• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu dünyada kul hakkı yiyenin öbür dünyada yeri var mıdır acaba???

kaderim_48

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2008
1.286
3
116
62
Muğla
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar? Sadece paylaşmak istedim.

Benim kayınım kolu 2006 yılında ineklerin yiyeceğini(Slaş) yaparken slaş makinesini kaptırması sonucu makinede öğündü. Ramazan bayramının arefesinde hem de ağzı oruç iken başına gelen kaza sonucu kolunu omuzundan sinirleri düzeltmek için kestiler. Zaten köyde zar zor geçiniyordu. Bağ bahçe işiyle uğraşıyordu. Kolu kesilince 52 gün hasatnede yattı. Psikolojik olarak da çok etkilendi.

Eşi de Epilepsi hastası! gitmediğimiz doktor kalmadı. Ege üniversitesine kadar gittik. Yalnız Aydın Nazilli de bir doktordan fayda gördük. İlaçlarını kullandığı sürece kendi işini görecek kadar düzeldi hiç değilse! İlaçları olmazsa yine aynı şekilde hasta oluyor. Eskiden kayınımın kolu sağlamken iki kolula zapt ediyordu ama şimdi işi gerçekten zor. İki çocukları var! Büyük oğlunu bizim ve çevresinin yardımıyla okutuyor. küçük oğlu da rahatsız. Psikikolojik tedavi görüyor. hepsinin doktor raporu var!

Yeşil kartla bakılıyorlar! çünkü sigortası çok az olduğundan yararlanamıyor. Devletin verdiği 3 aydan 3 aya özürlü maaşıyla geçiniyor. Bir de eşin dostun yardımıyla!

Benim anlatmak istediğim acındırmak falan değil! aramızda avukat olan arkadaşlar var! Bir avukata gidip danışayım desen olmadık para istedikleri için bu konuyu açıyorum.

Bir de görümcem var! Kayınımla araları açık! Bizimle önce iyiydi! Babasının 4500 TL bağ kur borcunu ödeyiverdim diye babasından kayınımın evinin önündeki 5 dönüm zeytinliğin tapusunu almış! Bunu duyunca ilk tepkiyi biz verdik. Görümceme ''yakıştımı size, sizin Bodrum da eviniz var, taksi durağınız var! baban boş tarla verseydi de zeytini kendiniz dikseydiniz. Nasıl aldın ağabeyinin evinin önünü! Onun hiç bir şeyi yok! Çocuğunun biri hasta, hanımı hasta, kendisi özürlü! Bir kolu tutmuyor, tek kolla o zeytinlerin zahmetini çok çekti. Yazık değil mi? Size yakıştı mı? ''dedim diye bize de küstüler!

Kul hakkı diye bir şey vardır! İnsan kardeşiyle konuşmuyorum diye kardeşine bunu yapar mı? Babasının başka yeri olmasa, ya da kendi evi yurdu olmasa anlayacağım da! Herşeyleri var. Buna kul hakkı denmez mi? senağlama

Kayınım mahkemeye verse babası 70 yaşının üstünde! Acaba iptal ettirebilir mi? Parası olmadığı için uğraşmak da istemiyor. Parayı bulsam çocuklarıma bir şeyler alacağım diyor. Köyde babasından kalan eski bir evde oturuyor.

Yazık değil mi? Bir başkasının yardımına muhtaç olan kardeşini hangi vicdan bunu yapar?:çok üzgünüm:::çok üzgünüm:

iyi de babası neden vermiş görümcenize orayı, başka yer vermemiş ?
hem kendi bağ kuru ödensin diye evladını neden hiçe saymış ?

bir de "vicdansızlık" yapmış evet ama direk kul hakkı yediğini söyleyemeyiz...
sonuçta kimseden haksız yere bişey almamış, çalmamış, çırpmamış...

avukata verirse iptal ettirebilir büyük ihtimalle... öldükten sonra bile dava açıp geri alıyorlar diye biliyorum...

Anlamadım ki..
Yeri veren zaten baba değil mi?
O evladını düşünmezken kardeş neden kıymet versin abiye?

iyi de babası neden vermiş görümcenize orayı, başka yer vermemiş ?
hem kendi bağ kuru ödensin diye evladını neden hiçe saymış ?

Tek koluyla babasına ne kadar yardımcı olabilir ki? Eskisi gibi çalışamıyor. Kızında para var! Bir şey dese hemen yapıyorlar! Oğlunu hiçe saydı adam! Kayınımın babası eşimin üvey babası olur.

bir de "vicdansızlık" yapmış evet ama direk kul hakkı yediğini söyleyemeyiz...
sonuçta kimseden haksız yere bişey almamış, çalmamış, çırpmamış...

avukata verirse iptal ettirebilir büyük ihtimalle... öldükten sonra bile dava açıp geri alıyorlar diye biliyorum...

Babasından yer aldığına kızmıyoruz biz, babasınıda neden verdi demiyoruz. Tek zeytinli olan tarla orası! boş çok arazisi var adamın! Boş arazilerden birini alıp dikebilirlerdi zeytin! İmkanları da var! Kayınım gibi muhtaç değiller!

babası ona verdiyse bile abisinin halini görmüyormu.onlarıda bırak yeğenleri var.yazık değilmi.

Bizde senin gibi düşündük canım! Yer aldığına bir şey demiyoruz. Kayınım o zeytinlerde çok zahmet çekmişti. Geçen yıl tek koluyla hepsini budama yapmıştı. O şimdi çok üzgün! Bu dünyada yaşamak bana haram! Babam, kardeşim beni düşünmezse el niye düşünsün diyor! Dolayısıyla bizde üzülüyoruz. Bizim zeytinlerden topla diyoruz ama o çok üzgün!

bence burda asıl bencilliği yapan "baba"....

dediğim gibi vicdansızlık yapmış ama direk kul hakkı yememiş...
iyilik yapabilirmiş ama yapmamayı tercih etmiş...

Babasından yer aldığına kızmıyoruz biz, babasınıda neden verdi demiyoruz. Tek zeytinli olan tarla orası! boş çok arazisi var adamın! Boş arazilerden birini alıp dikebilirlerdi zeytin! İmkanları da var! Kayınım gibi muhtaç değiller!

iyi de işte baba neden başka araziyi vermemiş te onu vermiş ? neden düşünmemiş oğlunu ?
babası düşünmezse kardeşi düşünür mü...

baba verse bile orada diğer çocuklarında hakkı var.. kul hakkı olur mu bilmiyorum ama vicdansızlık olduğu kesin.. bence, baba her istediğine veremez gibi geliyor ama yine en iyisini avukat arkadaşlar bilir..

Canım şöyle bir şey var yalnız! Bu zeytinliği bu hale getiren kayınım! Bunu köyde herkes bilir. Kolu sağlam iken çok çalışırdı. Eylülde kaynanam öldü. O ölmeseydi veremezdi babası kızına! Kaynanam kayınımı çok severdi. O ölünce baba kız anlaşmışlar! Kul hakkı derken bence kul hakkı var! neden dersen baba ölseydi o yeri iki kardeş bölüşeceklerdi. Yarısı kayınımın olacaktı en azından! Şimdi hiç faydalanamıyor.

Kul hakkını bilemem ben anlamam o işlerden...
Ama babanın bencil olduğu konusunda hemfikirim!kaydirigubbakcemile5

Neden peki?
Alan mı suçlu veren mi?:uhm:

Alan da suçlu veren de! Görümcem diyebilirdi baba ağabeyimin kapısının önü, bize yakışmaz diye! Güya kocası zeytinli yeri alalım demiş! Yazık değil mi?

Veren de suçlu! Kızın veya damadın istese bile ''Kızım başka yerlerimiz var 5 değil de 6 dönüm vereyim. alın zeytininizi dikin! Ben bakıvereyim. ağabeyin özürlü eşi rahatsız! Bu zeytinlikde zahmeti de çok olmaz diyemez mi?

Canım şöyle bir şey var yalnız! Bu zeytinliği bu hale getiren kayınım! Bunu köyde herkes bilir. Kolu sağlam iken çok çalışırdı. Eylülde kaynanam öldü. O ölmeseydi veremezdi babası kızına! Kaynanam kayınımı çok severdi. O ölünce baba kız anlaşmışlar! Kul hakkı derken bence kul hakkı var! neden dersen baba ölseydi o yeri iki kardeş bölüşeceklerdi. Yarısı kayınımın olacaktı en azından! Şimdi hiç faydalanamıyor.

evet ama dediğiniz gibi bağkur borcunu ödemiş kardeşi de bunun karşılığında...
yani baba-kız anlaşma yapmışlar...
sen benim borcumu öde, bende sana bu arazimi vereyim demiş baba...
o da kabul etmiş ödemiş...

yanlış anlamayın, ben iyi birşey olarak elbette ki göremem görümcenizin yaptığını...
ama bir de işin bu yönü var...
yani sadece görümcenizi suçlamanız hatalı...
asıl suçlu baba bence...

demekki görümceniz abisine küs olguğu için,babasına baskı yaptı burayı verirsen parayı öderim diye,babada bencillik yapmış oda oğlunu düşünmemiş.

babanın madem başka arazileri var, neden görümcenizden istemiş o parayı ?
kendisi arazilerden birini satıp ödeyemez miydi ?

Back