- 11 Mayıs 2017
- 3.451
- 1.922
-
- Konu Sahibi garipbirhayat
Çevre mühendisi bir tanıdığım var bir sınava girip iş güvenliği uzmanı oldu 10 bin aylık geliri varMerhaba kızlar,
Size danışmak istediğim bir konu var.
Dgs çalışıyorum ve bölümüm harita mühendisliği, şehir bölge planlama, orman müh. Çevre müh. Gibi bölümlere geçiş imkanı sunuyor..
Bunların arasından harita müh. Ve şehir bölge planlamadan birini okurum, diğerlerini araştırmıyorum bile..
Fakat şehir bölge planlama ile ilgili nette falan çok fazla Bilgi yok..
Mesleğin içinde olan bu işi yapan, yada bu işi yapan tanıdığı olan bana Bilgi verebilecek kimse var mıdır ? Meslekte iş bulma olanakları, çalışma alanları ve mesleğin durumu hakkında..
Şimdiden teşekkür ederim..
(Mune abla hızlı cevap almak için buraya açtım konumu,lütfen bir süre taşıma )
İsg uzmanı olmak için özellikle çevre mühendisi olmaya gerek yok tüm mühendisler olabiliyor. Önemli olan eğitimini alıp belgeyi almak sonra da işe girebilmek. İsg belgesi olup işsiz gezen de çok.Çevre mühendisi bir tanıdığım var bir sınava girip iş güvenliği uzmanı oldu 10 bin aylık geliri var
İsg uzmanı olmak için özellikle çevre mühendisi olmaya gerek yok tüm mühendisler olabiliyor. Önemli olan eğitimini alıp belgeyi almak sonra da işe girebilmek. İsg belgesi olup işsiz gezen de çok.
çok bir bilgim yok açıkçası, yakın çevremde bir örnek gördüğüm için söylemek istedim.. aslında bakarsan şu anki şartlarda her meslek için öyle.. çok kazananı da var işsiz olanı da..İsg uzmanı olmak için özellikle çevre mühendisi olmaya gerek yok tüm mühendisler olabiliyor. Önemli olan eğitimini alıp belgeyi almak sonra da işe girebilmek. İsg belgesi olup işsiz gezen de çok.
Belediyelerde ve çevre şehircilik bakanlığında görev aldıklarını biliyorum ama ne kadar kolay oluyor o konu hakkında bilgim yok. Harita daha popüler şu ara. Kamu düşünüyorsan epey düşük puanlarla atanıyorlar.Şehir Bölge planlama hakkında bilginiz var mı
Kesinlikle öyle. Muhtemelen sizin tanıdığınız yeni uzman olmamıştır. Bu uzmanlık olayı ilk çıktığında belgesi olanlar yaşadı resmen, çok iyi maaşlara işe girdiler. Sonra her popüler şeyin zamanla değersizleşmesi gibi, insanlar belge almaya yöneldikçe sayı arttı, elinde belgesi olan işsizler oluştu. Şu an kamu da istiyor isg belgesi, orda işlerine yarayacak artık.çok bir bilgim yok açıkçası, yakın çevremde bir örnek gördüğüm için söylemek istedim.. aslında bakarsan şu anki şartlarda her meslek için öyle.. çok kazananı da var işsiz olanı da..
Çevre mühendisi bir tanıdığım var bir sınava girip iş güvenliği uzmanı oldu 10 bin aylık geliri var
Belediyelerde ve çevre şehircilik bakanlığında görev aldıklarını biliyorum ama ne kadar kolay oluyor o konu hakkında bilgim yok. Harita daha popüler şu ara. Kamu düşünüyorsan epey düşük puanlarla atanıyorlar.
Dogru hatırlıyorsun canim :)
Dogru hatırlıyorsun canim :)
Şehir ve bolge planlama cok geniş yelpazesi olan bir bölüm lakin is olanakları maalesef sınırlı. Kamu kurumlarında kpss ile alım artık yok denecek kadar az. Meslegin yapıldığı en iyi yerler ise kamu kurumları. Kamu kurumlarına girebilmek için referans (torpil) olması gerekiyor. Planlama burolari gibi ozel sektorde ise is bulursun lakin ucretler cok az çalışma saatleri çok uzun. Ben zamanında kpss ile atanmış şanslı kesimdenim. Arkam sağlam iş bulurum kamuda diyorsan yaz gitsin :) @1var1yok