arkadaşlar bu fsh denen şey aynı zamanda genetikle de bağlantılıymış. benimde ailemde erken yaşta menapoz vardı. ama hiç kimse ben kadar erken girmemişti. benim yaşım 35. annem ve teyzemlerde 43-44 gibi menapoz olmuştu. duruma bakılırsa rekor bende:) 10 gün kadar önce dr.um adet düzensizliğimin nedeni olarak fsh sonuçlarını istemişti. değeri 45 görünce menapoz eşiğindesin dedi. estrofem ve dupaston denen ilaçları verdi. önümüzdeki ay adet de tekrar yileyecekmiş tahlili. geçici bişey olmasını umuyorum. işin aslı geçen yıl bekarken de benzer şikayet için dr a gitmiştim. fsh değerim 135 çıkmıştı. dr. bana sadece doğum kontrol hapı vermişti o zamanlar. bekardım o zamanlar. şimdi evliyim ve bebek istiyorum. sadece doğum kontrol hapı kullanarak fsh değerimi 135 den 45 e indirmişim. şimdide bu dediğim ilaçlarla beraber hayıt otu macunu vede civan perçemi çayı kullnıyorum. bugün bu otlarada başladım. sizlere önümüzdeki ayın tahlil sonucunu paylaşırım. eğer bir düzelme yaşarsam bu lanet fsh değerini az daha düşürürsem ne mutlu bana. elbette birden beklemiyorum. ama aşamalı olarak 120lerdeki fsh değerini 40 ın altına düşüren daha sonrada yumurtlamaya yardımcı ilaçlarla tedavi olan, şimdide tüp bebekle hamile kalanları da okudum. bizler neden öyle olmayalım demi? umut tükenirse hayat da tükenir!