Sivilceli Ciltler bu doktorlar neden okuyor

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

ladyrosy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2011
791
54
kızlar bugün gazi hast.dermatoloji bölümüne gittim anlıycanız gibi sivilcelerim için..Oraya genç bir doktor oturtmuşlar doktormu asistanmı artık neyse bilemiycem bana dediği ilk şey roaccutane kullanmadan geçmez ben zaten daha önce doktora gittim oda böyle dedi ben başlamak istemiyorum dedim ilgisiz alakasız saçma sapan tavırlarla elimde sihirli değneğim yoki neyapabilirim bilmemne saçma sapan onuştu bu roaccutane olmasaydı neyapıcaktınız çok merak ediyorum dedim durdu bişeyde diyemedi bütün cinlerim tepede geldi beslenmemi düzeltsem yememem gereken bişey varmı dedim beslenmeyle alakalı bişey diilmiş akneler nası bi mantıksa artık ya ve hangi doktora gitsem aynı şey bi roaccutane ezberlemişler her gelene roaccutane verilicekse niye okunuyoki bu okullar sıkıntılarımı böyler dile getirmek istedim her zamanki gibi beni rahatlatan kk bayanlarına eminim sizinde böyle sorunlarınız olmuştur yazımı sabredip okuduysanız eğer beni anlamışsınızdır ...

işte çok açık; senden daha fazla şey bildikleri için sorununun yalnızca roaccutane ile geçeceğini söylemişler. eğer sen daha çok şey biliyormuş gibi neden okuduklarını sorgulayacaksan doktora gitmezsin. kolay gelsin:)

canım bu ilacın namı korkutuyor sanırım seni... e araştırınca korkmakta da haklısın amerikada yasak olduğuna dair, vb. çok sayıda olumsuz söylentiler var ...

Doktorlar alternatif tıp diye tabir edilen bilmemne kürü bilmemne maskesi gibi şeyler bilmek zorunda değil ki
Yani eğer öyle bi cevap almak için gittiyseniz demek istiyorum
Sivilcelerden kesin olarak kurtulmak için ilaç tedavisi şart
Doktorlar da geçici değil kalıcı çözüm bulmak için varlar
Benim de çok fazla sivilcem vardı ve ilaç tedavisine başlamak istemiodum
Doktorum bana krem vermişti ama benim sivilcelerimi geçirmemişti
Zaten kremlerin kalıcı bi etkisi olmuo genelde tekrarlıo sivilceler azalsa bile
Ve roaccutane'a başladım 4 senedir sivilce çıkmaz yüzümde
Evet yan etkileri çok fazla her ay karaciğer ne durumda diye kan vermek bazı tetkikler yaptırmak zorundasın
Daha etkili ve yan etkisiz bi ilaç bulunana kadar doktorlar da bunu uygulamak zorunda

Son düzenleme:
Arkadaşlar yazılanları okuyunca bu ilaçla yaşadığım tecrübeyi sizinle paylaşmadan geçemedim. Bu ilacı doktor kontrolünde 4 ay boyunca kullandım, tedavim henüz bitmedi ama bir operasyon geçirdiğim için kullanmaya ara verdim. Doktorum bu ilacı önerdiğinde çok tereddüt etmiştim. İnternetten ve çevremden duyduklarım beni çok rahatsız etti ama cildimle alakalı şikayetlerim daha ağır bastı ve tedaviye başladık. Dudaklarımın kuruması haricinde ne saç dökülmesi, ne yüzdeki aşırı kuruluk, ne boğaz kuruluğu ne de ses kısılmasını yaşadım. Tek yan etkisi dudak kurulugu oldu onu da dudak nemlendiricisiyle hallettim ve ilacı kullandığım süre boyunca bol bol su içtim. 4 ay bile olsa sonuçtan çok memnun olduğumu söyleyebilirim. Yüzümdeki yağlanma, sivilce ve özellikle burun üstündeki siyah noktalarımdan ilk defa kurtuldum. Bugüne kadar kullanmadığım cilt ürünü neredeyse kalmadı ve hiçbiri bu sonucu vermemişti. Beni en çok burun üstündeki siyah noktalar rahatsız ediyordu. 1. ayın sonunda burun üstündeki tıkanıklık dışarıya doğru çıkmaya başladı yüzeyi oldukça pütürlüydü ve dokunduğumda dökülüyordu. Bu şekilde 2 hafta sürdü ve sonra burnumdaki siyah noktalar tamamen kayboldu. Bunun olabileceğine inanmıyordum ama kendim şahit oldum. Neredeyse ilacı 3 aydır kullanmıyorum ve yavaş yavaş siyah noktaları görmeye başladım. Doktorum normal olduğunu tedaviye ara verdiğimiz için kesin sonuç alamadığımızı söyledi. Düzenli doktor kontrolünde olduğunuzda korkulacak bir ilaç olduğunu sanmıyorum. Ladyrosy cildinle alakalı şikayetlerin nedir tam bilemiyorum ama doktor tarafından kan tahlillerin düzenli olarak kontrol edilirse bu ilacın aslında o kadar korkutucu olmadığını göreceksin.

Benmde var ufak ufak sivilce lekelerim ama roaccutane kullanmayı gerektircek seviyede değiller kesinlikle,gittiğim birkaç doktor hiç abartmıyorum yüzüme hiç bakmadan yazdı receteye roaccutane!
ne bi kan tahlili istedi ne baska bir kontrol. Allah korusun benim Karaciğermde böbreklermde bi sorun olsa benim bilmediğim ve bu ilacıda alırsam vucuduma ne olur benim halim ? birkaç ayda bir yaparım kan tahlillerimi laborant olduğum için.ama ya kan değerlerini bilmeyenler ?
6sene tıp okumuş calısmıs cabalamıs Tus'u kazanmıs vs.. olabilr,bunu her insan yapamaz saygımız var o ayrı bir mesele..fakat hastanın yüzüne bakmadan,kontrollerini yapmadan ilac yazamaz hiçbir cildiyeci...denek değilz sonucta bizimde bi hayatımız var.önemsemezlik ve baştan savma psikolojisinde olan cok doktor var malesef. sende bunlardan birine rast gelmişsn canım...

Bazı hastalıklarda genç doktorlardan uzak duracaksın belli seni kobay olarak kullanmak istemiş deneyimli olmak demek bir sürü hata yapmış olmak demek , orta yaş ve tavsiye edilen doktora git

Gazi hastanesi devlet hastanesi oluyor sanırım
Devlet hastanelerinden herzaman uzak kalmışımdır
Korkarım devlet hastanesinden hastalara koyun gibi davranıldığı için
Sizden kan alınmadan mı ilaç önerdi doktor
Siz iyisi özel bir hastaneye gidin
Mesela bende ilaç istedim doktorumdan kolestrolum yüksek olduğu için veremedi
Devlet hastanesine mi gitsem

Son düzenleme:

bu asabiyetin sivilcelerini daha da arttırabilir öncelikle bunu belirteyim profilinde yaşın yazmıyor ;ama lisans mezunuymuşsun ünivetsite bitirecek yaşa gelip de halen sivilcelerle ugraşıyorsan en etkili ilaç olan : Roaccutane

vegan beslenen 55 kg bir kız ark var hiçççççççççç tuz tüketmez,zamanında 40kg vermiş beslenme alışkanlıgı tamamen degişmiş biri pirincini bile esmer kullanır belki hayatı boyunca hi,ç katı yag tüketmemiştir ;ama saçlarındaki yag yüzüne akar gözenekli, suratı var ki ..... yaratılışımızdaki cilt yapımızla alakalı tabi ki yedik içtiklerimizle degil

3 kardeşi hekim olan biri olarak uzman olana kadar hayatlarının gençliklerinin en güzel en verimli 10 yılını bu meslege adamış birilerine yakın olan biri olarak nacizane yanıt yazdım sana geçmiş olsun diyorum acil şifalar umarım yardımcı olabilmişimdir

fen lisesi mezunu olduğum için çok sayıda dr arkadasım vardır.bunu şunun için söylüyorum.fen liseleri ülkenin en iyi öğrencilerini alırlar,en yüksek puanlıları.biz bu insanlarla 3 yıl aynı yatakhaneyi ,aynı kurtlu yemekleri paylaştık.yani bana kazık atmaları gibi bir durum söz konusu değil.bütün dr arkadaşlarımın söylediği şudur :mutlaka üniversite hastanesine git.özel hastanelerde otelcilik hizmeti çok iyidir ve çok bilgili olmayan insanlar bunu genellikle iyi hasta bakımıyla karıstırırlar.en yakın örneğini geçenlerde kendim yaşadım.evime yakın ve vaktim var diye özel bir yere gittim kısa bir muayene sonucunda aslında ne kadaaaar çok hasta olduğumu ve 2 gün içinde operasyon geçirmem gerektiğini öğrendim :) pahalı bir operasyon ve dr yapmak için çok aceleciydi tabii ki yaptırmadım.gazi tıp fakültesinin hocalarından birinden randevu aldım.henüz gitmedim.
ilk yaşadığım olaysa bir süre önce özel bir tıp fakültesinin hastanesine gittim ve oradada sorunum için beni 2 gün içinde hemen yatırıp operasyon yapıyorlardı.o zamanlar fakültede hoca muayenesi yapılıyordu ve ben yine gaziden bir hocaya gittim.konu hakkında hiç bilgim yoktu ve sekreter o an boş olan bir hocaya yönlendirmişti,aciliyetim vardı.sonuc,operasyona ıhtıyac yok,bu şekilde de sağlıklı bir hayatın olur.abartıldıgı gibi bir durum yok.ama kontrollerıne devam et.
konuyu yazan arkadasa,
asistanla dr aynı şeydir canım.6 yıllık tıp fakültesini bitiren herkes dr dur.bir konu hakkında uzmanlasmak istiyorsa tusa girer kazandıgı bölümde eğitimine devam eder.senınkı dermatolojıde ihtısas yapan bir dr yani.
ayrıca devlet hastanesiyle tıp fakültesi hastanesi aynı şey değildir.
eğer derdinin ilacı o ise dr onu vermiştir.tabii sen onun o kadar yıl boyunca okuyup hiç aklına gelmemiş olan beslenmeyi falan sormussun ama demekki o oraları çalısmamıs okurken :)))

dr a güvenmiyorsan ve daha iyi biliyorsan kendin tedavi edebilirsin.ayrıca fakülte hastanelerinde de oldukça fazla sayıda hasta görürü drlar tecrübe yeterince vardır yani.bu arada akademik hayatlarına devam eden dr lar kariyerlerini tehlikeye atacak şeyler yapmazlar genellikle.ama benim karşılaştığım gibileri ( üniversite hastanesi değildi en son gittiğim) para ve fazladan operasyon için hastayı kesmekte sakınca görmezler.bilgilendirici olsun diye yazdım.herkese kolaylıklar.( bu arada dr,dr yakını hastane sahibi falan değilim :)))))

banada aynı şeyi yaptılar ve katılıyorum düşüncelerine.nerden bakarsan bak bana ilaç yazan doktor! 1 yada 2 yıllık doktordur yani stajer bile olabilir bilemiyorum.ama allahtan kan tahlili istedi benden. ama söyledigi şey yüzüme baktıgı yok ama bu sivilceler büyük ve ancak bu ilaçla geçer.tabi dedim ben iyi şeyler duymadım bununla ilgili bikaç bişi söyledi ztn bildigim şeylerdi aldım 2 hafta oldu bugun içtim bilmiyorum güvendim bünyeme..
ama artık doktorluk kolay meslek oturp konuşuolar allaha emanetiz bakalım.

yüzümün ne durumda olduğunu bildiğimden ve sivilcelerimin dokunmadan hissedilemiycek kadar küçük olduğundan roaccutane gibi ağır bi ilaca başlamayı düşünmek bile başkalarının canının önemsenmediğinin apaçık kanıtı başına gelmeyen bilemez herkesin kendi canı böle küçük şeyler için de ağır ilaçları kimse kullanmaz sanıyorumki

herkesin kendi hayatı kimse canını sokakta bulmuş değil ve kimse kendindende değerli değildir bu ilacı kullanmak isteyenler kullanır istemeyenler kullanmaz allah başka dert vermesin kimseye herkese güzel bir cilt diliyorum diğer cevap yazan arkadaşlarada teşekkürler

Maalesef böyle durumlar her yerde oluyor.İnsanlarımızda vicdan diye bir şey kalmamış.Allah korkusu yok.Tamam doktorların bir kısmı kasap gibi ama bu sadece tıp'ta olan bir sorun değil.Ahlak,vicdan gibi güzel özellikler olmayınca her yerde sorun çıkıyor

ben de çok sinir oluyorum doktorlara. devlet hastanelerinde çalışan doktorlar resmen doktorluk yapmıyorlar. otomatiğe bağlamış ilaç yazıyorlar. iki kez cilt doktoruna gitmişliğim vardır. İkisi de yüzüme bakmamıştır. Abartmadan söylüyorum. Bir tanesi camdan dışarı bakıyordu. Bana dönmeden ne sorunun var dedi. Sivilce dedim (Çok da fazla değildi). Döndü hemen kağıda bi şeyler yazdı ve muayene bitti. İnanabiliyor musunuz? Tabi ki o ilacı kullanmadım. İkinci seferde doktorun yüzü bana dönüktü en azından o da hiç bir test yaptırmadan, soru bile sormadan ruactan yazdı. Halbuki ben karaciğeri çok problemli bir aileden geliyorum, herkesin bir karaciğer ameliyatı vardır ve antibiyotik kullanırken bile karaciğerime sancı girer. Böyle bodoslama ilaç kullanmaya başlarsa insan ölebilir bile. Nasıl böyle bir sorumluluğun altına girebiliyor bu doktorlar? Bu nasıl bir ahlaksızlık? Aklım almıyor. Geçenlerde işe giriş için heyet raporu almaya gittim. Bir sürü doktor gezdim. İnanın hepsi yüzüme bakmadan sağlamdır diye imza attılar. Biri güvenlik görevlisi olarak işe başlayacakmış. Psikiyatriye beraber girdik. İkimize de gözü kapalı sağlam raporu verdi adam ya. Çıldıracaktım. Bu adamın eline silah verecekler, ya deliyse? Ağzından tek kelime çıkmadan nası sağlamdır diyebilirsin yaa? Bir sürü insanın hayatını tehlikeye atıyorlar. Böyle bir yozlaşma olamaz. Sağlık sistemimiz rezalet. Doktorlar çok iyi denetlenmeli bence.

Konuyu açan arkadaşa niye bukadar yüklendiniz anlamıyorum.Arkadaş size burdan yardım çağrısı yapıyor yaşadıklarını 100 kelimeyle buraya döküyor.sizin burda ters cevaplar vermeniz çok ayıp.Eğerki rahatsız oluyor, ve faydanız dokunmuyorsa cevap yazmanız şart değil.Belliki doktor kızı dinlemeden hiç bi açıklama yapmadan roaccutane nı basmış reçeteye. Elbetteki kolay doktor olunmuyor fakat,emeklerinin karşıığını alıyorlar.Ve piyasada okadar çok kofti doktor varki sağlık skandallarında bunların bir çok örneği var. Bu forum yardımlaşma forumu milleti azarlama yeri değil!!!!

siz zaten doktora gitmeyin. onlar okumuş kafaları karışmıştır. bu işi okumadan yapa cart curt hocalar var sivilcenizede ,kanınızada hatta kanserinize bile DOĞAL yöntemlerle olağanüstü çözümler bulurlar.

başına gelmeyeb bilemez bende böyle bilip bilmeden ahkam kesmek yerine biraz insanları anlamayı deneseniz belki hayat çok daha kolay olurdu...

bende bi hastaneye gittim isim vermicem neyse yüzüm yanmıştı kadın bana dedi ben napabilirim aynı seninki gibi oldu olay sihirli değneğimmi var benim bilmem ne? Eee o zaman ne diye okudun niye oturdun oraya yani insanın başına herşey gelebilir kalkmış beni suçladı.. Hiçbişeyden haberi yok doktorluk artık böylelerine kaldıysa yandık dedim genç bide yani hepsi böle değildir ama olanlarda var artık doktorluğun verdiği havayla herkesi tersliyebiliceklerini sanıyolar bidada o hastaneye gitmedim gitmemde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…