Bebek Beslenmesi bu çocuk çileden çıkartıyor artık beni bi bakarmısınız lütfn

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Peki abur cuburu seviyorsa mesela bebek keki tarifim var benim,öyle yapsanız;muhallebi yapsanız sütle öylede yemez mi yani?

Peki abur cuburu seviyorsa mesela bebek keki tarifim var benim,öyle yapsanız;muhallebi yapsanız sütle öylede yemez mi yani?

ben isterim tarifinizicokacimcoookbenimki daha 11 aylık..diş çıkarma dönemindeyiz..geçtiğimiz yaz berbat geçti..sadece emdi..o da yetmedi tabi,üç ayda sadece 40 gr. aldı..artık kilo vermediğine razı oldum..üst dişler çıktıktan sonra rahatladı da yeni yeni yemeye başladı kuzum...ama o zaman dişten kaynaklandığını anlamıyor,3 öğün yemediği için sürekli ağlıyordum..artık annemle kardeşim beni odadan gönderip kendileri uğraşıyorlardı..psikolojim bozulmuştu ya..

önümüz de azı dişleri var:çok üzgünüm:
Allah yardımcımız olsun,gerçekten yaşamayan anlayamıyo...

büyüme çağında olduklarından önemli gıdaları reddetmeleri insanı kahrediyo:1no2:haylaz olsun,yerinde duramasın ama iştahsız olmasın...

doktorlar genelde,aslında vitamin şurupları iştah açmazlar diyor..ama geçenler de bi eczacı özellikle B grubu vitaminler iştahı açar diyerek MİNADEX verdi..işe yaradığını düşünüyorum..tavsiye ederim..

biz daha başlamadık ama ilerde şu yöntemle başlıycam:değişik değişik(meyveli,çikolatalı vs.)kutu sütlerden alıp anne-baba-çocuk hepiniz akşamları süt içme yarışı yapabilirsiniz..en sonunda hüpletmeyi tüm çocuklar sever:))ben bile yaparım halakaydirigubbakcemile3eğlenceli olur..siz de amacınıza ulaşmış olursunuzyerimseniben

Puding sevmez mi puding yapsan, benim oğlum çok yemek seçer aç gezer ama puding e bayılır.

cnm benim oğlumda 35 aylık oda öleydi hiç yemekle arası yoktu süt verdiğimde kusuyodu yemeği zorla ağzına koyduğumda ya hepsini tükürüyo ya kusuyodu artık kendi haline bırakttım.baktıki ben ilgilenmiyorum hiç önüne yemek koymuyorum aç kalınca kendi gelmeye başladı yanıma anne açım diye.ölelikle yediriyorum.ayrıca ya camda yada balkonda yemek yemeye bayılıyo.başka şeylere konsantre olduğunda yemek yedirmek daha kolay oluyo.ayrıca sütü hiç sevmediği gibi muhallebiymiş sütlaçmış ağzına koymaz ama puding seviyo yoğurduda seviyo onu yediriyorum bol bol.peyniride sadece görmediği zamanlarda yiyo ya yağda peynirli yumurta yapıyorum yada tost öle yiyor mesela.doktorda süt içmesede yoğurt ve peynirin yeterli olacağını sölemişti şu an 14 kilo ama bir yaşına girdiğimizde 11 kiloydu ve bir sene hiç kilo almadı sabit kaldı 2 yaşından snr almaya başladı.ama görsen çok zayıf duruyo bence ama doktora bakarsan gayet normal gelişimi.kendi haline bırak dişyo.ama biz anneler dayanamıyoruz işte.illa şöle dolu dolu yemek yediklerinde onları doyurmuş gibi hissediyoruz kendimizi.ama inan aç olduklarında sen yeme desende yiyolar ben dediğim gibi aç bıraktım hiç yemek koymayınca kendi gelip istemeye başladı ilk zaman çok üzülüyodu yavrum aç kalıyo ne biçim anneyim ben diye ama şimdi iyki yapmışım diyorum bölelikle açlık duygusunun ne olduğunu ve yemeğinde insanlar için gerekli bi ihtiyaç olduğunu öğrendi tavsiye ederim yani

bunu bende denedim cnm bi gün aç kaldı sabah kahvaltısıyla durdu arada sadece bi tane meyve yedi başka bişi yok akşam ama sadece3kaşık çorbayı zor içirdim pudingi seviyo onu çok yiyo süt içinde küçük sütler varya pipetli olanlar ondan aldım anlamasın süt olduğunu die onuda içiremedim

tarifi veririmisin cnm hamur işlerini çok seviyo varsa başka tariflerin onlarıda verirmisin şimdiden teşekkürler

benimki de hiç bir şey yemiyor. 8 aylık, hala sebzeli püre/çorba vermeye kalksam kusturuyo kendini öğüre öğüre...

meyve seviyor, yoğurt kesinlikle yemiyor.

anne sütü alıyor hala, bir yaşına kadar emzireyim, daha fazla emzirmeyim istiyorum, bakalım ne olacak. formül süt bir iki ay önce denemiştim, korkuyorum denemeye, içmeyecek biliyorum. şu değişik aromalı tahıllardan deneyeceğim ben de. bakalım ne olacak.

yanlız bir ara formül sütü şöyle içirebilmiştim, 5-10 mL ama olsun, hiç yoktan iyidir. bahçede, dışarda gezerken şu ağızlı philips avent kaplarına koymuştum sütü, etrafı gezerken sağa sola bakarken içti biraz.

ama biberon almıyor.

bidaha çocuğum olursa bebeklikten itibaren her gün akşamki bir öğününü formül süt vericem biberonla, alışsın diye... bana verme sakın meme emmez dediler. şimdi de biberona tahammülü yok kızımın.

Al benden de o kadar canım bende ağlıyorum son 1 haftadır, 18 aylık ve 9.5 kilo oldu. köpek dişi çıkarıyor zaten iştahsızdı iyice iştahsız oldu , hiç yemiyor. İştahsız çocuk annesi olmak gerçekten zor denemediğim kalmadı, benimkide zorlayınca kusuyor, yani yalnız değilsiniz. yani beni bile zayıflattı yemeyinc bende yemiyorum iyice zayıfladım bende yapacak birşey yok buda bizim şansımızmış ...

bol sabır diliyorum hayatım
seni çokk iyi anlıyorum....
ama aramızdaki tek fark oğlum yemedikçe oturup ben yiyorum:))))
umarım en kısa zamanda iştahları açılırda bizlerde birazcık rahatlarız

Allah iyiliğiniz versin emi :roflol: Aman dikkat edinde oğlunuzun yemeklerini yerken kilo alıp başını gitmesin.
Bu arada konu sahibi Arısütü-bal-polen denedimi acaba?? Tabi sizde Aysun hanımbilmiyorumkismile

Son düzenleme:

Amin inşallah ...
Valla ben yemek yemeyi unutuyorum diyebilirim , Efe açsa bende açım gibi birşey. Ama insan yemedikçe iyice iştahtan kesiliyor kendimden biliyorum bizim biran evvel bu çocuklara iştah aşılamamız lazım :)))

arı polenini denemedim
bu aralar ne versem kusuyor oğlum
reflüden şüphelenmeye başladım inş.birşeyi yoktur
iyi bir dr.araştırıyorum

arı polenini denemedim
bu aralar ne versem kusuyor oğlum
reflüden şüphelenmeye başladım inş.birşeyi yoktur
iyi bir dr.araştırıyorum

Canım ben laborantım , Efe Yi o kadar çok doktor gördü ki kusma yüüznden sayısı belirsiz :)) oğlunda ne reflü var ne de bir hastalık merak etme . Tamemen iştahsızlığa bağlı yemek yememek için sana inat bilerek kendini kusturuyor. Benim oğlanda aynı, beslenme esnasında kusuyor dimi? sen kaşığı verir vermez öğürmeye başlıyor ya da zorlarsan yemeğin ortasında hepsini çıkarıyor. Merak etme boşyere dr. gösterme benim yaptığımı yap ve kendini rahat bırak başarabilirsen ben yavaş yavaş başladım sayırlır :))

Biz bugün akşam masadan yer sofrasına terfi ettik, iki dk önce yaptığım çorbayı içmeyen oğlum yere sofra serip bizim yediğimmiz pilavdan ona da koyunca pilavı öyle bir yedi ki anlatamam . Akşam da ev sahibimize gitmişti bensiz, onlarda yer sofrasında yiyorlar, orda 2 adet kanat ızgara ve 1 bardak ayran içmiş :)))
Çok şaşırdım ve sevindim de: ev sahibinin 6 çocucuğu var bana Efe nin artık çorbadan bıktığını ve bizimle yemesi gerektiğini söyledi hemde yerde
bence haklı sende dene bir, çok aç olduğğunu bildiğin bir anda ser sofrayı koy önüne kuru bir gıda pilav, makarna filan bakalım nasıl yiyecek.
Ben sabah kahvaltıyıda yere açaçağım bakalım neler olacak sana yazarım, artık bu gece rahat uyuyabilirim :))

bi istahsizda ben de var :sinifsinif:
dogum kilosu gayet iyiydi kizimin 3710 dogdu ama sonrasi tam bir kabus.1 yasinda ve 7900gr. yemek saatleri tam bir iskence bana. yatarak ve reklamla 2 lokma yiyo o kadar. bi ara idrar yollari enfeksiyonu gecirmisti ve 1 ayda 1 kilo verdi kuzum. sonrasinda da iyice kotu oldu yemesi. ocakta isbasi yapmam gerek iznim bitiyo napicak ne edecek simdiden strese girdim.offfffff

aynen hayatım egede yerken yada yemek ortasında kendini öğürtüyor
yerde yedirmeye çalıştım bende,makarna pilav,kek vs vs...
canı isterse bir kaç lokma yer sonra işi oyuna döndürür
ama yazdıklarını kesinlikle denicem
sende sonuçları yazarsan sevinirim
birde başka bir çocuğu yemek yerken gördüğünde özenip yiyebilir
belkide komşunuzun çocukları etkili olmuştur
'artık bu gece rahat uyuyabilirim 'yazmışsınız sizi o kadar iyi anlıyorum ki............
çoğu gece ege aç yattığı için üzüldüğümü bilirim

1.5 hafta öncesine kadar bende hala yatırarak yediriyordum
mama sandalyesinde veriyorum artık
önceleri kurtulmaya çalışırdı ama artık alıştı
umarım işe başlayana kadar iştahı düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…