Bu çocuk bizi bosatacak

Ihlamur Melisa falan içse Bebiş belki etki yaratır. Ayran da içebilir bol bolyoğurt yesin

Eskiler ne mi yapıyordu? Afyon bitkisi vardır bilir misiniz ? Uyuşturucu yapımında kullanılır. Bu bitkinin sütünü iciriyorlarmis ve cocuk bütün gün mışıl mışıl uyuyormuş. Tabiı ki bunu zararlarını bilmedikleri için yapıyorlarmış. Bunu kendi ailemden duydum.internette araştırdım ve eskiden yaygın olduğunu ogrendim

Siz çalışıyosanız gündüz kim bakıyo çocuğa?

Biraz umursamaz olun çocuk uyanık diye siz niye uyanıksınız mutfak ve diğer dolaplara çekmecelere kilit alın yatın uyuyun başına bişey gelmez biraz ağlar o da yatar uyur

Uyku eğitimi için yardım eden Pedagoglar var. Bence işi bilen birinden yardım alın. Allah yardımcınız olsun.

Evet bir de o kısmı var yazmayı unut
Evet ikimiz de bunu çok uzatarak soylemisizkıyaslamayın kardeşim işte aynı şey degil

Öyle deneyeydin iyidi ben onu zorla uyandiracgim diye hayal ediyorum

İlaveten, çocuğunuzda geniz eti gibi bir sorun olabilir mi? Yemesi, uykusu tamamen etkilenir, çocuk huysuz ve ağlamaya meyilli olur
Hiç bakılmadı ama huysuz evet yemesi güzel ama bir tek onda sıkıntı yasamadik

Ben de biraz takıntılıyım çocuk uyumadan hayatta uyuyamiyorum

Öncelikle Allah bağışlasın yavrunuzu. Benim de 16 aylık kızım var, ben de öğretmenim o yüzden uykusuz okula gitmek ne kadar zor iyi biliyorum.
Göreve ilk başladığım zamanlarda normalde gece uykusu çok güzel olan kızım geceleri çığlık atarak uyanmaya, ağlamaya başladı. Muhtemelen gündüz vakti bırakıp gittiğimiz için ozluyorlar, terkedip gidecegimizden korkuyorlar. Dahası biz stresli olduğumuzda bunu da hissedip daha da huzursuz oluyorlar. Doğrudur yanlıştır bilmiyorum ama biz, gece uyandıgi vakit eşimle yanımıza aldık, ışığı ağlasa da acmayip mamasını verdik, sarildik, ninni söyledik. Ilk başlarda zorladı bizi ama alıştı sonra yanımıza geldiği gibi uyumaya başladı. Uyansa da yanımızda uyudu Hemen. Ben de uyugudugu gibi yatağına koydum. Şimdi çok şükür uyanmamaya başladı. Gün içerisinde yine bir sn. Bile yanımızdan ayrılmıyor ama en azından geceleri rahatladı.
Zor olsa da sakın olmaya çalışın, ben normalde sinirli bi insanim ama olabildiğince sakın olmaya çalışıyorum. Ben sakın oldukça Onun da sakinlestigini hissediyorum.
Allah yardımcınız olsun, İnşallah bi düzene koyabilirsiniz. Kolay gelsin

Hiç mi korkmuyorsunuz şuraya şunları yazarken bir sabinin günahına girmekten?
Böyle cahillikle çok yaşanmaz da o ilaç verilen günahsızlara yazık.

Konu sahibi bence kreşe yazdır. Çocuğun evde durmasıyla kreşe gitmesi arasında çok çok fark var.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim o kadar güzel ve uzun yorumlar yazmışsınız ki.Cocugumun Allah'a şükür ki fiziksel bir rahatsızlığı yok yine de yarın doktor kontrolümüz var orada detaylı bir şekilde tahlilleriyle bakılacak umarım yine bir şey çıkmaz.Merak etmeyin ben sp..... adli ilaci doktor yazdigi halde cocuguma kullanmiyorum ilac tavsiyesiyle baska bir ilac kullanmam.Tum yorumlardan çıkardığım ve bana da uyan sonuc:uyku eğitimi vermem teorik olarak çok iyiyim ama pratik 0Malesef hepimiz sabirli olamiyoruz 20 aylik surec beni yipratti ama deneyecegim ne olursa olsun.Bunu da denemedim demek istemiyorum.inşallah olur.isi bırakmam siz konusu olamaz çalışmayı seviyorum ve beni evden uzaklaştırıyor.Evde kalıp sadece çocuk temizlik yapsam hepten huniyi takarimeve yatılı bakıcı olayını biz de düşündük hatta bir ara hiç uyumuyordu eşime adeta yalvardım ama evde yabancı biriyle yaşama fikri biraz itici geldi velhasıl kelam bugünlere geldik Allah öncelikle çocuklarımıza sağlık ve ömür versin ondan sonra da uyku iştah güzel huy versin

20 ay gitmiş kalmış 4 ay. 2 yaşından sonra daha da düzene girdiğini söylüyor çoğu kişi
Ben de 1 yıldır çok yoruldugumu hissediyorum aynı durumlar bizde de var. Allah yardımcınız olsun

Reactions: Tzk
Çok teskkur ederim yalnız değilmişim demek ki peki bu süreç sizi yıpratmıyor mu eşinle ilişkini etkilemiyor mu

3 yaş bence tam anlamıyla rahatlama sınırı. 2 yaş zordu. Bugünleriniz de geçecek. Mümkün mertebe düzen oluşturmaya çalışın. Bir de eşinizle oturup konuşun, ikiniz de sinirlendiğiniz anda biraz mola vermeye çalışın.

evde yatili bakici olunca da fark etmiyor
bakiniz ben
sizden once dun de ben benzer konu actim
bakici fosur fosur uyuyor ben de cebellesip duruyorum uyutmak icin

Çok teskkur ederim yalnız değilmişim demek ki peki bu süreç sizi yıpratmıyor mu eşinle ilişkini etkilemiyor mu

Soruyu başka bir arkadasa sormussunuz ama ben de yanıt vermek istedim. Aile hayatınız da etkileniyor sizin sinirler de yipraniyor. Bir de erkekler bunu bildiği halde bu durumdan siz sorunluymussunuz gibi bidi bidi ediyor .

Hem sizin hem de eşinizin sinirleri çok yıpranmış, bu sebeple uyku eğitimi tavsiyesi yerine uyku eğitimi verebilecek bir uzmanı bulmanızı tavsiye edebilirim.

Bu yorgunluk ve sinirle kendi başınıza denemeyin, sizi birebir yönlendirip ne yapmanız gerektiğini ayrıntısı ile anlatan bir uzmanı bulun mutlaka, bir-iki haftada düzene girecektir, acımayın yani vereceğiniz paraya..

Bir de çocuğunuza gündüzleri mümkünse hep aynı kişi baksın.. Anneanne-babaanne sırayla bakıyorlar ama benim burdan hissettiğim çocuğunuzun bu düzenden huzursuz olduğu..

Daha sakin, huzurlu, dışarda hava soğuk olsa bile bol bol gezmeli, evin içindeki rutini belli ve bu rutini ona devamlı olarak “işte şimdi yemek zamanı, sonra dışarı gidicez” şeklinde hatırlatılan bir düzen oluşturmalısınız..

Reactions: Tzk
yanlis anlamayin ama ben es konusunu anlamadim
cocuk uyumayinca iliskiniz neden etkileniyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…