Bu durumu yaşayanlar . Covid ve emzirme

Allah korusun herkesi ama daha hastalanmamışken bunun derdine düşmeyin.. Stres de bağışıklığı düşürüyor, bu dönemlerde en önemlisi güçlü bağışıklık.

Ben de emziriyordum, geçen ay kızım 2yaşına girecekti, covid olduk ailecek. Karaciğer problemim, alerjik astımım ve fibromiyaljim var. Doktor emzirmeyi kestirip hemen favicovir(favipiravir) başlattı. Çok şükür kızım da belirti gösterdi ama birkaç güne atlattı. Biz de evde geçirdik belirtileri de yaşadık hep. Çok şükür sağsalim atlattık

Daha 1 hafta önce kurtulmus biri olarak. 20 aylik kizimi hala emziriyorum. Çünkü memeye aşık, bir gunde biraktiramazdim. Saglik ekibi ve pandemi hastanesinde gorevli doçent arkadaşımız çocuğunu emzir ilaci kullanma dediler. Eger belirtilerim artarsa kullanacaktim..Ve bu sekilde birçok kisi var. Favira ilaci kan degerlerini düşürüyor sütünden bebegine de geçer kullanip kullanmamak bir tercih bence. Herkese kullan veya kullanma denilmez. Ama kullanirsan ozellikle ilk gun 16 tane icmen gerekecek cocugunu emzirmek ne kadar dogru olur bilemiyorum. Ayrica bana ilaclari kullandiktan sonra en az 1 ay emzirmememi söylemişlerdi. Ilac kullanmadim ancak hastaligi atlatmami kolaylastiracak takviyeler kullandım. Hastaliginiz şiddetli olmaz ise belki sizde oyle yapabilirsiniz. Karar sizin gerçekten yanlis birsey söylemek istemem.

Allah korusun herkesi ama daha hastalanmamışken bunun derdine düşmeyin.. Stres de bağışıklığı düşürüyor, bu dönemlerde en önemlisi güçlü bağışıklık.

Ben de emziriyordum, geçen ay kızım 2yaşına girecekti, covid olduk ailecek. Karaciğer problemim, alerjik astımım ve fibromiyaljim var. Doktor emzirmeyi kestirip hemen favicovir(favipiravir) başlattı. Çok şükür kızım da belirti gösterdi ama birkaç güne atlattı. Biz de evde geçirdik belirtileri de yaşadık hep. Çok şükür sağsalim atlattık
Gecmıs olsun size de
Emzirme kesince sütü sağıp döktünüz mü ?

Gecmıs olsun size de
Emzirme kesince sütü sağıp döktünüz mü ?
Ben tamamen kestim emzirmeyi. Favicovirin yanısıra 1ay kan sulandırıcı ve ilk gün kalp ilacı kullanmak zorunda kaldığım için bu kadar aradan sonra tekrar emzirmeye dönemedim. Sütümü sağmadım ki süt üretimi devam etmesin, sütüm kesilsin..

Ben tamamen kestim emzirmeyi. Favicovirin yanısıra 1ay kan sulandırıcı ve ilk gün kalp ilacı kullanmak zorunda kaldığım için bu kadar aradan sonra tekrar emzirmeye dönemedim. Sütümü sağmadım ki süt üretimi devam etmesin, sütüm kesilsin..
Bebeğiniz nasıl etkilendi bu durumdan birden bire olunca
Uykusunda uyanınca da meme istiyor gece
Meme almazsa devam etmıyor uykuya

Kızlar merhaba
Hepinize sağlıklı günler dilerim
Allah’a şükür şuanda bu durumda değilim ancak , bir buçuk yaşında emmeyi çok seven bir bebeğim var.
Şu günlerde aklımda sürekli bu virüse ben de yakalanırsam nasıl atlatacağım sorusu var .
Emziren annelere ilac verilmiyor diye biliyorum
Bir yandan da ilaçlari içmeyenlere iyileşmezsiniz deniliyor
Bazı kesimler de ilaçları içerseniz ölürsünüz diyor
🙄
Dün doktorumuza sordum
Böyle bir durum olursa emzirmeyi kesip ilaçların kullanılması gerektiğini belirtti
Bu hastalığı emzirirken atlatan anneler
Sizde durumlar nasıl oldu
Hepinize geçmiş olsun
Ben de sürekli bunu düşünüyorum bu aralar stres yapmamaya çalışıyorum ama benim de 7 aylık bebeğim var benimki de memeye çok düşkün😑 Hemşire arkadaşım yakalandı ama ilaç kullanmadı emzirmeye devam etti hafif atlattı. Bende ilaç kullanmam diye düşünüyorum ama yaşamadan konuşmak kolay. Bitse de kurtulsak artık😔

Bebeğiniz nasıl etkilendi bu durumdan birden bire olunca
Uykusunda uyanınca da meme istiyor gece
Meme almazsa devam etmıyor uykuya
Ben uyku eğitimi vermiştim 8aylıkken. 18 aylıktan sonra da gece beslenmesini kesmiştim. O yüzden çok şükür gece emme problemi olmadı. Gündüz çok emiyordu, normalde hasta olunca daha da emmek isterdi hatta ama benim de hasta olduğumu gördüğü için (hastanede ekgye bağlamışlardı, onun yapışkanlarını evde görüp sordu ney diye) hasta oldu anne, sütler bitmiş artık dedim. Normal bir sütten kesme gibi oldu aslında. Sürekli de acıkmasın diye atıştırmalık hazırladım ana öğünlerin yanında. Arada geldi öptü, arada krizi de tuttu ama onları da mümkün olan en iyi şekilde geçirdiğimizi düşünüyorum. Hasta hasta zor tabi sabretmek anne için de bebek için de ama psikolojisi etkilenmesin diye kendimi motive ettim işte. Çaresiz hissedip kızımdan gizli ağladığım da oldu bu süreçte. 2yıldır alışmışım, hasta olduğunda emzirince içim rahat ediyordu çünkü. Neyse geçti çok şükür

Size de tavsiye ederim eğer bir sağlık sorununuz yoksa veya doktorun tavsiyesiyle gece beslemiyorsanız, 1buçuk yaşında gece emmesini kesebilirsiniz. İlerde ani süt kesme durumu (inşallah olmaz tabi) olursa veya kendi isteğinizle sütten keserken de bebeğiniz için de sizin için de daha kolay olur.

Ben de sürekli bunu düşünüyorum bu aralar stres yapmamaya çalışıyorum ama benim de 7 aylık bebeğim var benimki de memeye çok düşkün😑 Hemşire arkadaşım yakalandı ama ilaç kullanmadı emzirmeye devam etti hafif atlattı. Bende ilaç kullanmam diye düşünüyorum ama yaşamadan konuşmak kolay. Bitse de kurtulsak artık😔
Hafif atlatanlar şanslı evet
Düşünmekten beynim yandı benim de
1 buçuk yaşında olunca daha zor
Herseye o kadar aklı eriyor ki
Allah insallah yaşatmaz size de bize de , kimseye 🙏

Back