• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu bir dış gebelikse,nasıl bir süreç beni bekler ?

OkumaliYazmali

Allah'ın dediği olur
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2012
536
1
26
İstanbul
Moralim çok bozuk kızlar. Son adetimden 2gün geçtikten sonra doktora gittik, beta hcg ye bakıldı,450 çıktı.eşimle havalara uçtuk tabi,hamileyim diye. Bir hafta sonraya gün verdi doktor,keseyi görmek için.neyse bir hafta geçti,dün gittik.ultrasonla baktı keseyi göremedi,bide alttan bakalımdedi.ona da baktı orda da göremedi :((( beta hcg istedi.yaptırdık.470 çıktı.bir hafta geçmiş olmasına rağmen çok az bir artış olmuş,dış gebelik olabilir dedi ve başımdan aşağı kaynar sular döküldü :((
2gün sonra tekrar çağırdı.yarın bakalım ne çıkacak.dış gebelikse çok korkuyorum.pek bir bilgim yok bu konularda.
bu tür bir durum yaşayan ya da birilerinden duyan arkadaşlar varsa,ne olur beni bigilendirin. İçim çok kötü oldu.Daralıyorum. İlerleyen safhalarında ameliyat falan diyolar :(((
Allah'ım hayırlısı neyse olu versin dedim hep içimden.kader,kısmet. Sadece şunu öğrenmek istiyorum.eğer dış gebelikse beni ne bekler?nasıl bir tedavi süreci içerisine gireceğim..
ne olur bilenler paylaşabilir mi? :(((((

Üzülme banada 1 hafta sonra gel keseyi görelim dedi göremedi dış gebelik olabilir demişti. Sonra o hafta geçmedi bizde sonra gittik gayet iyi gelişmiş bebişim meydana çıkmıştı diğer hafta gel kalp atışına bakalım dedi gittik kalbide atıyordu bence sabırla bekle canım kısmet her şey.

Üzülme banada 1 hafta sonra gel keseyi görelim dedi göremedi dış gebelik olabilir demişti. Sonra o hafta geçmedi bizde sonra gittik gayet iyi gelişmiş bebişim meydana çıkmıştı diğer hafta gel kalp atışına bakalım dedi gittik kalbide atıyordu bence sabırla bekle canım kısmet her şey.
Canım , çok ümitlenmek istemiyorum.sonra daha da yıkılmak istemiyorum :((
senin kan tahlilindeki beta hcg n nasıl ilerliyordu? Benimki çok az artmış bir haftada :((

Canım ben tam olarak bu süreci yasıyorum dış gebelikle ilgili bir haftadır okumadığım yazı kalmadı ama kimyasal gebelikmiş benimki önce 165, sonra 430 sonra. 724 oldu hcg son artış az kesin dış gebelik dendi ama hcg hızla düşmeye başladı ve bugün kanamam başladı umarım bebeğin tutunur sana ama üzülerek söylemeliyim kan tahlilleri genelde haberci oluyo artış önemliymiş öğrendim hemde 2 kat artış stres yapmamaya çalışmalı ama biliyorum zor ama okudukça insan korkuyor Allah en hayırlısını verir inşallah ailen için yat dinlen ve dua et

Son düzenleme:
Canım ben tam olarak bu süreci yasıyorum dış gebelikle ilgili bir haftadır okumadığım yazı kalmadı ama kimyasal gebelikmiş benimki önce 165, sonra 430 sonra. 724 oldu hcg son artış az kesin dış gebelik dendi ama hcg hızla düşmeye başladı ve bugün kanamam başladı umarım bebeğin tutunur sana ama üzülerek söylemeliyim kan tahlilleri genelde haberci oluyo artış önemliymiş öğrendim hemde 2 kat artış stres yapmamaya çalışmalı ama biliyorum zor ama okudukça insan korkuyor Allah en hayırlısını verir inşallah ailen için yat dinlen ve dua et
Senin adına çok sevindim canım.kimyasal gebelik geçirmene çok sevindim.umarım benimde değerim (hayırlısıysa)düşüş göstermiştir.inşallah benimkide kimyasal gebeliktir.karnımda arasıra adet ağrısı gibi bir ağrı oluyor kısa süreli.sonra geçiyor. Sol tarafımda da batmalar oluyor (ben tüp diye yoruyorum)
:(( umarım ameliyata ya da can sıkıcı operasyonlaragerek kalmaz. :(((

Moralim çok bozuk kızlar. Son adetimden 2gün geçtikten sonra doktora gittik, beta hcg ye bakıldı,450 çıktı.eşimle havalara uçtuk tabi,hamileyim diye. Bir hafta sonraya gün verdi doktor,keseyi görmek için.neyse bir hafta geçti,dün gittik.ultrasonla baktı keseyi göremedi,bide alttan bakalımdedi.ona da baktı orda da göremedi :((( beta hcg istedi.yaptırdık.470 çıktı.bir hafta geçmiş olmasına rağmen çok az bir artış olmuş,dış gebelik olabilir dedi ve başımdan aşağı kaynar sular döküldü :((
2gün sonra tekrar çağırdı.yarın bakalım ne çıkacak.dış gebelikse çok korkuyorum.pek bir bilgim yok bu konularda.
bu tür bir durum yaşayan ya da birilerinden duyan arkadaşlar varsa,ne olur beni bigilendirin. İçim çok kötü oldu.Daralıyorum. İlerleyen safhalarında ameliyat falan diyolar :(((
Allah'ım hayırlısı neyse olu versin dedim hep içimden.kader,kısmet. Sadece şunu öğrenmek istiyorum.eğer dış gebelikse beni ne bekler?nasıl bir tedavi süreci içerisine gireceğim..
ne olur bilenler paylaşabilir mi? :(((((

çok geçmiş olsun sorunun cevabını dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar topiğine yazdım.

deryaderya17 kimyasal gebelik geçirmene sevindim derken,dış gebelik yaşamadığın için sevindim demek istedim canım sakın yanlış anlama.inşallah tez zamanda bebişini kucağına alırsın sağlıkla sıhhatle.

Biliyorum canım o duyguyu hcg düşüşüne sevinme hissi:( bendede oldu ve hala oluyo kasıkta batma ama kötüyü getirme aklına sol kasık Batıyo diye gittim acile tüpüm patlıyo diye ultrasona aldılar uzun uzun baktılar korkma hcg yi bekle dediler ve ertesi günde zaten deger önce 501 e sonra 2 gün içindede 238 e düştü Pazartesi kasık ağrım geçmedi bu Sabah'ta kahverengi akıntıyla gitti Dr a başlıyor dedi ve eve geldiğimde adet gibi akn gelmeye başladı hala devam ediyor agrılı ama öldürmüyo :) Allah bunu nasip ettiyse vardır bir hayır korkma dua et sağlıksız bir gebelikse sonlanması kaçınılmaz

Biliyorum canım o duyguyu hcg düşüşüne sevinme hissi:( bendede oldu ve hala oluyo kasıkta batma ama kötüyü getirme aklına sol kasık Batıyo diye gittim acile tüpüm patlıyo diye ultrasona aldılar uzun uzun baktılar korkma hcg yi bekle dediler ve ertesi günde zaten deger önce 501 e sonra 2 gün içindede 238 e düştü Pazartesi kasık ağrım geçmedi bu Sabah'ta kahverengi akıntıyla gitti Dr a başlıyor dedi ve eve geldiğimde adet gibi akn gelmeye başladı hala devam ediyor agrılı ama öldürmüyo :) Allah bunu nasip ettiyse vardır bir hayır korkma dua et sağlıksız bir gebelikse sonlanması kaçınılmaz
Dediğin gibi canım, bunda da vardır bir hayır.
Doktor Yarın betaya bakıcak yine.sonuca göre bakalım ne yapılacak :((
işin en zor kısımlarından biri de (kısmet olmamış bebeğimin)anneanne,babanne ve dedelerine bu haberi verirken tansiyonlarının çıkmasına engel olmak. Yumuşak bir şekilde de nasıl denirki "ben dış gebeymişim"demek. :)
ALLAHIIIIMMM ne zormuş bu işler... Allah'tan başka kimseye söylememişim....
yarını halatla çekiyoruummm !!! :44:

Dış gebelikte hcg hızla düşmüyor yada düşüp tekrar çıkıyor sen takma bunları kafana eskiler alışık neler neler geçirmiş onlar bende söylemiştim hepsine şimdide büyük ihtimalle kimyasal gebelik ama dış gebelik süpheside varmış diyorum Allak Bullak oluyorlar ama kısmet ne yapalım gelecek aya yada sonrasına inşallah ;)

Anneme bugun tel. de gel doktora gidelim dedim ,kendin gidemiyomusun a aaa dedi ... (Farklı bir şehirdeler) söylemeye yeltendim böyle bir durum var diye.ama kelimeler ağzımdan çıkmadı.anca o kadar diyebildim. Bakalım yarın ne olacak.kesinleşince artık yapçak bişey yok,söyleyeceğim :(

Bugün baktırdık.benim hcg de 2gün öncesine göre düşüş gösterdi. Çok şükür benimkide kimyasal gebelikmişşş.çok sevindiimmm.Allah'ım dış gebelik yaşayan arkadaşlarımın yardımcıları olsun.inşallah herkes sağsalim bebişlerini kucaklarına alır.

Cok sevindim canım birkaç güne kanamanda başlar agrılı oluyo ben 2. Günündeyim kontrolleri elden bırakma ve gelecek ay çift çizgi müjdesini ver. :)
İnşallah çok ağrımaz canım :)) ağrısada sızlasada katlanıcaz artık.Çok şükür Allah'ıma.
İnşallah o müjdeyi veririm.
Aynı müjdeyi sende de bekliyorum.hadi bakalım hayırlısıı :49:

Back