• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu durumda tüp bebek mi aşılamamı önerirsiniz?

The Calender

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2014
15.311
17.254
298
öncelikle şimdiden teşekkürler....
yaşım 37 sol yumurtalığım var diğeri alındı hsg çektirdim sol tüp açık,düzenli adet görürüm pko yok,ilk evliliğimden bir oğlum var şimdi ikinci evliliğim 4. seneye girdi ama ilk 4 ayda bir düşük yaşadım daha sonra hamile kalamadım bu seneler içinde eşimin testleri yapıldı ve gitgide düşüş var en son testte morfoloji%1 ileri hareketli%20 sayı ise 20 milyon ,en son testten sonra varikosel saptandığı için ameliyat oldu ama çok ilerlememişti....ameliyat olalı bir ay oldu biz artık yaşımdan dolayı beklemek istemiyoruz sizce aşılamada şansımız tüptekinden daha mı azdır ...bu konuda kafam çok karışık direk tüp bebek tedavisimi yaptırmalıyız.....

merhabalar ,Bayan yaşı 35 i geçtıkce yumurtalık rezervınde ve yumurta kalıtesınde bır azalma olmaktadır. Sızın durumunuzda 37 yasında olmanız ve tek yumurtalıgınızın alınmıs olması nedenı ıle zaman sızın ıcın onem kazanmakta. 4 yıl gıbı uzun bır surede saglıklı gebelık elde edılememesı nedenı ıle asılama gıbı dusuk basarı sansına sahıp yontemler sıze vakıt kaybettırır . Yapılacak usg ıle var olan yumurta rezerv tayını ıle tup bebek tedavınızın planlanması dogru bır yol olucaktır. Bol sans dılerım .

merhabalar ,Bayan yaşı 35 i geçtıkce yumurtalık rezervınde ve yumurta kalıtesınde bır azalma olmaktadır. Sızın durumunuzda 37 yasında olmanız ve tek yumurtalıgınızın alınmıs olması nedenı ıle zaman sızın ıcın onem kazanmakta. 4 yıl gıbı uzun bır surede saglıklı gebelık elde edılememesı nedenı ıle asılama gıbı dusuk basarı sansına sahıp yontemler sıze vakıt kaybettırır . Yapılacak usg ıle var olan yumurta rezerv tayını ıle tup bebek tedavınızın planlanması dogru bır yol olucaktır. Bol sans dılerım .
çok teşekkürler hocam.............

İyi akşamlar..Şimdiden teşekkür ederim verilecek cevap için..
Eşimle ikimizde 32 yaşındayız..14 aydır çocuk istiyoruz,2 aydır gerekli testleri yaptırdık eşim 2 kere spermiogram yaptırdı ilkine göre ikincisinde sayıda arttı hareketlilikte arttı ama morfolojisi %12 den %10a geriledi..Hızlı hareketli sperme 2testtede rastlanmadı fakat ileri hareketli %45..Sayı 22milyondan 32milyona çıktı..
Ben 28 Ekimde yumurtamın çatladığını öğrendim şimdilik gün aşırı ilişki ile beklemedeyiz..
Benim size sorum yol haritam,ne yapmalıyız bu veriler ışığında bekleyip kendiliğinden olması mı?Yoksa aşılama mı?Tüp bebek mi?

İyi akşamlar..Şimdiden teşekkür ederim verilecek cevap için..
Eşimle ikimizde 32 yaşındayız..14 aydır çocuk istiyoruz,2 aydır gerekli testleri yaptırdık eşim 2 kere spermiogram yaptırdı ilkine göre ikincisinde sayıda arttı hareketlilikte arttı ama morfolojisi %12 den %10a geriledi..Hızlı hareketli sperme 2testtede rastlanmadı fakat ileri hareketli %45..Sayı 22milyondan 32milyona çıktı..
Ben 28 Ekimde yumurtamın çatladığını öğrendim şimdilik gün aşırı ilişki ile beklemedeyiz..
Benim size sorum yol haritam,ne yapmalıyız bu veriler ışığında bekleyip kendiliğinden olması mı?Yoksa aşılama mı?Tüp bebek mi?

Gebelik için bayan yaşı ,yumurtalık rezervı ve her ay düzenli adet görmesi oldukca onemli. Tüplerin sağlıklı ve açık olması gereklı . Erkeğin sperm sayı ,hareket ve morfolojısının normal olması gebelık olusumu ıcın gereken faktorler arasında yer alır. 14 aylık korunmama suresı nedenı ıle beklemeyı onermemekteyım . Aşılama rahım tup fılmı normal ıse denenebılır ancak basarı yuzesı %10-15 tır. ( yuksek degıldır) .Rahım tup fılmınde tuplerde saglıklı gecıs yok ıse tup bebek tedavısıne gecılmelıdır. Bol sans dılerım.

Sayın hocam tekrardan iyi akşamlar..
Ben 2 aydır klomen ve ovitrelle tek doz iğne kullanıyorum.. Bu ay çatlamam oldu dediğim gibi bugünde iğne üstünden geçen 5.günüm. Bizi takip eden doktorumuz bir kaç ay daha bu tedaviye devam edileceğini söylüyor ama beklemek işin en zor kısmı..
Klomen ve ovitrelle tedavisi şansımızı arttırır mı? İşe ne kadar yarar?

sayın hocam merhabalar ...
29 yaşındayım ağustos ayında hsg çekindim tüplerim açık çıktı eşimde sperm sayısı 35 milyon hareketlikik % 3 normal morfoloji de sperm ise % 2 doktorumuz aşılama önerdi ancak iki aydır sağ yumurtalığımda 30x45 mm boyutlarında basit kistim var doğum kontrol hapı kullanmama rağmen geçmedi bugün adetimin 3. günü bu ayda geçmemiş doktorum aşılamaya başlayalım dedi sorum şu böyle bir durumda aşılama için kullanacağım iğneler ne gibi sonuçlar doğurabilir? Şimdiden teşekkür ediyorum kolay gelsinnnn...

Sayın hocam tekrardan iyi akşamlar..
Ben 2 aydır klomen ve ovitrelle tek doz iğne kullanıyorum.. Bu ay çatlamam oldu dediğim gibi bugünde iğne üstünden geçen 5.günüm. Bizi takip eden doktorumuz bir kaç ay daha bu tedaviye devam edileceğini söylüyor ama beklemek işin en zor kısmı..
Klomen ve ovitrelle tedavisi şansımızı arttırır mı? İşe ne kadar yarar?
merhabalar ;yumurtlatma ve / veya aşılama tedavılerı denenebılır.( sızde oldugu gıbı) Ancak basarı yuzdelerı yuksek olmadıgı ıcın bu tedavıler ıle gebelık elde edılemıyor ıse tup bebek tedavısıne gecılmelıdır.

sayın hocam merhabalar ...
29 yaşındayım ağustos ayında hsg çekindim tüplerim açık çıktı eşimde sperm sayısı 35 milyon hareketlikik % 3 normal morfoloji de sperm ise % 2 doktorumuz aşılama önerdi ancak iki aydır sağ yumurtalığımda 30x45 mm boyutlarında basit kistim var doğum kontrol hapı kullanmama rağmen geçmedi bugün adetimin 3. günü bu ayda geçmemiş doktorum aşılamaya başlayalım dedi sorum şu böyle bir durumda aşılama için kullanacağım iğneler ne gibi sonuçlar doğurabilir? Şimdiden teşekkür ediyorum kolay gelsinnnn...
Sperm hareketlılık ve morfolojıde düşüklük nedenı ıle aşılamanın sıze verecegı basarı sansı yuksek olmaz . Asılama sonucunda gebelık olusmaması halınde bır ılerı basamak olan tup bebek tedavısıne gecmek faydalı olucaktır. Normal sperm morfolojı oranının %4-14 arasında olması gerekır . Eşinizdeki sonucun %2 çıkması durumunda Tup bebekte uygulanan ımsı metodu ile 8000-9000 büyütme ıle mıkroskopık olarak sperm secımı yapılması uygun olur . 8 -12 hafta ılac kullanımına ragmen kıst erımeme halınde aspıre edılebılır. Bol şans dılerım

Hocam iyi çalışmalar böyle bir hizmet verdiğiniz için kendi adıma Teşekkür ederim. En son hormon testim (6 gün adet dönemim üzerinden 3 gün geçtikten sonra yapıldı yani 9. Gün)
Estradiol : 271.6
FSH : 3.32
LH ( Lüteinleştirilen hormon ) : 1.78
Prolaktin11.46
TSH : 1.67
6 aydir adetim duzensiz bazen 40 günü buluyor ve 6 aydır çocuk düşünüyoruz eşimle ilgili herhangi bir test yapılmadı. Doktorum yaşın 40 -45 olsa erken menepoz derim dedi yumurta rezervim azalmş hemen tüp bebek dedi rahim filmi cekilmedi ama rahimde kanallarda bir sorun yok kistin yok dedi tüp bebekten başka şansım yok mu ? Klomen tedavisi işe yaramaz mı ? Simdiden Teşekkürler..

Hocam iyi çalışmalar böyle bir hizmet verdiğiniz için kendi adıma Teşekkür ederim. En son hormon testim (6 gün adet dönemim üzerinden 3 gün geçtikten sonra yapıldı yani 9. Gün)
Prolaktin11.46
6 aydir adetim duzensiz bazen 40 günü buluyor ve 6 aydır çocuk düşünüyoruz eşimle ilgili herhangi bir test yapılmadı. Doktorum yaşın 40 -45 olsa erken menepoz derim dedi yumurta rezervim azalmş hemen tüp bebek dedi rahim filmi cekilmedi ama rahimde kanallarda bir sorun yok kistin yok dedi tüp bebekten başka şansım yok mu ? Klomen tedavisi işe yaramaz mı ? Simdiden Teşekkürler..
Adet duzensızlıgınız , yumurtalıklarınızın kıst olusturması estradıol yukseklıgı ındırekt olarak rezervınızın dustugune ısaret etmekte. Yumurtalık rezerv tayininde kullanılan en hassas metodlar ;ultrasonografi ile ıle sag ve sol yumurtalıktakı antral follıkul(3-9mm capındakı yumurta kesecıklerını saymak) sayımı yapmak ve kanda AMH (antımullerıen hormon ) bakmaktır. fsh hormon duzeylerı de yumurtalık rezervını gosteren bır dıger hormondur. Zaman kaybetmeden deneyımlı eller tarafından yapılacak usg ıle yumurtalık rezrvınız tesbıt edılıp tup bebek tedavısı planlanmalıdır. bol sans dılerım

Hocam Merhaba,
Şuan nişanlıyım ve nişanlım bir kaç ay önce kendisinde HPV hastalığının olduğunu söyledi ve birlikte Dr'a gittik bana bulaşmasını önleyici aşılar var onu vurulmak için.
Dr bize Cervanix diye bir aşı yazdı ve ilkini uyguladıktan 1 ay ve 6 ay sonra vurulacak 3 aşamalı bir aşı olduğunu söyledi.
Bunu vurulduğumda HPV'nin bana bulaşmasını önleyeceğini belirtti.
Bizde Dr güvenerek araştırma yapmadan vurulduk.
Bi kaç gün önce ikincisini de vuruldum öyle iğneyi araştırırken Cervanix'in sadece HPV'nin oluşturduğu ahim Ağızı kanserinden korumaya yönelik bir aşı olduğunu öğrendim.
Moralim inanılmaz bozuk, sadece rahim ağzı kanserinden mi koruyor?HPV bana bulaşıp siğil yapabilir mi?
Siğil'i önleyici iğne Gardasilmiş 4 farklı virüsten koruyormuş.
Neden onu değilde Cervanixi verdi bilmiyorum hocam.
Cervanix'in siğile karşı bir etkisi yokmu?İleride bende de çıkarsa çok psikolojim bozulur hatta şimdiden öylede diyebilirim :KK43:
Şimdi cervanix vurulduğum için gardasili de vurulabilir miyim?
Cervanix beni siğillerden korur mu acaba?
Bana hastalık hiç bulaşmadı sadece önlem için yaptırıyoruz.
Teşekkür ederim
Sevgiler

Prolaktin11.46
Merhabalar ; sorunuzu cevaplamıstım ancak gelmedi ise yenıden cevaplayayım. Tesekkur ederım.

Back