Bu durumu yaşayanlar . Covid ve emzirme

Benim de 16 aylık bebeğim var ve emmeye baya düşkün.
Aynı şekilde korkularım mevcut. İlaçlar konusunda ben de çok kararsızım.
Bu illete yakalanacaksam evde ilaçsız atlatayım diye dua ediyorum ama bilemiyorum işte...
Takipteyim.
Allah esirgesin inşallah yakalanmayız diyeyim 🤷‍♀️

Bu illete yakalanacaksam evde ilaçsız atlatayım diye dua ediyorum ama bilemiyorum işte...
Takipteyim.
Vakalar bu kadar çoğalmışken yakalanmamak elde değil malesef yapabileceğiniz tek şey bağışıklığınızi güçlü tutmak çok önemli

Şuan bir sorunum yok çok şükür ciğere inmedi bende öksürük olmadı boL mandalina propolis c vitaminiyle atlattım emzirmesem de o ilaçları kullanacagimi sanmıyorum günlük 16 hap iyi insani kötü eder yani benim bu düşüncem bu yönde
Geçmiş olsun size.

Kuzenim evde geçiriyor,o da ilaçları almak istemiyordu, 16 tane. Ama o kadar ağırdı ki, "değil 16,
46 ilaç da olsa içerim" dedi.
Bol su içiyor, vitamin, doğal şeyler.. Atlatıyor inşallah son günleri..

Tv ye bakarsak ben çok kişinin o ilaçlar yüzünden kalp krizi geçirip vefat ettiğini duydum 🥺
Evet onları da görüyorum
Çok karışık bir durum
Bu arada senin adın tanıdık geldi bir akrep mevzusu var miydi eskilerden
Ben akrepten de çok korkuyordum sanki seninle o konularda yazışmıştık 2-3 sene evvel 🙄

Kızlar merhaba
Hepinize sağlıklı günler dilerim
Allah’a şükür şuanda bu durumda değilim ancak , bir buçuk yaşında emmeyi çok seven bir bebeğim var.
Şu günlerde aklımda sürekli bu virüse ben de yakalanırsam nasıl atlatacağım sorusu var .
Emziren annelere ilac verilmiyor diye biliyorum
Bir yandan da ilaçlari içmeyenlere iyileşmezsiniz deniliyor
Bazı kesimler de ilaçları içerseniz ölürsünüz diyor
🙄
Dün doktorumuza sordum
Böyle bir durum olursa emzirmeyi kesip ilaçların kullanılması gerektiğini belirtti
Bu hastalığı emzirirken atlatan anneler
Sizde durumlar nasıl oldu
Hepinize geçmiş olsun
Ben temmuzda pozitiftim ve ilaçsız geçirdim.Maske ile emziriyordum.Emzirmeye devam ettim.Bebeğim de pozitifti

Takipteyim.
Ben de hep aynı duaları ediyorum
Bebeğim olmasa bu kadar endişe etmezdim ama bebek olunca çok zor oluyor düşüncesi bile
Allahım onlara acısın ne diyeyim
İnsallah tez zamanda çaresi bulunur bu günleri unuturuz

Evet onları da görüyorum
Çok karışık bir durum
Bu arada senin adın tanıdık geldi bir akrep mevzusu var miydi eskilerden
Ben akrepten de çok korkuyordum sanki seninle o konularda yazışmıştık 2-3 sene evvel 🙄
Evet kedimi akrep sokmuştu bağ evinde doğru hatırlıyorsun canım 🙁 ondan bi kaç ay sonra da beni soktu meret 😖 akrep adını duyunca bile hala tüyler diken diken 😣

Bebeğim olmasa bu kadar endişe etmezdim ama bebek olunca çok zor oluyor düşüncesi bile
Bebegim psikolojik olarak çok etkiledi beni oda yakalandı baya ateşlendi 39 lara kadar cıktı sağlık ekipleri bisey yapamayız evde düşüreceksiniz dediler o günleri hatırlamak istemiyorum çok çok zordu :(

Vakalar bu kadar çoğalmışken yakalanmamak elde değil malesef yapabileceğiniz tek şey bağışıklığınızi güçlü tutmak çok önemli
Bağışıklık için yapıyorum birşeyler
Propolis, d vitamini, bol bol c vitamini, ballı pekmezli karışımlar, kefir, sarımsak,turşu.. Vs..
Böyle çabalıyorum.

Vakalar çok, evdeyiz biz de. Sıra bize gelecek mi diye bekliyoruz işte 😐

Amin amin inşallah..
Can yakmadan geçsin gitsin inşallah.

Takipteyim.
Propolis emziren annelere önerilmiyor diye biliyorum ama

Emzirdiğim için kullanmadım, zaten hafif geçirdiğimi düşünmüştüm, kullanmazdım da muhtemelen.
Tam iyileştim derken nefes darlığı başladı, sinir bozucuydu.
Ciğerlerimde sorun var ama bence ciddi değil.
Karantinam bitsin, 1-2 hafta daha geçsin doktora gitmeyi düşünüyorum.

Emzirdiğim için kullanmadım, zaten hafif geçirdiğimi düşünmüştüm, kullanmazdım da muhtemelen.
Tam iyileştim derken nefes darlığı başladı, sinir bozucuydu.
Ciğerlerimde sorun var ama bence ciddi değil.
Karantinam bitsin, 1-2 hafta daha geçsin doktora gitmeyi düşünüyorum.
Gecmıs olsun
Nefes darlığı ilerledi mi
Tüm gün mü oluyor ara ara mi ?

Gecmıs olsun
Nefes darlığı ilerledi mi
Tüm gün mü oluyor ara ara mi ?
Çok ciddi olmadı onu söyleyeyim öncelikle.
İlk gün sabah birkaç saat, akşam birkaç saat oldu.
2. gün sanki tüm gün sürdü, tabii bu sırada bebek de hasta olduğu için gece gündüz hep ayaktaydım, dinlenemediğim için zorlandım.
3. gün ciğerlerim acımaya başladı ve müthiş bir halsizlik, kaliteli nefes alamamaya bağlıyorum.
Sanırım 5 günde büyük ölçüde rahatladım.
Ama normale dönmedim henüz.
Böyle anlatınca aman çok zor bir tablo oluşmasın gözünüzde, daha da stres olmayın.
Katlanılmayacak bir şey yoktu ama evet ciğerlerim etkilendi.

Kızlar merhaba
Hepinize sağlıklı günler dilerim
Allah’a şükür şuanda bu durumda değilim ancak , bir buçuk yaşında emmeyi çok seven bir bebeğim var.
Şu günlerde aklımda sürekli bu virüse ben de yakalanırsam nasıl atlatacağım sorusu var .
Emziren annelere ilac verilmiyor diye biliyorum
Bir yandan da ilaçlari içmeyenlere iyileşmezsiniz deniliyor
Bazı kesimler de ilaçları içerseniz ölürsünüz diyor
🙄
Dün doktorumuza sordum
Böyle bir durum olursa emzirmeyi kesip ilaçların kullanılması gerektiğini belirtti
Bu hastalığı emzirirken atlatan anneler
Sizde durumlar nasıl oldu
Hepinize geçmiş olsun
Canım tabi ki de doktorun dediği gibi yapman lazım emzirmeye bırakıp mecburen ilaçları kullanacaksın.. Artık şu ilaçları içmemek lazım diyenler kimler bilemiyorum ama bu ülkede yeterince profesörler doktorlar var yeter yani bi bitmediler. Hem sen strese girme sonuçta hasta değilsin çok şükür..

Back