merhaba kızlar. direk konuya gireceğim. nişanlımla dini nikahımız var. yani evliyiz. anın heyecanına kapılıp bir şeyler yaşadık. tam bir birleşme olmadı ama zevk suyu biraz gelmiş olabilir. 25 agustos gibi yaşanmıştı. o zamandan beri çok ciddi kasık ağrıları ve ara ara bulantılar yaşıyorum (fakat şöyle bi durum var ben stres olunca mideme vurur). 2 kez regl oldum hem de tam gününde fakat normalde reglim 8 gün sürer ve çoook yoğun gelir. şimdi 6 gün geldi sadece ilk iki günü yoğundu. ya diyorum kendimi suçlu gibi hissedip yaşadığım stresten kaynaklı sorun yaşıyorum ya da bi problem var. bi anlık eğlenmek istemiştik fakat çok korkuyorum şu an test falan mı alsam? yargılamadan dertleşecek birilerine ihtiyacım var.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
bu belirtilere göre hamile miyim? test yapmaya korkuyorum.
- Konu Sahibi kubs
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- #hamile #gebelik #nişanlılık
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 28 Mart 2020
- 21.312
- 1
- 64.654
- 548
teşekkür ederim... haklısınız. memleketimde kültürel olarak böyle bir durum söz konusu. nişanlandıktan sonra nikahta kıyarlar. keşke uymasaydım bu kadar rahat olmazdık. fakat zaten çok dolmuştum. bu kadar sert cevap vermenize gerek yoktu. yine de haklısınız. annemin böyle bi tepki vermesindense tanımadığım birinin böyle tepki vermesini tercih ederim. tekrardan cevabınız için teşekkürler.Evli değilsin öncelikle. Evli olsan kendini strese sokmazdın zaten.
Resmi nikah olmadan dini nikah kıyan kimse bu bir suç. Nikahı kıyan dahil hepiniz suçlusunuz.
2 kere regl olduğuna göre hamile kalma ihtimalin de yok.
- 28 Mart 2020
- 21.312
- 1
- 64.654
- 548
Benim kızdığım şey yani evliyim demeniz. Bu cehalete kızıyorum. Evli falan değilsiniz. Size zorla imam nikahı kıydıran aileniz seviştiğinizi duysa olgunlukla karşılamayacaklar. Niçin böyle bir şeye zorluyorlar?teşekkür ederim... haklısınız. memleketimde kültürel olarak böyle bir durum söz konusu. nişanlandıktan sonra nikahta kıyarlar. keşke uymasaydım bu kadar rahat olmazdık. fakat zaten çok dolmuştum. bu kadar sert cevap vermenize gerek yoktu. yine de haklısınız. annemin böyle bi tepki vermesindense tanımadığım birinin böyle tepki vermesini tercih ederim. tekrardan cevabınız için teşekkürler.
kesinlikle doğru söylüyorsunuz... elimden gelen bir şey olmayınca ben de arada kaldım. keşke yapmasaydım diye kafamı sonradan duvarlara vurdum işteBenim kızdığım şey yani evliyim demeniz. Bu cehalete kızıyorum. Evli falan değilsiniz. Size zorla imam nikahı kıydıran aileniz seviştiğinizi duysa olgunlukla karşılamayacaklar. Niçin böyle bir şeye zorluyorlar?
- 28 Eylül 2022
- 479
- 466
- 33
- 34
- 28 Mart 2020
- 21.312
- 1
- 64.654
- 548
Haklısın zorlama durumunu da anlıyorum. Ama imam nikahinin bir hükmü yok. Evli falan değilsin. Seviştiğin için de kızmıyorum. Kızdığım tek şey evliyim demen. Bir daha yapacaksaniz kondom taksin partnerin. Bu stresi tekrar yaşama.kesinlikle doğru söylüyorsunuz... elimden gelen bir şey olmayınca ben de arada kaldım. keşke yapmasaydım diye kafamı sonradan duvarlara vurdum işte
Sen müslüman değilsin galiba imam nikahının hükmü yok derken? Resmi nikah devlet tarafından kesinleştirilen medeni durumunu gösteren bir resmiyetidir.Ama imam nikahın yoksa resmi nikahın dinen hükmü yoktur Allahın ayetine sen hükmü yok diyemezsin seni terslemk amaçlı değil ama bilmiyorsan lütfen kesin konusma çünkü bu konular çok hassas konular imam nikahı yapılmadan evlilik asla olmaz lütfen dikkatli konusalımHaklısın zorlama durumunu da anlıyorum. Ama imam nikahinin bir hükmü yok. Evli falan değilsin. Seviştiğin için de kızmıyorum. Kızdığım tek şey evliyim demen. Bir daha yapacaksaniz kondom taksin partnerin. Bu stresi tekrar yaşama.
- 16 Haziran 2011
- 14.959
- 63.132
- 798
merhaba kızlar. direk konuya gireceğim. nişanlımla dini nikahımız var. yani evliyiz. anın heyecanına kapılıp bir şeyler yaşadık. tam bir birleşme olmadı ama zevk suyu biraz gelmiş olabilir. 25 agustos gibi yaşanmıştı. o zamandan beri çok ciddi kasık ağrıları ve ara ara bulantılar yaşıyorum (fakat şöyle bi durum var ben stres olunca mideme vurur). 2 kez regl oldum hem de tam gününde fakat normalde reglim 8 gün sürer ve çoook yoğun gelir. şimdi 6 gün geldi sadece ilk iki günü yoğundu. ya diyorum kendimi suçlu gibi hissedip yaşadığım stresten kaynaklı sorun yaşıyorum ya da bi problem var. bi anlık eğlenmek istemiştik fakat çok korkuyorum şu an test falan mı alsam? yargılamadan dertleşecek birilerine ihtiyacım var.
bi anlık eğlenmek istemiştik
En kötü , bundan sonra bebeğinizle beraber eğlenirsiniz.
- 28 Mart 2020
- 21.312
- 1
- 64.654
- 548
Kendini inançlı olarak tanımlayan insanların sorduğu bu soru kadar saçma bir soru yok. Hanimefendi bana bu soruyu sadece Allah sorabilir. Allah mı ilan ettiniz kendinizi? Size ne benim dinimden?Sen müslüman değilsin galiba
evet imam nikahının hükmü yok. Kimsenin gözünde evli değil.imam nikahının hükmü yok derken?
resmi nikah eşlerinin haklarını korur.Resmi nikah devlet tarafından kesinleştirilen medeni durumunu gösteren bir resmiyetidir.
şeriat hukuku varken hakları koruyan nikahmış dini nikah. Artık medeni hukuk var. Ve dini nikah sadece bir gelenek. İster çıldırın ister bayılın ama gerçek bu.Ama imam nikahın yoksa resmi nikahın dinen hükmü yoktur
Nikahın amacı, insanlara evliliklerini ilan etmektir. Orada burada bir arada göründüklerinde laf çıkmasını engellemektir. Kadin bir mağduriyet yaşarsa hukuken bir dayanağı olmasıdır. Bunun gibi pek çok şey.Allahın ayetine sen hükmü yok diyemezsin seni terslemk amaçlı değil ama bilmiyorsan lütfen kesin konusma çünkü bu konular çok hassas konular
Bal gibi de olur. Medeni hukuk olan ülkede resmi nikah hem kişilerin hukuki haklarını hem de oluşabilecek dedikoduları önler mi önler. Bitti.imam nikahı yapılmadan evlilik asla olmaz lütfen dikkatli konusalım
Dini nikahım da kıyıldı benim. Ne olduğunu bilerek konuşuyorum. Çok daha farklı bir şey sanıyordum. Resmi nikahtan hiçbir farkı yok.
Eşlerin rızası olup olmadığı soruluyor, şahitlerden onay alınıyor, söz ile mehir belirtiliyor, sonunda dua ediliyor bitiyor.
Resmi nikahta da rızalar alınıyor, şahitlerden onay alınıyor, tebrik ediliyor ve bitiyor.
Abarttığınız gibi bir durum söz konusu değil. Nikahın amacı ilan etmek duyurmak. Duyurulmadan kıyılan nikahın bir hükmü yok asıl. Konu sahibininki de gizli kapalı kıyılmış. Buna hükmü var demeyin rica ederim.
Bu zihniyetler oyuncak etti zaten her şeyi.
- 20 Ekim 2014
- 1.776
- 1.429
- 333
bundan şeyin haberi var mı evlendirme memurunun madem evlisin(?) neden bu kadar stres oldun. ayrıca stresle mide ağrını biliyosun ama stres yüzünden adet gecikmesi/azalması durumunu bilmiyosun.birde 6hafta içinde nasıl 2kez regl olabiliyosun ???nişanlımla dini nikahımız var. yani evliyiz.
Farkındaysanız konuyu saptıran sizsiniz ben resmi nikah olmamalı demıyorum eşlerin hukuki açıdan güvenceye alınmasıdır bunda hem fikiriz fakat imam nikahında neden mihir oluyo düşündünüz mü yani devletin hak hukuku varda allahın yok mu haşa? Eğer boşanma durumunda kadın ortada kalmasın diye mihir olur ki kadın kendini verilen mihirle idare edebilsin bir müddet diye yani imam nikahı sadece rıza almak için degıldır televizyonda asıl gördüklerinizden dolayı artık imam nikahının kıymetinin olmayışını algılattılar ben size müslüman degılsınız demedim galiba dedım çünkü düşünceniz bir müslümana yakışmıyor allahın ayetimi önemli insanların ne dediğimi asıl siz ne derseniz diyin Şeriat degıl bu allahın ayeti böyle şeyleri sürekli şeriata dayatmayın rica ederim ki zaten şerait olmadığı için ülke bu halde şeriat olsaydı ne tecavüz ne hırsızlık ne kötülük kalırdı neyse bu degıl konu ama imam nikahı hakkında hüküm yok diyemezsiniz ama boşuna çenemi yoruyorum nato kafa nato mermer sonuctaKendini inançlı olarak tanımlayan insanların sorduğu bu soru kadar saçma bir soru yok. Hanimefendi bana bu soruyu sadece Allah sorabilir. Allah mı ilan ettiniz kendinizi? Size ne benim dinimden?
evet imam nikahının hükmü yok. Kimsenin gözünde evli değil.
resmi nikah eşlerinin haklarını korur.
şeriat hukuku varken hakları koruyan nikahmış dini nikah. Artık medeni hukuk var. Ve dini nikah sadece bir gelenek. İster çıldırın ister bayılın ama gerçek bu.
Nikahın amacı, insanlara evliliklerini ilan etmektir. Orada burada bir arada göründüklerinde laf çıkmasını engellemektir. Kadin bir mağduriyet yaşarsa hukuken bir dayanağı olmasıdır. Bunun gibi pek çok şey.
Bal gibi de olur. Medeni hukuk olan ülkede resmi nikah hem kişilerin hukuki haklarını hem de oluşabilecek dedikoduları önler mi önler. Bitti.
Dini nikahım da kıyıldı benim. Ne olduğunu bilerek konuşuyorum. Çok daha farklı bir şey sanıyordum. Resmi nikahtan hiçbir farkı yok.
Eşlerin rızası olup olmadığı soruluyor, şahitlerden onay alınıyor, söz ile mehir belirtiliyor, sonunda dua ediliyor bitiyor.
Resmi nikahta da rızalar alınıyor, şahitlerden onay alınıyor, tebrik ediliyor ve bitiyor.
Abarttığınız gibi bir durum söz konusu değil. Nikahın amacı ilan etmek duyurmak. Duyurulmadan kıyılan nikahın bir hükmü yok asıl. Konu sahibininki de gizli kapalı kıyılmış. Buna hükmü var demeyin rica ederim.
Bu zihniyetler oyuncak etti zaten her şeyi.
- 22 Eylül 2022
- 5.647
- 16.007
- 178
O zaman hamile kalınca babasına nasılsa ben evliyim o benim kocam der.Farkındaysanız konuyu saptıran sizsiniz ben resmi nikah olmamalı demıyorum eşlerin hukuki açıdan güvenceye alınmasıdır bunda hem fikiriz fakat imam nikahında neden mihir oluyo düşündünüz mü yani devletin hak hukuku varda allahın yok mu haşa? Eğer boşanma durumunda kadın ortada kalmasın diye mihir olur ki kadın kendini verilen mihirle idare edebilsin bir müddet diye yani imam nikahı sadece rıza almak için degıldır televizyonda asıl gördüklerinizden dolayı artık imam nikahının kıymetinin olmayışını algılattılar ben size müslüman degılsınız demedim galiba dedım çünkü düşünceniz bir müslümana yakışmıyor allahın ayetimi önemli insanların ne dediğimi asıl siz ne derseniz diyin Şeriat degıl bu allahın ayeti böyle şeyleri sürekli şeriata dayatmayın rica ederim ki zaten şerait olmadığı için ülke bu halde şeriat olsaydı ne tecavüz ne hırsızlık ne kötülük kalırdı neyse bu degıl konu ama imam nikahı hakkında hüküm yok diyemezsiniz ama boşuna çenemi yoruyorum nato kafa nato mermer sonucta
- 22 Eylül 2022
- 5.647
- 16.007
- 178
Ve şu şeriat yorumlarını şurda dillendirmenin bir mantığı yok, şeriat İran'da da var en basit olarak tecavüzde var kadın cinayeti de var maalesef bağdaştırıcı bir örnek değil. Fikirler bir değil diye kimseye müslüman değil gavur bu damgası da vurulamaz. Şeriat isteyen buyrun İran'a lütfen. Şeriat yok bu ülkede var olsun diye de uğraşmayın. Söylediğiniz bir çok şey aşırı mantıksız, hiç etik değil ve hoş bir lügat ile söylenmemiş kusura bakmayın yaniFarkındaysanız konuyu saptıran sizsiniz ben resmi nikah olmamalı demıyorum eşlerin hukuki açıdan güvenceye alınmasıdır bunda hem fikiriz fakat imam nikahında neden mihir oluyo düşündünüz mü yani devletin hak hukuku varda allahın yok mu haşa? Eğer boşanma durumunda kadın ortada kalmasın diye mihir olur ki kadın kendini verilen mihirle idare edebilsin bir müddet diye yani imam nikahı sadece rıza almak için degıldır televizyonda asıl gördüklerinizden dolayı artık imam nikahının kıymetinin olmayışını algılattılar ben size müslüman degılsınız demedim galiba dedım çünkü düşünceniz bir müslümana yakışmıyor allahın ayetimi önemli insanların ne dediğimi asıl siz ne derseniz diyin Şeriat degıl bu allahın ayeti böyle şeyleri sürekli şeriata dayatmayın rica ederim ki zaten şerait olmadığı için ülke bu halde şeriat olsaydı ne tecavüz ne hırsızlık ne kötülük kalırdı neyse bu degıl konu ama imam nikahı hakkında hüküm yok diyemezsiniz ama boşuna çenemi yoruyorum nato kafa nato mermer sonucta
Ya siz algılamak mi istemiyosunuz ben mi anlatamıyorum ben kızın yaptıgını zaten doğru bulmuyorum sonucta suan baba evinde daha düğün olmamıs bizim konustugumuz farklı konu zatenO zaman hamile kalınca babasına nasılsa ben evliyim o benim kocam der.
- 22 Eylül 2022
- 5.647
- 16.007
- 178
Yok arkadaşım, demek istediğim şey hükmü yok değil hâşâ. Ancak etik değil doğru değil, hakları yok. İşin sonunda dışlanmak ve hatta belki kendi canının sonu var. Bu yüzden imam nikahının tek başına bir hükmü yok şuanki günümüzde. Nasıl her aile çok dindar olduğunu belirtip en önemlisinin imam nikahının olduğunda söylese sadece imam nikahlı kadının hamileliği herkeste çok afedersiniz namussuz damgası yemesine sebep oluyor ne yazık kiYa siz algılamak mi istemiyosunuz ben mi anlatamıyorum ben kızın yaptıgını zaten doğru bulmuyorum sonucta suan baba evinde daha düğün olmamıs bizim konustugumuz farklı konu zaten
Diğer arkadasta bunu söyleseydi konu buralara kadar gelmezdi o arkadas direk imam nikahının hükmü yok diyo buna sinirlendimYok arkadaşım, demek istediğim şey hükmü yok değil hâşâ. Ancak etik değil doğru değil, hakları yok. İşin sonunda dışlanmak ve hatta belki kendi canının sonu var. Bu yüzden imam nikahının tek başına bir hükmü yok şuanki günümüzde. Nasıl her aile çok dindar olduğunu belirtip en önemlisinin imam nikahının olduğunda söylese sadece imam nikahlı kadının hamileliği herkeste çok afedersiniz namussuz damgası yemesine sebep oluyor ne yazık ki
- 22 Eylül 2022
- 5.647
- 16.007
- 178
Tek başına günümüzde bir hükmü yok demek istediğini düşünüyorumDiğer arkadasta bunu söyleseydi konu buralara kadar gelmezdi o arkadas direk imam nikahının hükmü yok diyo buna sinirlendim
- 12 Ocak 2021
- 4.456
- 18.696
- 158
- 30
Ne demek yok nikahın amacı evlendiğini duyurmaktır. Dini veya resmi allah katında sorguluyorsanız dini nikahtaki amaç beraberliği duyurmak ve kadını güvence altına almaksa bu resmi nikahta zaten gerçekleşiyor boşanma durumunda. Eğer dini nikahın şartları içindeyse (süt kardeşle evlenmeme,müslüman olmayan biriyle evlenmeme gibi) dini nikahsız resmi nikah gayette kabul görüyor. Çünkü aynı amaca çıkıyor. Müstakbel damatlarına güvenip imam nikahları yapıyorlar düğün öncesi kız ben hamileyim dese düğün bi sebeple iptal olsa olan kime olacak? böyle şeylerin olması için zemin hazırlayan aileler yüzünden? Sizce din bunu mu ister? Sizinde böyle net konuşmanız doğru değil. Kim hangi nikahla yaşamak isterse ikiside kabul görür. Resmi nikahta daha az mağduriyet yaşanır..Ama imam nikahın yoksa resmi nikahın dinen hükmü yoktur