmicem.Sİneye çeke çeke hasta oldular.Sonuç dayım anneannemin vasiyetini çiğnedi öldüğü gün eşi cenazeye geldi 3 gün sonrada göceğe tatile gittiler.Abime hep söylüyorum zaten birinci hadsizliğinde önce dişimi gösteririm ikincisinde ısırırım üçüncüsünde ısırıp koparırım dördüncüsüne gıkın yine çıkmamışsa sileriz birbirimizi.Herkes haddini bilse birbirine saygı gösterse bu sorunlar olmayacak.Ama gelinlerdede var kıskançlık.Abim benim hadsizliğime saygısızlığıma çok zaman verdi kız bana bir sesini yükseltti kızla 1 ay konuşmadı.Haksızlık etme ben sınırımı çok aştım o bir kere tahammül edemedi dedim bana dediki O ELİMİN KİRİ YIKARIM GİDER AMA SEN BENİM KARDEŞİMSİN ATSAM ATAMAM SATSAM SATAMAM SEN BENİM CANIMSIN AYNI CANDAN AYNI KANDANIZ.
Hatta sanıım gelinlerde birazcık bu yüzden kıskanıyor :kedi:

Bak senin de psikolojik sorunların var. Hem de ağırından. Açık açık da yazmışsın.
Abinin kız arkadaşının elinin kiri olmasına sevinmişsin. Bu lafla tatmin olmuşsun.
Öyle abiye böyle kardeş.
Üç kuruşluk eşek beş kuruşluk sıpa hikayesi...

Ve zaman gelecek sızde evlendıgınız ıcın eskısı gıbı abınızı zıyaret edemeyeceksınız.
Dolayısı ıle ılerleyen yıllarda paylasımlarınız daha aza ınecek.
O zaman zarfı ıcındeyse abınızın ve esının paylasımları artacak.

Sayın Elefera;

Şimdi herkesin aile ilişkileri farklıdır.sizin ailenizde demekki kardeşler evlenince biribirinden kopuyo..benim ailem de ise tek bekar benim (4 kardeşiz) ve evli olanlar dahil kimse evlendi diye durum tersine dönmedi..Yine biz ailece her hafta sonlarını, özel günleri, bayramları birlikte geçiririz.
yani kullandığınız bu ifade aile bağlarıyla ilgili...

Tabiki de iyilik ya da kötülük kavramını geline veya görümceye indirgemek en büyük hata..bugün görümceyim ama ileri de benm de gelin olucam...

Aslında sorun kendini ve yerini bilmez insanlardan kaynaklanıyo..HERKESİN YERİ FARKLIDIR..Ne ben abimin eşinin yerini doldururum ne de o benim yerimi doldurur..Amaaa o da haddini aşıp abi kardeş ilişkisini kıskançlık haline dönüştürüse orda HOPPPP DURRR DERİM????
GEÇMİŞTE YAŞADIKLARIMIZ, ABİMLE ARAMDAKİ KAN BAĞI, SENELERİN VERDİĞİ DOSTLUK, ARKADAŞLIK, SIRDAŞLIK, ANNEMDEN VE BABAMDAN BİLE ÜSTÜNLÜĞÜ BANA ŞUNU DEMEK HAKKINI VERİR:

SEN KİMSİN???Bİ İMZA ATIM; MAHREMİ OLDUM DİYE BİZİM ARAMIZA GİRİP BENİM EN İYİ DOSTUMU,ANAMI, BABAMI, HERŞEYİMİ ELİMDEN ALACAĞIMI MI SANDIN....YOK ÖYLE YAĞMA..

TEKRARLIYORUM..HERKESİN YERİ FARKLI VE HERKES YERİNİ BİLECEK ...BU BEN OLSAM DAHİ AYNI DEĞİŞMEZ..BEN DE Bİ KARDEŞ OLARAK YERİMİ BİLECEĞİM..ZAMANI GELİNCE DE GELİN OLARAK, EŞ OLARAK YERİMİ BİLECEĞİM..

SAYGILAR,,

Canım sen abine aşıksın, değil mi?
Bak çok büyük bir yanlışın içindesin. Abin o senin, aynı anne-babadan olmuşsunuz, aynı yerden süt içmişsiniz. Siz kardeşsiniz. Size nikah düşmez.
Lütfen bir an önce bu yanlıştan dön ve tövbe et. Manevi şeylere yönel.
Bu çok çirkin, çok kötü bir aşk.
Seni içten içe yiyip bitiren bir aşk.
Lütfen yapma, ensest çok iğrenç bir şey, dinimizce de çok günah.
Vazgeç bu aşktan. Bir an önce.

ya arkdaşlar ben artk kesin kanaat getirdim kıskanıyolar görümceler
başkalrı iyi olabilir benim görümclerim kıskanç yani artık kabullenin abiniz yada kardeşniz evli ve ilgisini eşiylede paylaşcak yani hiç bi şey eskisi gibi olmaz olamaz
benim görümclerimn yaptıkları kıskançlıklara gelince:
*bize geldiklerinde 3 günde bir gelirler(buna lafın yok tabii)eşim işten geldiği zaman benim yerime koşa koşa kapıyı açar öper hoşgeldin der ben de orda misafir gibi bakarım üstünü değiştrmeye yatak odasına gidecek benden önce yatak odasına gider hemen mutfağa geçer yemekleri ısıtır yani bunlar bi anda oluyo yemek yiyene kadar da eşimin başında durur şimdibana sen git kapıyı aç diyeceksniz ama şimdi kapı için 30 yaşındaki insanla tartışım mi
*eşim yemeğni yer benden önce o yanında oturur çalışma odasına bilgisayarın başına geçer görümcemle kayınvalidem hemen bi sandalye çekerler eşmin yanına benle kayınpederim de oturma odasında kalırız ya adamın işi var rahat bırakın...
*eşim çorabını çıkarır kirli sepetine atar yine yere atmıyosun evelnmeden önce hiç kirli sepetine atmazdın karını düşünyosun bizi düşünümyosun der ama bunu her geldiklerinde ve çorabı çıkarsşında söyler....
*meyve soyup elleriyle verir eşim ben kendim yerim desede dinlemez
*bana habire biz sana bi oğlan verdik onun içn bize iyi davranıcaksın der sanki ben insan değilim...
*aldığımz her kıyafete bunu kaça aldın niye bu kadarpara verdiniz der....

yani arkadaşlar herkes erkek kardeşini sever beninde erkek kardeşlerim var ama artık kabullenmek lazım evli oldukları eğer insan bu davranışarı gösteriyosa paylaşımıyodur paylaşamamsı kıskanması demek....
yani yapsın ilgi göstersin kardeşine ama bu yaptıkları abartı bence daha çok şey var çok özel oldukları için yazamıyorum....

Bende görümceyim çoğul konuşmayın bence,insandan insana değişir...bu görümceler kıskanç oluyorda gelinler olmuyormu? bu konuda ozaman sende kıskanç oluyorsun dimi? onların eşinle ilgilenmesini sende kıskanıyorsun arada geliyorlar diyorsun ee bırak ilgilensinler biri anası biri kardeşi ben yengem ile hiç böyle sorun yaşamadım yeri gelir aldığınada yorum yapmışımdır eşinede hizmet etmişimdir çocuğunada bakmışımdır... siz başta birbirinize samimi olmadığınız için ne yapsan ne yapsalar batıyordur..:KK34:

hamile olduğumu öğrendi 24 yaşındaki görümceme bi haller oldu!!!

hamile olduğumu öğrendiğinden itibaren görümcende bir surat ki sormayın gitsin,24 yaşında değilde 42 yaşındaki bir kadınaın yüzü gibi oldu...
o suratı bi ekşitme bi buruşturma bi acayip hareketler bi acayip tavırlarr..
bu akşam kandil,ananalerine gelicekler bakalım ,bizde gidicez ,kendimi sabahtan bri biledim,daha önceki gibi en ufak bi cümlesinde çok sağlam laflarla söylicem...
kız sevgilisine gelip tanıştırdı,iyi mi nasıl sevgilim dedim ..i dedi ..
eşim daha sonra sorduğunda offff kime ne nasıl olduğu ,iyi ise iyi ,kimseyi ilgilendirmez deyiverdi...
bu lafın bana olduğunu gül gibi biliyorum ;kendimi acayip biledim gazladım ,bu akşam sorucam en ufak bi suratında;gelip ayağımıza kadar tanıştırdın madem öyle ne tanıştırdın biiz güzelim deyivericem ..tabi çok güzel bi kapak cümleside hazırladım....sustukça zıvanadan çıktııı!!
zaten ne alsam aynı kıyafetten alıyor,zevklerimiz aynı demiyor mu birde!!!!uzun uzun lambur lumbur etek uçlarına basarak yürüyordu,giyimi benden öğrendi ,gelmiş bana zevklerimiz aynı diyor hahahaha

hergün bir kere daha "ömrümde böyle büyük manyak görmedim" dedirtecek kadar saçmalık
var şu hayatta :)

eski sözlümün ablasiiiii cadinin tekiyidi Allah onu bildigi gibi yapsinnnnnnn!!!!!
Kiskancin tekiydi, birde beni cekemiyordu, en iyisi birtek onun olsun istiyordu.

evet kiskaniyor hepsi olmasada kiskanani varrrrrrr benim eski sözlümün iki ablasi vardi. Biri melek gibiydi cok severdim, digeri kiskancligindan catlardi

kızlar görümce konusunda bende çok dertliyim.benim 2 görümcem var ve benim annemle yaşıtlar 40 yaşın üzerindeler ama 10 yaşındaki çocuk kadar akılları yoktur.şimdi kaynanamlara gelmişler bizide çağırıyor kaynanam gitmemek için elimden geleni yaptım.6 aylık hamileyim ne bana nede kardeslerine bi hayırlı olsun diyemediler.yılbaşına kadar şöyle böyle konuşuyorduk ama bizden borç istediler ben hamileyim işten ayrılmışım ona nasıl borç verebilirim...beni gördüğünde görmemezlikten geliyor.hangi yaptıklarını anlatayımm ki ya sinir oldum bak şimdi yine...nişanlıyken kaynanam hep benim çocuklarım çok düşkündür birbirlerine diyip duruyodu, o birbirlerine düşkünlükleri nerelerine kaçtı bilmiyorum evlendikten sonra 1 kere oda borç istemek için aradı yüzsüzler, görümcemin birde kızı var oda parası bitince dayısı aklına gelir. bir kere görümcemle kaynanamda karşılaştık beni görmemezlikten geldi resmen.ben hiç böyle insanlar tanımamıştım ya kıskanç, fesat, yüzsüz...

hamile olduğumu öğrendi 24 yaşındaki görümceme bi haller oldu!!!

hamile olduğumu öğrendiğinden itibaren görümcende bir surat ki sormayın gitsin,24 yaşında değilde 42 yaşındaki bir kadınaın yüzü gibi oldu...
o suratı bi ekşitme bi buruşturma bi acayip hareketler bi acayip tavırlarr..
bu akşam kandil,ananalerine gelicekler bakalım ,bizde gidicez ,kendimi sabahtan bri biledim,daha önceki gibi en ufak bi cümlesinde çok sağlam laflarla söylicem...
kız sevgilisine gelip tanıştırdı,iyi mi nasıl sevgilim dedim ..i dedi ..
eşim daha sonra sorduğunda offff kime ne nasıl olduğu ,iyi ise iyi ,kimseyi ilgilendirmez deyiverdi...
bu lafın bana olduğunu gül gibi biliyorum ;kendimi acayip biledim gazladım ,bu akşam sorucam en ufak bi suratında;gelip ayağımıza kadar tanıştırdın madem öyle ne tanıştırdın biiz güzelim deyivericem ..tabi çok güzel bi kapak cümleside hazırladım....sustukça zıvanadan çıktııı!!
zaten ne alsam aynı kıyafetten alıyor,zevklerimiz aynı demiyor mu birde!!!!uzun uzun lambur lumbur etek uçlarına basarak yürüyordu,giyimi benden öğrendi ,gelmiş bana zevklerimiz aynı diyor hahahaha

ee kandilde büyükleri ziyaret etmenizin ne anlamı kaldı peki

Kadının en büyük düşmanı gene kadındır diye boşa dememişler.

Bütün görümceler kıskançtır genellemesi yapanları zannedersinizki onlar erkek.İşin komik yanı onlarında yarısı görümcedir ama onlar tohumluktur,kendiler söz konusu oluncada kötü geline düşmüşlerdir.

En komik olanı da görümcem çok kıskanç diyenler.Bir anlat bakalım derdini eğer haklıysan başkaları söylesin kıskanıyor diye.

Bazi hanimlarin gercekten yapacak isleri , ugrasacak hobileri yok gibi geliyor. birde kin... Bir de kendini begenenler :)) Benim kiyafetimin aynisini aldi.. Beni kiskaniyor ...:)) onunda hosuna gitmistir sende görüp almistir ne olcak ki...Tek giyecek o kiyafetiniz varmis gibi :))

Ben hamile kaldim görümcem de ögrendi 1 ay sonra o da hamile kaldi .. sanki cocuk dogurma yarisi :))

Görümcem esime meyveyi soyup yediriyor.. Bunun altinda bir art niyet göremiyorum...

Bende bir görümceyim , bize gel lütfen gezelim edelim arar dururlar.. Vaktim olmadigi icin her zaman yanlarina gidemiyorum... Bir yardimci olayim basit bir sey de bin defa tesekkür ederler... Giderim evlerine kardesimi kucaklar öperim... Ne olacak ki burada yazilanlari okudukca gelinimize soracagim artik .... Benden rahatsiz oluyor mu ?

Iyice paranoyak yaparsiniz adami :))

Başlıga katılmıyorum.

1 tane görümcem var ablamdan bile daha çok severim :)

Son düzenleme:
benım de bır gorumcem var. sanırım herkes bu evrelerden aynı duygularla gecıyor. sen kendını mısafır gıbı gorme arkadasım.bırak acsınlar kapıyı,yedırsınler kocanı,evlılık muessesenıze karısmadıkları surece ben sorun olacagını dusunmuyorum ama tabı herkes kendı yasadıklarını bılır.

Benimde var iki görümcem, amaaaaannnn allahtan yurt dışındayım onlar türkiyede.. 4 senelik evliyim ama ben böyle birşey görmedim yeminle.
Türkiyeye gittimizde eşim tamamen değişiyor, sanki benimle evli değilde o iki görümcemle evli. Ayni yatakta uyumalar. Beni yatirip sabaha kadar gülüp eglenmeler. Koltukta otururuz, illa benim ve eşim arasına gelip oturmalar. Yani anlayacanız beni baya bi dışlıyorlar.. Eşimin 3 evliliği.
Ve ben bu konu hakkinda bi yorum yaptigimda eşim bana takıntılısın sen diyor..
Ve nerdeyse 2 sene olacak konuşmuyorum görümceler ile. Eşim ben konuşurum diyor, o senin sorunun diyor. Kayınvalidem ise ayri bir dert. O da eşimin ilk evliliginden bir oglu var, çocuk beni istemiyor ve kabul etmiyor diye babannesine demiş: eger o kadın ile bir fotoraf kareni görürsem beni öldü bil.. bu yüzden kayınvalidem benimle pek yan yana gelmek istemiyor.

ben de bir görümceyim ve dediklerinizin hiç birini yapmadım. ayrıca bir görümcem var onun da bu tarz bir davranışını asla görmedim. Bence sizinkilerin durumu neyi nerede yapacaklarını bilmemek. Benim görümcem eşime yemek ısıtacak olsa ki (biz yemekleri hep birlikte yeriz ama hadi diyelim oldu) eşim sen bırak redhair ısıtsın der. Bu forumda okuduğum konuların çoğu nerede ne yapması gerektiğini bilmeyen insanlar yüzünden açılıyor zaten

X