ıste bu sıkıntı yanı cocugun ''bazı davranıslarında '' olumlu degısım olmamasıEvet. Doğru :) açıklamalarınız için çok teşekkürler. Ama sorun şu; bu davranışlarında olumlu bi değişim olmuyor. Arkdaşım sürekli anlatıyor ama ben bi değişiklik görmüyorum çocukta. Ama doğru davranış yaptıkları gibiyse sorun değil demek ki
Çevremde çok var böylesi, misal bi kız çocuğu 4 yaşında. Sandalye tepesine çıkar çekmeceleri dağıtır oraya koşar ordan atlar zıplar ama ciddi ciddi şımarık yani yaramaz. İçimden derim hep yaa sabır, annesi neden bişey demiyor neden müdahale etmiyor. Ben şahsen Allah nasip eder de kendi çocuğum olursa, gerekli disiplinler ve terbiye ile yetiştireceğim. En sevmediğim anne baba tipi de; çocuğunun huyunu bildiği halde misafirliğe giden, bunu deyince de çocuğun olunca anlarsın diyorlarrMerhaba kızlar. Ben bi çocuk gelişimcisi ya da pedagog olmadığım ve bu işlerden anlamadığım için size sorayım dedim. Bizim henüz çocuğumuz yok. Öncelikle bunu belirteyim.
Evli ve çocuklu çift arkadaşımız var. 1 tane çocukları var. 2.5 yaşında. Elimizde büyüdü derler ya. Benim de öyle. Çok seviyorum. Benim yeğenim gibi
Sormak istediğim ise şu, mesela arkadaşım ve eşi çocuğu asla sert bir şekilde uyarmıyorlar. Sert dediğim yani hafif bir tık ses yükselmesi bile olmuyor. Mesela geçen gün yere kaşık kaşık pilav döktü. İlkinde yapma dediler yumuşakça, ikincide üçüncüde de aynen bu şekilde. Çocuk sürekli dökmeye devam etti. Elinden kaşığı alınca da ağladı direkt. Çünkü ona "hayır" lafı geçmiyor kesinlikle. Mesela tokat atıp kafa atıyor onlara. Sadece sakince ama oğlum şöyle böyle diyolar geçiştiriyolar. Bunun gibi tonla daha örnek sayabilirim. Buradan pay biçin.
Bi çocuk ömrü boyunca hayır denmemiş ve bir kere bile azarlanmadan nasıl yetişir? Bu doğru mu? Merak ediyorum özellikle bu işin profesyonellerinden bilgi istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim
bu sıkıntıİşte tam olarak böyle. Gözlemlediğim kadarıyla onlar da buna izin veriyorlar. Dünya çünkü gerçekten onun etrafında dönüyor. Lafta değil. Kendilerinden vazgeçmiş şekilde (karı-koca olmak da dahil) sadece çocuğa odaklılar
hıc sevmedıgım sozdur cocugun olunca anlarsın bır cocuk dogurda goreyım laflarıÇevremde çok var böylesi, misal bi kız çocuğu 4 yaşında. Sandalye tepesine çıkar çekmeceleri dağıtır oraya koşar ordan atlar zıplar ama ciddi ciddi şımarık yani yaramaz. İçimden derim hep yaa sabır, annesi neden bişey demiyor neden müdahale etmiyor. Ben şahsen Allah nasip eder de kendi çocuğum olursa, gerekli disiplinler ve terbiye ile yetiştireceğim. En sevmediğim anne baba tipi de; çocuğunun huyunu bildiği halde misafirliğe giden, bunu deyince de çocuğun olunca anlarsın diyorlarröyle de kısır bir döngü
Bisikletle işe giderken, 3 Türk ve Arap ghettosundan geçiyorum, ormanlar bittikten sonra. İşten Geri dönerken, cok sıcak havalarda, bazı zaman içme suyum bitmiş olunca, Ghetto larda Türk marketleri car, şu almak için giriyorum ve aynı Burda yazan veya sizin yazdığınız durumlar. Çocuk bağırmışlari, annenin kucağındaki küçük çocuk, şap şap annesinin yüzüne vuruyor, anneden mık ses çıkmıyor. Kendini yerden yere atan çocuklar, ne anne ne baba birşey yapıyor. Durmadan o şımartilmis çocuğun önüne bunu mu alayım, bunu mu isterdi, ne istersin söyle alayım diye yalvaran anneler görüyorum. Ben de sizin gibi şaşırıyorum Burda utanmadan yazan annelere, oğlum saçımı başımı yolluyor, kafamda saç kalmadı diye. Bunlar bu çocukların başında anne mi, ablamı, rahmetli annem böyle kadınlara, bunlar a be değil soğan cücügu derdi. Soğan cücükleri sabahtan akşama kadar dikilir, baska birşey yapmaz. Köpek gelsin işesin, böcekler gelsin yesin, hicbir sey yapamazlar. İşte bu tip kadinlar soğan cücügudur derdi. Daha bir de çocuklarına yalvariyor lar. Bastan biz annemize yalvarirdik, şimdiki anneler sorunu olduğu gibi çocukların eline vermişler ve bir kenara çekilmişler, tek yaptıkları oğlum yapma veya kızım yapma, nolursun yapma. Bu kadar. Bilmiyorum bu medeniyetsiz likten mi geliyor, bilgisizlik mi, sorumsuz yaşamak mı. Anliyamiyorum. Bir sendrom öbür sendromu kovalıyor. 2 yaş sendromunu üçüncü yaş kovalıyor. Dördüncü üçü kovalıyor. Böyle artık bütün terbiyesizlikler kabul ediliyor.Ben çocuk sahibi bir insan olarak yazıyorum bunları. Bu sitede çok gördüm çocuğa 2 yaş bitene kadar kızılmamalı, hep normal ses tonuyla konuşulmalı yorumlarını. Anneye, babaya vuran hatta ısıran çocukların normal karşılandığını, kendini yerden yere atarak ağlamaya olabilir dendiğini. Sonra yine burda okudum çocuğumla yolculuk yapmam imkansız o yüzden annemi görmeye gidemiyorum, çocuğumu bakkala götüremem çok ağlıyor, çocuğum bana vuruyor konularını. Herkesin farklı bir çocuk yetiştirme tarzı var çocuğuma hiç vurmadım. Sadece bir kere o bana vurdu ben de onun koluna vurdum kontrollü bir şekilde acıdı dedi ama benim de canım acıdı dedim bitti bir daha hiç böyle bir sorun yaşamadık. Kim çocuk kim ebeveyn belli değil bazı konularda, ben şahsen kızmaya karşı değilim. Yanımızda herhangi bir üçüncü kişi varken hiç bağırmadım ama yalnızken ses yükselttiğim de olmuştur. Aman çocuğun psikolojisini bozmayalım adı altında çocuğun her yaptığına evet demek, ses çıkartmamak bir yerden sonra sizi dinlememesine yol açıyor.
Bisikletle işe giderken, 3 Türk ve Arap ghettosundan geçiyorum, ormanlar bittikten sonra. İşten Geri dönerken, cok sıcak havalarda, bazı zaman içme suyum bitmiş olunca, Ghetto larda Türk marketleri car, şu almak için giriyorum ve aynı Burda yazan veya sizin yazdığınız durumlar. Çocuk bağırmışlari, annenin kucağındaki küçük çocuk, şap şap annesinin yüzüne vuruyor, anneden mık ses çıkmıyor. Kendini yerden yere atan çocuklar, ne anne ne baba birşey yapıyor. Durmadan o şımartilmis çocuğun önüne bunu mu alayım, bunu mu isterdi, ne istersin söyle alayım diye yalvaran anneler görüyorum. Ben de sizin gibi şaşırıyorum Burda utanmadan yazan annelere, oğlum saçımı başımı yolluyor, kafamda saç kalmadı diye. Bunlar bu çocukların başında anne mi, ablamı, rahmetli annem böyle kadınlara, bunlar a be değil soğan cücügu derdi. Soğan cücükleri sabahtan akşama kadar dikilir, baska birşey yapmaz. Köpek gelsin işesin, böcekler gelsin yesin, hicbir sey yapamazlar. İşte bu tip kadinlar soğan cücügudur derdi. Daha bir de çocuklarına yalvariyor lar. Bastan biz annemize yalvarirdik, şimdiki anneler sorunu olduğu gibi çocukların eline vermişler ve bir kenara çekilmişler, tek yaptıkları oğlum yapma veya kızım yapma, nolursun yapma. Bu kadar. Bilmiyorum bu medeniyetsiz likten mi geliyor, bilgisizlik mi, sorumsuz yaşamak mı. Anliyamiyorum. Bir sendrom öbür sendromu kovalıyor. 2 yaş sendromunu üçüncü yaş kovalıyor. Dördüncü üçü kovalıyor. Böyle artık bütün terbiyesizlikler kabul ediliyor.
Benim üç kızım var. İlk ikisi ile her yere giderdim. Beni bir defa bunalttılarr onda da ev sahibi değil bana idi sıkıntı. Bugune kadar hiç döküp sacmadılar. Üçüncğ daha hareketli ve zor bir cocuk. Onunla ev gezmesine gitmiyorum. Zaten cocuklar 4 5 tas olunca ciddi anlamda toparlıyorlar. 3 sene ev gezmesine gitmem olur biter. Zaten su sıra evden de cıkılmıyor o arada büyür.hıc sevmedıgım sozdur cocugun olunca anlarsın bır cocuk dogurda goreyım lafları
yenı evlıydım cocuklu komsular evıme gelır talan ederlerdı yatak odama gırer rujları saga sola surerlerdı kapıyı kılıtlemek zorunda kalırdım ve annesı bırsey demezdı bende yenı evlıyım cekınıyorum o zamanlar toyum
yuzum dustu dıye bana cocugun olsun bakalım boyle temız duzenlı kalacak mısın kendı cocugun yapınca yuzun dusecek mı senı de gorucez dedı
arsız
halbukı terbıye baska bırsey cocugum nıye baskasının evını kurcalasın bunu yapmayı nerden ogrenır ? 5 yasında kızım ne duzenım temızlıgım bozuldu ne gıtıgımız yerde arıza cıkardı cunku evde cocugumun kendı alanı var evde herkes ıcın gecerlı kurallar var gurultu cıkarmamak bagırmamak dagınıklıgını toplamak gıbı dogal ve olagan surec yanı o yuzden cocuk kıtlıktan ve kamptan cıkmıs gıbı baska eve gıdınce saldırmıyoryerınde uslu uslu duruyor
o bana laf soyleyen kısı tasındı gıttı ama karsılastıgımızda da kendısı hatırlattı bana o sozunu sana boyle demıstım ama senın kızın kontes cıktı canım boyle hareketlı cocugun olsa napardın acaba dedıbu seferde buna bahane buldu
cocukla alakası yok halbukı annenın tavrıyla alakalı , rahatsız etmemek nedır dıkkatlı davranmak nedır saygı nedır bunları cocuga ogretırsen bılır cocuklar aslında duzen ve kural sever .
saldım cayıra mevlam kayıracılar cocugun olunca anlarsın dıyor cekılıyor kenara
cocuk gayetde laftan anlıyor o da ınsan sonucta
evet cocuk buyutmek zor ama ıkız veya ucuz bambaska kımse alınmasın ama ıkızı ucuzu olanlar ultra ultra benım gozumdeNe güzel annelik o bağırmadan. Ben beceremiyorum. Arada bagirdigim oluyor.
Biliyorum çözüm değil
Bende bir tane alti yaş kız birde ikiz oğlanlar var iki buçuk yaşında. Ben çocuklar yere birşey düşürüldüğü zaman toplatiyorum. Yere düşen yemeğin israf olduğunu anlatıyorum.
Çocuk büyütmek zor.
evet cocuk buyutmek zor ama ıkız veya ucuz bambaska kımse alınmasın ama ıkızı ucuzu olanlar ultra ultra benım gozumde
allah saglık sıhhat guc kuvvet versın benım 1 sızın 3 ustelık ıkız x katmerlıbende olsa hunimi takardım kesın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?