Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
4 aylık olana kadar gecede sadece 1 ya da 2 kere uyanan oğlum 2 aydır gündüz melek gece şeytana dönüştü:) 2,5 aylıkkenden beri dişleri kaşınıyor. Artık hat safhaya ulaştı, gün içinde elinin ağzında olmadığı bir an bile yok. Sanırım ondan. Dişleri çıkınca rahatlayacak da uyuyacak mı onu da bilmiyorum
Gece uyanıyor, emziriyorum ayağımda sallıyorum tam yatağına koyuyorum ben de uykuya dalmak üzereyken başlıyor ağlamaya... Napıcamı şaşırdım. Zombi gibi dolaşıyorum evin içinde. Off ya....
Dişlerinden mi dersiniz? Dişten dolayı huzursuzluk yaşayan bebişlerin anneleri, diş çıkarınca rahat bir nefes aldınız mı paylaşır mısınız?
Mucizenin annesi
Kayıtlı Üye
Canım aynı sorun bende de var. Benim kızımında 2,5 aylıktan beri dişleri kaşınıp salyası akıyor. Ama diş miş yok. Bende aynı durumdan doğduğundan beri şikayetçiyim. ılk 2 ay çok kötüydü uyku konusunda. 3 ve 4. aylar nispeten iyiydi.. Son2-3 aydır aklımı yemek üzereyim bittim çünkü... Saat başı, yarımsaatte bir sürekli ağlıyor ve sadece memede duruyor bi eli de yakamda.. Diş çıkma belirtisi salya ve kaşınma dışında yok. Yani kabarma, beyazlama yok.. Ben huy edindi diyorum artık..
♥ {- _ -} ♥
Kayıtlı Üye
malesef düzelmiyo diş çıkınca çünkü o dişlerin devamı geliyo 1 tane çıkınca bitse keşke bizimde 4 4,5 aylıktan beri uykusuzluk tam gaz devam malesef
Mucizenin annesi
Kayıtlı Üye
Nakredusa sen izmitte nerde oturuyorsun? Bayağı görüştük seninle farklı konularda. Bu arada ben de düzeleceğine inananlardan değilim. Huy demekki diyorum. Dişe bağlardım eskiden ama artık bağlamıyorum. Benm kızı biz hep akşamları yatırmadan evvel yıkarız buna rağmen rahat bi uyku uyumaz...
♥ {- _ -} ♥
Kayıtlı Üye
ben kuruçeşmedeyim :) ya biraz huy birazda diş bazı çocukta çok huzursuzluk yapıyo bazısında ateş hastalık önemli olan biraz daha büyüdükten sonra kalıcı olmasın bu huysuzluk ben artık alıştım ara ara deliriyorum ama elden bişey gelmiyo sizde alışırsınız en yakın zamanda inşallah yoksa tahammülü çok zor oluyo büyüyecek geçecek diye düşünün ara ara düzelir gibi oluyo tam umutlanıyorum yeniden geri dönüyo efsane onun için artık bütün dişler çıkana kadar ümidim yok düzelmesine dair
Mucizenin annesi
Kayıtlı Üye
sizin dişiiz çıktı mı? bizim henüz yok dişimiz.
♥ {- _ -} ♥
Kayıtlı Üye
bizim 8 dişimiz var yakında 9 da gelir büyük ihtimalle
Mucizenin annesi
Kayıtlı Üye
Diş çıkarken nerden çıkacaksa ordaki damak kabaracak mı? Nasıl anlıcaz dişin geldiğini.. Salya ve ısırmaları biliyoruz onlar 4 aydır var. Emerken ısıracaklar mı acaba? Senin ki emiyor mu? Ben bu gece uykularının emme güdüsünün fazlalığından kaynaklandığını düşünüyorum. Bu haldeyken biz bunları nasıl emmekten bıraktıracaz?..
♥ {- _ -} ♥
Kayıtlı Üye
evet orası kabarıp beyazlıyo ama şöylebişeyde var kabardı beyazladı diye hemen çıkacak diye bişeyde yok köpek dişlerinin olduğu yer 2 aya yakındır bembeyaz kabarık ama hala çıkmadı mesela ben ilk çıktığında anlamadım elimi ısırınca anladım :) evet emiyo ve malesef ısırıyo bazen iyice uzadı dişler emerken geçiriyo sanki etime bazen öyle acıtıyo evet emmek uykuları mahvediyo malesef ne zaman emmeleri biter o zaman düzene girer heralde ama nasıl bırakırlar onu bilmiyorum
ıçime su serptiniz valla:))) Bizimki seviyor uykuyu uyanınca kızıp ağlıyor.... Gazlı zamanlarında bile bu kadar sık uyanmazdı. Gece 21.30 da uyuyup 4 e kadar deliksiz uyurdu. Ah ah nerde o günler....
Uyanınca emip hemen uyusa ona da razıyım istediği kadar uyansın ama emip yine uyumayınca napıcamı şaşırıyorum. Bazen 2 saat ayakta kalıyoruz. Önümüzdeki ay işe başlıcam Allah yardımcımız olsun....
♥ {- _ -} ♥
Kayıtlı Üye
çok zor hele birde çalışacaksanız hakikaten zor ben bu sık uyanmalardan öncede en fazla 3 saat uyuduğumu bilirim nezaman uyuyabileceğim çok merak ediyorum hasretle o günü bekliyorum
kızlar bebek bakmak çok zor.benim oğlan 3 aylıkken salya akıtmaya başladı.7 aylıkken alt dişleri çıktı.1.5 ay oldu üst dişleri kabardı hala çıkmadı.doğduğundan beri uyku sorunumuz var günde sadece 1 saat uyur 23 saat ayaktaydıkşimdi en zından bölük pörçük uyuyor onada şükür.gerçekten insanın tahammülü kalmıyor.artık odaya çekilip ağlıyorum.
2 yaşına gelince ancak rahatlarızzz
Benim psikolojim de çok bozuldu. Saçma ama içimden kızıyorum oğluma uyumadıkça. "Of yeter uyu artık" diye bağırıyorum bazen. Uyuyan eşime söyleniyorum sırf uyuyor diye:) "Ne güzel yaşayıp gidiyorduk ne diye çocuk doğurdum ki" diyorum. Bir de eşimin dediğine göre her gece "2. çocuğu sakın isteme" falan diyormuşum uykumda.
Tabi sabah olunca kendime gelip saçmaladığımı farkediyorum ama böyle işte....
Benim psikolojim de çok bozuldu. Saçma ama içimden kızıyorum oğluma uyumadıkça. "Of yeter uyu artık" diye bağırıyorum bazen. Uyuyan eşime söyleniyorum sırf uyuyor diye:) "Ne güzel yaşayıp gidiyorduk ne diye çocuk doğurdum ki" diyorum. Bir de eşimin dediğine göre her gece "2. çocuğu sakın isteme" falan diyormuşum uykumda.
Tabi sabah olunca kendime gelip saçmaladığımı farkediyorum ama böyle işte....
valla bende eşimi uyandırmak için sırf gıcıklıktan ses çıkarıyorum evde.kapıları filan çarpıyorum :))
valla bende eşimi uyandırmak için sırf gıcıklıktan ses çıkarıyorum evde.kapıları filan çarpıyorum :))
çok iyi yapıyorsun arkadaşım ben de çalışıyor olsaydım aynısını yapardım. tek biz yaptık bu çocukları. onlar uyusun anneler nöbet tutsun oh ne ala memleket
klava: bir de şu var "ama sen annesin" sanki anne olunca superman oluyorsun. herşeye dayanmak zorundasın. gece uykusuz kalmak görevin gibi davranılıyor. sonra da sabah işe git. babalarda uyansın bir zahmet yaa... hatta dönüşümlü bakılsa hiç fena olmaz. bazen vampir olsaydım da gece uyumadan oturabilseydim diyorum. işin kötü tarafı bebeiş uyanınca o uyua da ben uykuya dalma güçlüğü çekiyorum :1no2:
çınar efe_alya naz
Kayıtlı Üye
keske bende oglumun dogumundan 1 ay öncesıne kadar gıtsem çünki acayıp uyku tulumuydu aksam 9 da yatıp sabah 11 e kadar deliksiz uyudugunu bılırım sımdı 2.5 yasında bazen 2 de bazen 4 te bazende babasına sabah 7 de gunaydın dıyıp öyle yatıyor 4 te uyusa bıle her yarımsaatte bır eee eeee dıye aglayıp ayagımı ıstıyor anlamadım gıttı sabaha kadar oturarak sallıyorum ama nedense sınırlerım alındı galıba kızmadan yanında oturup uyumasını beklıyorum
şu an bebeğimi kucağımda pışpışlıyorum gözüm iyice korktu valla 2.5 aylık daha. 2 yaşına gelip uyumayan var baksana. napcaz bilmiyorum. annelerimiz napıyodu acaba. bana hiç kimse böyle olacağını söylememişti. zormuş bebek sahibi olmak.
sebebi hayatım!...
Kayıtlı Üye
merak etme canım zamanla mutlaka oturacaktır düzene benim kızımda fazla uyumazdı üstelik hep ağlardıda bütün gece gündüz zıy zıy zıy:)hiç geçip bitmicek sanırdım ama hepsi geride kalıyor 4 aydan sonra biraz rahatlama dönemine geçiliyor 6 aydan sonra biraz daha yaşından sonra daha bir rahat olunuyor en son emmeyi bırakınca senden rahatı olmuyor:)tabi istisnalar kaideyi bozmazmış:)umarım senin yavrunda tez zamanda düzene girer...
merak etme canım zamanla mutlaka oturacaktır düzene benim kızımda fazla uyumazdı üstelik hep ağlardıda bütün gece gündüz zıy zıy zıy:)hiç geçip bitmicek sanırdım ama hepsi geride kalıyor 4 aydan sonra biraz rahatlama dönemine geçiliyor 6 aydan sonra biraz daha yaşından sonra daha bir rahat olunuyor en son emmeyi bırakınca senden rahatı olmuyor:)tabi istisnalar kaideyi bozmazmış:)umarım senin yavrunda tez zamanda düzene girer...
Arkadaşım sen şanslıymışsın. Ben ilk 4 ay rahattım. Bazen 1 bazen 2 defa uyanırdı. 2 hafta sonra işe başlıcam dün gece kaç defa uyandı hatırlamıyorum. Normalde her emzirmede farklı göğsümü veriyorum ama gece en son hangisini verdiğimi de unutuyorum. Ağlamasıyla uyandığımda yatağa ne zaman döndüm ki ben diye düşünüyorum. Emip uyusa ona da razıyım. Emdikten yarım saat sonra uyanıyor. Alıp kucağıma sallıyorum uyuyunca koyuyorum yerine tam yatıyorum yarım saat sonra tekrar....
Bir de 6-7 aylık olup hiç uyanmayan bebekleri duyuyorum. Off ya.... 3 aylıkken 6 saat uyurdu bu çocuk....
♥ {- _ -} ♥
Kayıtlı Üye
ya bende aynı hatırlayamıyorum en son hangi göğsümü emzirmiştim saat kaçtı artık ne hafıza kaldı ne bişey aptal gibi hissediyorum kendimi ne şanssızmışım diyorum
tamam sağlıklı çok şükür ama ben sağlığımdan oluyorum ona nasıl güzel bakıcam diye düşünüyorum bu yüzden iyi bi anne olduğumu hissetmiyorum Allahtan ben çalışmıyorum kolaylık versin Allahım bize