- 24 Mayıs 2019
- 404
- 676
-
- Konu Sahibi Hemsireehaniimm
Ya çok üzüldüm, internette baya videolar vardı kurumuş orkideyi kurtarma yolları diye,üzülmeyin ya ben de çok üzülüyorum bir çiçek kuruyup gidince...Ben biraz kötü örneğim amabenim de orkidem her Şubat ve Mart arasında açar sonra dökülürdü döngü böyleydi ev tasidigimda saolsun kV balkona koymuş ben görmedim orda kurumuş öldü gitti lilam
Yumurta suyu olmaz mı yani haşlanmış yumurta suyu, bir de kessem o dal daha da kurumaz mıkuruyan dalı kurumamış kısımdan budayıp tarçın sürün, perde arkasından bol güneş alan bir yere koyun çünkü yapraklarının rengi koyu yeşil olmuş güneşe ihtiyacı var gibi, haftada bir kez dibinden maden suyu verin.
Maalesef bende çok üzüldüm ama geri kurtarma şansım yoktu baya kökleri meydana çıkmış kurumuş ve kumu dibe çökmüstü tekrar çiçek almayi düşünüyorum evime ama kedim poffy den cekiniyorum her kumu tuvalet sanıyor sağolsunYa çok üzüldüm, internette baya videolar vardı kurumuş orkideyi kurtarma yolları diye,üzülmeyin ya ben de çok üzülüyorum bir çiçek kuruyup gidince...
Kullanıyorum, yaprak çıkarıyor ama tomurcuk çıkarmıyorOrkide besini diye şeyler satıyorlar sıvı. 5-10 tl belki onunla açar
Yaa Poffy'yi sevin benim için, insallahMaalesef bende çok üzüldüm ama geri kurtarma şansım yoktu baya kökleri meydana çıkmış kurumuş ve kumu dibe çökmüstü tekrar çiçek almayi düşünüyorum evime ama kedim poffy den cekiniyorum her kumu tuvalet sanıyor sağolsuninşallah siz ciceginize bir çözüm bulursunuz
2 tane orkidem var hiç çiçeksiz kalmaz neredeyse.Yumurta suyu olmaz mı yani haşlanmış yumurta suyu, bir de kessem o dal daha da kurumaz mı
Çok güzel maşallah, peki bir şey daha soracağım. İkinci boğumdan itibaren sararma başlıyor, ben gene üçüncü boğumun üstünden mi keseyim yoksa sararan yerden mi?2 tane orkidem var hiç çiçeksiz kalmaz neredeyse.
çiçeklerini döktüğünde dalı 3. boğumdan budar toz tarçın sürerim.
hafta bir kez maden suyu veririm yumurta suyunu hiç denemedim.
Ve bir soru daha sorucam,çiçekleri dökünce dal sağlam olmasına rağmen mi buduyorsunuz? Hani hiç sararma olmamasına rağmen yeşilken daha, yoksa sararmasını mı bekliyorsunuz?2 tane orkidem var hiç çiçeksiz kalmaz neredeyse.
çiçeklerini döktüğünde dalı 3. boğumdan budar toz tarçın sürerim.
hafta bir kez maden suyu veririm yumurta suyunu hiç denemedim.
ikinci boğumdan kessesiniz daha iyi olur sanki tarçın yoksa bal da sürebilirsiniz.Çok güzel maşallah, peki bir şey daha soracağım. İkinci boğumdan itibaren sararma başlıyor, ben gene üçüncü boğumun üstünden mi keseyim yoksa sararan yerden mi?
Çok teşekkür ederimikinci boğumdan kessesiniz daha iyi olur sanki tarçın yoksa bal da sürebilirsiniz.
bi de mutlaka perde arkasından bol güneş alan aydınlık bi yere koyun.
evet bütün çiçekler dökülünce dal yeşil olsa bile buduyorum yoksa aynen sizinki gibi kuruyor dal, budarsam boğumlardan yeni dallar çıkarıyor.Ve bir soru daha sorucam,çiçekleri dökünce dal sağlam olmasına rağmen mi buduyorsunuz? Hani hiç sararma olmamasına rağmen yeşilken daha, yoksa sararmasını mı bekliyorsunuz?
Keşke çiçekçi bunu söyleseydi bana, çok teşekkür ederim size deevet bütün çiçekler dökülünce dal yeşil olsa bile buduyorum yoksa aynen sizinki gibi kuruyor dal, budarsam boğumlardan yeni dallar çıkarıyor.