• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu bir savas evet

sonsuz hanimefendi bak ne diycem bebce sende o dayak yiyenler.kervaninda olanlardan biri olabilirmisin acaba herkesden cok sen tepki veriyorsun bu garibime gidiyor yani icindeki öfkeni ben dayak yedigim icin degilde sen yedigin icin garip bir empatiyle yasiyor olabilirmisin acaba arkadadim s yoksa sen feminist derneginin bilmem.kacinci baskanlarindan birimisin???

benide dusunme artik tamam ben iyiyim cokda gucluyum emin ol bebegime sarildigim vakit dayak yedigimide unuturum ben.CÜNKÜ BEN BIR ANNEYIMMMM

olumlu veya olumsuz bütüm msjlsar icin sizlere binlerce tsk ederim ufkumu actiniz inanin daha gücluyum daha kararliyim ve yencem bu savasi biliyprim annemin her gün bosan bosan bosan kelimesini bile artik DAYAN DAYAN diye duyuyorum.annem torun sevmek icin yada kendine ic guveysi olacak bir damat hayalerini bosa giderdigim icin benim bir an once bu adamdan ayrilmami istiyor acik ve net herkes birsey istiyor kendince de benim.ne isyedigimi hsla sormadilar zoruma giden bu.simdiden benim bosandiktan sonraki hayatimi planliyorlar ama bebegime kim baba olacak bunu dusunen yok sizce bunu benden baska dusunecek olan varmidir hayir dimi.o halde benim savasmam gerek bu acik dua edin sadece

Bazen diyorum ki...
İyi ki yorum yazmamışım...
Ben de 3-5 kelime karalasaymışım iyice sinirlerim bozulacakmış demek ki...
İnsanlar size yardımcı olmaya çalışıyor sizin onlara söyledikleriniz ne acı...
Anne bebeğine sarılınca mı sıkıntılarını unutur yoksa bebesini acılardan kurtardığı zaman mı?
Anne olmadığım için bilemiyorum...
Dayanın tabii dayanın...
Dayağa da küfüre de dayanın...
Size tüm bunları yapan adam bebenize nasıl babalık yapacak onu da düşünmüşsünüzdür sanırım.
Rabbim sizin bebenizi ve tüm bebeleri korusun her türlü kötülükten inşallah...

Son düzenleme:
olumlu veya olumsuz bütüm msjlsar icin sizlere binlerce tsk ederim ufkumu actiniz inanin daha gücluyum daha kararliyim ve yencem bu savasi biliyprim annemin her gün bosan bosan bosan kelimesini bile artik DAYAN DAYAN diye duyuyorum.annem torun sevmek icin yada kendine ic guveysi olacak bir damat hayalerini bosa giderdigim icin benim bir an once bu adamdan ayrilmami istiyor acik ve net herkes birsey istiyor kendince de benim.ne isyedigimi hsla sormadilar zoruma giden bu.simdiden benim bosandiktan sonraki hayatimi planliyorlar ama bebegime kim baba olacak bunu dusunen yok sizce bunu benden baska dusunecek olan varmidir hayir dimi.o halde benim savasmam gerek bu acik dua edin sadece

Ne savasi bu pardon? Savas diye nitelendirdiginiz bir evliliginiz varsa , o savasiniz coktan bitmistir uzgunum. Bir an once yolunuzu cizin de cocugunuz da arada yipranmasin. :19:

Hasbel hanim, hangi evliligin savasi bu? Ben burada bir evlilik goremedim. Neyi paylasiyorsunuz hayatta? En basitinden, aksam sofra basinda birbirinizin gozlerinin icine bakip gulumseyip, gozlerinizden "seni cok seviyorum, iyi ki benimsin, benimlesin" kelimelerini okuyabiliyor musunuz? Paylastiginiz mutsuz bir cocuk var sadece. Mutsuz diyorum, cunki istediginiz kadar saklamaya calisin, cocuklar hisli varliklardir ve hissederler. O gergin ortama ne ev denir, ne de yuva. Huzursuz ortam.
Bir laf vardir: "Erkekler evlenirken kadin asla degismez sanir, ama kadinlar degisir. Bir kadin evlenirken erkegi sonradan degistiririm sanir, ama erkekler asla degismez". Esiniz asla degismeyecek, degismiyorlar, ama siz degiseceksiniz. Zamanla sinirleriniz yipranacak, tahammulunuz azalacak, sevginiz nefrete donusecek. Sadece yaptigi hosumuza gitmeyen seyler degil, oturup kalkmasi, yemek yeme tarzi bile sinirlerinizi bozmaya yetecek. Eninde sonunda bu is mahkemede bitecek zaten, onemli olan o gun geldiginde ne kadar zararla kurtuldugunuz, kac senenizin heba oldugu.
Bu ise cocuk icin katlandiginizi soylemeniz inandirici olmamis. Insanlar bosandiklarinda cocuklarindan da bosanmiyorlar, bir sekilde onlarla iliskiler devam ediyor, tabi isterlerse.. Tam tersine, bu tip ailelerde yetisen cocuklar erken yasta yipraniyor, bir cesit psikolojik sorunlari da hemen hemen her zaman oluyor. Huzur dolu bir yuva yerine gergin bir ortam sunuyorsunuz ona adina "yuva" demesi gereken.. Kim boyle huzursuz, gergin bir havasi olan eve gitmek ve orada yasamak ister ki... Hele babanin anneye bagirdigini, azarladigini, hele dovdugunu gormese dahi arka odadan, yattiklari yerden isiten ve korkudan titredigi halde sesi cikmayan cocuklar, uyuma numarasi yapan cocuklar, onlar tam bir yikim yasiyorlar. Ama siz bu adami hala cok seviyorsunuz degil mi? Onsuz bir hayati dusunemiyorsunuz.

Bu savasi kaybetmeye mahkumsunuz soyleyeyim. Cunki bu tip erkekler asla degismiyorlar. En fazla belki dayak yemekten kurtulursunuz, o da cocugunuzun hatrina, o kadar...

Hasbel hanim, hangi evliligin savasi bu? Ben burada bir evlilik goremedim. Neyi paylasiyorsunuz hayatta? En basitinden, aksam sofra basinda birbirinizin gozlerinin icine bakip gulumseyip, gozlerinizden "seni cok seviyorum, iyi ki benimsin, benimlesin" kelimelerini okuyabiliyor musunuz? Paylastiginiz mutsuz bir cocuk var sadece. Mutsuz diyorum, cunki istediginiz kadar saklamaya calisin, cocuklar hisli varliklardir ve hissederler. O gergin ortama ne ev denir, ne de yuva. Huzursuz ortam.
Bir laf vardir: "Erkekler evlenirken kadin asla degismez sanir, ama kadinlar degisir. Bir kadin evlenirken erkegi sonradan degistiririm sanir, ama erkekler asla degismez". Esiniz asla degismeyecek, degismiyorlar, ama siz degiseceksiniz. Zamanla sinirleriniz yipranacak, tahammulunuz azalacak, sevginiz nefrete donusecek. Sadece yaptigi hosumuza gitmeyen seyler degil, oturup kalkmasi, yemek yeme tarzi bile sinirlerinizi bozmaya yetecek. Eninde sonunda bu is mahkemede bitecek zaten, onemli olan o gun geldiginde ne kadar zararla kurtuldugunuz, kac senenizin heba oldugu.
Bu ise cocuk icin katlandiginizi soylemeniz inandirici olmamis. Insanlar bosandiklarinda cocuklarindan da bosanmiyorlar, bir sekilde onlarla iliskiler devam ediyor, tabi isterlerse.. Tam tersine, bu tip ailelerde yetisen cocuklar erken yasta yipraniyor, bir cesit psikolojik sorunlari da hemen hemen her zaman oluyor. Huzur dolu bir yuva yerine gergin bir ortam sunuyorsunuz ona adina "yuva" demesi gereken.. Kim boyle huzursuz, gergin bir havasi olan eve gitmek ve orada yasamak ister ki... Hele babanin anneye bagirdigini, azarladigini, hele dovdugunu gormese dahi arka odadan, yattiklari yerden isiten ve korkudan titredigi halde sesi cikmayan cocuklar, uyuma numarasi yapan cocuklar, onlar tam bir yikim yasiyorlar. Ama siz bu adami hala cok seviyorsunuz degil mi? Onsuz bir hayati dusunemiyorsunuz.

Bu savasi kaybetmeye mahkumsunuz soyleyeyim. Cunki bu tip erkekler asla degismiyorlar. En fazla belki dayak yemekten kurtulursunuz, o da cocugunuzun hatrina, o kadar...

son bir yildir biz boyleyiz ve esim böyle dengesiz.her normal insan gibi bende esimin davranislarini görseydim eger su an evli bile olmazdimki zaten onun yaptiklarini si.neye cekiyor degilim kimse öyle dusunmesin burdaki herkes esimin dayak yesem dahi ayaklarina kapandigimi mi saniyor o zaman ya ben anlatamadim ya siz anlayamadiniz tekrar söyluyorum bosanmayi dusunmuyorum ama vu ona sinirsiz acik cek verdigimimi gösterir sadece bosanan ailelerin cocuklarinin sonlarinin agir travmalar oldugunu okuyorum arastiriyorun aksini kimsede ispatlayamaz su an icin gecen gûnku olaya kadar giyim konusu haric sorun yasamadigim bir evlililgim vardi bakin bundan önceki dayak hakaret onlaro saymiyorum onlar yüzunden pisman oldugunu dile getordi ve bende kapatmistin eger bir daha olursada mahkemeye dusecegimizide bilerek.ve bir daha tekrarlanmadi bende mazosist falan degilum dayaktan zevk alayim yani zaten kimsenin bana söyle yap demesine gerek bile yok bir davulum birde bebegim alir kapiyida vururu cikarim ama sorun su ki : BEN BU EVLILIGI KURTACAGIMA INANIYORUM

Bazen diyorum ki...
İyi ki yorum yazmamışım...
Ben de 3-5 kelime karalasaymışım iyice sinirlerim bozulacakmış demek ki...
İnsanlar size yardımcı olmaya çalışıyor sizin onlara söyledikleriniz ne acı...
Anne bebeğine sarılınca mı sıkıntılarını unutur yoksa bebesini acılardan kurtardığı zaman mı?
Anne olmadığım için bilemiyorum...
Dayanın tabii dayanın...
Dayağa da küfüre de dayanın...
Size tüm bunları yapan adam bebenize nasıl babalık yapacak onu da düşünmüşsünüzdür sanırım.
Rabbim sizin bebenizi ve tüm bebeleri korusun her türlü kötülükten inşallah...

bakin kendiniz demissiniz anne olamayinca bilemem lutfen ozaman bildiginizde beni anlamaya calisin oldu mu?insanlar bana yardimci olsun diye zaten bu konuyi actim ara ara yorumlara bakiyorum fakat evliligimi kurtarmaya calistigim icin suclaniyorum bu da cok aci birsey.bir danismanla görusmeyi dusunuyorum hatta esimi bir pskologa göturmeyide.badatamazsam zaten sonu belli

Offf biton sey yazdim cikis olmus hepsi gitti...Neyse...Kisaca yazmiycaktim ama dayanamadim...Sizinle hemfikir olmayanlara ters cevap veriyosunuz,ögretmen olmanizi söyleyenlere kiziyosunuz...Tabiiki hangi statüde olursan ol kimin ne yasadigi bilinmez,evde oturanla calisanin ayni derdi olur, yanliz anlatilmak istenen bunu elinizdeki imkanlarla cekmeniz...Evladim icin demeyin lütfen,siz kendiniz korkuyosunuz bence bosanmaktan, yani dul olmaktan...Böyle bi evlilikte o cocuk nekadar mutlu mesut yetistirilir? Mutsuz, ezilen,dayak yiyen bi anne olarak ne kadar verimli olabilirsiniz ona? Ya baba o annesine sevgi göstermeyen,ezen, döven Baba nekadar iyi bi Baba olabilir evladina? Yarin öbürgün cocugunuzuda döver diye hic düsünmüyomusunuz? Ben herzaman bi yuvanin bozulmamasi taraftariyim,heleki ortada cocuk varsa, yani iki tarafinda elinden geldigince kurtarmaya ugrasmasi lazim, ama esinizde sizin anlattiginiza göre buna hic mi hic bi caba yok...heleki siddet aldatma bunlar bence bosanmak icin net sebepler, ama herkesin kendi secimi, siz siddeti sineye cekiyosunuz iyide karsidan hic bi pismanlik bi iyi niyet yokki...burda en cok üzüldügüm evladiniz, sizin gittikce bozulan piskolojiniz ve babanin giderek cirkinlesen davranislari arasinda umarimki fazla hasar görmez,bosanincada cocuklar bi travma yasiyo ama en azindan huzur icinde büyür diye düsünüyorum...Yavrunuz icin dua ediyorumki insallah umdugunuz gibi esiniz düzelirde yuvanizi kurtarirsiniz...Tavsiye istiyosunuzda sizin durumunuzda ne tavsiye verilir,esinizi sirf negativ yönlerini saymissiniz ve anlattiginiza göre yuvayi kurtarmak icin en ufak bi cabasi bile yok o böyle sürdürmekte bi tuaflik görmüyo demekki, sizde bosanmayi kati sekilde istemiyosunuz,ozaman bol bol dua edip, esinizin huyundan gidip,bigün herseyin düzelmesini beklemekten baska careniz yok...Allah yaedimciniz olsun...

bakin kendiniz demissiniz anne olamayinca bilemem lutfen ozaman bildiginizde beni anlamaya calisin oldu mu?insanlar bana yardimci olsun diye zaten bu konuyi actim ara ara yorumlara bakiyorum fakat evliligimi kurtarmaya calistigim icin suclaniyorum bu da cok aci birsey.bir danismanla görusmeyi dusunuyorum hatta esimi bir pskologa göturmeyide.badatamazsam zaten sonu belli

ben anneyim , ama yine de sizi anlayamadım.
çok iyi bildiğim bir şey var ki bir çocuk anne babası mutluysa mutluluğu,iyiyse iyiliği tadıyor.
sağlıksız ruh haline sahip anne babanın çocuğunun mutlu olmasını beklemek olanaksız.
bir kadın olarak eşimin bana o... gibi bir laf söylemesini aklıma dahi getiremem,siz dayaktan ve hatta o dayaktan size kalan bir
özürden(kulağınız) bahsediyorsunuz:47:

bir anne olarak,bir öğretmen olarak sizi tam da bu sebepler yüzünden anlamam imkansız.
size evlilik olarak gördüğünüz kaos ortamınızda mutluluklar dilerim!

kocan bu kadar kıymetlide buraya neden konu açıyosun arkadaşım dayanmaya devam et bizimde sinirimizi zıplatma Allah sizi birbirinize bağışlasın

sonsuz hanimefendi bak ne diycem bebce sende o dayak yiyenler.kervaninda olanlardan biri olabilirmisin acaba herkesden cok sen tepki veriyorsun bu garibime gidiyor yani icindeki öfkeni ben dayak yedigim icin degilde sen yedigin icin garip bir empatiyle yasiyor olabilirmisin acaba arkadadim s yoksa sen feminist derneginin bilmem.kacinci baskanlarindan birimisin???

benide dusunme artik tamam ben iyiyim cokda gucluyum emin ol bebegime sarildigim vakit dayak yedigimide unuturum ben.CÜNKÜ BEN BIR ANNEYIMMMM

anne olmak demek herşeyi affetmek demek değildir..hele de mesleği olan bir kadın için.demek ki herşey meslekle falan olmuyormuş.uarada ne hikayeler okuduk.asıl bebeğinizi gördükçe yedğiniz hakaretleri hatırlamanız lazım ki onu böyle bir ortamda büyütmeyin diye..

bu nasıl bi cevap böyle,buraya yazan insanlar sizin iyiliğiniz için cevap yazıyor gözünüz biraz olsun açılsın diye..ama gerek yok bence..biz ouyup üzülüyoruz boşuna.

bu konuya cevap yazdığım için çok pişman oldum..

Son düzenleme:
son bir yildir biz boyleyiz ve esim böyle dengesiz.her normal insan gibi bende esimin davranislarini görseydim eger su an evli bile olmazdimki zaten onun yaptiklarini si.neye cekiyor degilim kimse öyle dusunmesin burdaki herkes esimin dayak yesem dahi ayaklarina kapandigimi mi saniyor o zaman ya ben anlatamadim ya siz anlayamadiniz tekrar söyluyorum bosanmayi dusunmuyorum ama vu ona sinirsiz acik cek verdigimimi gösterir sadece bosanan ailelerin cocuklarinin sonlarinin agir travmalar oldugunu okuyorum arastiriyorun aksini kimsede ispatlayamaz su an icin gecen gûnku olaya kadar giyim konusu haric sorun yasamadigim bir evlililgim vardi bakin bundan önceki dayak hakaret onlaro saymiyorum onlar yüzunden pisman oldugunu dile getordi ve bende kapatmistin eger bir daha olursada mahkemeye dusecegimizide bilerek.ve bir daha tekrarlanmadi bende mazosist falan degilum dayaktan zevk alayim yani zaten kimsenin bana söyle yap demesine gerek bile yok bir davulum birde bebegim alir kapiyida vururu cikarim ama sorun su ki : BEN BU EVLILIGI KURTACAGIMA INANIYORUM

Son bir yildir siz boylesiniz, benim icin anlami su: Son bir yildir esim maskesini indirdi. Buyuk ihtimalle hamile kaldiktan sonra, veya cocugunuz dogduktan sonra.. Yani sizi kaybetmekten korkusu azaldiginda, hatta tavriniza bakinca bundan emin oldugunda.. Genellikle her erkek ilk aylarda veya yillarda gercek benliklerini gizlemekte usta, kaybetme korkusu bitince icraat basliyor. Siz, esinizin gercek yuzunu asil simdi gordunuz. Insallah terapiye razi olur, belki biraz fayda gorur, ancak ben hic ihtimal vermiyorum. Bu tip erkekler ne doktora gidiyor, ne de bosanmaya yanasiyorlar. Yani siz bosanmaya karar verseniz bile o sizi iki dakkada bu fikrinizden vazgecirir, yalvarir, yakarir, sizi ne cok sevdigini soyler, oper, sarilir, taki siz yumusayip olayi arkaya atana kadar.. Kisir dongu, en fazla 1 hafta on gun sonra aynen kaldigi yerden devam eder, sabriniz tekrar dolana kadar, en basa sarana kadar.. Ben bu filmi daha once gormustum. Hayat tekerrurden ibaret..
Cocuk konusunda, bosanmis ailelerin cocuklarinin yasadigi travma, evde huzursuz bir ortamda buyuyen cocugun aldigi ruhsal yaralar kadar buyuk olmuyor. Bolunmus ailelerin cocuklari icin yapabilecekleri seyler var, boyle bir ortama hapsedilmis cocuklarin kacacaklari, siginacaklari daha guvenli bir liman yok maalesef...

ya inanin tatildeyim ama her gun telde bile kavga edecek birsey buluyor anlamiyorum benle para konusundada anlasamiyor beni musrif yapti cikti hani kendimi bilmesem sllahim nasil bir lisandir herkesi inandiriyor sulalesine anlatir herseyimi ailemi konusur bunlar gorseniz sanirsin sarayli.katlanamiyorum cocugum var o elimi baglamasa ahhh ona muhtac degilim ama ondan bile memnn degil cunku ona bagli korumasiz gucsuz olmaliyim kadinlar okuyun calisin bu erkeklerin eline dusenin vay haline vay

siz okumuşsunuz, öğretmen olmuşsunuz ama yine güçsüz davranıyorsunuz.. verdiğiniz öğütü neden kendinize uygulamıyorsunuz.:6:

Öncelikle anne değilim,anlayamam cümlesi ironiydi onu açıklayayım da siz de belki olaylara birkaç pencereden bakabilin.
Dayak yemeye,küfür işitmeye devam et şeklinde yardımlar beklemişsiniz,üzgünüz yardımcı olamadığımız için.
Emin olun gittiğiniz psikolog eşinizin 3 defa kulağını çeker,aç karnına hap verir ve eşiniz sizi dövmeyi bırakır.
Gerçekten buna mı inanıyorsunuz yani?
Arkadaşım psikologlar sadece sinir sistemimizi düzene koymamıza yardımcı olur. Kötü kalpli adamları melek yapmaz.

çocuğunuz kaç yaşında hanımefendi?

eğer isterseniz size kendi çocukluğumu ve şu an ki halimi anlatabilirim annesi babasından şiddet görmüş bir insan olarak.

ben bu güne kadar "çok dayak, hakaret yedim ama evliliğimi kurtardım" diyen bir kadın duymadım, gerçekten duymadım.. evet sizinki bir savaş ve sizin tükenmenizle son bulacak.. o kadar yıpranacaksınız ki çocuğunuza yürek tüketemeyecek hale geleceksiniz, çünkü bütün enerjinizi eşiniz olacak insan(!) emecek.. onun sizinle bir terapiste geleceğine inanıyor musunuz? hayır gitmeyecek.. çünkü o hep haklı, hep doğru.. burada evliliğinizi kurtarmaya çalıştığınız için değil, gözünüz kapalı olduğu için tepki alıyorsunuz.. yarın öfke anında yiyeceğiniz dayaktan sağ ve sağlam çıkabilme garantiniz var mı? hiç kimse eğitim, bağımsızlık, ekonomik özgürlük masalları okumasın artık.. o resti çekmeye cesareti yoksa bir insanın, 3 farklı ülkede üniversite bitirip, CEO bile olsa olmaz.. çocuğunuz, annesinin dayak yediğini görmektense, babasız büyümeyi tercih eder inanın bana..

konu başlığınız.
bu bir savaş.evet.
peki bu savaşsa savaşı düşünün,savaşta en çok zulmü acıyı kim çeker.
günahsız çocuklar.

işte verdiğiniz örnek gibi, bu savaşta en çok çocuğunuz üzülecek ve acı çekecek.
o savaşlarda mahvolan masum çocuklar gibi.
bunu istiyorsanız savaşa devam.

annem babam simdide ayni sayilir birfe kardesim denge birakmadi ikisinde yani cocugumun yanunda kavga etmiyorum sadece bir kere bogazima saldirdiginda cok korktu agladi ondan sonra onun yaninda tartismsmiz yok zaten biraz bagirsak kendisi aaaaaaaaaaa diye bagiriyor bizi susturmak icin
off. işte çocukta başlamış travmalar. dediğim gibi çocuk çekecek bunun acısını. daha bebek. şu an bile ağlıyor,tepki veriyor yarın büyüdüğünde onun psikolojisi nolacak. yerlebir..
yazık çok yazık.:ssz:

off. işte çocukta başlamış travmalar. dediğim gibi çocuk çekecek bunun acısını. daha bebek. şu an bile ağlıyor,tepki veriyor yarın büyüdüğünde onun psikolojisi nolacak. yerlebir..
yazık çok yazık.:ssz:

şimdi konu sahibi bunu görürse bana çok kızacak ama sevgili okypete konu sahibinin çocuğu için mi bu evliliği sürdürdüğünü sanıyorsun

ben biliyorum söyleyim kesinlikle kabul etmeyecek konu sahibi ama çocuğu için değil kendi bencilliği için bitirmiyor tek sebebi bu

ona boşanmış demesinler onun için boşanmak savaşı kaybetmek demek oturduğu ev düzeni yaşamı bozulmasın ve inkar da etmesin hala o adamı seviyor sevmese boşanır

çocuğunu düşünse boşanır ama işte bazı kadınlar garip bir tutkuyla kocalarına bağlı olurlar adına da savaş derler çocuk için derler...

Son düzenleme:
bu boşanma ne korkutucu birşey . sırf merakımdan evlenip boşanıcam . nasıl olcak bakıcam hayatıma . ya kardeşim dayak var küfür var her türlü reziilik var . hala savaşıyorum diyorsun . ya bu adam sana değer vermiyor karekteride bozuk biri . bunun için savaşsan ne olcak . işin mesleğin var çekiyorsun hala . insanlar senin iyiliğin için konuşuyor burda . beğenmiyorsun birde yorumları . ne diyelim düzelir kardeşim merak etme .belli olmaz bir gün gelir melek olur kocan mı diyelim . bu kadar yalancı olamıyorum maalsef . bir insan neyse odur değişmez .

Bu konuya ne olmus, ben yokken savas mi cikmis, herkesler banlanmis..:53:

Back
X