Sen müslüman değilsin galiba
Kendini inançlı olarak tanımlayan insanların sorduğu bu soru kadar saçma bir soru yok. Hanimefendi bana bu soruyu sadece Allah sorabilir. Allah mı ilan ettiniz kendinizi? Size ne benim dinimden?
imam nikahının hükmü yok derken?
evet imam nikahının hükmü yok. Kimsenin gözünde evli değil.
Resmi nikah devlet tarafından kesinleştirilen medeni durumunu gösteren bir resmiyetidir.
resmi nikah eşlerinin haklarını korur.
Ama imam nikahın yoksa resmi nikahın dinen hükmü yoktur
şeriat hukuku varken hakları koruyan nikahmış dini nikah. Artık medeni hukuk var. Ve dini nikah sadece bir gelenek. İster çıldırın ister bayılın ama gerçek bu.
Allahın ayetine sen hükmü yok diyemezsin seni terslemk amaçlı değil ama bilmiyorsan lütfen kesin konusma çünkü bu konular çok hassas konular
Nikahın amacı, insanlara evliliklerini ilan etmektir. Orada burada bir arada göründüklerinde laf çıkmasını engellemektir. Kadin bir mağduriyet yaşarsa hukuken bir dayanağı olmasıdır. Bunun gibi pek çok şey.
imam nikahı yapılmadan evlilik asla olmaz lütfen dikkatli konusalım
Bal gibi de olur. Medeni hukuk olan ülkede resmi nikah hem kişilerin hukuki haklarını hem de oluşabilecek dedikoduları önler mi önler. Bitti.
Dini nikahım da kıyıldı benim. Ne olduğunu bilerek konuşuyorum. Çok daha farklı bir şey sanıyordum. Resmi nikahtan hiçbir farkı yok.
Eşlerin rızası olup olmadığı soruluyor, şahitlerden onay alınıyor, söz ile mehir belirtiliyor, sonunda dua ediliyor bitiyor.
Resmi nikahta da rızalar alınıyor, şahitlerden onay alınıyor, tebrik ediliyor ve bitiyor.
Abarttığınız gibi bir durum söz konusu değil. Nikahın amacı ilan etmek duyurmak. Duyurulmadan kıyılan nikahın bir hükmü yok asıl. Konu sahibininki de gizli kapalı kıyılmış. Buna hükmü var demeyin rica ederim.
Bu zihniyetler oyuncak etti zaten her şeyi.