- 26 Aralık 2016
- 302
- 53
- 98
- Konu Sahibi justicewarrier
-
İkinci konum ile yeniden merhaba herkese kızlar. İlk konumu okuyanlar eşimin ailesi hakkında yüzeysel de olsa bir bilgi sahibi oldular. Özellikle eşimi aşırı seven halasından bahsetmiştim size ama her birinin diğerinden farklı eksileri var haliyle insanız kimse mükemmel değil. Diğer halası ve babaannesi ise eşime büyük halası kadar takıntılı değiller ama onların da aşırı had bilmezlikleri var. Mesela oturmaya gittiğimizde bir kez olsun nasılsınız iyi misiniz muhabbeti dönmez. Hep çapraz sorguya alırlar bizi. Neden geç geldiniz neyle geldiniz biraz daha oturun oturun derken bir gece saat 3de eve döndüğümüzü hatırlıyorum. Bu ve benzeri hareketler gördükçe ben soğudum ve uzaklaştım zaten onların detayına şimdi girmeyeyim esas olayı anlatayım. Dün ben mutfakta yemek yaparken eşim çalışma odasında bilgisayar başında iş yapıyordu. Ev dubleks olduğu için ben duymam mı sandı bilmiyorum artık, telefonu çaldı ve hoparlörde konuşmaya başladı. Arayan diğer halası. Havadan sudan konuşmalar devam etti ama yine sorguya çekiyorlar eşimi işiyle maddiyatıyla ilgili vesaire sonra konu yakın zamanda aldığımız eve geldi. Hani iş kuracaktın da ev aldın da ev çok mu lazımdı da eşim de anlatıyor kiraları görüyorsunuz aşırı bir zam yaptı ev sahibi en doğrusu ev almaktı sevinir insan evimiz var diye diyor ama nafile tabi anlayan dinleyen yok. ama cidden sabırla sakince anlatıyor eşim hala hadsizlik devam ediyor. Ondan önce de kaç kere şu cümleyi kurmuşlardı evimiz onlardan uzakta kalıyor biraz diye ‘allahın belası yere gittiniz saçma sapan yere gittiniz’ benim anneme kadar bunu söylemişler telefonda annem şok geçirmiş tabi… Ev dubleks diye mutfak salonun içinde diye babaannesinin tansiyonu falan yükselmişti ne alakaysa…..Her neyse o son telefon konuşmasında da tüm bunlar yeniden konuşuldu, eşime akıl verilmeye çalışıldı. Eşim efendiligini ve saygısını bozmadıkça en son gol geldi halasından, dedi ki eşime “ senden bir b.k olmaz” Ben aşağıda şok üstüne şok yaşıyorum. Eşime duyduğumu da belirtemiyorum dinlemiş gibi olmamak için ama 30 yaşında adama hala bunu diyebiliyor olmalarına deliriyorum resmen. O anda ses hoparlörden alındı zaten eşimin dediklerini de duymadım artık yüzüne mi kapattı sessiz mi konuştu bilmiyorum. Kendisi bana bir şey demiyor bu konuda ben de diyemiyorum ama bu insanların eşime yaptıklarını ve söylediklerini ben hazmedemiyorum. Ne olacak böyle peki?
Doğru söylüyorsunuz ama ben eşimin maddi manevi ne kadar mücadele ettiğini en yakından biliyorum bunu haketmiyor yani. İnsan hayatındaki değer verdiği insanın ezilmesini istemiyor haliyleBu konu ikisinin arasında. 30 yaşındaki adamın savunulmaya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Eşiniz de biliyordur huylarını. Size yansıtmadığı sürece karışmayın
Çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz içinBu devirde kümes olsun senin olsun. Eviniz olduğu için ben bile buradan sevindim.
Seviye belli eşinizde bence memnun değil fakat akraba, kan bağı adı altında görüşüyor olabilir. Bende eş tarafında bazen lafa girmek savunmak istiyorum da sonradan düşününce cıx olmaz diyorum.
Eşiniz gereken cevabı şimdi olmasa bile böyle devam ederlerse ilerde verecektir. Siz sessizce gözlemleyin.
Sizin böyle söylemeniz de pek hoş olmamış sanki… Ben eşimde şunu gözlemliyorum, annem babam yoktu ilgilenmediler benle ilgilenen kişiye bir minnet borcum var her şeye tahammül edebilmeliyim gibi.. Bu da çok yanlış biliyorumKusura bakmayin ama esiniz bu hadsizlige kendisi ses cikarmiyorsa hala dogru şöylemis. Esinizden bir b.k olmaz. Sayginin yasla alakasi yoktur. Nasil ki onlar boyle saygısızlık yapabiliyorsa esiniz de cevabini verebilmeli. Demekki halinden memnun
İkinci konum ile yeniden merhaba herkese kızlar. İlk konumu okuyanlar eşimin ailesi hakkında yüzeysel de olsa bir bilgi sahibi oldular. Özellikle eşimi aşırı seven halasından bahsetmiştim size ama her birinin diğerinden farklı eksileri var haliyle insanız kimse mükemmel değil. Diğer halası ve babaannesi ise eşime büyük halası kadar takıntılı değiller ama onların da aşırı had bilmezlikleri var. Mesela oturmaya gittiğimizde bir kez olsun nasılsınız iyi misiniz muhabbeti dönmez. Hep çapraz sorguya alırlar bizi. Neden geç geldiniz neyle geldiniz biraz daha oturun oturun derken bir gece saat 3de eve döndüğümüzü hatırlıyorum. Bu ve benzeri hareketler gördükçe ben soğudum ve uzaklaştım zaten onların detayına şimdi girmeyeyim esas olayı anlatayım. Dün ben mutfakta yemek yaparken eşim çalışma odasında bilgisayar başında iş yapıyordu. Ev dubleks olduğu için ben duymam mı sandı bilmiyorum artık, telefonu çaldı ve hoparlörde konuşmaya başladı. Arayan diğer halası. Havadan sudan konuşmalar devam etti ama yine sorguya çekiyorlar eşimi işiyle maddiyatıyla ilgili vesaire sonra konu yakın zamanda aldığımız eve geldi. Hani iş kuracaktın da ev aldın da ev çok mu lazımdı da eşim de anlatıyor kiraları görüyorsunuz aşırı bir zam yaptı ev sahibi en doğrusu ev almaktı sevinir insan evimiz var diye diyor ama nafile tabi anlayan dinleyen yok. ama cidden sabırla sakince anlatıyor eşim hala hadsizlik devam ediyor. Ondan önce de kaç kere şu cümleyi kurmuşlardı evimiz onlardan uzakta kalıyor biraz diye ‘allahın belası yere gittiniz saçma sapan yere gittiniz’ benim anneme kadar bunu söylemişler telefonda annem şok geçirmiş tabi… Ev dubleks diye mutfak salonun içinde diye babaannesinin tansiyonu falan yükselmişti ne alakaysa…..Her neyse o son telefon konuşmasında da tüm bunlar yeniden konuşuldu, eşime akıl verilmeye çalışıldı. Eşim efendiligini ve saygısını bozmadıkça en son gol geldi halasından, dedi ki eşime “ senden bir b.k olmaz” Ben aşağıda şok üstüne şok yaşıyorum. Eşime duyduğumu da belirtemiyorum dinlemiş gibi olmamak için ama 30 yaşında adama hala bunu diyebiliyor olmalarına deliriyorum resmen. O anda ses hoparlörden alındı zaten eşimin dediklerini de duymadım artık yüzüne mi kapattı sessiz mi konuştu bilmiyorum. Kendisi bana bir şey demiyor bu konuda ben de diyemiyorum ama bu insanların eşime yaptıklarını ve söylediklerini ben hazmedemiyorum. Ne olacak böyle peki?
Aslinda demek istediğim halanin soylediklerinde pek de haksiz olmamasi. Evli bir insanin kendi maddi konularında aile disinda birine, kim olursa olsun, hesap vermesi, üstüne hakaret isitip susmaya devam etmesi bence kabul edilemez. Esiniz bu konuda sadece size hesap verme mecburiyetinde. Lutfen bu konuyu hafife almayin. Bu aile olmanin temel taslarindan biri bence.Sizin böyle söylemeniz de pek hoş olmamış sanki… Ben eşimde şunu gözlemliyorum, annem babam yoktu ilgilenmediler benle ilgilenen kişiye bir minnet borcum var her şeye tahammül edebilmeliyim gibi.. Bu da çok yanlış biliyorum
Üslubuna dikkat et sen ben noluyo? Git yazma böyle kaba insanlara tahammülüm yeterince bittiSana daha öncede yazdık. Bu senin rahatsız olduğun sıkıntının kaynağı 30 yaşına gelip hala ailesiyle düzgün denge kuramamış kocandan kaynaklı. Onun hatası, halanın babaannenin değil.
Sorun şu ki biz özel alanımıza almadıkça uyardıkça yapılmaya devam ediyor pişkin pişkin. Eşim gerçekten çok yumuşak yüzlü kimseyi incitmeyen biridir artık ben de kızıyorum ama bu haline. Sanırım halanlar nasılmış ne konuştunuz dün gibisinden ağzını arayacağım bakalım ne tepki vermiş ne yapmış anlatır diye umuyorumAslinda demek istediğim halanin soylediklerinde pek de haksiz olmamasi. Evli bir insanin kendi maddi konularında aile disinda birine, kim olursa olsun, hesap vermesi, üstüne hakaret isitip susmaya devam etmesi bence kabul edilemez. Esiniz bu konuda sadece size hesap verme mecburiyetinde. Lutfen bu konuyu hafife almayin. Bu aile olmanin temel taslarindan biri bence.
Bu laflarin ucu size dokunuyor mu peki? Olayin oyle bir boyutu varsa ve esiniz ses cikarmiyorsa bu daha da kotu.Sorun şu ki biz özel alanımıza almadıkça uyardıkça yapılmaya devam ediyor pişkin pişkin. Eşim gerçekten çok yumuşak yüzlü kimseyi incitmeyen biridir artık ben de kızıyorum ama bu haline. Sanırım halanlar nasılmış ne konuştunuz dün gibisinden ağzını arayacağım bakalım ne tepki vermiş ne yapmış anlatır diye umuyorum
Onların seviyesine inecek biri değil en azından bunu biliyorum. Kendini de efendice savunuyor haliyle ama karşı taraf asla anlamıyorEşiniz koca adam kendini savunmasını bilir diye düşünüyorum, bunun dışında aileler konusunda biz nişanlımla bile saçma bir eleştiri gelince yine ne diyor bizim deliler diye eğlenerek konuşuyoruz kendi aramızda. Siz de aranızda böyle basıtleştirin işi, sonuçta halaların huyu ortada, bunu şahsi bir mesele yapıp birbirinize susacağınıza konuşun espirisini yapın, merak etme ben arkandayım olacak böyle şeyler bizimkiler de böyle işte deyip geçeceğiniz bir diyalog benimseyin hayatınızda. İnanın aileler konusunda böyle yaklaşılsa hiçbir çift 3. 5. Kişiler yüzünden birbirine girmez
Eşinin kendini savunması gerekmiş ama hala gibi hadsiz bir kadını savunmaya insanı sadece kaos ve linç aşkı sürükleyebilir her haldeKusura bakmayin ama esiniz bu hadsizlige kendisi ses cikarmiyorsa hala dogru şöylemis. Esinizden bir b.k olmaz. Sayginin yasla alakasi yoktur. Nasil ki onlar boyle saygısızlık yapabiliyorsa esiniz de cevabini verebilmeli. Demekki halinden memnun
Onların seviyesine inecek biri değil en azından bunu biliyorum. Kendini de efendice savunuyor haliyle ama karşı taraf asla anlamıyor
Bana dokunan kısım evimiz maddiyatımız açısından işte. O da yine eşimle ikimizi ilgilenmiyor. Bir de annemle de böyle üslupsuzca ‘ allahın belası yere taşındılar’ falan demeleri. Ben ailem tarafından işine kararlarına karışılmadan o denge korunarak büyütüldüm. Bozuk bir üslup da görmedim. Bu saçmalıklar ve seviyesizlikler sabrımı zorluyor.Bu laflarin ucu size dokunuyor mu peki? Olayin oyle bir boyutu varsa ve esiniz ses cikarmiyorsa bu daha da kotu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?