Arkadaşlar biraz uzunca, bu zamana kadar tüm yaptıklarımı yazacağım...
Öncelikle bu sorunla yaklaşık 6 senedir uğraştığımı belirtmek istiyorum... Ergenlikte yaşamadığım sivilce problemini 22 yaşından itibaren yaşamaya başadım... Sivilcemin cinsini belirteceğim çünkü her tedavi her ciltte her sivilcede çözüm olmuyor... Benim sivilcelerim sürekli olarak 2-3 çıkarlar aslında aşırı yoğun bir sivilce sorunum yoktu ancak sürekli olarak 2şer 3 er çıktıkları ve izleri de malum hemen geçmediği için cildim hep sorunlu duruyordu... Ancak çukur bırakacak cinsten ağrılı ve derin sivilcem de çıkmazdı...
Kullandığım ilaçları ve dermokozmatikleri de belirteceğim ki bunları kullanıp işe yaramayanlar varsa benim izlediğim yolu izleyebilsinler...
İlk olarak bu sorunla her uğraşan gibi doğal yollar denedim, limon suyu, tarçın, maya gibi... Hiç bir işe yaramadılar... Bu sırada tabiki cildimi düzeltmek adına, temiz tutayım geçer diyerek bir sürü sabun kullandım neutregena olsun, clean%clear olsun, garnier olsun... Bunlar sanırım cildimi daha da yıpratarak dengesinin daha da bozulmasına sebep oldu... Daha sık çıkmaya başladı sivilcelerim...
Bir eczacının önerdiği 3 lü satılan bir antibiyotiği denedim 2 kutu aralıklı olarak adı azro... O da yaramadı işe 2-3 gün durulsalarda sonra gene hortladılar...
Daha kaliteli eczanelerde satılan dermokozmatiklere yöneldim... Vichy'nin bir setini aldım normaderm, çok iddialı bir setti sanırım artık satılmıyor... 3 er kullanımlık maske ve peelingler vardı içinde... işe yaramadı... Normaderm nuit, ve normaderm triactive kullandım, bir dönem yarar gibi oldular ancak genede sivilce sorunum devam ediyordu...
Bu sırada içeriden de desteklemek adına, havuç suyu içtim, bir dönem sarımsak yuttum, yeşilçay, ısırgan otu içtim... Çikolata zaten sevmeyen biriyim, zararlı hiç birşey yemedim... Gene devam ettiler...
Bioderma sebium serisine geçtim o da hüsranla sonuçlandı... (bu arada bu bahsettiklerimi öyle 2-3 gün kullanıp bırakmadım hepsini en az 3-4 ay kullandım ve fazla değişiklik göremeyince değiştirdim...)
Veeee ilaçlara yönelme vaktiydi artık...
En çok korkulan ilaçla başladım... Acnelyse... Bu arada acnelyse'e pek laf da söyletmem çünkü sevdiğim ve beni uzun süre kendisine bağımlı etmiş bir kremdir... Gel gör ki kullanımı sabır işi, genelde okulda yemek yerken yüzüm çatlar soyulurdu, bazen gülmeye korkardım kabuklarım çatlıcak diye... Ama gerçekten etkili bir krem sivilcelerimi ertesi güne yokederdi ve yüzümdeki izleri de çabucak silerdi o nedenle 3 seneye yakın kullandım onu... Bazen beni çok zorlardı tabi özellikle makyaj yapmak yüzümün soyulduğu dönemler işkence gibiydi, yüzüme pudrayı sürdüğümde tüm soyulan yerler belirginleşeceğinden önce soymam, kremlemem fln gerekiyordu saatlerce evden çıkamıyordum... Bazen acnelyse kullanımını aşırıya kaçırdığımda evden çıkmıyordum pancar gibi kızardığımdan...
Yeter artık dedim ve herkesin baya övdüğü La roche posay effaclar duo'yu aldım, almaz olaydım kullanmaya bağladığım hafta cildimdeki yağlanma inanılmaz derecede arttı ve bir sürü yeni minik sivilcem oldu... Bırakıp acnelyse'e döndüm...
Daha sonra da Benzamycin'e geçtim, o daha az kabuklanmaya sebep oldu cildimde onu da yaklaşık 1 sene kullandım... Onunla da yolumu ayırmak zorunda kaldım sonradan göz kapaklarımı şişiren bir alarjiye sebep oldu benzamycin... Göz kabaklarım kurudu, kızardı ve şişti... Benzoil peroksitin bende böyle bir etkisi var artık, acnefug fln da kullandığımda, azıcık bile sürsem ertesi güne gözlerim şişiyor...
Maydanoz suyunu tonik olarak kullanmanın işe yaradığını okudum birkaç yerde denemekten bişey kaybetmem dedim kullandım 1 ay ve biraz işe yaradı, cildimdeki yağlanma ve sivilcelerimde azalma oldu... Ama tabiki çok birşey beklememek lazım... Ben sürekli evde maydonoz suyuyla cildimi silerek etkisini görmüştüm...
Sivex de denedim en ufak etkisi olmadı... Fazla anlatmama gerek yok...
İsotrexin de hiç bir işe yaramadı bende...
Azalderm de işe yaramamış olanlardan...
Yasmin doğum kontrol hapı kullandım, o da bende işe yaramadı... 3 kutu kullandığım halde sivilcelerimin çıkmasını engellemede bir faydası olmadı...
Bu sırada sabunlarımı değiştirdim ne normaderm serisinin, sabununu kullanıyorum artık ne bioderma ne de garnier...
Ve savaşı kazandığım kısım:::
Sebamed'e yöneldim, sebamedin yeşil olan kompakt sabununu kullanıyorum... Arada imex sabun da alıyorum... Haftada 1 ise sebamedin clear face serisinin yüz yıkama jelini kullanıyorum...
Sivilce sorununuz varsa mutlaka ph 5.5 ' konusunu araştırın ve mutlaka ph değeri uygun yani 5.5 olan bir sabun tercih edin... Gerçekten sivilcelerimin azalmasında çok etkisi olduğunu düşünüyorum...
2 ay boyunca sabah akşam avicap kapsul içtim vitamin olarak...
Veeee sevgili İmex merhemim... İmex merhem gerçekten bende çok çok etkili oldu... İlk başta baya umutsuzdum, hiç bir ilaç geçirmedi imex de hafif bir ilaç etkisi olmaz diye düşündüm, hatta daha da arttırırsa diye korkarak başladım....
Ancak sonuç gerçekten mükemmel şuan, sivilce sorunum baya baya bitti, çok nadir çıkıyor ve çok küçükler zaten hemen de geçiyorlar imex sayesinde...
İlk başlarda kalan izler için gece acnelyse sabah imex kullandım... Ama şuan acnelyse'e ihtiyacım yok sadece imex kullanıyorum...
Eğer sivilceleriniz benimkiler gibiyse yani ağrılı değillerse bence mutlaka denemelisiniz... İhtiyacınız olan tek şey sebamed kompakt sabun, avicap kapsül(a vitamini) ve imex merhem... Dilerim herkes kurtulur bu sorundan, gerçekten çok can sıkıcı bir problem...