bu ayda bebek yok stres en büyük düşmanımız diyenler buraya...

la gatta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2008
44
0
86
İstanbul
Ben her adetten sonra o kadar çok umutlanıyorum ki günler geçmek bilmiyor. Sürekli aklım yumurtlama günümde, başka hiç bir şey düşünemez oluyorum. Bütün gün masamda bana bakan masa takvimimi işaretliyor, her gün tekrar tekrar tahmini yumurtlama günüme denk gelen günü bulmak için sayıyorum. Kendimi dinliyor ağrım sancım var mı, acaba yumurtlamışmıyım diye meraklanıyorum. Yumurtladığımı düşündüğüm günlerde de acaba kaçırdım mı diye endişe ediyorum. Sonra bitmek bilmeyen günlerin ikinci bölümü başlıyor. Adet günüme yaklaştıkça heyecanlanıyorum. Aklımdan 1 an çıkmıyor... Acaba hamile miyim? İdrar testinde ne zaman çıkar ki acaba? Yaptırsam mı? Kan testi kesin doğru yanıtı verir. Acaba bu kramp yerleşme nedeniyle mi? Sorular Sorular... Günler geçmek bilmiyor. Sonunda dayanamıyorsun ve idrar testi yapıyorsun, daha adetine var. Eyvah ikinci çizgi yok... Dikkatli bak belki siliktir, görmüyorsundur, gözlerin şaşı oluyor... Hayır yok. Ama hemen üzülmüyorum. Zaten daha erken. Aradan 1 gün daha geçiyor ve dayanamayıp kan testi yaptırıyorsun. İçinden gelen " hamile olabilirsin" sesi seni kemiriyor. Tahlil sonucunun çıkacağı saate kadar beklemek başka bir ölüm. Zaman duruyor, saniyeler akmıyor... Sonuç negatif. Aman allah bu ay da olmadı. Ama neden? nerde hata yaptım...Ertesi sabah adet oluveriyorsun... Umutlar ertesi aya kalıyor. Bir stres yumağı daha... Acaba nerde hata yapıyorum... Bu kadar stres yapmak başta yumurtlama fonksiyonlarımızı, eşimizle ilişkilerimizi herşeyimizi etkiliyor... En büyük düşman stres diyenler ama yinede kafaya takmadan edemeyenlerdenseniz buraya...

Hala anlamış değilim şu stres denen meret yumurtalıkları etkiliyo çocugun olmamasına neden oluyoda,yahu şu şakır şakır doğuran kadınların hiçmi stresi olmuyo hiçmi bişeyi kafaya takmıyorlar bunlar hep mutlu olan insanlarmı?:dilcikar::dilcikar:

merhabalar bende 1 sene boyuna sizlerin yaşadıklarınızı yaşadım her adetim yaklaştığında stres heycan basıyodu ama olmuydu ve bizim sorunumuzda yoktu sadee bende 4 m kist vardı oda hamileliğe engel değildi zaten. ilaç kullandım her ay dr muayenesi fln..... geçen ay herşeyi kendi haline bırakmaya karar verdim kendi kendimi tedavi ettim ilaç kullanmadım dr muayenesine gitmedim ve muize gibi 1 aylık hamile olduğumu öğrendim bi kaç gün önce...her şey allahın takdiri ne verirse hayırlısını veriyor emin olun...sizde deneyin inşallah faydasını göreceksiniz...

Yağmurnaz bende de 4 m kist var. Doktor doğum kontrol hapı kullanalım istersen dedi. Pek hevesli olmadığımı görünce "tamam bir kaç ay böyle devam et, bu hamileliğe engel değil.İnşallah önümüzdeki ay hamile kalırsın" dedi. Bende şuanda hiç birşey yapmıyorum. Ama bu ay kanamam şiddetli oldu. Ağrı yoktu ama bayaa yağun adet gördüm. Şimdi acaba kist büyür mü diye endişe ediyorum. SEnce hap kullanmalı mıyım?

olay budur hepimizin durumunu tam anlamıyla yazmışsın cnm daha ne olsun...ama şu stres denen meretten uzak durmalıyız aklımızı başka şeylere yönlendirmemiz lazım en basiti kitap okuyun dala dala zamanın geçmesine yardımcı olacaktır:)

Tamamiyle bende 1 senedir her ay bunları yaşıyorum,en sinir olduğum şeyde adet olduğum ilk gün o ay içinde kesin hamileyim diye düşündüğüm ve hamileyimdir diye yapmadığım şeyler aklıma geliyor ve buna gıcık oluyorum Stres başa bela gerçekten bununla başa çıkmanın formülünü bilen varsa yazsın da kurtulalım yaww...

Ben bu ay masa takvimimi çekmeceme kitlemeye karar verdim. Bakmicam. Ne zaman yumurtlayıp ne zaman adet göreceğim diye düşünmek yok. Bide haftasonu evde oturmayacağım çıkıp dolaşacağım. İzin alabilseydim tatile de çıkabilirdim ne biliim bikaç gün kurulu düzenden uzak olmak da iyi gelebilir. Evet evet gün saymak yok. Olursa olur kısmet... En azından bu ay için böyle deneyeyimCADIARZU

bu konuyu açtığın için ilk önce tşkkr. :1hug: cnm tamamen benim düşündüklerimi yazmışsın senağlama bu stresten nasıl kurtuluruz bilmiorum stres yapıpta kurtulan ve hamile kalanlar bize yardımcı olsunlar önerilerde bulunsunlar lütfenn...umudumu hiç yitirmiorum hep bu ay kesin olcak gözüyle bakıorum sonuç hüsran oluyoo senağlama allahım en kısa zamanda bizimde yüzümüzü güldürsünnn kafamçokkarıştı

ancak bu kadar güzel anlatılabılırdi yaşanılanlar...1 yıldır aynı şeylerı yasıyorum..adetım 5 gün gecıktı...bugün test yaptım..tek çizgi maalesef..ama hala adet olmadım...önümüzdekı hafta bellı olacak ne oldugu..hala içimde umut var...bu ay oldu galiba dıyorum...hayırlısı...

bende aynı duygular icindeyim RABBİM TEZ ZAMANDA SEVİNDİRSİN BİZİ................

ne kadar fazlayız bir bilsen

yani bu durum başlı başına bir stres zaten ah aklımızdan bir çıkarabilsek zaten olcak ama önemli olan nasıl çıkarcağımızı bulmak değilmi?

arkadaşım duygularımıza tercuman olmuşsun,bende de stres değişik bir sonuç meydana getiriyor ,ne zaman aklıma gelse ,kasıklarımda ağrı hissediyorum yani kendimi sıktığımı hissediyorum.

günaydın arkadaşlar... Bu sabah bir arkadaşımın gebe olduğunu öğrendim. Daha çok minik 5 haftalık falan:) Çok sevindim onun için inşallah sağlıklı bir bebeği olur. Ama yine içim buruldu.. Bebek yapmaya benden sonra karar vermişti. İlk denemelerinde oldu...Yoksa bir problem mi var bende... Allahım noolur bu ay ben de gebe kaliim. Gel de stres olma şimdi, gelde çıkart aklından

sürekli kafasına takıp sonra boşveren ve o ay hamile kalan o kadar çok örnek var ki etrafımda.umarım hepimiz bunu başarabilir ve o sonsuz mutluluğu yaşarız :) çok zor ama yapmamız gerekiyor

Ben de sizlerden biriyim arkadaşlar.Yaklaşık iki senelik evliyim ve ilk günden beri eşimle çocuk istiyoruz.Ne onda ne de bende hiçbir sorun olmamasına rağmen bugüne dek başaramadık maalesef.Doktorum tek sebep stres diyor.Unutup hayatım yaşayacakmışım kesinlikle çocuk istiyorum diye takıntı yapmayacakmışım..Acaba bu at olur mu diye yaşamayacakmışım...Ama olmuyor inanın çevremde o kadar çok ve kolay hamile kalan bayan var ki bazen isyanları oynuyorum içimde.Kıskançlık veya haset değil.Sadece NİYE NİYE NİYE...Madem sorun yok neden olmuyor diye bunalıp üzülüyorum.Allah'tan eşim çok anlayışlı o beni teselli ediyor.Kısmet diyor, düşünme artık, bırak olacağı zaman o kendi kendine olur diyor.Her ay tamam düşünmek yok, hesap kitap yapmıyacağım diyorum ama:1no2:nafile... Bildiğim tek şey takıntılı oldum bu konuda.Allah hepimize sabır ve bebiş versin arkadaşlar...Aslında STRES gerçekten çok önemliymiş önce beyinde başlıyormuş, olumsuz düşünce tüm hormonlarımızı etkiliyormuş.Gelin hep beraber bırakalım bu paranoyak gebelik takıntımızı.Kader kısmet demek en mantıklısı sanırım.Gün hesaplamakla olsaydı, ki benim yumurtlamam ve eşimin sperm sonuçları mükemmel şimdiye kadar ben çoktan doğurmuş olurdum.Hepimize Allah uzun ömür versin, önce sağlık sıhhat arkadaşlar, kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız, kendinize iyi bakın,Sevgiler...

Ooooooooooooofff offf! Öyle bir anlatmışsın ki yaşadıklarımızı!kafamçokkarıştı
Nasıl bir sinir? Nasıl bir bunalım! Aralık ayından beri her günüm aynı yaaa!klava:
Ne yapacağımı bilemiyorum!senağlama Nasıl kurtulunur bu stresten!senağlama Bilen biri akıl versin yaaa!senağlama
Terapiye mi gidelim... Ne yapalım! (Böyle bir konu nasıl anlatılır ki!)
Eşim herşeyi oluruna bırakıyor... O çok sakin... Ama ben!!!
Ya bir de azıcık göbek yapsak -nispeten sorar gibiklava:- BEBEK var mı diye soranlar var ya! Onları dövesim geliyor!klava:Çok üzgünüm çoook:
Benim rahatsızlığım da var ayrıyeten... İlacımı çocuk için bırakalı bir sene oldu. rahatsızlığım da artmaya başladı. Doktorum yeniden ilaca başlatmak istiyor. Birdahaki ay da olmassa!!! senağlama
Gel de kurtul stresten yaaa!!!senağlama

Son düzenleme:
Sevgili Ecrin, durumunu anlıyorum, hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz.Hatta şu göbek olayında tamamen haklısın canım.Olaki azcık karnım şişsin veya ne bileyim eskiye oranla şu an biraz kilo aldım doğal olarak...hemen bebek var mı diye yorumlanıyor halim benim de.Ha bir de ''kızım tedavini ol çocuk yapın artık uzatmayın'' diye tutturan bir kesim var, onlara da bir sorun olmadığını tedavilik bir durumun var olmadığını anlatmaktan bana gına geldi, elimde olsa ben yapacam zaten bebek:) Olmuyoooooor olmuyor işte:1no2:
Biz ve bizim gibilere artık tek tavsiyem takıntılarımızı bırakmamız olacak.Hatta şöyle bir örnek vereyim.Bir çiftin tam 7 sene çocuğu olmuyor, tedaviler denemeler doktorlar...Olmuyor bir türlü.Çift artık yoruluyor ve kadın tamam diyor.anladım benim çocuğumolmuyor vr hiç bir zaman olmayacak, artık uğraşmıyacağım.Kadın, düşünmeyi ve uğraşmayı bıraktığı ay hamile kalıyor ve şimdi 5 çocuğu vara.s
Demem o ki, elinden geleni yap tedavi vb. olarak, ama önce can, sonra canan...Hele ki senin sağlığında problem varsa zaten gelecekte bebişine bakabilmen için önce senin sağlam durman gerek hayatta...Neyse çok uzattım...Allah herkese gönlünde ne varsa onu versin.Sabır ve herşeye rağmen şükretmek isyan etmekten çok daha mantıklı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…