• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları bu çocugu hiç bi okul kabul etmiyo ne yapacam ben

julyan

ne zaman büyüyeceksiniz
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
559
9
296
ya oglum 1. sınıfa başladı fakat çocuk yürüyen canavar ilk günden okulda kavga dövüş bi çocugun burnunu kırmış müdür çagırtı olmaz böle bu çocukla başa çıkamıyoz hergün olay hergün dövüş neyse haftaya baktım olmuyoır kaydını başka bi okula alacam diger okul çocugun marifetlerini sıralamış benim oglanın ana sınıfı ögretmenide oglumu ballandırmış okul oglumu almak istemedi zar zor ikna etim ama şart koştular en ufak olayında atarım diye ya ben ne yapacam bu çocuk daha 6.5 yaşında milletin bu kadar gözünü korkutmuş ne yapımda ogluma yola getireyim lütfen akıl verin çıldıracamdelikafaduldendelikafadulden

6.5 yaş erken olabilirmi...

önce uzman bir pedagog a gidin.eğer hiperaktivite tanısı konarsa özel eğitim le ilköğretimi desteklemeniz gerekecektir.hiperkativite olmasa bile cocuk psikyatr ı sizinle ve cocuğunuzla görüşmeler yaparak saldırgan tavırlardan vazgeciricektir.hatta öğretmeniyle bile görüşmek isteyebilir.ama uzman desteği şart.

Belirtmeden geçemedim, kendi çocuğunuzdan sürekli "bu çocuk" diye bahsetmeniz çok tuhaf geldi.

bu çocuk demenize bende çok şaşrdm
dr götürün neden bu yaşta bukadar hırçın kavgacı onu araştırsınlar

Açıkçası ben de "bu çocuk "tanımlamasını duyunca başka bir çocuktan bahsettiğinizi düşündüm.Bahsettiğiniz davranışlar özz. bu yaşta çok sık rastlanan türden değil.Benim de bu özz. gösteren öğrencim var halen sınıfımda.Onun tanısı 4 yaşında konulmuş.Hiperaktivite,iki yıl önce de epilepsi tanısı koyuldu.Tabii ki bence sizin sorununuz çocuğunuzun herhangi bir okula kabul edilmesi veya edilmemesi olmamalı.Öncelikle çocuğunuzda bu yaşta bu kadar üst boyutlara ulaşan şiddet eğiliminin nedenleri araştırılmalı.Bunun için arkadaşların dediği gibi çocuk psk. gidebilirsiniz.Okul rehber öğretmeni ile görüşün.Size RAM'dan yani Rehberlik Araştırma Merkezi'nden randevu alsın.Ram'da yapılacak görüşme ve taramalar sonucunda sizi gerekli yere gönderirler.Eğer bir tanı koyulursa yani böyle bir durum varsa zaten onlar yönlendiriyor.Hastaneler veya okula destek anlamında Özel Eğitim merkezleri.Mutlaka uzman yardımıyla hareket edin.Okul değiştirmek asla çözüm değil.

merhaba..

kesinlikle bi uzmandan destek almanızı tavsiye ediorum size. problem ilerlemiş gibi duruyor..
ayrıca ev içersinde uygulamanızda yarar olcak bikaç önerim olucak size..

öncelikle çocuğunuzdan bahsederken "bu çocuk" demekten sakının, annelerin babaların kendileri hakkındaki düşünceleri ve bunları dile getiriş şekilleri çocuklar için çok çok önemlidir.. a.s

ayrıca çocuğunuzun yanında onun yaramazlıklarından, öğretmenlerini ve arkadaşlarını nası bezdirdiğinden bahsetmeyin, bu tür konuşmalar onların bu olumsuz hareketlerini devam ettirici nitelikte görev alırlar.. daha çok bugün arkadaşlarıyla güzel oyun oynarsa ona hediye alıcam yada en sevdiği kurabiyeyi yapıcam gibi olumlu davranışlara yönlendirici konuşmalar yapın.. yada çok küçükte olsa güzel bi davranışta bulunduğunda onu hemen ödüllendirin aferin deyin öpün vs..

umarım kısa zamanda çözersiniz bu sorunu.. a.s.

anneye çok görmeyelim oda bunalımdan söylüyodur bu çocuk demesini oğlum diyebilirdi ama okadar moralmen çökmüşki nasıl zaptediyo evde çocuğunu kimbilir ne problemler çıkarıyodur çocuğun olduğu evde bulunduğu ortam nasıl uzman çocuk psikoloğuna getirin

yorumlarınıza tşk ederim zaten pisikolaga götürdüm hiç bişi yok sadece sınır tanımıyor canının istedigini yapıyor yani anlıcanız şımarık bi çocukmuş yani aşırısı bu çocuk derken yanlış anlaşılmasın evde 5 çocugum var agız alışkanlıgıgı artı aralarında kalınca o bu şu sen diye isimleri bile çogu zaman karıştırıyorum eee bi düşünün 4 okula gidiyor biri 19 aylık bebek artık ne halde oldugumu gelinde düşünün pisikologumuz kitap tavsiye etti aldık ama yazan yazar benim çocukları görüp tanımadan yazmış bu kitabı çocugunuza sınır koyun adlı bi kitap yazarı robertj.mackenzıe aynı konularda 2 kitap daha okudum yok yok ne yapsam olmuyo sinir hapı kulanmaya başladım allah sonumu hayır etsin valla çıldıracam

ah o dediginiz kurabiyeyi aşalı asır oldu biz yaş pastayı bile kabulendiremiyom

size kolay gelsn cidden.
ama hiçbir devlet okulunun sizin çocuğunuzu okula almama gibi bi lüksü yok.

allah kolaylık versin.ama okulun alması lazım hiç öle alamazyız olur mu ya...

allah kolaylık versin beş çocukla uğraşmak birde babaları altı çok zor olsa gerek allah akıl sağlığı versin size inşallah düzelir çocuk yaşıda küçük büyüdükçe düzelir vazgeçme kararlı ol üzme kendini

Sizi çok iyi anlıyorum.oğlumda çok hareketlidir.ama oğlumun saldırgan davranışları yoktur.zararı kendinedir.ağaca çıkarken düşer,top oynarken düşer.acaba evde kardeş sayısı çok.onlar evde sürekli kavga ederek oynuyorsa çocuk saldırganlığı normal görüyor olabilir mi.yada büyük kardeşlerden dayak yediği için o da gücü yettiğini mi dövüyor.doktor oğlunuza şımarık demiş.bence şımarıklık değil.ben sizin oğlunuzu önce tek çocuk zannettim şımarık deyince doktor.kardeşleriyle arası nasıl.dayak yiyor mu onu araştırın.belki siz farkında değilsiniz ama evinizde şiddet varsa çocuk onun için saldırgan olabilir..çocuk ne görürse onu yapar diye düşünüyorum.keşke o kadar çok çocuk yapmasaydınız.o zaman belki çocuğunuza daha çok zaman ayırırdınız.belkide çocuğunuz dikkatinizi çekmek için yapıyor.kendini 4 kardeşin içinde göstermek kolay değil.ilgi istiyor çocuğunuz bence.

evet arkadaşım bencede ilgi istiyor ama hangisine yetişecem elimden geleni yapıyorum en son kendime ayıracak saniyem bile kalmıyor kardeşleri arasında en azgını okandır yani konusundan bahsetigim oglum bir evde 3 oglan 2 kız olursa gelinde görün evin halini ve yaşlar 1.5 6.5 8 9 ve 15 inanın ev degil savaş meydanı sabah çıkıyolar hep birlikte saat 3 te geliyolar bi o an iş yapıyom geri ya derste ya kavga yatıştırmada gelinde çıkın işin içinden

julyan bir sende kırk mesaj yazmandan belli canım allah kolaylık versin kendine de vakit ayır yıpratma kendini

evet arkadaşım bencede ilgi istiyor ama hangisine yetişecem elimden geleni yapıyorum en son kendime ayıracak saniyem bile kalmıyor kardeşleri arasında en azgını okandır yani konusundan bahsetigim oglum bir evde 3 oglan 2 kız olursa gelinde görün evin halini ve yaşlar 1.5 6.5 8 9 ve 15 inanın ev degil savaş meydanı sabah çıkıyolar hep birlikte saat 3 te geliyolar bi o an iş yapıyom geri ya derste ya kavga yatıştırmada gelinde çıkın işin içinden

çok az aralıklarla 5 çocuk :1shok: yapmışsın allah bağışlasın cnm ama biraz çok değilmi sence yani sinir hapı kullanıyorum demişsin çok normal 5 çocukla sinirlerinin yıpranması keşke çocuk sayısını en fazla 3 te bıraksaydın ozaman daha fazla ilgilenirdin ne diyim allah yardımcın olsun işin kolay değil

evet çok fakat son bebişim kaza oldu ama iyikide olmuş şu an seloşumm yani ufak bebişim tek moral kaynagım onu çoook seviyorum yaşam kaynagım desem yeridir şimdi diceksinizki ayrımcılık yapıyor hayır asla ayrımcılık yapmam zaten eşim izin vermez buna ama oda bebişimizi çok seviyoz diyorum ya en ufagı ama en akılısı sakin ve mulayim digerlerinde olmayan her özelik bebişimde ne vardı onlarda seloş gibi akılı uyumlu olsaydı ahhh ahhhhhhhhhh

Back