• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları bu çocugu hiç bi okul kabul etmiyo ne yapacam ben

evet arkadaşım bencede ilgi istiyor ama hangisine yetişecem elimden geleni yapıyorum en son kendime ayıracak saniyem bile kalmıyor kardeşleri arasında en azgını okandır yani konusundan bahsetigim oglum bir evde 3 oglan 2 kız olursa gelinde görün evin halini ve yaşlar 1.5 6.5 8 9 ve 15 inanın ev degil savaş meydanı sabah çıkıyolar hep birlikte saat 3 te geliyolar bi o an iş yapıyom geri ya derste ya kavga yatıştırmada gelinde çıkın işin içinden

valla canım yaptın o kadar çocuğu ya sorumluluklarının illaki bişekilde altından kalkıp bir yardım alacaksın gerçi bu mersin gibi küçük bir yerdede zor ama yada onlrı ne kadar çok olsa dinleyeceksin..eğer birbirlerinden diğeri fazla seversen başın çok ağrır farkında olmadan onları hep bir birlerine düşürürsün..okula gittiklerinde kafanı dinliyor evin işini yapıyor olursun ama geldiklerinde onlara gösterdiğin ilgide çok önemli..öf bi gidin başımdan demek bile yanlış iletişim doğurur..anlaşamadığın çocuklar yetiştirirsin farkında olmadan..işin kötü tarafı dertler asıl büyüdükçe başlıyor..ya yardım al yada kısa süreliğinede olsa ilk fırsatta bi akşamıda kendine ayır..her akşam böyleyse depresyona girer işin içinden çıkamazsın..kolay gelsin..​

benim şimdiden bir çocuğa gücüm yetmiyorki 5 çocuğum olmuş olsa sonumu düşünemiyorum:bbo:
Allah kolaylık versin..

benim takıldığım nokta,devlet okullarının öğrenci seçme lüksü var mı ?
ve bir eğitimci ,en ufak olaynda çocuğu okuldan atacağını hangi merciye ve neye dayanarak söyleyebilir...
eğitimcilerin görevi,öğrenci seçmek değil! eğitim vermektir...EĞıTıMci...

selamlar hanfendi amacım asla sizi yermek değil kesinlikle yardımcı olmak . ben bir öğretmenim ve böyle çocuklarla karşılaşıyoruz . öğretmen için nasıl zor bi durum bilemessiniz. kocaman bir sınıf 30-40 öğrenciyle ilgilenmeniz gerekiyor ve 30 öğrenciye bedel bir öğrenci. yazdıklarınızdan anladığım üzere en küçük çocuğunuzu huylarından dolayı daha çok destekliyorsunuz. siz her ne kadar ayrım yapmıyoruz desenizde çocuğunuz bunun farkındadır. hırçınlığının başlıca sebebinide bu oluşturabilir. benim tavsiyem aile olarak uazman bir destek almanız. çocuk için şart zaten ama sizinde ona davranışlarınız çok önemli olacak. okul lada iş birliği halinde olması lazım tabe. okulunuzun rehberlik servisine çocuğunuzun durumunu açıklayan bir doktor teşhis belgesi götürmelisiniz...

selamlar hanfendi amacım asla sizi yermek değil kesinlikle yardımcı olmak . ben bir öğretmenim ve böyle çocuklarla karşılaşıyoruz . öğretmen için nasıl zor bi durum bilemessiniz. kocaman bir sınıf 30-40 öğrenciyle ilgilenmeniz gerekiyor ve 30 öğrenciye bedel bir öğrenci. yazdıklarınızdan anladığım üzere en küçük çocuğunuzu huylarından dolayı daha çok destekliyorsunuz. siz her ne kadar ayrım yapmıyoruz desenizde çocuğunuz bunun farkındadır. hırçınlığının başlıca sebebinide bu oluşturabilir. benim tavsiyem aile olarak uazman bir destek almanız. çocuk için şart zaten ama sizinde ona davranışlarınız çok önemli olacak. okul lada iş birliği halinde olması lazım tabe. okulunuzun rehberlik servisine çocuğunuzun durumunu açıklayan bir doktor teşhis belgesi götürmelisiniz...

canım msj için teşekür ederim inan faydalanacam dediklerinden fakat oglumu bu okula kabul etireli 3 gün oluyor 3 gündür de sorunlar devam ediyor ögretmene oglumu eksiksiz anlatım derler ya adı çıkacagına aynen ole oldu çocugun adı çıkmış ya hep gözler üstünde resmen çocugu gözlem altına almışlar en ufak hatasını arıyorlar inanın yemin ederim oglumdan 5 kat aynı sınıfta daha beteri var o çocuk sıraların üstünde geziyor bütün çocukların defterine zarar veriyor gelin görünkü o degilde benim oglum göze batıyo ve sınıf 16 kişi zanedersem oglumun hakı yeniliyor çünkü o çocugu görünce bugün sabah bana çocugum melek gibi geldi genede uzmanlar daha iyi bilir ama üzüldügüm çocugumun piskolojisi bu olaydan çok etkileniyor daha birinci sınıf ve bana anne bak arkadaşım sırada geziyor defterlere basıyor ben bukadar kötü bişi yapmıyom bana vurana vuruyom ama beni istemiyorlar ben çokmu kötüyüm dedi şimdi bütün ögretmenlere sesleniyom lütfen rica ederim duyduklarınızla degil gördüklerinizle hareket edin ben çocuguma zaten pisikolocik yardım alıyom sorunu sadece dikat çekmekiçin yaptıgı şımarıklıkmış doktor onuda gayet normal görüyo 5 çocuklu bi evde gayet normal diyo 1 çocuklu evde bile çocuk anneyi veya babayı kıskanıp bu tür davranışlar yapıyormuş genede ilginize teşekür ederim dedim ya gözlerimiz gördükçe inanalım çıkan laflara degil

öncelikle belliki cok sıkıntı yasıyosun biraz sakin ol
cocuugun problemleri olabilir lütfen tedavi yollarına basvur bu sistem içinde savrulup psikopat bir birey olmasın
psikatra gitmesi gerek
aileninzde problemleriniz varmı bilmiyorum ama varsa cözmeye calışın cocugunuza yansımasın
okulun cocugu almama gibi bir lüksü yoktur hakkınızı arayın kanunlara yasalara basvurun
ben ögretmenim hiperaktif ve saldırgan davranışları olan ögrencim var
tenefüzlerde bile kendine arkadaslarına bişey yapmasın diye yanımda tutuyorum
cocugun bilincli yapmadıgını biliyorum ilaç kullanıyo tedavi görüyor zaten kendisi için de zor bir sürec
biz cocgun ailesini cagırıp alın bunu bizim okuldan demiyoruz zatten kanunen diyemezler ki

bir de en yakın milli eğitim müdürlüğüne gidip cocugu okulda istemiyoruz diyen müdürü söyleyin
kimsenin babasının malı degil okul
egitimci ayrım gözetmez

bu konuda çok haklısın eger daha fazla sorun çıkarırlarsa yapacagım son iş bu olacak ama ya sonra çocuguma kötü davranırlarsa ben hep yanında kalamamki

canım cocuguna kötü davranmak gibi filan hakları yok ki
sen cocugunun hakkını arayacaksın
tabi dediğim gibi uzmana götürüp tedavisini de yaptırın belli ki hiperaktivite yada baska bir rahatsızllıgı var
saldırganlıgını türpüleyecek bir sürü yol var
ama o yol kesinlikle cocugu toplumdan dıslamak okula istememek degil
cocugu kazanma yolları aranmalı degil mi

ya oglum 1. sınıfa başladı fakat çocuk yürüyen canavar ilk günden okulda kavga dövüş bi çocugun burnunu kırmış müdür çagırtı olmaz böle bu çocukla başa çıkamıyoz hergün olay hergün dövüş neyse haftaya baktım olmuyoır kaydını başka bi okula alacam diger okul çocugun marifetlerini sıralamış benim oglanın ana sınıfı ögretmenide oglumu ballandırmış okul oglumu almak istemedi zar zor ikna etim ama şart koştular en ufak olayında atarım diye ya ben ne yapacam bu çocuk daha 6.5 yaşında milletin bu kadar gözünü korkutmuş ne yapımda ogluma yola getireyim lütfen akıl verin çıldıracamdelikafaduldendelikafadulden

Yazınızdan okuduğum kadarıyla, ilk dikkatimi çeken oğlunuzu bu başlık altında ele almanız çok üzdü beni o çocuğun adına (bu çocuk diye atılan başlık) size tavsiyem sık sık okula gidip oğlunuza uzun tenefüste çikolata vs götürüp onunla bir tenefüste olsa vakit geçirin, onu önemsediğinizi gösterir bu davranışınız etkilenir. Sık sık gidip görürseniz neler olduğunu görme şansınızda atar , bence görmeden inanmayın ve onu sıkmayın (evdeki durumu nedir bu arada evde de mi böyle şeyler yapar yoksa sadece okuldamı?.. ) bunu iyi gözlemleyin ve ona zarar vermeyin kızmak ve şiddet olarak sakın sakın yoksa çocukcağız kafayı yer hem okulda baskı hem sizden , bizim okulumuzda da bu şekilde şikayetleri olanlar oluyordu fakat öğretmenimiz diğeri de yerinde durmayan çocuk ötekini kışkırtıyor diyor...
Tam olarak çocuğunuzla konuşun doğruyu da söylesen kızmayacağım deyin vurdum da dese kızmayın yapması gerekeni anlatın ona vurarak çocuğunuza hiçbirşey öğretemezsiniz daha da körüklersiniz eğerki şiddet uyguluyorsanız o da gördüğünü yapar.

Son düzenleme:
terlikçim ilgine ve yoruma çok teşekür ediyom bugünle yani şuana kadarki durum kötü idi tam bi haftadır her ölen yanına ben veya babası gidip ölen yemegini götürüyoruz yavaş yavaş herşey yerine oturuyor okanım düzeliyo fakat demişsiniz ya bu çocuk idare edin o anki piskolojik durumum çok berbattı ve evde 5 çocuk herbirinin ayrı bi sorunu hatta bazen çocuklarımın adını bile unutuyom öle duruma geliyorum anlayın yani inanın bu siteye 1.5 yıldır üyeyim girişlerim bile sayılıdır kendime hiç vakit ayıramıyorum ne yapalım kader bunlar bakın gene diyom benim tatlı belalarım çocuklarımı çok seviyom ama çok herbirinin tadı sevgisi çok farklı inşallah inanıyorum hepsi düzelecek inanın okulda derste başarılılar ama evde acayip oluyolar çıkış ve girişleri aynı saat ne diim hepinize ilginiz için çook teşekür ediyorum inanıyorum ki birgün diyebilecem artık çocuklarım çook usluu ama iştee bekliyomm

terlikçim ilgine ve yoruma çok teşekür ediyom bugünle yani şuana kadarki durum kötü idi tam bi haftadır her ölen yanına ben veya babası gidip ölen yemegini götürüyoruz yavaş yavaş herşey yerine oturuyor okanım düzeliyo fakat demişsiniz ya bu çocuk idare edin o anki piskolojik durumum çok berbattı ve evde 5 çocuk herbirinin ayrı bi sorunu hatta bazen çocuklarımın adını bile unutuyom öle duruma geliyorum anlayın yani inanın bu siteye 1.5 yıldır üyeyim girişlerim bile sayılıdır kendime hiç vakit ayıramıyorum ne yapalım kader bunlar bakın gene diyom benim tatlı belalarım çocuklarımı çok seviyom ama çok herbirinin tadı sevgisi çok farklı inşallah inanıyorum hepsi düzelecek inanın okulda derste başarılılar ama evde acayip oluyolar çıkış ve girişleri aynı saat ne diim hepinize ilginiz için çook teşekür ediyorum inanıyorum ki birgün diyebilecem artık çocuklarım çook usluu ama iştee bekliyomm

Öncelikle 5 çocuk mu??? Allah yardımcın olsun tatlım yaaa, hepsine sağlıklı güzel günler dilerim bir çocukla kimi zaman yoruluyorum inan seni anlıyabiliyorum. Öyle yazmışsınki inan çocuk adına üzüldüm. O sebeplede hemen o kızgınlıkla yazdım. Yazımı fevri bulabilirsin elimde değildi... Sabırla ve ona bu yolda yapması gerekenleri öğreterek şefkatle ve sevgiyle yaklaşırsanız çocuklara inanın en kısa zamanda düzeleceklerdir. Çocuklar anne babalarını yada kimin yanında yaşıyorlarsa o insanları örnek alır... yada bilgisayarlardaki oyunlarda gördükleri kötü karakterleri... Allah yardımcın olsun canım... vereliniortak

çok teşekürler inanın gerçekten allahımın yardımına ihtiyacım var ama ne olursa olsun çocuklarımı çok seviyom yaşam kaynagım iyiki dogurmuşum onları bide şu yaramazlıkları olmasa tamamen harika olcak beni onlarla yemek saati görmenizi isterdim yada okula gitmeye hazırlanırken evimiz kreşi andırıyor ama işte bazen beni çok üzüp yoruyolar allah büyükkafamçokkarıştı

........................

hepimizin çocukları en büyük aşklarımız aşkın sevginin en yücesi evlat sevgisi yarın benim için çok kötü bir gün ameliyat olacam ellerim artık tutmayabilir allahım sen çocuklarıma acı bir an önce bitsin bu iş

Back