Sivilceli Ciltler Bu da benim sivilce savaşımın sonu! (Ağrısız ama sık sivilcesi çıkanlar baksın... )

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
sebamed herkese iyi gelmiyo bıraktım jel aldım bioderma çümnkü kupkuru yaptuıı pul pul

Benim cildimi pul pul yapacak bişey yok valla... :/
Bioderma'nın da bende hiç bir etkisi olmadı oysa ne ümitlerle indirimdeydi kocaman 2 tüp aldım bioderma sebium serisinden yüz yıkama jelini... :KK43: şimdi ellerimi yıkıyorum valla... cildim dengesine kavuştu tekrar başka bişey kullanıp bozmıyım diye kullanmıyorum onları yani...

Kiloya ilgili hiç birşey duymadım da yaşamadım da problem olarak yani kilo aldıracak vitaminler değiller bunlar... Bende böyle bir etki olmadı, avicap baya uzun süre kullandım zaten prespektüsü okuduğunda da anlarsın nelere iyi geldiğini... Olumsuz hiç birşeyini görmedim...
Protein içeren ürünleri abartmamanı öneririm bunun da olumlu etkisi oluyor bu savaşta sanırım...
1-2 günde etki göremeyince hemen umutsuzluğa kapılma bu sefer 1 hafta en azından düzenli bir şekilde imex ve sebamed avicap kullan, şuna sivilce problemin varsa imex günde 2 kere fln da sürülebiliyor... İnşallah iyi haberlerini alırım, benim gibi sonuca ulaşırsın inşallah :KK9:

Canım ben avicap içiyorum günde bir kez şimdilik ramazan olduğu için , azalderm kullanıyorum, sebamed köpük. Cildimin azda olsa düzeldiğini hissediyorum ama bir şey soracağım yeni sivilceler de çıkmaya başladı acaba bu kapsülün ya da kremin etkisi olabilir mi?

Canım ben avicap içiyorum günde bir kez şimdilik ramazan olduğu için , azalderm kullanıyorum, sebamed köpük. Cildimin azda olsa düzeldiğini hissediyorum ama bir şey soracağım yeni sivilceler de çıkmaya başladı acaba bu kapsülün ya da kremin etkisi olabilir mi?

Azelderm yapar mı o tip bir etki bilemedim azelderm'i çok düzenli uzun süre kullanmadım çünkü... Eğer güneşe çıkmıyorsan sadece çıkan sivilcelerinin üzerine acnelyse sürebilirsin 3 saat kadar fln... Sanırım sen imex'e başlamadın?
Sebamed köpük ve avicap, asla yapmaz ama... Sebamed köpüğü biraz bekletiyorsun yüzünde canım bu arada... Cildinin kuruluğuna göre; 5 dakikaya kadar bekletebilirsin cildin yağlı yapıdaysa...

Azelderm yapar mı o tip bir etki bilemedim azelderm'i çok düzenli uzun süre kullanmadım çünkü... Eğer güneşe çıkmıyorsan sadece çıkan sivilcelerinin üzerine acnelyse sürebilirsin 3 saat kadar fln... Sanırım sen imex'e başlamadın?
Sebamed köpük ve avicap, asla yapmaz ama... Sebamed köpüğü biraz bekletiyorsun yüzünde canım bu arada... Cildinin kuruluğuna göre; 5 dakikaya kadar bekletebilirsin cildin yağlı yapıdaysa...

Evet canım sebamedi ben de öyle kullanıyorum. İmexi fazla kullanmadım daha doğrudsu kardeşim aldı benden onu :KK43: Acneliyseyi akşamdan sadece sivilcemin üzerine sürüp sabaha kadar beklettim acayip kurudu tabiki bu iyi bir şey ama hep dışarda olduğum için kursum falan var çok kötü durmuştu. A ma senin dediğin gibi yapmalıyım sanırım 2-3 saat bekletip..Sağol canım cevabın için...

Evet canım sebamedi ben de öyle kullanıyorum. İmexi fazla kullanmadım daha doğrudsu kardeşim aldı benden onu :KK43: Acneliyseyi akşamdan sadece sivilcemin üzerine sürüp sabaha kadar beklettim acayip kurudu tabiki bu iyi bir şey ama hep dışarda olduğum için kursum falan var çok kötü durmuştu. A ma senin dediğin gibi yapmalıyım sanırım 2-3 saat bekletip..Sağol canım cevabın için...

Evet canım eğer çok kurutuyor kızartıyorsa dediğim şekilde 3 saat kadar fln akşam evdeyken sürebilirsin... Gene kuruma olursa da yağsız, sende sivilce oluşumuna sebep olmayan bir nemlendirici sürersin makyaj yapmadan önce... :KK9: ama ben diyorum ki eğer hala sivilden çıkıyorsa imex merhemi de geceleri kullan... O öyle hemen ertesi gün etkisini göstermiyor ama uzun vadede baya etkisini gösteriyor...

Evet canım eğer çok kurutuyor kızartıyorsa dediğim şekilde 3 saat kadar fln akşam evdeyken sürebilirsin... Gene kuruma olursa da yağsız, sende sivilce oluşumuna sebep olmayan bir nemlendirici sürersin makyaj yapmadan önce... :KK9: ama ben diyorum ki eğer hala sivilden çıkıyorsa imex merhemi de geceleri kullan... O öyle hemen ertesi gün etkisini göstermiyor ama uzun vadede baya etkisini gösteriyor...

Acnelyseyi artık öyle kullanırım tatlım.İmexi alıyım ben o zaman inşallah işe yarar varsın uzun vadede olsun bitsinde .Sebamed köpükten zaten çok çoook memnunum çok güzel temizliyor cildi.Azalderme de ara vereyim ben imexi kullanıyım. Sağol tatlımm öptüm :))

Kiloya ilgili hiç birşey duymadım da yaşamadım da problem olarak yani kilo aldıracak vitaminler değiller bunlar... Bende böyle bir etki olmadı, avicap baya uzun süre kullandım zaten prespektüsü okuduğunda da anlarsın nelere iyi geldiğini... Olumsuz hiç birşeyini görmedim...
Protein içeren ürünleri abartmamanı öneririm bunun da olumlu etkisi oluyor bu savaşta sanırım...
1-2 günde etki göremeyince hemen umutsuzluğa kapılma bu sefer 1 hafta en azından düzenli bir şekilde imex ve sebamed avicap kullan, şuna sivilce problemin varsa imex günde 2 kere fln da sürülebiliyor... İnşallah iyi haberlerini alırım, benim gibi sonuca ulaşırsın inşallah :KK9:

Merhaba 27 yaşındayım ve sivilce problemi bende de olmaya başladı. Ergenlikte çıkmayan sivilceler şuan çıkmaya başladı özellikle yanak altı, çene altında var yüzümün diğer bölgelerinde yok. Sanırım hormonal bozukluklarda o bölgelerde çıkıyormuş regl zamanlarım çok düzenli aslında saati bile bellidir hatta :) D vitamini bende kullanıyorum fakat romatizma ağrılarım için kullanıyorum ve dikkat ettim tam emin değilim tabiki yüzümde ki sivilcelerde dvit kullanmaya başladıktan sonra arttı. Ben günde yaklaşık 30 40 damla alıyorum. Siz hala kullanıyor musunuz? sivilceleriniz ne durumda ağrılarıma çok fayda etmesine rağmen dvit'i bırakmayı düşünüyorum sırf bu yüzden :KK43:

Merhaba 27 yaşındayım ve sivilce problemi bende de olmaya başladı. Ergenlikte çıkmayan sivilceler şuan çıkmaya başladı özellikle yanak altı, çene altında var yüzümün diğer bölgelerinde yok. Sanırım hormonal bozukluklarda o bölgelerde çıkıyormuş regl zamanlarım çok düzenli aslında saati bile bellidir hatta :) D vitamini bende kullanıyorum fakat romatizma ağrılarım için kullanıyorum ve dikkat ettim tam emin değilim tabiki yüzümde ki sivilcelerde dvit kullanmaya başladıktan sonra arttı. Ben günde yaklaşık 30 40 damla alıyorum. Siz hala kullanıyor musunuz? sivilceleriniz ne durumda ağrılarıma çok fayda etmesine rağmen dvit'i bırakmayı düşünüyorum sırf bu yüzden :KK43:

Gerçekten çok ilginç! Ben tam tersi sivilcelere iyi geldiğini düşündüğümden kullanmaya devam ediyorum, çıkmıyorlar da...
Bir de şöyle açıklamalar var yabancı kaynaklarda mesela yaz aylarında sivilcelerin azalmasını d vitamini alımına bağlıyorlar biliyorsunuz d vitamini güneş ışığıyla aktif hale geliyor... Yaz aylarında çoğu insan da sivilcelerinin azaldığını, kışın arttığını gözlemler...
Ama belki dvit fazla gelmiştir, sanırım daha ağar bir hali d vitamininin... İsterseniz bırakıp solgar'ın d vitaminini deneyin daha az d vitamini almış olursunuz sanırım 30-40 damla galiba dvit için biraz fazla... Tabi uzman birisine danışmak lazım...

Gerçekten çok ilginç! Ben tam tersi sivilcelere iyi geldiğini düşündüğümden kullanmaya devam ediyorum, çıkmıyorlar da...
Bir de şöyle açıklamalar var yabancı kaynaklarda mesela yaz aylarında sivilcelerin azalmasını d vitamini alımına bağlıyorlar biliyorsunuz d vitamini güneş ışığıyla aktif hale geliyor... Yaz aylarında çoğu insan da sivilcelerinin azaldığını, kışın arttığını gözlemler...
Ama belki dvit fazla gelmiştir, sanırım daha ağar bir hali d vitamininin... İsterseniz bırakıp solgar'ın d vitaminini deneyin daha az d vitamini almış olursunuz sanırım 30-40 damla galiba dvit için biraz fazla... Tabi uzman birisine danışmak lazım...

Aslında ağrılarım için fazla kullanmam iyi geliyor dviti yalnız şöyle de bir şey var d vitamini diğer vitaminler gibi değilmiş yeni öğrendim aynı zamanda hormon olan tek vitamin bu yüzden acaba benim hormon dengemimi bozdu bilemiyorum tabiki reglim yaklaşıyor. regli olduğum ilk gün bir kadın doğuma gidip hormon testlerimi yaptırmayı düşünüyorum. Umarım sivilcelerden biran evel kurtulurum çok can sıkıcı bir de benimkiler ağrılı oluyo söndükten sonrada saçma sapan bir kaşıntı başlıyo :/ Senin adına sevindim bu arada hormon testlerinden sonra senin dediğin gibi solgara başlayabilirim duruma göre teşekkürler :)

Arkadaşlar biraz uzunca, bu zamana kadar tüm yaptıklarımı yazacağım...
Öncelikle bu sorunla yaklaşık 6 senedir uğraştığımı belirtmek istiyorum... Ergenlikte yaşamadığım sivilce problemini 22 yaşından itibaren yaşamaya başadım... Sivilcemin cinsini belirteceğim çünkü her tedavi her ciltte her sivilcede çözüm olmuyor... Benim sivilcelerim sürekli olarak 2-3 çıkarlar aslında aşırı yoğun bir sivilce sorunum yoktu ancak sürekli olarak 2şer 3 er çıktıkları ve izleri de malum hemen geçmediği için cildim hep sorunlu duruyordu... Ancak çukur bırakacak cinsten ağrılı ve derin sivilcem de çıkmazdı...

Kullandığım ilaçları ve dermokozmatikleri de belirteceğim ki bunları kullanıp işe yaramayanlar varsa benim izlediğim yolu izleyebilsinler...

İlk olarak bu sorunla her uğraşan gibi doğal yollar denedim, limon suyu, tarçın, maya gibi... Hiç bir işe yaramadılar... Bu sırada tabiki cildimi düzeltmek adına, temiz tutayım geçer diyerek bir sürü sabun kullandım neutregena olsun, clean%clear olsun, garnier olsun... Bunlar sanırım cildimi daha da yıpratarak dengesinin daha da bozulmasına sebep oldu... Daha sık çıkmaya başladı sivilcelerim...

Bir eczacının önerdiği 3 lü satılan bir antibiyotiği denedim 2 kutu aralıklı olarak adı azro... O da yaramadı işe 2-3 gün durulsalarda sonra gene hortladılar...

Daha kaliteli eczanelerde satılan dermokozmatiklere yöneldim... Vichy'nin bir setini aldım normaderm, çok iddialı bir setti sanırım artık satılmıyor... 3 er kullanımlık maske ve peelingler vardı içinde... işe yaramadı... Normaderm nuit, ve normaderm triactive kullandım, bir dönem yarar gibi oldular ancak genede sivilce sorunum devam ediyordu...

Bu sırada içeriden de desteklemek adına, havuç suyu içtim, bir dönem sarımsak yuttum, yeşilçay, ısırgan otu içtim... Çikolata zaten sevmeyen biriyim, zararlı hiç birşey yemedim... Gene devam ettiler...

Bioderma sebium serisine geçtim o da hüsranla sonuçlandı... (bu arada bu bahsettiklerimi öyle 2-3 gün kullanıp bırakmadım hepsini en az 3-4 ay kullandım ve fazla değişiklik göremeyince değiştirdim...)

Veeee ilaçlara yönelme vaktiydi artık...

En çok korkulan ilaçla başladım... Acnelyse... Bu arada acnelyse'e pek laf da söyletmem çünkü sevdiğim ve beni uzun süre kendisine bağımlı etmiş bir kremdir... Gel gör ki kullanımı sabır işi, genelde okulda yemek yerken yüzüm çatlar soyulurdu, bazen gülmeye korkardım kabuklarım çatlıcak diye... Ama gerçekten etkili bir krem sivilcelerimi ertesi güne yokederdi ve yüzümdeki izleri de çabucak silerdi o nedenle 3 seneye yakın kullandım onu... Bazen beni çok zorlardı tabi özellikle makyaj yapmak yüzümün soyulduğu dönemler işkence gibiydi, yüzüme pudrayı sürdüğümde tüm soyulan yerler belirginleşeceğinden önce soymam, kremlemem fln gerekiyordu saatlerce evden çıkamıyordum... Bazen acnelyse kullanımını aşırıya kaçırdığımda evden çıkmıyordum pancar gibi kızardığımdan...

Yeter artık dedim ve herkesin baya övdüğü La roche posay effaclar duo'yu aldım, almaz olaydım kullanmaya bağladığım hafta cildimdeki yağlanma inanılmaz derecede arttı ve bir sürü yeni minik sivilcem oldu... Bırakıp acnelyse'e döndüm...

Daha sonra da Benzamycin'e geçtim, o daha az kabuklanmaya sebep oldu cildimde onu da yaklaşık 1 sene kullandım... Onunla da yolumu ayırmak zorunda kaldım sonradan göz kapaklarımı şişiren bir alarjiye sebep oldu benzamycin... Göz kabaklarım kurudu, kızardı ve şişti... Benzoil peroksitin bende böyle bir etkisi var artık, acnefug fln da kullandığımda, azıcık bile sürsem ertesi güne gözlerim şişiyor...

Maydanoz suyunu tonik olarak kullanmanın işe yaradığını okudum birkaç yerde denemekten bişey kaybetmem dedim kullandım 1 ay ve biraz işe yaradı, cildimdeki yağlanma ve sivilcelerimde azalma oldu... Ama tabiki çok birşey beklememek lazım... Ben sürekli evde maydonoz suyuyla cildimi silerek etkisini görmüştüm...

Sivex de denedim en ufak etkisi olmadı... Fazla anlatmama gerek yok...

İsotrexin de hiç bir işe yaramadı bende...

Azalderm de işe yaramamış olanlardan...

Yasmin doğum kontrol hapı kullandım, o da bende işe yaramadı... 3 kutu kullandığım halde sivilcelerimin çıkmasını engellemede bir faydası olmadı...

Bu sırada sabunlarımı değiştirdim ne normaderm serisinin, sabununu kullanıyorum artık ne bioderma ne de garnier...

Ve savaşı kazandığım kısım:::

Sebamed'e yöneldim, sebamedin yeşil olan kompakt sabununu kullanıyorum... Arada imex sabun da alıyorum... Haftada 1 ise sebamedin clear face serisinin yüz yıkama jelini kullanıyorum...

Sivilce sorununuz varsa mutlaka ph 5.5 ' konusunu araştırın ve mutlaka ph değeri uygun yani 5.5 olan bir sabun tercih edin... Gerçekten sivilcelerimin azalmasında çok etkisi olduğunu düşünüyorum...
2 ay boyunca sabah akşam avicap kapsul içtim vitamin olarak...
Veeee sevgili İmex merhemim... İmex merhem gerçekten bende çok çok etkili oldu... İlk başta baya umutsuzdum, hiç bir ilaç geçirmedi imex de hafif bir ilaç etkisi olmaz diye düşündüm, hatta daha da arttırırsa diye korkarak başladım....
Ancak sonuç gerçekten mükemmel şuan, sivilce sorunum baya baya bitti, çok nadir çıkıyor ve çok küçükler zaten hemen de geçiyorlar imex sayesinde... :nazar:

İlk başlarda kalan izler için gece acnelyse sabah imex kullandım... Ama şuan acnelyse'e ihtiyacım yok sadece imex kullanıyorum...

Eğer sivilceleriniz benimkiler gibiyse yani ağrılı değillerse bence mutlaka denemelisiniz... İhtiyacınız olan tek şey sebamed kompakt sabun, avicap kapsül(a vitamini) ve imex merhem... Dilerim herkes kurtulur bu sorundan, gerçekten çok can sıkıcı bir problem...

Tam anlamiyla beni anlatmissin, sivilcelerimiz ayni suan baska bir ilac deniyorum faydasi olup olmadigini anladiktan sonra bu sabunu deneyecegim. Cok tesekkurler..

Eki Görüntüle 711515

Sebamed kompakt sabun sabah akşam...
İmex merhem sabah akşam... Sabah yüzüme pudra süreceksem altına da uyguluyorum imexi...
İlk 2 ay boyunca avicap kapsül: epital dokuların hızlı onarılması için...
Haftada 1 kere sebamed clear face köpük... (isteğe bağlı)
Haftada 1 kere de ipek yüz kesesiyle yumuşakça temizliyorum cildimi... (isteğe bağlı)

Ben bu şekilde kullandım ve yararını çok gördüm... İsteğe bağlı yazıklarım çok şart olduğunu düşündüğüm şeyler değil... Ayrıca cildinizde sivilcelerden kalma izler varsa ilk 1 hafta gece acnelyse sabah imex kullanabilirsiniz duruma göre 2 gecede 1 acnelyse de olabilir...

canım ya bişey sorcam sebamed köpüğü haftada 1 demişssinya ben onu nerdeyse hergün kullanıyrum.:KK53::KK53::KK53::KK53:
zaten bu ürünü yanlışlıka aldım diyeblirim o zmnlar cildmde sivilce yoktu ben temizleme sütü gibi bişey istedi satıcı kız bunu verdi sobra arastrdım sivilceli ciltler içnmiş.tabi bu arada ben onu baya kullanmış oldum.sonra bıraktım ama şimdi sivilceliyim acaba diyorum sivilcelenmeme bi sebebp midir?hergün kullanmamalımıyım??

canım ya bişey sorcam sebamed köpüğü haftada 1 demişssinya ben onu nerdeyse hergün kullanıyrum.:KK53::KK53::KK53::KK53:
zaten bu ürünü yanlışlıka aldım diyeblirim o zmnlar cildmde sivilce yoktu ben temizleme sütü gibi bişey istedi satıcı kız bunu verdi sobra arastrdım sivilceli ciltler içnmiş.tabi bu arada ben onu baya kullanmış oldum.sonra bıraktım ama şimdi sivilceliyim acaba diyorum sivilcelenmeme bi sebebp midir?hergün kullanmamalımıyım??

Sivilcelerin ufak beyaz kabarcıklar halindeyse kullandığın ürünlerden olabilir yani bu sebamed köpükten de olmuş olabilir bazı sivilce ürünlerinin cildi kusturma alttaki sivilceleri dışarı püskürtme gibi etkileri oluyor sebamedin bende öyle bir etkisi olmadı ama senin cildin yağlı değilse, hergün kullanman, sivilcesiz cildinde tepkisel yağlanmaya sebep olmuştur büyük ihtimal... Haftada bir kullanman daha doğru olur...:KK1:

Sivilcelerin ufak beyaz kabarcıklar halindeyse kullandığın ürünlerden olabilir yani bu sebamed köpükten de olmuş olabilir bazı sivilce ürünlerinin cildi kusturma alttaki sivilceleri dışarı püskürtme gibi etkileri oluyor sebamedin bende öyle bir etkisi olmadı ama senin cildin yağlı değilse, hergün kullanman, sivilcesiz cildinde tepkisel yağlanmaya sebep olmuştur büyük ihtimal... Haftada bir kullanman daha doğru olur...:KK1:

saol canm bundan sonra öle yapcam
:)

2 hafta oldu.ama hiç azalma olmadı,tam tersi artmış.yüzüm sanki yanmış gibi duruyo.gerçi sivilce gibi çıkıyo sayısız,hemen iniyor,ama kırmızı kalıyor.napıcağımı bilmiyorum.ilk doktora gittim Hametan verdi,kuruluktandır dedi.sonra dermotolog akrabam var,o İmexi önerdi.Şimdi devam edip etmeyeceğime karar veremiyorum.2sene öncesine kadar hiç yüzümde birşey yoktu. :KK25:

Benimde cildim aynı türden. 30 yaşındayım. Çok sıkıntılı ve stresli bir hayatım var. Eşimden ayrılma evresindeyim. İş yerinde sorumluluğum fazla olduğu için çok stresli çalışıyorum. Yüzüme denemediğim şey kalmadı. Yazdıklarınızı hiç denememiştim. Fakat herkeste farklı tepkiler olmuş. Biraz korktum, bende deneyeceğim ama önce bir doktoramı gitsem bilemedim...:KK50:

Son düzenleme:
Yosun sabunu arkadaşlar. Mutlaka kullanan benim sivilcelerimi kuruttu ve kuruyan deri artiklarini dökerek temizliyo

Benimde cildim aynı türden. 30 yaşındayım. Çok sıkıntılı ve stresli bir hayatım var. Eşimden ayrılma evresindeyim. İş yerinde sorumluluğum fazla olduğu için çok stresli çalışıyorum. Yüzüme denemediğim şey kalmadı. Yazdıklarınızı hiç denememiştim. Fakat herkeste farklı tepkiler olmuş. Biraz korktum, bende deneyeceğim ama önce bir doktoramı gitsem bilemedim...:KK50:

Sadece strese bağlıysa bir doktora danışın, belki stresi önleyecek bir ilaçda yeterli olur sizde... Ama cildiniz yağlıysa bir zararı olmaz en azından sebamed yeşil olan kompakt sabunla, imex kullanılabilir... Onlar çok riskli değil imexi sadece sivilceli bölgeye sürerseniz, cildiniz kurumaz da...

2 hafta oldu.ama hiç azalma olmadı,tam tersi artmış.yüzüm sanki yanmış gibi duruyo.gerçi sivilce gibi çıkıyo sayısız,hemen iniyor,ama kırmızı kalıyor.napıcağımı bilmiyorum.ilk doktora gittim Hametan verdi,kuruluktandır dedi.sonra dermotolog akrabam var,o İmexi önerdi.Şimdi devam edip etmeyeceğime karar veremiyorum.2sene öncesine kadar hiç yüzümde birşey yoktu. :KK25:

Neleri kullandın canım? Neden dolayı cildin yanmış gibi duruyor? İlk önce imex kullandığını düşündüm 2 haftadır ama sonra dermatotolog akrabanın imex önerdiğini okuyunca emin olamadım...
Cildin çok kızardıysa bepanthen ve avene termal suyu kullanabilirsin, yeni sivilce oluşumu da yapmaz...
Yeni sivilce oluşumuna sebep olduğunu düşündüğün ilaç varsa sadece sivilcelerin üstüne sür...

X