Bu durum evlenince sorun yaratır mı sizce? :(

fazla kilom varken horlamaya başlamıştım.
şimdi biraz kilo verince azaldı galiba, eşimden artık bu konuda birşey duymuyorum.
ama dediğiniz gibi farklı yerlerde farklı insanlarla oda paylaşmak çok büyük sorun oluyor.
bence özele gidin muayene olun ameliyatla ilgili ayrıntılı bilgi alın işinize gelirse olursunuz.

Benim annem fenadır horlama konusunda,bi kere birlikte uyudukta amaaaan pancar motoru gibi hor hor hor aha diyorum 3.horda ham yapıp yutacak beni

Ayyy ayni benim annemi anlatmissin. Dogumda kayimvalidemle yanimda annem kaldı. Annem hor hor horrr ikimizi de uyutmadi. :KK53:

Annemlerde kalirken kocaman evde yatak odasından gelen horlama sesiyle kendi odamda uyuyamiyorum. Gercekten cok sıkıntı verici. Babam o kadar alismis ki yalniz misil misil uyuyor adam

ayyy biri benim annemi yazmış:KK70: doğum yaptığım gece onun horultusundan ben uyuyamadım:rolleyes::rolleyes: yok öyle bir horlama ahh ahha anne ne olur uyumada uyuyum azcık dedim ama maalesef 24 saat uykusuz kaldım hemde ilk gecemde:mad: eşim yine yan dönünce horlamıyor annem felaket, kimse alınmasın ama çok zor horlayan kişiyle uyumak

canım ya eşine bağlı ben mesela çok acaip rahatsız olurum hatta eşim horlamıyo ama nefes sesi bile uyutmuyo beni. kulağıma tıpa takarak yatıyorum devamlı hatta eşim yanımda olmadığı zamanlar bile uyurken takıyorum saatin tik tak sesi bile uyutmuyo. ben de kendimin bu hassaslığımdan muzdaribim ama yapacak başka bişey bulamıyorum.

horlamadan daha beter bişey varsa oda diş gıcırdatma. ..eşim polis özellikle gergin olduğu günler dişlerini yiyo resmen, horlamaya gene ameliyat burun bandı zayıflama gibi alternatifler sunuluyor ama bu tamamen stresten
Bende de var aynısından bir tane. Stres falan değil adam sürekli gıcırdıyor çok fena... Bu arada eskiden ben de gıcırdatırdım dişlerimi, altı ay kadar damaklık kullandım o zamandan beri çok nadir oluyor. Eşimi ikna edemedim bir türlü ama sen belki ikna eder bir diş doktoruna götürürsün.

Bende de var aynısından bir tane. Stres falan değil adam sürekli gıcırdıyor çok fena... Bu arada eskiden ben de gıcırdatırdım dişlerimi, altı ay kadar damaklık kullandım o zamandan beri çok nadir oluyor. Eşimi ikna edemedim bir türlü ama sen belki ikna eder bir diş doktoruna götürürsün.

damaklık kullanıldığını bilmiyodum bak iyi oldu tosunu ilk dişçi muayenesine götürdüğümüzde ki yakındır eşimi de kafalıyım

horlama ciddi sorun, sevgiyle falan alakası yok.. ben üst katta biri yürüse bile uyanıyorum.. sevgilinizin de uykusu hafifse 1 hafta uykusuzluktan sonra insanın gözü sevgi falan görmez.. uyku apnesi mi var acaba sizde? mutlaka bir uyku kliniğine gidin, orada muayene ederler sizi.. açıkçası ben rahatsız olurum..

Eşler birbirinin en kötü hallerini görecek sonuçta ne bileyim benim sevdiğimde de böyle bir problem varsa alışmaya çalışırım baktım yapamadım güzel bir dille söylerim tedavi olmasını. Sıkmayın canınızı... Ya da yavaştan yavaştan bu durumu sezdirmeye çalışın, tepkisine bakın :)

bende eskiden horlardım.
eşimle nişanlıyken sormuştum sen horluyomusun diye.oda yok horlamıyorum dedi
ben horluyorum ama bazen :KK23:dedim
evlendik daha ilk geceeeeee horladı :KK71:insan kocası horluyo diye sevinirmi :KK48:
horluyosun dediğimde asla horlamam ben dedi.bende video ile kanıtladım:cool:
işin garibi ben horlamıyormuşum :KK73:

Ben de acik agizla uyuyorum disleklik yuzunden:KK45:
Arada saylam da akiveriyor:eek:
Kismetse tel tedavisi istiyorum bakalim baya pahali ama insallah olur 1 bucuk senedir hep dilimde ama bir turlu baslayamadim..

Her insanin bir kusuru vardir seven gozler kusur gormez..

ben böyle bir şey için asla bıçak altına yatmazdım eşinizde horlayacak büyük ihtimalle :KK70:
evleneceğiniz kişiye anlatın belki o bunu sorun etmez.
biz kadınlar nasıl katlanıyoruz yüzyıllardır erkeklerin horultularına onlar da katlansın azcık :)

Valla bence bosuna takiyosun , Evlendikten sonra insan eslerinin en berbat hallerini goruyo:)
Insan hali iste ..

Ama cok takiyosan soyle nisanlina , hem cekilmez gibi olursa ilerde doktora gider bir caresine bakarsiniz m.
Istem disi birsey sonucta , isteyerek yapmiyosunki uganmana gerek yok ..

O dil kökü ameliyatı basit bir ameliyat olmayabiliyor yalnız
sorun horlama olabilir ama ameliyat sıkıntılı ve zor olabilr
özele gidersen tabiii ameliyat yaparlar
sağlam insanı ameliyat yapan özelller var
devlet ilgilenmiyor diye bir şey yok ciddi bir mesele ise neden ilgilenmesin

burnumun içine bakıp. hatta dalga geçer gibi söyledi çok ferah burnunun içinde birşey yok dedi. bogazında sıkıntı var dil kökünde dedi. bıçak altına mı yatacaksın kafayı mı yedin bu yüzden bıçak altına yatılır mı dedi :KK43:

başka bir doktora git o zaman belki de burnunun iç kısmında eğrilik vardır ondan nefes alamıyorsundur geceleri de..

Hiç bi şey de olmaz.nolcaakkii.Seni seven böyle sevsin canım. ki eş olmak bunu gerektirir..tabi tedavi yollarını da araştır.tedavisi varsa neden olmayasın

13-14 yaşından beri horlama problemim var. Bunu lise sonda otobüs yolculuğunda bi arkadaşım söyleyince farkettim ama yolculuk uzaktı bende yorgunluktandır diye düşündüm sonra üniversitede yurtta arkadaşlarım da söyleyince problem haline getirmeye başladım. Maddi durumumuz iyi olmadığı için devlet hastanesine gittim ve KBB doktoru bana "bende horluyorum ne var bunda" deyip beni yolladı. Başka bi doktora gittim başka şehirde devlet hastanesine yine "burnunda bi sıkıntı yok dil kökünde bi sıkıntı var bu yüzden bıçak alltına mı yatacaksın aklını mı kaçırdın sen" dedi.. Bende bu sebepten ötürü hasteneye gitmeye küstüm. İşe girersem özele gideceğim ama bi türlü atanamadım. iş sahibi olamadım :KK43: Bi de ameliyat olmak zorunda kalırsam diye de korkuyorum biraz ama bu yüzden başka yerlerde uyuyamıyorum insanları rahatsız etmekten utanıyorum :KK43: Aslında kilo probelmim de yok :KK43: Şimdi söz nişan telaşım var ve kısmet olursa temmuz ağustos gibi düğün olacak ve ben gece horlayıp eşimi rahatsız edersem diye çok endişeleniyorum :KK43: bana bazen diyor ki "uyurken ne kadar tatlı melek gibi uyuyorsundur seni izlemeye doyamam galiba" diyor :KK43: bu yüzden evlenmek bile istemez oldum :KK43:

20'li yaşlarımın başında bademcik ameliyatı olmak için Marmara Üniv. Araştırma Hastanesi'ne gitmiştim.Doktorlar;küçük dilim büyük ve boğaz yolum dar olduğu için UPPP ameliyatı olmam gerektiğini söylemişlerdi horlama şikayetim olmadığı halde.
Alıntı Bilgi: UPPP ameliyatı: Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Bu ameliyatta küçük dil kesilir, yumuşak damağın bir kısmı çıkarılır ve bademcikler alınır.

Ameliyat sonrası çok zor geçmişti.6 hafta boyunca ne su içebildim ne yemek yiyebildim.Günde bir yudum suyu içebilsem şükrediyodum.Damakta ki dikişler o kısmın çalışmasını engellediği için yutkunamıyordum.Herşey burnumdan geliyodu (deyim olsun diye yazmadım :) ).1,5 ayda 15 kilo vermiştim.6 hafta sonunda dikişler kendiliğinden eridikten sonra normale döndü.

Faydasını görmedim diyemem.Bademcikler gidince sürekli hasta olup iğne,ilaç yemekten kurtuldum.Horlamıyordum zaten ama ağzım açık uyurdum.O da kayboldu.
Cidden bu ameliyatı olmak istiyorsanız araştırma hastanesine gidin derim ki doktorlar gerek görmezse siz ne kadar isteseniz de herkese kolay kolay yapmıyorlar.Ameliyat sonrasını da düşünün,gerçekten sıkıntılı bir süreç..

Aynı sırun benim eşimde de var o burnundan ameliyat oldu. Et ve kemik alındı fakat horlamasına faydası olmadı. Genzinde bulunan yumuşak damak mı ne o bazılarında horlamaya nefen oluyormuş. Ameliyat olsan da kilo alınca yine olur demişti doktor ve eşim kilo aldı şu an acayip horluyor. Uçak kalkıyor gibi resmen. Geceleri çok sinirleniyorum çizgi filmlerdeki gibi her yolu deniyorum. Kafamı yastığın altına sokuyorum, kulaklarımı tıkıyorum onu sarsıyorum sesli uyandırıyorum sessiz ol hayatım diyince anlıyor. Çok yorgun ve sinirliysem başka odaya gidip yatıyorum buna da çok kırılıyor ama yapacak birşey yok. Eğer ondan önce uyursam çok sorun olmuyor bana. Birbirini seven iki insan için hotlama problem değil ama sevgi bittiyse inanın boşanma nedenlerinden birisi oluyor. Yeni doğum yaptım sayılır ben de kilo aldım aynı sorun bende de vardır ama sağ olsun eşim birşey ima etmiyor. Hamileyken biraz uğraşmıştı :)Annemin komşusunun evliliği bu yüzden bitiyordu. Neyseki adam ameliyat oldu da kurtardışar :) hepimiz insanız keşke en büyük sağlık sorunu bu horlama olsa!

13-14 yaşından beri horlama problemim var. Bunu lise sonda otobüs yolculuğunda bi arkadaşım söyleyince farkettim ama yolculuk uzaktı bende yorgunluktandır diye düşündüm sonra üniversitede yurtta arkadaşlarım da söyleyince problem haline getirmeye başladım. Maddi durumumuz iyi olmadığı için devlet hastanesine gittim ve KBB doktoru bana "bende horluyorum ne var bunda" deyip beni yolladı. Başka bi doktora gittim başka şehirde devlet hastanesine yine "burnunda bi sıkıntı yok dil kökünde bi sıkıntı var bu yüzden bıçak alltına mı yatacaksın aklını mı kaçırdın sen" dedi.. Bende bu sebepten ötürü hasteneye gitmeye küstüm. İşe girersem özele gideceğim ama bi türlü atanamadım. iş sahibi olamadım :KK43: Bi de ameliyat olmak zorunda kalırsam diye de korkuyorum biraz ama bu yüzden başka yerlerde uyuyamıyorum insanları rahatsız etmekten utanıyorum :KK43: Aslında kilo probelmim de yok :KK43: Şimdi söz nişan telaşım var ve kısmet olursa temmuz ağustos gibi düğün olacak ve ben gece horlayıp eşimi rahatsız edersem diye çok endişeleniyorum :KK43: bana bazen diyor ki "uyurken ne kadar tatlı melek gibi uyuyorsundur seni izlemeye doyamam galiba" diyor :KK43: bu yüzden evlenmek bile istemez oldum :KK43:
ne kadar iyi niyetli bir insansın..ben de ilk gün eşimin horlamasına uyuyamamıştım,bantlardan falan almıştık:)ama horladı diye ondan hiç tiksinmedim ada soğumadım:) 2 yıllık evliyim uzun zamandır eşimin horlamasını duymuyorum, alışıyor insan sanırım:) ayrıca eşim benimde horladığımı söyler ben kabul etmem güler geçeriz:)) bunları düşünme bile.. Telaşen bi başlasın gör o zaman ki bu dertmiymiş..Mutluluklar diliyorum:**

Horlama problem bence. Evli değilim henüz ama evlendiğimde eşimin horlaması yüzünden uyuyamam ve başka bir odada uyurum diye tahmin ediyorum. Bunun sevgiyle alakası yok. Bunda kırılacak bişey de yok. Birlikte yaşanan her ortamda bu bir sorun. Evde sorun, yurtta sorun vs. yani horluyorsanız insanlar sizi gece uyandırır, uyarır, uykunuz bölünür, kendinizce rahatsız olursunuz ama başkalarını rahatsız ediyorsunuzdur aslında. Seviyorsa bunu dert etmez, bunu sorun etmez gibi fikirler çok çok saçma geliyor bana. Kusurları, sağlık problemlerini falan "seven insan dert etmez" yaklaşımıyla gözardı etmeye çalışmayın, herkesin bakış açısı başkadır. Giderilebilen kusurlar giderilebilir. Bizim toplum ve aile yapımız bazı konularda çok dezavantajlı. İnsanlar evlendikten sonra aynı yatakta, odada uyuyor, birbirlerini evlendikten sonra tanıyor vs. ve sorunlar aslında iş işten geçtikten sonra çıkıyor. İnsanların cinsel problemleri var mesela, evlendikten sonra görüyorsun bunu. Ondan sonra ne yazık ki birçok insan evliliğin hayal ettiği gibi olmadığını görünce üzülüyor, mutsuz oluyor.

Eğer ki burunda genizde bir sıkıntı yoksa bir de göğüs Hastalıkları doktoruna görünün derim. Uyku apnesi için uyku polikliniginde kalabilirsiniz gece. Sorununuz tamamen netleşir. Bulunduğunuz ilce de devlet hastanesinde olmayabilir ama özel hastanelerde ya da eğitim Araştırma hastanelerinde oluyor bu uyku poliklinigi. Belki ameliyata bile gerek kalmicak bir şeyle hallolabilir. Ama mutlaka göğüste kontrol ettirin.

X