• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu çocuğu bir analiz edin?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sei
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
dur ben daha kendimi analiz edemiyorum canım
elin oğlunu burda senin klavyenden okuduğum kadarıyla nasıl analiz edeyim:ssz:

Belki okuldan ve okul çevresinden hoşlanmıyordur...:26:

Biraz kendime benzettim çünkü bu çocuğu,2.öğretimim ben ve yakın arkadaşlarım hep örgünlerde veya okul dışında.Okul dışındaki günlerde gayet neşeli,konuşkan,enerjik olan ben okul ortamına girince pis pis ve soğuk soğuk çevreye bakıyorum,kolay kolay kimseyle konuşmuyorum,insanlar selam vermesin,muhattap olmayalım diye kimsenin gözünün içine bakmıyorum.Ama kişilik özelliklerimden dolayı benimle uğraşan hocalara da gayet cevabı yetiştiriyorum...Bu arada okuldaki insanlarla aslında problemim yok sadece dersleri sevmediğim için insanlara da o şekilde davranıyorum.

Yani anormallik olmayabilir çocukta.O da belki okul ortamından hoşlanmıyordur.Bunu da okuldaki insanlara yansıtıyordur.Normal hayatında da fazla özgüvenli birisi olduğundan sana o şekilde davranmış olabilir.Ya da ilgini çekmek istemiştir.Ve ya tam tersi seni komple uzaklaştırmak istemiştir.Bunu zamanla anlarsın bence.

Eğer o günden sonra seninle konuşma çabasına girerse,ilgini çekmek için o şekilde davranmıştır.

Arkadaslar bence baya agir yargilamissiniz yukarda bi arkadas bahsetmistim bende oyleyim diye ona katiliyorum.bence cocuk cevresinden hoslanmiyor o yuzden boyle davraniyor.ve bence malesef sizdende hoslanmiyor sahsen bende hoslanmadigim biriyle mecburen bi ortama girdigimde ayni bu arkadas gibi davranirim.o size o isin mizahi gerek yok demesinden bile anlasiliyo zaten istemedigi ufak bi hoslanti olsa kendisi isterdi zaten.sizde israr edince kabul edip gerektigi gibi davranip gondermis umut vermemek maksatli.bazi insanlar boyledir sert sekilde koyarlar tavirlarini hoslanmadigi halde yanar donerlik yapmazlar.ve dokunma mevzuda bende biri kolumu orami burami oyarcasina dokununca sinir oluyorum hele tanimadigim biriyse deliriyorum denebilir ama dokunma bana diyemem heralde ama saka yollu ya dokunma rahatsiz oluyorum filan derim,bence kimsenin kimseye dokunma hakki yok zaten ne olursa olsun.kisinin ozgur alanina mudahale.bence arkadas kendine duskun birisi ve cevresinideki insanlarida begenmiyo.

bana bilinçli olarak yapmıyor gibi geldi.. psikolojik bir rahatsızlığı var gibi sanki..

belki sadece kendine güveni yoktur ama biraz da panik atak gibi geldi bana.

ama bence sen yine de uzak dur :130:

Üniversiteye başlasam benim de olacağım o :9:
Sınıfı takmıyor, hocalarla arası iyi,derslere pek girmiyor...Gelecekteki halim...

dokunmakla ilgili bir fobisi olması sosyal yaşamını etkileyebilir ama asosyal olduğu ya da sosyal fobisi olduğu anlamına gelmez (kendimden ve bazı yakın arkadaşlarımdan biliyorum). bunun nedeni travma vs olabilir tabii..bi de benim buna benzer bi arkadaşım var, pek kimseyle konuşmaz falan ama yakın arkadaşlarıyla çok samimidir,normalde çok sakin, derslere girmeyen,girse de uyuyan ama arkadaşlarıylayken, yani bizle, gayet de konuşan espri yapan eğlenceli bi adam, ayrıca o da birilerinin ona dokunmasından nefret eder ve de beğeneni çoktur. bu ve benzeri tipler üzerinde yaptığım izlenimlerde, bu kişiliğin nedeninin narsisizm olduğunu gördüm. bastırılabilir şiddete meyillilik, güçsüz görünmeye katlanamama vs olabilir sonuçları arasında. güvendikleri ya da sevdikleri insanları çok severler gerçekten. aşk konusunda da sevdiklerinde belli ederler, yapışmazlar ama çok kaçmazlar da gibi geldi bana. ama tabii bunlar arkadaşının değil, kendim ve arkadaşlarımın üzerinden yaptığım analizler. tanımaya çalış bence bi, bakalım ne olacak :) ama tabi odağa koyma adamı, en önemlisi sensin neticede, sana bi şey olmasın ;)

ayyy gerçektende çok değişik bi tip miş...:40: sanırım çevremizde gördüğümüz insanlardan farklı olduğu için sende merak uyandırmış ... açıkçası bende merak ederdim senin yerinde olsaydım yaaa... saklı olan şeyler insanoğluna her daim cazip gelmiştir... ama canım ben açıkçası bu merakı bi insan olarak neden böyle acaba kişiliği nasıl diye merak ederdim.....aşk gibi duyguyu yaşamak için tanımayı istemezdim... ki... sağlıklı bi insan olduğu söylenemez bu hareketlerinden...muhtemelen çocukluğunda yaşadığı şeyler yada doğuştan psikolojik takıntılara sahip... çok zeki olabilir...çünkü fazla zeka insanların vardır bu garip halleri... :27:seni korkutmak istemem ama Amerikan filmlerinde hep seri katiller böyle tiplerden çıkıyo bu da aklında bulunsun küçük bi not... :18::1:

tuhaf biri... bir de neyi seversin sorusuna cevap olarak "yatmayı" demiş, "uyumayı" dememiş, ben açıkçası o kelime farklı algıladım, o da öyle bir amaçla söylemiş olmasın ? zaten davranışları falan da tuhaf...

Son sınıfım, 21 yaşında 1.sınıftan bir çocuk var. Nasıl anlatsam, asosyal sanırım. Ama asosyal birine göre çevresi fazla. 1 km yürüyün, siz konuşturmaya çalışmazsanız asla konuşmaz. Birde çok tırsak, yürürken yere bakar, sürekli tırnaklarıyla parmak uçlarına bastırıyor. Ama görseniz teniste, sınıfta hiçte öyle biri değil, diş geçirmesi fazlaca zor biri. Teniste çokça gülüyor-eğleniyor-eğlendiriyor. Korttan çıktığınız anda üstte yazdığım gibi biri oluyor, konuşmayan yere bakan ve hızlıca yürüyen. Sınıfta ise bayağı ciddiymiş. Hakkında soruşturma yaptığımda <<bizi(sınıf arkadaşlarını) pek takmıyor ve doğru düzgün derslere girmiyor>>. Hatta bir olay, sınıftan biri ona saati sormak için omzuna dokunur. O arkasını döner “bir daha bana dokunma!” der.

Bir diğer konuda hocalarla arasının çok iyi olduğu, çok katı olan matematikçiye ters ters bakmışlığı varmış.

Ah %10’a girmiş.

Onla tanışmam, teniste oldu. Bu arada çok iyi tenis oynar. Dondurmasına bir maç yapmamız sonucu yenilmem ve ona dondurma ısmarlamam gerekti; ama o ‘işin mizahı, gerek yok’ diyerek geri çevirmesine rağmen benim onu tanımam istemem, ısrarlarımla dondurma yemeye bir gün dışarıda buluştuk. Masadan başka bir yer görmeyen kafa ve hiç konuşmayan bir beden. O an hayal kırıklığına uğradım, ben bunla ne işim var, çok farklıymış gibi düşüncelerdeydim. Durun ama şok. Çalışanların hepsini tanıyordu. Kızların gözleri parlıyordu, onla konuşurken. Ona boş zamanlarında ne yaptığını sordum. Yatarım dedi. Ne yapmayı seversin diye sordum. Yatmayı. Neyden hoşlanmazsın? Uyumak. Ben bir sinirlendim. Sen benle dalga mı geçiyorsun diye çıkıştım. Güldü ve uykum geldi dedi. Ben iyice sinirlendim; ama bu defa sesimi çıkart(a)madım ve ondan sonra hiç konuşmadım. O da konuşmadı; ama pis pis sırıttı. Bitince kalktık, hesabı o ödedi. Ben hiç ‘ben ödeyeyim’ vs demedim.

İşte arkadaşlar sürekli onu düşünüyorum. Sınıf arkadaşlarına gidiyorum soruşturuyorum.

Ne bu şimdi? Neden onu düşünüyorum ki?

Okulun yemekhanesinde gördüm. Aynı pısırıklığı taşıyordu…

sadece gözlemci bir kişilik salak ayağında ama çok zeki bir insan bence...

Son sınıfım, 21 yaşında 1.sınıftan bir çocuk var. Nasıl anlatsam, asosyal sanırım. Ama asosyal birine göre çevresi fazla. 1 km yürüyün, siz konuşturmaya çalışmazsanız asla konuşmaz. Birde çok tırsak, yürürken yere bakar, sürekli tırnaklarıyla parmak uçlarına bastırıyor. Ama görseniz teniste, sınıfta hiçte öyle biri değil, diş geçirmesi fazlaca zor biri. Teniste çokça gülüyor-eğleniyor-eğlendiriyor. Korttan çıktığınız anda üstte yazdığım gibi biri oluyor, konuşmayan yere bakan ve hızlıca yürüyen. Sınıfta ise bayağı ciddiymiş. Hakkında soruşturma yaptığımda <<bizi(sınıf arkadaşlarını) pek takmıyor ve doğru düzgün derslere girmiyor>>. Hatta bir olay, sınıftan biri ona saati sormak için omzuna dokunur. O arkasını döner “bir daha bana dokunma!” der.

Bir diğer konuda hocalarla arasının çok iyi olduğu, çok katı olan matematikçiye ters ters bakmışlığı varmış.

Ah %10’a girmiş.

Onla tanışmam, teniste oldu. Bu arada çok iyi tenis oynar. Dondurmasına bir maç yapmamız sonucu yenilmem ve ona dondurma ısmarlamam gerekti; ama o ‘işin mizahı, gerek yok’ diyerek geri çevirmesine rağmen benim onu tanımam istemem, ısrarlarımla dondurma yemeye bir gün dışarıda buluştuk. Masadan başka bir yer görmeyen kafa ve hiç konuşmayan bir beden. O an hayal kırıklığına uğradım, ben bunla ne işim var, çok farklıymış gibi düşüncelerdeydim. Durun ama şok. Çalışanların hepsini tanıyordu. Kızların gözleri parlıyordu, onla konuşurken. Ona boş zamanlarında ne yaptığını sordum. Yatarım dedi. Ne yapmayı seversin diye sordum. Yatmayı. Neyden hoşlanmazsın? Uyumak. Ben bir sinirlendim. Sen benle dalga mı geçiyorsun diye çıkıştım. Güldü ve uykum geldi dedi. Ben iyice sinirlendim; ama bu defa sesimi çıkart(a)madım ve ondan sonra hiç konuşmadım. O da konuşmadı; ama pis pis sırıttı. Bitince kalktık, hesabı o ödedi. Ben hiç ‘ben ödeyeyim’ vs demedim.

İşte arkadaşlar sürekli onu düşünüyorum. Sınıf arkadaşlarına gidiyorum soruşturuyorum.

Ne bu şimdi? Neden onu düşünüyorum ki?

Okulun yemekhanesinde gördüm. Aynı pısırıklığı taşıyordu…

Babası veya annesinin psikolojik sorunu olabilir. Kızlara soğuk davranması hiç ilişki tecrübesi olmadığını gösterebilir veya tarikat üyesi olabilir. Sporla ilgilenmesi enerjisini atıyordur ve dolayısıyla kendisini kasmıyordur mutludur. Benim en güçlü tahminim tarikat üyesi olması ve ona göre insanlara mesafeli davranması ayrıca bu tip insanlar düşünmeyi çok severler o yüzden yatmak diyordur. Ama tarikattan tarikata fark var onuda belirtmek isterim.hocalarına ters bakması özgüveni olması hep içindeki dini gücün etkisi olabilir...

İşte analizlerim :ssz:

1-Cool görünümlü bir kul :27:.Dikkat çekmeye çalışıyor.Bu gizemli havası da kızları cezbediyor.Ulaşılmazı oynuyor.

2-Yaban ördeği :27: Yabani bir tip.İnsanlara çok yakın olmayı sevmiyor.Kendi dünyasında kendi yağıyla kavrulan bir tipleme.

3-Lambadaki cin ...Lambanın içine girip habire yatayım diyen insan.Lambanın dışına çıktığında afallayıp ne yapacağını
şaşıran kişilik.Kendine güveni yok (yürürken yere bakması ve eliyle oynaması) .

4-Sportif dengesiz..Tenis oynayarak kendini daha çekici olabileceğini düşünen yüce kişilik.:ssz:
Sahalarda başka yolda başka pastanede başka kişiliğe bürünür.
Tenis oynarken kendine güvenen insan içine çıkmaktan hoşlanan biri...
Normal hayatta içine kapanık kafasını önünden kaldırmayan hayatta ne olup bittiğiyle pek de alakadar olmayan biri.

5-Köy ağası...Kimse ona dokunmasın mümkünse.Yolda yürürken omzun değmeyegörsün hemen kabartıverir yere bakan
omuzlarını.Güçlü kesilir.Kendini çok matrak bir ağa sanar.

Dipnot:

Sen : Etkilendin hatta hoşlandın...

O : Uçurumun kenarındaki lale ...

Ben: Bırak yatmaya devam etsin.Kalkınca tenis menis oynasın.Uzak dur.Karmaşık çapraşık biri.
koptum tanımlamalarına yaa, köy ağası, yaban ördeği :1::1::1:

Back
X