- 7 Aralık 2018
- 6.794
- 17.692
- 27
- Konu Sahibi Cileklivanilinn
Merhabalar. Yapısal olarak dişlerim düzgündür bu yönden şanslı doğmuşum diyebilirim o yüzden diş hekimine pek yolum düşmedi. Küçük sorunlarda da devlet hastanesine gidip halledebiliyordum çünkü dediğim gibi küçük şeylerdi. Son zamanlarda ön dişlerimden birinde ağrı hissediyorum. Sanırım dolguya ihtiyaç var. Bugün özel yerleri aradım ve sadece bir ön dişe 2.000 tl istedi? Yani bana abes geldi doğrusu tek diş dolguya 2.000 vermek. Zaten dişçiye gidince bir dolguyla çıkılmıyor bin tane şey sıralıyor. Porselen kaplama falan pahalı onu biliyorum zaruri bir şey olmadığı için mantıklı bulabilirim ama bu dolgudur kanal tedavidir falan bunlar zaruri şeyler ve sağlığın büyük bir parçası. Devlet hastanelerindeki diş hekimlerinden çok çektim hepsi birbirinden farklı şeyler söylüyorlardı birinin bu dişi çekmek lazım dediği şeye diğeri “ne çekmesi dolgudan başka bir şeye gerek yok az kalsın dişinizden edeceklermiş” dedi mesela. Şu an dolgu ön dişe lazım olduğu için güvenip gidemiyorum görüntüyü de etkiliyor neticede. Sizler böyle durumlarda devlet mi tercih ediyorsunuz özel mi? Fiyat skalası hep böyle mi yoksa istanbul’a özel bir durum mu bu? Bir derdim var kısmına açma sebebim şu an benim için büyük bir dert bu. Fiyatlara şok oldum açıkçası. Dediğim gibi devlette diş kısmı pek iyi değil yani diğer branşlara göre çok çok geride. Ama önerebileceğiniz bir hastane varsa ona da açığım.