• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bu çocuk çileden çıkartıyor artık beni bi bakarmısınız lütfn

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yasel

utkum iiki varsin
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
207
0
296
Kocaeli
slm arkadaşlar 20.5 aylık oldu oglum memeden ayırdım ama hiç bişi yemiyor sürekli mama mama dior yemek yedirmeye çalışıyorum 2 kaşık zor bela yiyor 3ncü kaşıgı yediremiyorum nese zorlamıyom bırakıyom dolaptan çıkaramıyom mama mama die sadece meyve yiyor bu sıra meyve yedirmeyi bıraktım hiç bişi yedirmiyom yemegini yesin sonra meyvesini yedirim diom oda olmuyor yoğrut peynir zaten hiç yemiyo süte alıştıramıyorum biberona koyuyom sütü biberonun etrafını sarıyom süt olduğunu anlamasın die yine içiremiyom bardakla zaten eline dahi almıyo süt olduğunu anlayınca artık ne yapçamı şaşırıyom geceleri aç kalıyo gndüzleri yine öle delircem artık

abur-cubur yiyorsa onu kesin.. bir de doktorunuza da sorarak iştah açıcı şuruplardan verebilirsiniz.. belki makarna-köfte gibi yiyecekleri önün koysanız yer mi?

pff iştahsız çocuk çok zor biliyorum.. allah yardımcınız olsun..

buzamana kadar hep anne sütümü aldı,6 aylıktan sonra ek gıda olarak sevdiği bişeler yokmu onları verseniz.birde sütü sademi veriyorsunuz,o şekilde genelde sevmiyo çocuklar,sütüne bal yada benzeri tatlandıracak doğal şeyler koyabilirsiniz,ben hala 2-3 kaşık çikolatalı kaşık maması kyuyorum yada bal düz içmiyo.benimki de 30 aylık.15inci ayda kendi memeyı bıraktı,24 aya kadar mama verdim şimdide süt veriyorum akşam uyurken ve sabah namazında,nadiren gündüz.benimkide hiç yemezdi, aslında memeyi bırakınca daha ii yiyolar,bu bi süreç geçecek inanın.umursama diyenlere ama aç kalıyo derdim aç kalsın ve istesin en doğrusu bu....

abur-cubur yiyorsa onu kesin.. bir de doktorunuza da sorarak iştah açıcı şuruplardan verebilirsiniz.. belki makarna-köfte gibi yiyecekleri önün koysanız yer mi?

pff iştahsız çocuk çok zor biliyorum.. allah yardımcınız olsun..

iştah açıcı şuruplar kullandım en son bitkisel ilaç kullandım onların bi faydasını görmedim makarnayı köfteyi seviyor ama hep onlarımı yicek fazla katı yememsi lazım dedi doktorum poposunda çatlaklık var sulu şeyler yedir dedi onlarda imaknsız abur cubur vermiyorum zaten yemek yerse ancak ozaman oda imkansız oluyo tabi

Ağlaya sızlaya yedireceksiniz başka şansınız yok.
Yani zorlamayın bilmem ne deniliyor ama,yemeyen çocuğuda kaderine terk edemeyiz ya.
Az yemesini anlarım ama üç kaşıklada olmazki,dimi?
Kilosu boyu nasıl peki?Gelişimi nasıl?

buzamana kadar hep anne sütümü aldı,6 aylıktan sonra ek gıda olarak sevdiği bişeler yokmu onları verseniz.birde sütü sademi veriyorsunuz,o şekilde genelde sevmiyo çocuklar,sütüne bal yada benzeri tatlandıracak doğal şeyler koyabilirsiniz,ben hala 2-3 kaşık çikolatalı kaşık maması kyuyorum yada bal düz içmiyo.benimki de 30 aylık.15inci ayda kendi memeyı bıraktı,24 aya kadar mama verdim şimdide süt veriyorum akşam uyurken ve sabah namazında,nadiren gündüz.benimkide hiç yemezdi, aslında memeyi bırakınca daha ii yiyolar,bu bi süreç geçecek inanın.umursama diyenlere ama aç kalıyo derdim aç kalsın ve istesin en doğrusu bu....

6 ayından sonra ek gıdalara başladım ozamanlar çok güzeldi iştahlıydı ne versem yerdi hiç bişi seçmezdi 8 ayından sonra iştahsızlıklar başladı sütü ballada verdim yine içiremiyom bebe bisküvisini dahi 3 yudum içip bırakıyo mama mama die istiyo ama yemek yemiyo isterdiği zaman getiriyorum önüne hiç bişi yediremyom meyveyi ver bende bunu yemem demiyo tmm meyve yemesi ii ama birazda yemek yesin karnı doymuyor geceleri hiç bişi yemiyo delircm hiç bişeyin bi faydasını grmüyom rtık

boyunu bilmiyomda 12 kilo zorluyom bu seferde geri çıkarıyo doktorumuzda zorlama aç olunca o yer diyo ama hiç doymuyoki bu çocuk zaten aç

Yemeyen çocuk gerçekten çook zor. En başta yeğenimde biliyorum. Şuan 23,5 aylık 2 hafta sonra 2 yaşında ama hala 11,5- 12 kilo... 5-6 saat bişey vermeyin yemek yemek istemez. Meyve hiç yemez sadece muz yer. Ben kızıma arısütü-bal-polen kullanmaya başladım, faydasını görüyorum.. Geçen hafta yeğenimede aldık. Bi kaç gün önce başladı onlarda. Sizde bi deneseniz.

ay canım yemek yemeyen çocuk çok zor benim oğlum 3 yaşına geldi hala kavga dövüş yemek yiyoruz çok yemek seçiyo süt imiyo her tirlüsünü denedim dediğin gibi etrafına bez sardım süt olduğunu anlamasın diye sevdiği şey muz ve yoğurt bide hamur işi tarzı şeyler ne çorba ne bir yemek yediremiyorum hergün halı koltuk sil bıktım artık heryere saçıloyo yedirelim derken kilosu boyu normal doktorlarında tek söylediği şey zorlamayın acıkınca yer oluyo ama çocuk acıkmıyorki kendi haline salsam çöp gibi kalıcak allah kolaylık versin tatlım

saol cnm onu bi deneyeyim inş faydasını görürüm ooff ooff ne zormuş anne olmak

sütü şu küçük kutuda pipetli sütler varya ondan verin ben 2 çocuğumada o şekilde alıştırdım. pipetle içmek hoşlarına gidiyor. yemek konusundada aç karna elma yediklerinde çok acıktırıyor belki faydası olur.

iştahsız çocuk mu:((((
aynı durumu yaşıyoruz
oğlum 17 aylık ve inanılmaz iştahsız
gün boyu hiçbirşey yemiyor
zorlarsam da ağlarken kusturuyor kendini
kilomuzda 8.900:(
gelişimi için önemli olan gıdaları yemediği için çok üzülüyorum
iştahsız çocuk annesi olmak çokkk zor
sinirlerim yıprandı,ağlar oldum
offff bir çare yok mudur bizlere?

bitane de bende var 19 aylık 10 kilo olmamışızdır daha
tek içtiği şey biberon maması deliriyorum bazen
zorla imkansız yemiyor atıyor kendini yerlere ağlamaktan
eline elma veriyorum biraz yiyip bırakıyor sabahları sadece
bir tane haşlanmış yumurta yiyor oda 11 12 de yemek yemesi
gereken satte kahvaltı ediyor yemek yediremiyoruz kesinlikle
yerse pilav makarna onlarıda daha bir kaseyi dolu dolu yediği görülmemiştir
iştahsız çocukmu allah düşmanımın başına vermesin dışarıdan görenler ne bu böyle
bırakın yemesin aç kalınca yer diyorlar ama bilmiyorlarki bu çocuklar zaten hep aç :((((

sütü şu küçük kutuda pipetli sütler varya ondan verin ben 2 çocuğumada o şekilde alıştırdım. pipetle içmek hoşlarına gidiyor. yemek konusundada aç karna elma yediklerinde çok acıktırıyor belki faydası olur.

sütü denim inş bi faydası olur elmanın bi faydasını görmedim oğlum elmayı çok yiyor aç karnA ama yemek yemiyo:(

hepimizin başında ne yapçaz ya bi çare yokmu polenleri, tavs,ye ediyorlar ben bide onu denicem inş bi faydası olur keciboynuzu pekmezde ii geliyo diolar bakalım inş

benim kızım malesef öyle şeylerde içmiyor aç karnına
pekmez ver diyorlar ağzını açmıyorki hiçbirşekilde
ilaçlarını bile enjektörle veriyorum zorla
şimdi vimin c diye bir vitamin aldım zorla morla içriricem
inşallah faydasını görürüm

iştahsız çocukmu eyvah eyvah....saçımda tüy kalmadı artık stresten...daha bugün ağladım sinirimden birde üstüne milletin söylediği sözler yokmu canımı dahada acıtıyor dahada sinirleniyorum ama bir çaresi varmı dersen malesef ben bulamadımmafoldumben

bu durumu yaşamakla uzaktan bakması çok farklı kesinlikle
ay benim etrafımda da düşünmeden konuşanlar var
tüm gün aç kaldığı için sinirden ağlayan benim
ne biliyorlar da konuşuyorlar......

ben artık sinirimi bozmuyorum kızlar durumu kabullendim yemiyor çaresi yok
böyle böyle büyücekler yapıcak bişey yok sinirlensekte bitarafımızıda yırtsak yemiyorlar
allah başka dert vermesin kimsenin söylediğini de kafanıza takmayın çok biliyorlarsa gelsinler onlar yedirsinler

Benim de 2,5 yaşında oğlum var
biz yeme sorunumuzu 2 ay önce çözdük
şimdi ne koyarsam önüne kendisi yiyor

işin sırrı Carlos Gonzales adlı bir yazarın Çocuğum Yemek Yemiyor adlı kitabı
biran önce alın okuyun sizde çocuğunuzda rahat etsin

Back