Bu paylaştığınız tdb tavsiye ettiği minimum ücret listesi. Bazı teknisyenler dişçiliğe soyunup çok ucuza çalışıp piyasayı düşürdüğünden her yıl bu liste yayımlanır altına çalışmak yasaktır normalde . Fark ettiniz mi bilmiyorum ama röntgen , muayene, anestezi hepsi aynı ayrı da eklenmeli . Şimdi hesapladım tek yüzlü kompozit dolgu 2075 TL’nin altına yapılmamalıymış uyan var mıdır bilmiyorum da . Özelde çalışırken bu fiyatlar ne diyen bir hastaya dayanamayıp doktor olmak çok zor bunlar onun fiyatı demiştim o aklıma geldi :) Arkadaşlar bu fiyatlar çok normal o malzemeler kaç para haberiniz var mı ? Dolgunun altına sürdüğün sıvının tanesi bin küsür lira . Maliyeti geçtim hani onu bahane edip fırsatçılık demiş çünkü biri diş hekimin aylık geliri kaç olmalı sizce keyifle işini yapabilmesi için? Gün boyu hastalarla uğraşmak ne kadar zor iş ,yapamayan bilmez ve maddi olarak karşılığını alamayınca hiçbir motivasyonun kalmıyor . Yani demem o ki serbest piyasa bu fiyatlar isteyen istediği fiyatı söyleyebilir. Aynı malzemenin 200 liralık olanı da var 10 bin lira olanı da o kadar makas açık ki. Ama çekincelerinizde haklısınız ben bazen diyorum iyi ki bu sektördeyim , dolandırıcısı o kadar çok ki en azından doktorları düzgün seçebiliyorum .