• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu çocuğu bir analiz edin?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sei
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sei

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Son sınıfım, 21 yaşında 1.sınıftan bir çocuk var. Nasıl anlatsam, asosyal sanırım. Ama asosyal birine göre çevresi fazla. 1 km yürüyün, siz konuşturmaya çalışmazsanız asla konuşmaz. Birde çok tırsak, yürürken yere bakar, sürekli tırnaklarıyla parmak uçlarına bastırıyor. Ama görseniz teniste, sınıfta hiçte öyle biri değil, diş geçirmesi fazlaca zor biri. Teniste çokça gülüyor-eğleniyor-eğlendiriyor. Korttan çıktığınız anda üstte yazdığım gibi biri oluyor, konuşmayan yere bakan ve hızlıca yürüyen. Sınıfta ise bayağı ciddiymiş. Hakkında soruşturma yaptığımda <<bizi(sınıf arkadaşlarını) pek takmıyor ve doğru düzgün derslere girmiyor>>. Hatta bir olay, sınıftan biri ona saati sormak için omzuna dokunur. O arkasını döner “bir daha bana dokunma!” der.

Bir diğer konuda hocalarla arasının çok iyi olduğu, çok katı olan matematikçiye ters ters bakmışlığı varmış.

Ah %10’a girmiş.

Onla tanışmam, teniste oldu. Bu arada çok iyi tenis oynar. Dondurmasına bir maç yapmamız sonucu yenilmem ve ona dondurma ısmarlamam gerekti; ama o ‘işin mizahı, gerek yok’ diyerek geri çevirmesine rağmen benim onu tanımam istemem, ısrarlarımla dondurma yemeye bir gün dışarıda buluştuk. Masadan başka bir yer görmeyen kafa ve hiç konuşmayan bir beden. O an hayal kırıklığına uğradım, ben bunla ne işim var, çok farklıymış gibi düşüncelerdeydim. Durun ama şok. Çalışanların hepsini tanıyordu. Kızların gözleri parlıyordu, onla konuşurken. Ona boş zamanlarında ne yaptığını sordum. Yatarım dedi. Ne yapmayı seversin diye sordum. Yatmayı. Neyden hoşlanmazsın? Uyumak. Ben bir sinirlendim. Sen benle dalga mı geçiyorsun diye çıkıştım. Güldü ve uykum geldi dedi. Ben iyice sinirlendim; ama bu defa sesimi çıkart(a)madım ve ondan sonra hiç konuşmadım. O da konuşmadı; ama pis pis sırıttı. Bitince kalktık, hesabı o ödedi. Ben hiç ‘ben ödeyeyim’ vs demedim.

İşte arkadaşlar sürekli onu düşünüyorum. Sınıf arkadaşlarına gidiyorum soruşturuyorum.

Ne bu şimdi? Neden onu düşünüyorum ki?

Okulun yemekhanesinde gördüm. Aynı pısırıklığı taşıyordu…

Kişilik sorunu var ya da en iyimser yaklaşımla sosyal fobisi.
Diyeceğim ama bunlar da değil bana kalırsa egosu fazla yüksek ( halk dilinde kendini beğenmiş diyoruz)

Sana gelirsek; geçmiş olsun aşık olmuşsun :))

Özgüven sorunu sandım ilk satırda ama değilmiş
Cool havalı okul çocuğunu mu oynuyor acaba :9:

Zoru oynadığı için çekici geliyordur kızlara.

Emin ol bu havalı triplerinin ötesinde, içinde bir kro yaşıyordur
Böyleleri çok hayal kırıklığıdır çünkü :D
Ne seversin yatmak, ne yapmayı seversin yatmak :D:D

valla gelecek yorumları bende bekliyorum çünkü ben çözemedim sorunlumu nedir

ilk okurken sosyal fobisi var sanırım diye düşündüm. Çünkü bir daha dokunma bana demesi biraz garip geldi.
Yada zor çocuğu oynuyor.
Herkesle içli dışlı olmaktansa cool olup tek takılmayı tercih ediyor sanırım.
Çünkü böyleleri ilgiyi hemen üzerine çekiyor.
Sen neden düşünüyorsun bunları;çünkü hoşlanmaya başlamışsın bile.
Hadi geçmiş olsun :9:

bundan koca da olmaz sevgili de olmaz tatlım:)
hoşlanmaya başladığın kesin ama bu onun kimsede olmayan ilginç tavırlarından olsa gerek..
ama biraz vakit geçirsen kaçıcaksın bence..
anormal bi tip..
ama belli de olmaz bazen bazı insanlar çok zeki oldukları için böyle davranabiliyolar.. (fazla geliyo zeka):1:
yani ya çok salak yada çok zeki ama ortalama bişey olmadığı kesin..

Sen asiksiiiiiin arkadas :) o da tabi onunla ilgilendigini farkedip böyle davraniyor .. sanki kizacagini bile bile öyle davranip siritiyor :))

Bir daha bana dokunma diye bağırması, tırnak olayı vs bence bunlar geçmişinde yaşadığı ağır bir tramvanın etkileri..

Özgüveni fazla gelmiş:)farklı olmaya çalışıyor bunun yanında başka sorunlarda yaşamış o tırnak olayı falan aklıma bu geldi.Birde sen fena halde hoşlanmışsın :)

arkadaslarin dedigi gibi bencede cool takilip ilgiyi ustune cekmeye calismis basarmista :-)
ilgin hosuna gitmis belli daha fazla merak uyandirmak istiyo gibi geldi bana

Bana kalırsa bilinçli yaptığı davranışlar değil bunlar.
Duygudurum ya da kişilik bozukluğu olabilir.

herkese katılıyorum, esrarengiz erkek imajı vermeye çalışıyor galiba. ilgi çekmeye çalışmanın iyi yollarından biri. başarıyor da sanırım. böyle tiplerle uğraşmak çok zor olur, bence kaptırmadan vazgeçin bu sevdadan,sonra kafayı yersiniz valla "ne demek istedi, ne yapmaya çalıştı" falan diye düşünmekten. manyak mıdır nedir, tövbe. :1:

İşte analizlerim :ssz:

1-Cool görünümlü bir kul :27:.Dikkat çekmeye çalışıyor.Bu gizemli havası da kızları cezbediyor.Ulaşılmazı oynuyor.

2-Yaban ördeği :27: Yabani bir tip.İnsanlara çok yakın olmayı sevmiyor.Kendi dünyasında kendi yağıyla kavrulan bir tipleme.

3-Lambadaki cin ...Lambanın içine girip habire yatayım diyen insan.Lambanın dışına çıktığında afallayıp ne yapacağını
şaşıran kişilik.Kendine güveni yok (yürürken yere bakması ve eliyle oynaması) .

4-Sportif dengesiz..Tenis oynayarak kendini daha çekici olabileceğini düşünen yüce kişilik.:ssz:
Sahalarda başka yolda başka pastanede başka kişiliğe bürünür.
Tenis oynarken kendine güvenen insan içine çıkmaktan hoşlanan biri...
Normal hayatta içine kapanık kafasını önünden kaldırmayan hayatta ne olup bittiğiyle pek de alakadar olmayan biri.

5-Köy ağası...Kimse ona dokunmasın mümkünse.Yolda yürürken omzun değmeyegörsün hemen kabartıverir yere bakan
omuzlarını.Güçlü kesilir.Kendini çok matrak bir ağa sanar.

Dipnot:

Sen : Etkilendin hatta hoşlandın...

O : Uçurumun kenarındaki lale ...

Ben: Bırak yatmaya devam etsin.Kalkınca tenis menis oynasın.Uzak dur.Karmaşık çapraşık biri.

Back
X