Bu durumu yaşayan var mı :( acil öneri lağzım

handec.

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2009
558
41
118
33
Sakarya
Ameliyat oluyorummmm 11 hazirann

merhabalar herkese.. Yeni konu açmaktan hep yoruldum artık :KK43:( 4 doktor dolaştım ancak halen bir çözüm sürecine ulaşamadık..

Kısa bir şekilde özet geçeyim durumumu..

Mart ayında estetik olmaya karar verdim ancak bir sene önce konka küçültmesi ve kıkırdak eğriliği ameliyatı geçirdim ve bütün kıkırdaklarım alınmış..

İlk gittiğim doktor hiç bir yerden kıkırdak almadan ameliyat edecekti ve kan değerim 9 du yani kansızlık vardı.. Adet oldum öylelikle ameliyatım iptal edildi

Başka bir doktora gittim kbb uzmanı oda burnumun kemerini kullanabileceni söyledi ancak ameliyathane çok kapsamlı değildi o yüzden orada olmak istemedim..

Bir başka doktora gittim kulaktan kıkırdak alması gerektiğini ancak böyle ameliyat edebileceğini, öncelikle kan değerlerimin yükselmesi gerektiğini söyledi.. İlaç kullandım kan değerlerim 12.5 oldu ancak verdiği fiyat bana çok geldi acabalarda kaldım şansımı deniyeyim yeni bir doktora daha görüneyim dedim

Gel gelelim en son gittiğim doktora.. Çok tatlı bir beyfendi güzelce muayne etti açık açık anlattı ve burun kıkırdaklarım alındığı için ne konulursa konsun çökme ihtimalinin yüksek olabileceğinden bahsetti.. Çoğu doktor sizi ameliyat etmek istemez dedi.. eğer sansınız varsa çökme olmayabilir dedi.. Muayne ettiğinde bir tarafta kıkırdak var gibi diğer burun değilğinden biraz daha az gibi dedi, bunu tamamen ameliyat başladığında görebiliriz ancak dedi, siz eğer bu riski kabul ederseniz her doktor ameliyatınızı yapar ancak gönülsüz yapar dedi :KK43:

Bu işe başlarken hep hayırlısı olsun diye girdim ama her gittiğim doktor farklı şeylerden bahsetti.. Şimdi ise karmakarışığım .. Böyle bir durumu yaşayan olumlu sonuç alan kişilere ihtiyacım var . Siz bu süreçte neler yaşadığınız ve sonucunuz ne oldu :KK43:

Ameliyat oluyorummmm 11 hazirann

Evettt yeniden yazıyorum, umarım her şey yolunda gider :)) artık yeni konu açmıyorum buradan devam edeceğim..

Bugün tahlillerim yapıldı, her şey normal yolunda gidiyor, daha önce belirttiğim gibi deviasyon ameliyatı geçirdiğim için kıkırdak gerekirse eğer kulaktan kıkırdak alınarak burun estetiğim tamamlanacak, umarım hiç birine gerek kalmadan halolur bu durum..

Kan tahlilleri tamam
Ekg tamam
Anestezi uzmanıyla görüşmemiz tamam
Bir haftatır tatlı tuzlu yiyeceklerden mümkünce uzak duruyorum
Kan sulandırıcı hiç bir yiyecek yemiyorum ve ilaç kullanmıyorum
Hastane çantamda bolca
peçete
Tuvalet kağıdı
3 çeşit pijama takımı
İç çamaşırı
Çorap
Lambada
Saç tokası
Jel buz torbaları
Terlik
Kulak çubuğu
Tatlı kaşığı
Vazelin
Dudak nemlendiricisi

Şimdilik liste bu kadar
Birde hastaneye giderken götüreceğim hasta dosyam var.

Bir gece yatış olacak her şey yolunda giderse ertesi gün öğlen taburcu olacağım.

Şimdi şuanki halimin fotoğrafını yükleyeceğim ve ilerleyen dönemlerde ilk günden itibaren fotoğraf koymayı planlıyorum, en büyük korkum narkozdan uyanamamak Allahım nasip etsin de sağlıklı mutlu bir şekilde uyanayım o gün :KK200::dua::dua:

Son düzenleme:
canım mrb öncelikle geçmiş olsun bende ilk ameliyatımı nefes ve kemer kısmından rahatsız oldugum için oldum ve sonucta ne nefes problemi gitti ne şeklini begendim. tekrar 6 gün önce ameliyat oldum aynen coğu doktor bana kaburgadan kıkırdak alacagını söyledi bi ihtimal burun ucumdaki kıkırdak fazla olablecegı yeterse ordan kullanacagını söylemişti ve ilk uyandıgımda göğüs altımı yokladm ve kıkırdak almamiş ameliyatta yeterli kıkırdak burnumda varmiş bunu tam anlamıyla actıktan sonra görüyolar bence bol bol araştır ve doktoruna güven. birde kulak arkası degilde kaburda tavsiye ediyolar daha sonra çökmelere karsı aklında bulunsun

canım mrb öncelikle geçmiş olsun bende ilk ameliyatımı nefes ve kemer kısmından rahatsız oldugum için oldum ve sonucta ne nefes problemi gitti ne şeklini begendim. tekrar 6 gün önce ameliyat oldum aynen coğu doktor bana kaburgadan kıkırdak alacagını söyledi bi ihtimal burun ucumdaki kıkırdak fazla olablecegı yeterse ordan kullanacagını söylemişti ve ilk uyandıgımda göğüs altımı yokladm ve kıkırdak almamiş ameliyatta yeterli kıkırdak burnumda varmiş bunu tam anlamıyla actıktan sonra görüyolar bence bol bol araştır ve doktoruna güven. birde kulak arkası degilde kaburda tavsiye ediyolar daha sonra çökmelere karsı aklında bulunsun

En son gittiğim doktorun yaklaşımı iyiydi, 4 doktora gittim genel olarak aynı şeylerden bahsetseler de hepsi farklı şey söyledi, kulaktan kıkırdak eklenebilir ama çökme ihtimali var ve çökerse güzel bir görüntü oluşmaz dedi doktor kaburgadan bahsetmedi hiç biri.. Sanırım az biraz var kıkırdağım ve ona destek amaçlı kulaktaki yeterli gelebilir diye düşünülüyor, kolay kolay kaburgaya başvurmuyoruz demişti doktor bey.. Bende çağreyi ilk ameliyat olduğum doktra gitmekte buldum, yarın akşama ramdevum var onunla konuşacağım bir muayne edecek ve ne kadar kıkırdağım var ne yok ona göre konuşacağız durum ondan sonra belli olacak, dün telefonda görüştük kendisiyle ben genelde kıkırdak bırakıyorum hepsini almıyorum ama muayne etmeden kesin bişi söyleyemem dedi.. Eğer yeterli kıkırdak yok derse vazgeçeceğim zaten.. Çok yoruldum bu süreçte birde bu kadar çöktü mü çökecek mi korkusu gelirse olamam hiç ameliyat

canım çökmesi cok kötü bi görüntü benm ilk ameliyatta çöktü ve burun ucu cok düşük duruyo bence iyi karar ver kaburgaya basvurmalarının nedeni de zaten kulak kıkırdagı cökme oluşturuyor diyolar ama iyi karar ver pişman olmazsın umarım bende perşembeyi bekliyorum bakalım pişman olmam inşallah

canım çökmesi cok kötü bi görüntü benm ilk ameliyatta çöktü ve burun ucu cok düşük duruyo bence iyi karar ver kaburgaya basvurmalarının nedeni de zaten kulak kıkırdagı cökme oluşturuyor diyolar ama iyi karar ver pişman olmazsın umarım bende perşembeyi bekliyorum bakalım pişman olmam inşallah

Allah gönlümüze göre versin, bu kadar yıpratıcı bir süreç yaşayacağımı hiç tahmin etmemiştim.. Kendime kabullendirmem başka bir süreç oldu, aileme eşime dostuma anlatma sürecim başka bir şeydi.. Bunun üstüne bu kadar aksilik.. Yani doktor bana kaburgadan alıp koyarız demediği sürece ben al oradan koy da diyemem ki ne bilim bir anlam veremedim :/ bakalım yarın ilk ameliyat olduğum doktorum ne söyleyecek

Allah gönlümüze göre versin, bu kadar yıpratıcı bir süreç yaşayacağımı hiç tahmin etmemiştim.. Kendime kabullendirmem başka bir süreç oldu, aileme eşime dostuma anlatma sürecim başka bir şeydi.. Bunun üstüne bu kadar aksilik.. Yani doktor bana kaburgadan alıp koyarız demediği sürece ben al oradan koy da diyemem ki ne bilim bir anlam veremedim :/ bakalım yarın ilk ameliyat olduğum doktorum ne söyleyecek
yani evet cok yıpratıcı bi süreç sende haklısın doktora şunu yap diyemezsin ama ben demiştim kıkırdak almanız gerekirse kulaktan istemiyorum kaburgadan alın diye ki hastanın istediğine zaten önem veriyolar bi git bakalım doktorun zaten biliyo burnunun içini ama ben 2. ameliyatımı aynı doktora yaptırmadım

yani evet cok yıpratıcı bi süreç sende haklısın doktora şunu yap diyemezsin ama ben demiştim kıkırdak almanız gerekirse kulaktan istemiyorum kaburgadan alın diye ki hastanın istediğine zaten önem veriyolar bi git bakalım doktorun zaten biliyo burnunun içini ama ben 2. ameliyatımı aynı doktora yaptırmadım

Yok benim ilk ameliyatım estetik değil deviasyon ameliyatıydı yani gideceğim doktor kbbci ve estetik yapmıyor zaten sadece ne kadar ne kalmış onu dile getirecek :)

Yok benim ilk ameliyatım estetik değil deviasyon ameliyatıydı yani gideceğim doktor kbbci ve estetik yapmıyor zaten sadece ne kadar ne kalmış onu dile getirecek :)
aaa pardon canım benim ilk ameliyatım estetik cerrahtı ben ilk yapamadı zaten 2. yede yapamaz diye ona olmadım. doğru senin ne kaldı içerde anca o bilir :)

Evettt bugün gittim ilk deviasyon yapan doktoruma ve sanırım iyi haberlerim var :) tabi hep hayırlısı diye başladım bu işe halen de öyle diyorum.. Doktorum muayne sonucu kıkırdak olduğunu ve prensip meselesi mümkün olduğunca bıraktığını söyledi, eğer gerekli olursa elbette kulaktan kaburgadan da alınabileceğini bunun problem olmadığını.. Gittiğim bütün doktorların gereksiz bir şekilde korkuttuğunu keşke ilk bana gelseydiniz dedi, bir profösörle birlikte ameliyatı yapabileceğini söyledi

Evettt yeniden yazıyorum, umarım her şey yolunda gider :)) artık yeni konu açmıyorum buradan devam edeceğim..

Bugün tahlillerim yapıldı, her şey normal yolunda gidiyor, daha önce belirttiğim gibi deviasyon ameliyatı geçirdiğim için kıkırdak gerekirse eğer kulaktan kıkırdak alınarak burun estetiğim tamamlanacak, umarım hiç birine gerek kalmadan halolur bu durum..

Kan tahlilleri tamam
Ekg tamam
Anestezi uzmanıyla görüşmemiz tamam
Bir haftatır tatlı tuzlu yiyeceklerden mümkünce uzak duruyorum
Kan sulandırıcı hiç bir yiyecek yemiyorum ve ilaç kullanmıyorum
Hastane çantamda bolca
peçete
Tuvalet kağıdı
3 çeşit pijama takımı
İç çamaşırı
Çorap
Lambada
Saç tokası
Jel buz torbaları
Terlik
Kulak çubuğu
Tatlı kaşığı
Vazelin
Dudak nemlendiricisi

Şimdilik liste bu kadar
Birde hastaneye giderken götüreceğim hasta dosyam var.

Bir gece yatış olacak her şey yolunda giderse ertesi gün öğlen taburcu olacağım.

Şuanki halim :)

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 196
Birinci günüm.

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 151
  • image.webp
    image.webp
    14 KB · Görüntüleme: 151
Geçmiş olsun en azından stresli işi atlatmışsın burdan sonra Allah bir kolaylık verir hayırlı olsun. İnşallah zamanı gelince bende olurum.

Geçmiş olsun en azından stresli işi atlatmışsın burdan sonra Allah bir kolaylık verir hayırlı olsun. İnşallah zamanı gelince bende olurum.

Çok teşekkür ederimm, evet ikinci gün morarmaya ve şişmeye başladım ama şimdi buz uyguluyorum şişliğim inmeye başladı, havaların sıcak olması, ameliyatımın 4.5 saat sürmesi morarma durumunu engelleyemedi tabi, çok şükür ağrım sızım olmadı da morlukta zamanla geçer inşallah:dua:

geçmiş olsun canım. kıkırdak yeterli miymiş burnunda almak zorunda kaldı mı? iyi görünüyosun bu arada 10 günde toparlarsın

Canım doktorun söylediği burnundan çıkan her parçayı değerlendirdik dedi, yani yetmiş sanırım ki çok şükür kuşağımdan yada kaburgadan almak durumunda kalmamış, evet düne göre bugün daha da iyiyim bir saat içinde doktora gideceğim tamponlarım alınacak umarım onuda ağrısız sızısız atlatırım :dua:

ayy geçmiş olsun valla benim de ikinci günüm aynı şekilde sargılıyım merak edip okudum çok sıkıntı çekmişsiniz neyse ki geçti hepsi güzel olcak insallah

Back
X