• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Bu ay gebelik icin tedaviye baslayanlar siz hangi asamadasiniz

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
merhaba öncelikle
2,5 yıllık bir tedavi geçmişim var bu ay kürlere başlıyorum hem kendim hem eşim için kısmet olursa eylül ekim arası aşılamaya geçmeyi düşünüyoruz

merhaba öncelikle
2,5 yıllık bir tedavi geçmişim var bu ay kürlere başlıyorum hem kendim hem eşim için kısmet olursa eylül ekim arası aşılamaya geçmeyi düşünüyoruz
Merhaba..
Cvp yazdiginiz icin tesekkurler. Rabbim insallah surda hep birlikte hamile haberlerimizi almayi verebilmeyi nasip eder.
Sizdeki sorun nedir?

Bende 5 yillik evliyim
1 yil korundum
2.yil doktora gittim bisi yok dediler
3 yildir hic bi tedavi olmayip bu ay basladim.
Insallah gec kalmamismdir amh die bi deger varmis ilk defa bakildi bana ve bu dusuk cikti. Carsamba hsg ile sonuclari gostermeye gidicem.
Bu arada dun hsg de yirtilma ve kanama oldu. Bu sabah asiri usume rahim agrisi ve bas agrisi var enfeksiyon olsa bi gunde hemen belirti verirmi varmi boyle bi sorun yasayan

Merhaba. Ben de bu ay klomen + çatlatma iğnesi ile tedaviye başladım :KK6:
Hayirli sonuclar alirsiniz insallah, asilama yapmak istemeyenlere bu yontemi denio bazi doktorlar ve hamile kalan cok. Bende 3 ay klomen kullanmistim doktor gebelige hazirsin tam ikizlik yumurtalar dedi her seferinde ama yine olmadi. Nasipten ote yol yok.

hsg çok zorlu geçmiş demekki bende çektirmiştim 1.5 yl oldu çok kolay geçti şükür bayağı olmuş 4 yıl uzun bir süre eşiniz de test yaptırdı mı
biz eşli olarak tedavi görüyoruz eşimde morfoloji sayı sıkıntı var
bende de prolaktin yüksekliği vardı tümör kaynaklı olarak 2 yıldır onunda tedavisini görüyordum ama kendiliğinden geçti geçen ay normale düştü prolaktin seviyem

2.5 yıldır aynı doktora gidiyordum sonra eşimin iş değişikliği sebebi ile bezmialem hastanesinde infertilite bölümüne gittim o gün beynimden aşağı kaynar sular döküldü sanki doktor 2.5 yıldır boşuna gittiğimi ve hiçbir tedavi uygulanmadığını söyledi bana da 2 kez klomen ve çatlatma iğnesi verdiler
aşılama öneriyorlar şuanda eylül - ekim arası aşılama için tedaviye başlayacağız kısmetse

Evet cok zordu bu ikinci hsg ama 4 yil once hic boyle olmamisti. Tedaviye gecen hafta basladik esimde verdi dun tahlillerini. Bakalim ne cikicak. Bisi ciktigina sevineyimmi uzuleyimmi bilemedim cunku tedaviye baslamayisim bi sorun olmadigindandi. Bizde acele etmeyelim diyerek gitmedik bu zamana kadar.
Insallah asilama yada tupe gerek kalmadan klomenle hamile kalabilirsiniz. 2,5 yiliniz bosa gitti demeleri kotu olmus gercekten. Ama Prolaktin seviyeniz dustugune gore sanslisiniz tutma ihtimali artar. Benim bi tek fsh 9.93 amh 0.22 olmus. Dierleri normal. Umarim 3 yil once ikizin olur diip bu carsamba gunu menapoz demezler. Insallah gec kalmamisizdir.

sizinde bayağı süreç almış keşke beklemeseydiniz bu kadar uzun bir süre inşallah tahlilleriniz temiz çıkar bu amh testini istemediler benden ama ultrason ile bakıp yaşına göre yumurtaların az dedi doktor amh testini yaptırmak gerekiyormu canım
bu arada yaş kaçtı ?
benim 25
3 yıllık evliyim hemen hemen :)

Insallah. 26 yasindayim bende daha kucugum olur madem sorunda yok bekleriz dedik. Bu amh o zmn bakilsaydi ne kadar bekleyebilirim soylerlerdi ona gore acele ederdim. Amh a baktir sen eger gercekten yumurta azsa asilma yapilmaz direk tup bebekle baslarlar. Hem onun tutma sansi daha fazla canli hucre yerlestiriolar sonucta. Aslinda guzel dua etmek gerek ben bi sorun cikarsa uzulmem direk tup bebek yapsalar asilamayla ugrasmasak keske demistim daha gitmeden. Tup bebekle baslaniosa demekki sorun buyuktur die dusunemedim.

Bu arada amh yuksek olup cok yumurta oldugu halde kalitesiz olanlar, amh dusuk olup az yumurta kaliteli olanlar oluomus. Her vucut fakli tabi.. Tek basina amh a bakmak yeterli deil ultrasonda kac yumurta var oda onemli diolardi. Ben daha doktora sonuc gostermeden ogrendim bunlari bakalim o ne soylucek :KK66:

anladım cnm hayırlısı bakalım bende çalıştığım için işyerinden izin alıp sık sık gidemiyorum mesela doktor tahlil istedi herşeyi yaptırdım sonuçlarım hazır ama gidip tedaviyi tam anlamıyla olamıyorum kan sayımım d vitamini filan çok düşük çıktı eylülde işten çıkıyorum o zaman amh testini isteyeceğim doktordan ama öncesinde aşılama yaptırmayı düşünüyorum yine 2 kez olsun direk tüp bebeğe geçmeyi düşünmüyorum

Hayirlisi bakalim su an gecikiosa vardr bi sebebi. Belki o ayarladigin vakit gitmen daha hayirli senin icin. D vitaminine bana bakilmadi bnde onu isteyim. Gebelikle baglantili oldugunu duymustum. Bu arada yumurtam azmıs demistin saracoglunun incirli havuc suyu cok ise yario bn klomen kullanirken onu yapmistim o zmn dediler ikizlik yumurtalar die

Hayirlisi bakalim su an gecikiosa vardr bi sebebi. Belki o ayarladigin vakit gitmen daha hayirli senin icin. D vitaminine bana bakilmadi bnde onu isteyim. Gebelikle baglantili oldugunu duymustum. Bu arada yumurtam azmıs demistin saracoglunun incirli havuc suyu cok ise yario bn klomen kullanirken onu yapmistim o zmn dediler ikizlik yumurtalar die

günaydın mesajını şimdi gördüm canım zaten o incir kürü mahfetti beni 15 gün yaptıktan sonra prolaktinim tavan yapmıştı sonra uzun bir süre ilaç kullanmak zorunda kaldım çörek otu bal tarçın kürü varmış biliyor musun onu uygulamayı düşünüyorum adet olduktan sonra

Gunaydinn..
Evet canim denedim onuda, benim denemedigim kalmadi sanirim:halay:
Saracoglu inciri uygularken mutlaka prolaktin seviyenize bakin ona gore kullanin yoksa seviyeniz iyice cikar dio, acaba sen herseyine baktirdiktan sonrami denedin.
Ebru destan kurunu bi arastir derim. Hem butun degerleri normale indiriomus hemde 1le 3 ay arasinda hamile kalan cok fazlaymis. Simdi bn bunu doktora gidince icmeye basladim fsh 9kusur dierleri normal cikti. bakalim bi sonraki ay normale incekmi. Amh yukselcekmi.. Hamile kalamasamda dengeye girmis, sansim var derim. Eger senin degerler inisli cikisliysa bi buna bak bakalm

yok cnm ben hiç doktora gitmeden önce yaptım incir kürünü arkadaşımın tavsiyesi ile 3 ay sonra doktora gittim tek sıkıntı prl hormonuydu diğer tüm hormonlar normal çıktı
ebru destan kürü nedir kaş yaparken göz çıkarmamak lazım :işsiz:

Senin zaten bence tumor kaynakli yuksekmisti bunuda yapinca tedavi olmak zorunda kalmissin iyice yuklseltmis demekki. Benim bi tanidikta tumor kaynakli prolaktin yuksek, evli deil gogsunden sut geliodu. Bole seyler duysaydin belki hic denemezdin. Nasip gorucekmissin demekki o asamalari..

Ebru destana instagramda bi bak ordaki olumlu sonuclar insana umut oluo. Kac yil bekleyip kavusanlar olmus. 3lu karisim cay ve sut maydanoz raki buhari var. Ben raki alip haram biseye para vermek istemiorum:KK56: o tupleri acmaya caysa hormonlari dengeleyip hamile kalmayi kolaylastiriomus. Hsg den sonra ztn tikaniklik varsa aciliomus o yuzden buhari yapmiorum ama cayini sabah aksam iciorum

Back