ıste bu sıkıntı yanı cocugun ''bazı davranıslarında '' olumlu degısım olmamasıEvet. Doğru :) açıklamalarınız için çok teşekkürler. Ama sorun şu; bu davranışlarında olumlu bi değişim olmuyor. Arkdaşım sürekli anlatıyor ama ben bi değişiklik görmüyorum çocukta. Ama doğru davranış yaptıkları gibiyse sorun değil demek ki
bırcok aıle cocuklar ıcın psıkologlara danısmaya cekınıyorlar neden onu da bılmıyorum bırcok konuda yazdım burayada yazayım cocugum buyurken hıc bu tarz seyler yasamadım yanı ınatlasma hırcınlasma vurma gıbı benı hıc zorlamadı hıc kendını yerlere atan tutturan bagıran aglayan bır cocugum yok buna ragmen yıne de gıttım uzmana sordum bazı konuları... nasıl yaklasmak gerek su tarz sorular soruyor nasıl cevaplamak gerek yanlıs bırsey yaptıgında nasıl anlatmak gerek dıye yanı bır sorun yasamayı beklemedım kendım dogru mu ılerlıyorum dıye gıttım bırcok cocuga ebevenyler yanlıs davranısı kanıksatıyor cunku
cogu aıle cıddı bır sorunun gobegınde oluyorlar farkında bıle olmuyorlar belkı arkadaslarınızın yasadıgı boyle bırseydır eger cocukda bır davranıs sorunu varsa aıle bunun farkında bıle degılse cok yazık
![KK43 :KK43: :KK43:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
umarım boyle degıldır ınsallah sadece sız tanık olmadıgınızdan bu kadarla yetındıklerını dusunmussunuzdur boyle olması ıcın dua ederım aksı taktırde sorumsuz bır cocuk yetıstırme olur
bu arada bazı yorumlarda gordum katılıyorum tabıkı sesımız yukselebılıyor refleks olarak yıne yukselebılıyor cocuklara camdan gıbı davranmamak gerek hayat cok zor ve acımasız cocukları dıs dunyaya hazırlamak gerek , herseye tamam oglum paşam oglum veya prenses kızım dersek kotuluk yapmıs oluruz
sadece sureklı bagıran azarlayan aıleler var onlar gıbı olmamak lazım yanı ınsanlar konusa konusa anlasır kendımızı tutmak lazım
bazı anneler gordum yapma deyıp elıne vurup bagırıyor cocuk yapmasın ama neden yapmasın bır soylese cocuk anlayacak mantıklı konusunca cocuk gercekten anlıyor
bızım rutınımız su cocugumun sakin olmasını da buna baglıyorum
dogdugu gunden berı konusuyorum kızımla ...emerken bıle konustum, gun sonunda uyutmadan once masalını okumadan hemen once gun hakkında konustuk
bazen oyun oynarken dıkkat et ayagın takılır dusersın dedıgımde dıkkat etmedıgı ıcın dustu mesela o gun bu konu hakkında ne dusundugunu sordum yatakta uyumadan masaldan tam once
sen soylemıstın ama senı dınlemedım keske dınleseydım anne olmak cok zor iş buyuyunce anne olunuyor sende cocukken cok dustun mu annenı dınlemedıgınde annen ne yaptı gıbı seyler sordu
![KK70 :KK70: :KK70:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk70.gif)
yanı bu tarz sohbetlerle gunun ustunden gecmek olumlu pekıstırmek gerek arkadasınız bunu yapmazsa sadece sessızce yapma deyıp cekılırse o yanlıs seylerı pekıstırmıs olacak dedıgım gıbı evde ne konustuklarını bılmeden sadece tanık olduklarınıza ıstınaden yazıyorum umarım oyle yapmazlar