- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
- Konu Sahibi The Calender
-
çok teşekkürler hocam.............merhabalar ,Bayan yaşı 35 i geçtıkce yumurtalık rezervınde ve yumurta kalıtesınde bır azalma olmaktadır. Sızın durumunuzda 37 yasında olmanız ve tek yumurtalıgınızın alınmıs olması nedenı ıle zaman sızın ıcın onem kazanmakta. 4 yıl gıbı uzun bır surede saglıklı gebelık elde edılememesı nedenı ıle asılama gıbı dusuk basarı sansına sahıp yontemler sıze vakıt kaybettırır . Yapılacak usg ıle var olan yumurta rezerv tayını ıle tup bebek tedavınızın planlanması dogru bır yol olucaktır. Bol sans dılerım .
İyi akşamlar..Şimdiden teşekkür ederim verilecek cevap için..
Eşimle ikimizde 32 yaşındayız..14 aydır çocuk istiyoruz,2 aydır gerekli testleri yaptırdık eşim 2 kere spermiogram yaptırdı ilkine göre ikincisinde sayıda arttı hareketlilikte arttı ama morfolojisi %12 den %10a geriledi..Hızlı hareketli sperme 2testtede rastlanmadı fakat ileri hareketli %45..Sayı 22milyondan 32milyona çıktı..
Ben 28 Ekimde yumurtamın çatladığını öğrendim şimdilik gün aşırı ilişki ile beklemedeyiz..
Benim size sorum yol haritam,ne yapmalıyız bu veriler ışığında bekleyip kendiliğinden olması mı?Yoksa aşılama mı?Tüp bebek mi?
merhabalar ;yumurtlatma ve / veya aşılama tedavılerı denenebılır.( sızde oldugu gıbı) Ancak basarı yuzdelerı yuksek olmadıgı ıcın bu tedavıler ıle gebelık elde edılemıyor ıse tup bebek tedavısıne gecılmelıdır.Sayın hocam tekrardan iyi akşamlar..
Ben 2 aydır klomen ve ovitrelle tek doz iğne kullanıyorum.. Bu ay çatlamam oldu dediğim gibi bugünde iğne üstünden geçen 5.günüm. Bizi takip eden doktorumuz bir kaç ay daha bu tedaviye devam edileceğini söylüyor ama beklemek işin en zor kısmı..
Klomen ve ovitrelle tedavisi şansımızı arttırır mı? İşe ne kadar yarar?
Sperm hareketlılık ve morfolojıde düşüklük nedenı ıle aşılamanın sıze verecegı basarı sansı yuksek olmaz . Asılama sonucunda gebelık olusmaması halınde bır ılerı basamak olan tup bebek tedavısıne gecmek faydalı olucaktır. Normal sperm morfolojı oranının %4-14 arasında olması gerekır . Eşinizdeki sonucun %2 çıkması durumunda Tup bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılması uygun olur . 8 -12 hafta ılac kullanımına ragmen kıst erımeme halınde aspıre edılebılır. Bol şans dılerımsayın hocam merhabalar ...
29 yaşındayım ağustos ayında hsg çekindim tüplerim açık çıktı eşimde sperm sayısı 35 milyon hareketlikik % 3 normal morfoloji de sperm ise % 2 doktorumuz aşılama önerdi ancak iki aydır sağ yumurtalığımda 30x45 mm boyutlarında basit kistim var doğum kontrol hapı kullanmama rağmen geçmedi bugün adetimin 3. günü bu ayda geçmemiş doktorum aşılamaya başlayalım dedi sorum şu böyle bir durumda aşılama için kullanacağım iğneler ne gibi sonuçlar doğurabilir? Şimdiden teşekkür ediyorum kolay gelsinnnn...
Adet duzensızlıgınız , yumurtalıklarınızın kıst olusturması estradıol yukseklıgı ındırekt olarak rezervınızın dustugune ısaret etmekte. Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeylerı de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur. Zaman kaybetmeden deneyımlı eller tarafından yapılacak usg ıle yumurtalık rezrvınız tesbıt edılıp tup bebek tedavısı planlanmalıdır. bol sans dılerımHocam iyi çalışmalar böyle bir hizmet verdiğiniz için kendi adıma Teşekkür ederim. En son hormon testim (6 gün adet dönemim üzerinden 3 gün geçtikten sonra yapıldı yani 9. Gün)
Estradiol : 271.6
FSH : 3.32
LH ( Lüteinleştirilen hormon ) : 1.78
Prolaktin11.46
TSH : 1.67
6 aydir adetim duzensiz bazen 40 günü buluyor ve 6 aydır çocuk düşünüyoruz eşimle ilgili herhangi bir test yapılmadı. Doktorum yaşın 40 -45 olsa erken menepoz derim dedi yumurta rezervim azalmş hemen tüp bebek dedi rahim filmi cekilmedi ama rahimde kanallarda bir sorun yok kistin yok dedi tüp bebekten başka şansım yok mu ? Klomen tedavisi işe yaramaz mı ? Simdiden Teşekkürler..
Merhabalar ; sorunuzu cevaplamıstım ancak gelmedi ise yenıden cevaplayayım. Tesekkur ederım.Hocam iyi çalışmalar böyle bir hizmet verdiğiniz için kendi adıma Teşekkür ederim. En son hormon testim (6 gün adet dönemim üzerinden 3 gün geçtikten sonra yapıldı yani 9. Gün)
Estradiol : 271.6
FSH : 3.32
LH ( Lüteinleştirilen hormon ) : 1.78
Prolaktin11.46
TSH : 1.67
6 aydir adetim duzensiz bazen 40 günü buluyor ve 6 aydır çocuk düşünüyoruz eşimle ilgili herhangi bir test yapılmadı. Doktorum yaşın 40 -45 olsa erken menepoz derim dedi yumurta rezervim azalmş hemen tüp bebek dedi rahim filmi cekilmedi ama rahimde kanallarda bir sorun yok kistin yok dedi tüp bebekten başka şansım yok mu ? Klomen tedavisi işe yaramaz mı ? Simdiden Teşekkürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?