Bu aralarda araba almayı düşünen var mı_?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Günaydın bayanlar
Sonunda hep istediğim şey olacak araba sahibi olacağım :) Olacağız eşimle yani
Buara yana yakıla araba arıyoruz istediğim 2 model var eşim daha esnek bunu 6 'ya kadar çıkartabiliyor ,

Bu ara araba almayı düşünenlerle sohbet edip paylaşımda bulunmak istiyorum . dizelmi benzinlimi benzinli olsa lpg taktırılsa sorun yaşanırmı gibi şeyleri merak ediyorum.. Birde 2.el araclar şuanda pahalıymış gibi geliyor başka şehirden araba alınırken nasıl alınır vb şeylerle ilgili konuşmak istiyorum

Diğer acıtıgm yanlıs baslıklı konunun kapatılmasını rıca edıyroum

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Bence dizel ya da lpg alın benzin çok pahalı hatta dün gece de 10 krş zam yaptılar 5 tl ye yaklaşıyor.
0 mı 2. El mi konusuna gelincede bence araba şans işi 0 aldığın araba da sorun çıkarıyor bu bedenle karar size kalmış birazcık maddiyatla alakalı ama bence 50-60 bin arası verip sıfır alıcana belli başlı markaların 2. Eli çok daha mantıklı. Bir de araba alırken 2. El piyasası da önemli çabuk elden çıkarabileceğiniz piyasası olan bir araba alın ki değiştirmek istediğinizde daha az zarara uğrayın.
Allah kazasız belasız kullanmayı nasip eder inşallah arabanızı:)

En az yakan ve performansı düşürmeyen arac dizeldir ama dizel araba bozulunca (motor vs) parçası cok cok pahalıdır.

Arabaya sonradan da lpg taktırabilirsiniz ve hicbir sorun da yaşanmaz.

Noter masrafı, sigorta masrafı en az 1000 lira tutar.

Başka şehirden alındığında sorun olmaz, ben denizliden aldım, tek sorun plaka değiştirmekti.

Yaz aylarında olduğumuz icin piyasa biraz pahlı ve hareketli, dolayısıyla 1000-2000 lira da artmış durumda.

Başka soru?

Şimdi ibiza için bende yolda gördüğüm bir araba değil alırız satmaya kalkarız satamayız o zaman ne olacak dıyoruz
30 bıne kadar bir araba düşnüüyoruz
kayınpederım 2011 fluence aldı lpg taktırdı servısı keske taktırmasaydın ısınmadan oturu bazı parcalarına teknıkb unlar adlarını unuttum sorun yaratabılecegını soylemıs

eşimde dizelin 15.000 km bakımlarının oldugunu bu bakımların 1500 tl gıbı tuttugunu bır sorun oldugunda cok pahalı oldugunu soyluyor

benım babam lpg taktırmayın dıyor patlar dıyor :)

eşim bir depo dizel ile 900 km gidilir diyor 120 dolar diyor mesala
aynı aracın bir deposu 70 dolar 350 km gider diyor
yani acıkcası lpg dizelmi karlı anlayamadım ,
benzinle dizel arasındada cok az bir fark varmış ama km cok yakmıyor diyor eşim

neyse izmride bir araba bulduk fiesta 2011 13.000 km
hiçbir değişini bilmem nesi yok
galeri satıyor bır akrabamız gıdıpb akacak araba bugun yarın
otomatik benzinli bu arac ,
birde aynı galeride düz vites dizeli varmış 1.500 tl daha pahalıymış o

ikisinin rengide vişne cürüğü titanyum full model bilemiyorum

opel corsada olur ama bunları dısarıda degıl ınt buluyoruz henuz hıc konusulmadı

ayretten eşim c3 olaiblir diyor dizel bulmuş bir tane 27 bin
aman aman ölüp bittiğim bir arac olmadıgı ıcıno paralara cıkıyorsa keısnlıkle fıesta olsun dıyorum

tekrar ayretten dıyorum eşim opel astra 2010( kartalın modıfıye halı gıbı) 2011 ford focus cıkarsada alıcam sana sormaya nıyetım yok dıyor ben cok detaya ınıyom :)
focusuda kesınlıkle 95 model opel astraya benzetıyorum kesınlıkle begenmedım
ya fiesta olsun ya corsa olsun :)
lpg taktırmakta 1500 tl imiş bu arada :)

izmirden alırsan plaka değişmem diye dusunuyorum elmayracım

benzinli arabalar fiyat olarak daha uygun, 1.2 motor alırsanız lpg ile neredeyse başabaş gidiyormuş...
biz de araba değiştirmeyi düşünüyoruz ama sıfır yerine 2009 ve üzeri planlıyoruz...
boyasız,darbesiz,mümkün mertebe ilk sahibinden...
ama büyük şehirde boyasız araba bulmak neredeyse imkansız,illaki bir yere sürtmüş oluyor araçlar...
siz sıfır mı düşünüyorsunuz...
bütçeniz nedir?
hayatım sahibinden.com da geçiyor bu aralar...

Şimdi ibiza için bende yolda gördüğüm bir araba değil alırız satmaya kalkarız satamayız o zaman ne olacak dıyoruz
30 bıne kadar bir araba düşnüüyoruz
kayınpederım 2011 fluence aldı lpg taktırdı servısı keske taktırmasaydın ısınmadan oturu bazı parcalarına teknıkb unlar adlarını unuttum sorun yaratabılecegını soylemıs

eşimde dizelin 15.000 km bakımlarının oldugunu bu bakımların 1500 tl gıbı tuttugunu bır sorun oldugunda cok pahalı oldugunu soyluyor

benım babam lpg taktırmayın dıyor patlar dıyor :)

eşim bir depo dizel ile 900 km gidilir diyor 120 dolar diyor mesala
aynı aracın bir deposu 70 dolar 350 km gider diyor
yani acıkcası lpg dizelmi karlı anlayamadım ,
benzinle dizel arasındada cok az bir fark varmış ama km cok yakmıyor diyor eşim

neyse izmride bir araba bulduk fiesta 2011 13.000 km
hiçbir değişini bilmem nesi yok
galeri satıyor bır akrabamız gıdıpb akacak araba bugun yarın
otomatik benzinli bu arac ,
birde aynı galeride düz vites dizeli varmış 1.500 tl daha pahalıymış o

ikisinin rengide vişne cürüğü titanyum full model bilemiyorum

opel corsada olur ama bunları dısarıda degıl ınt buluyoruz henuz hıc konusulmadı

ayretten eşim c3 olaiblir diyor dizel bulmuş bir tane 27 bin
aman aman ölüp bittiğim bir arac olmadıgı ıcıno paralara cıkıyorsa keısnlıkle fıesta olsun dıyorum

tekrar ayretten dıyorum eşim opel astra 2010( kartalın modıfıye halı gıbı) 2011 ford focus cıkarsada alıcam sana sormaya nıyetım yok dıyor ben cok detaya ınıyom :)
focusuda kesınlıkle 95 model opel astraya benzetıyorum kesınlıkle begenmedım
ya fiesta olsun ya corsa olsun :)
lpg taktırmakta 1500 tl imiş bu arada :)

izmirden alırsan plaka değişmem diye dusunuyorum elmayracım

Beğenmediğin opel (eğer hb ise) hepsinden daha iyi bir araç. İnan bana. Hem parçası, hem yol tutuşu. Ben arabamı değiştiricem ve corsa alıcam inşallah. Sadece cok az motor sesi geliyor.

İnan bana fiesta sadece görüntü bir arac. İci plastik ve fordların arızaları cok cok fena oluyor, benim fiestam vardı bir kez yolda kaldı 2000 cıktı cebimden. Üstelik arac otomatik, geri kaçma yapabilir, şanzıman problemi cıkarabilir. Ve cok cok yakar. Üstelik ona lpg de taktırsanız, normal benzinli arac kadar yakar.

C3 güzel araba ama size kücük gelir, malum ege de var, bagajı kücük.

Eşin haklı dizellerin bakımları cok pahalı.

Lpg eskisi gibi değil, baban korkmasın, dacia vs lpgli arac üretip piyasaya sürüyorlar artık.

Değiştirme tabi plakayı, istanbul sigortası cok pahalı

benımde oyle acıkcası
bızde 2009 ve ustu araclara bakıyoruz butcemız 30 bın tl ama daha ustune asla cıkamayız cıkmamamız gerek

1.2 motor benzınlı arkadaslra sordugumda hıcte oyle az yakmadıgınıs oyluyorlar ozellıkle corsa ıcın 1.2 motor bakmıstım ama
oyle olmuyormus
o yuzden benzınlıyı hıc dusunmuyorum bol bol gezerız cunku kurtarmaz bızı

Beğenmediğin opel (eğer hb ise) hepsinden daha iyi bir araç. İnan bana. Hem parçası, hem yol tutuşu. Ben arabamı değiştiricem ve corsa alıcam inşallah. Sadece cok az motor sesi geliyor.

İnan bana fiesta sadece görüntü bir arac. İci plastik ve fordların arızaları cok cok fena oluyor, benim fiestam vardı bir kez yolda kaldı 2000 cıktı cebimden. Üstelik arac otomatik, geri kaçma yapabilir, şanzıman problemi cıkarabilir. Ve cok cok yakar. Üstelik ona lpg de taktırsanız, normal benzinli arac kadar yakar.

Lpg eskisi gibi değil, baban korkmasın, dacia vs lpgli arac üretip piyasaya sürüyorlar artık.

fiasta için söylediklerinde çok haklısın elmiş,
Makyajlı, bakımlı, dışı fıstık gibi ama içi boş hatunlar varya fiestayı onlara benzetiyorum :)))

cutecim, Toyota, opel, volkswagenin spor modellerini öneririm, çevremde kullananların hepsi oldukça memnun, sağlam araçlar
bi gün alacak olursam bu markalardan birini isterim.

fiasta için söylediklerinde çok haklısın elmiş,
Makyajlı, bakımlı, dışı fıstık gibi ama içi boş hatunlar varya fiestayı onlara benzetiyorum :)))

cutecim, Toyota, opel, volkswagenin spor modellerini öneririm, çevremde kullananların hepsi oldukça memnun, sağlam araçlar
bi gün alacak olursam bu markalardan birini isterim.

Aynen, daha güzel anlatılamazdı, bu yüzden en cok şirketler kullanıyor bu arabayı.

Zaten 30 bin gözden cıkarıldıysa golf vs olur. Mikemmel araclar :D

hangısı astramı focusmu esımde onların daha saglam oldugunu soyluyor zaten
ama ben goruntulerını hıccc begenmedım bakıyorum edıyorum ıcıme sınmıyor
corsa ıyı corsaları begenıyorum ama beyaz olsun :)
fiestanın ıcıne gırmedıma ma arka koltukları cok kucukmus dıyor esım esım bana yansıtmasada kayınpeder sen onu ıstıyorsun dıye fıestaya yonelıyor onur merak etme dıyor ama yanlısta yaptırımıyım ıllada onu ıstıyorum dıye

sen otomatık vıtes onermıyormusun arkaya kacacaına bır kac kez kaldırmada sorun yasamayı tercıh ederım canım yanı benzınlıyle kafa kafaya gelecekse kalsın otomatık vıtes

yanı dızelmı almalıyız ne almalıyız
yada lpg olursada mutlaka duz vıtesmı olsun dıyorsun elmayracım?

esımın babası cok yakmasını sorun etmedıgı ıcın neredeyse herseye yonlendırıyor bızı ama bızı butcesıde ılgılendırdıgı ıcın hata yapmak ıstemıyoruz
bende detaycı bayanlar olarak bayanlardan fıkır almaya karar verdım yanı sızden :)

kirada otururken ev sahibimiz galericiydi
golf onlarada sorduk ancak oyle golfu temiz km düşük bulunamıyor yoksa elbette golflar cok guzel
eşim 2008 modelını 27 bıne buldu o kadar eskı de ıstemem acıkcası :)
cok zor ya ben peynır gıbı gıder alırız gelırız dıyodum
ıcıne gırdıkce dahada cıkmaza gırıyor bu araba ısı

buarada i20 veya i30 bır tanıdıgım soyledı bayanalra ozel 26 bın tl dıye kampanya yapmıs ama memurlaramı acaba bılemedım gercı esım hyundaı begenmıyor allah korusun bır kazada kagıt gıbı ezılır dıyor
toyota aurıs bakıcakalr yarın ama ne bılım cat dıye getırıcek ahanda araba dıye yuregıme ınecek
cokmu dhaıl oluyorum acaba ısın ıcıne...

Araba zevk işi ama eşin haklı.
2007 model Astramı 5 sene kullandım,99 binde başka arabayla değiştim hala taş gibi.
Hatta satmaya kıyamadım kardeşime verdim.
Toyota, WV , Opel sınıfının en iyi arabalarıdır.
Seat,C3,Hyundai düşünme diğerlerini alabilecek imkanın varsa.
Yeğenimde arabasını değiştirdi Corsa dizel vardı.
Şimdi Chevrole aldı tüp taktırdı corsadan daha fazla yaktığını söylüyor.
Görünüm kadar , arabanın sağlamlığı, crash testleride önemli.

Merhaba cnm. benim 2 tane dayım var. Birinin arabası fiesta diğerinin murat 124 :1: Fiestanın içine 5 kişi binmek ölüm gibi. İçi çok dar. Hacı murata 8 kişi binmişliğimiz var :1:

Benim eşim araba bağımlısı. Alım satım da yapıyor. Bence citröen almayın. Reno ya da opel ondan kat kat daha iyidir. Corsa çok güzel araba yumuşacık :1: Birde ben şahsen uzun arabaları sevmiyorum kısa yani kesik kasa denen arabalar daha güzel duruyor. Hem park etmesi de daha kolay olur.
Sahibinden.com ile akraba olmak üzereyim :1: Sende ordan bakabilirsin. Son olarak benim 30.000 liram olsa hiç düşünmeden Polo alırım :1: parçaları biraz pahalıymış ama olsun :ssz:

2006 2007 model düşünürsen Seat Leon da çok güzel bir araba

30 bın var derken kredı cekıcez :)
yarı parası vardı bıraz fazlası ama o parayada araba bulamayız dıye ev yenıleme kredısını toptan kapatıp yenıden kredı cekıcez
bende kısa arabaları sevıyorum buarada

gorunumunde zıyade baska bılgım olan bsıey yok ama ıste bende esıme bırakıp kapıma focus ıle gelırse gercekten basının etını yerım
astrayı begenmıyorum harbıden gorunumu fılan cok cırkın onu cok uzun gelıyor focusa gırmek bıle ıstemıyorum 95 model opes astralar vardı spor onlaa benzetıyorum onların ıyı kasa halı gıbı
sahbıninden,den cıkamıyorum buarada bende

Biz de 2 gün önce araba aldık. 1990 model fiat bis. benimle yaşıt :)) kutu gibi küçücük karşıdan gören bi daha dönüp bakıyor. Çok sevdik ilk otomobilimiz zaten :)
siz de gönlünüze göre bulursunuz inşallah.
plakaya göre trafik sigortasının fiyatı değişiyormuş. büyük şehir plakaları olursa sigorta ücreti de artıyor.

benımde oyle acıkcası
bızde 2009 ve ustu araclara bakıyoruz butcemız 30 bın tl ama daha ustune asla cıkamayız cıkmamamız gerek

1.2 motor benzınlı arkadaslra sordugumda hıcte oyle az yakmadıgınıs oyluyorlar ozellıkle corsa ıcın 1.2 motor bakmıstım ama
oyle olmuyormus
o yuzden benzınlıyı hıc dusunmuyorum bol bol gezerız cunku kurtarmaz bızı

arkadaşım geçen ay linea aldı sıfır.. masraflarıyla 32000 e geldi...fiatın en alınabilir aracı bence linea,eşim ilaç şirketi aracı diyor ama ben seviyorum...

geçen gün prof.dan linea diye bir ilan gördüm,2010 model,garaj arabası,hiç kullanılmamış gibi 27000 tl idi...

bizde 2004 1.5 golf var, piyasası çok yüksek ama km leri genelde 100bin ve üzeri oluyor... bir de söz konusu opel,vw,audi falan ise 2005 e kadar yaşlı sayılmaz diyorlar...

toyoto corolla yı ben istemiştim ama test sürüşünden hiç memnun kalmadık,sarsıyor resmen araba,güvende hissetmiyorsun kendini...

sonuç olarak;30 bin e 2007-2008 golf bulabilirseniz alın derim... biz de muhtemelen model yükselticez marka değiştirmeden...

Back