Bu ara anneme mi sardım bana mı öyle geliyor 🙄

Desene gelin kız ağzıyla tambura çalmada mahir diye bacım. Lakin bunu göre göre hâlâ anneniz ve babaniz kendisine sevgi dolu mudur? Hiç mi tavırlarında değişim olmadı?
Hayır unuttular gittiler,hatta hak bile verdi annem,kadın başına kp yanında nasıl uzanacakti doğru diyor dedi.
Lafla dünyayı fetheder fethetmiş kadar da olur

çekişmeli boşanma zordur, anladığım kadarıyla sizde onun stresine girip destek bekliyorsunuz. ama annenizden gereken desteği göremiyorsunuz. bence eski zaman kadınlarının ortak sıkıntısı bu, yetiştirilme tarzlarından olsa gerek bu tarz olaylarda, zor durumlarda destek olmayı pek bilemiyorlar. örneğin benim annemin çok uzun yıllar çocuğu olmamış, benim de 2 yıldır olmuyor. olumlu bir şey duymak istediğim vakit "senin de benim gibi olmayacak herhalde, vah vah tüh tüh" deyip ağlanıyor. ya da her hangi bir şey yaptıracakken herkese soruyor, ben diğerlerinin aksini söylersem "sen bilmezsin zaten böyle şeyleri" deyip geçiyor. benzer şeyler olarak görüyorum. sıkıntılı bir zamandasınız, olduğu gibi kabul etmekten başka çareniz yok. inşallah çabucak atlatırsınız her şeyi.

Yazdıklarını okuyunca bir konu da benim acasim geldi.
Annelerimizin bize daha çok değer vermesini bekliyoruz haklı olarak fakat bu durum onların geçmişlerinde yaşadıkları olaylarla ilgili oluyor genelde.
Mesela benim annemde aşağılık kompleksi var.
Ev bakmaya gider, benim tipimi beğenmediler ondan ev vermediler der.
Bir ara yine başka bir mesleğe merak saldı,o zaman da tipini begenmediklerini söylemişti.
Mesela bizden se gider başka arkadaşlarının çocuklarıni över,yüzüme karşı övdüğünu görmedim.duymadim.
Son günlerde ablamın birine kocası yüzünden çok kızdım küstüm(çocuklarıma küfür etmiş arkamızdan).
Sanki annem.kendisine de tavır almışim gibi davranmaya başladı.
Çünkü öyle bilinçaltında.pandemi var kimseyle gelinip gidilmiyo bunu unutup unutup hiç bize geldigin yok diyo,sanki evden dışarı çıkıyoruz
Bizi de gözden çıkardın di mi nasılsa diyo bugün telefonda yine,ohooo daha ne ciddi şeyler var da anne hakkı işte kızdan da silemezsin

İnşallah çok teşekkür ederim.
Evet işte aynı benim annem.Bir de demez mi ki bizi iyi biri bulmaz en iyisi kocandi aslında Destek olmayı bilmiyor,neye kırılıyorum neye dikkat etmesi gerekli bunlardan bihaber

Çocukken mesela oynarken arkadaşımla kavga etsem sorgusuz sualsiz arkadaşım haklıydı, öğretmenim dayakçı bir Öğrt di ama kesin bir bildiği vardı,daha çok sayılır da işte anne dediğiniz gibi

Benim annem abilerime değil ama bana karşı böyleydi.
Anneniz tüm kardeşlerinize benzer tavırdaymış.
Bu nispeten daha iyi.
Bizim bir gelinimiz var 16 yaşında evlendi abimle abim de 19 yaşındaydı. Kızcagız evimize yerleşti iş güç ev ihtşyaçlar oturana dek alt katta kaldılar. 9 yıl sürdü bu.
Eğitimini tamamlamamış, safça, gözünü açamamış bir kızdı ki çoğunlukla hakkını ben savundum.
Annem de gelinimizi kendine çok benzetti hali tavrı tarzı.
Ben ve annem de hiç benzemeyiz. Beni kendine benzetemedi. Kadını ezen erkek yücelten temizlik düzen hastası kendini hırpalayıp iş yaptığını düşünen biri.
Gelinizin de bel fıtığı oldu 20lerinde.
Annem hep der gelinim kızımdan öte diye
Hiç rahatsız etmez beni. Bırakın kendi hayatlarını yaşasınlar tercihlerini yapsınlar.

Aman kavga etmesinler de iyi olsunlar yeter zaten ama iste annemin genel tavrı bu,biz bilemeyiz herkes bilir,hep böyleydi.Bazen ayıp ettiğini anlamıyor gibi,neyse ki bir yıl sonra evine gidiyor böyle şeyleri çok görmeyeceğim

Boşanmayı gelini vs geçtim de kadının aşısına neden karıştınız

85 yaşındaki anneannem de 75 yaşındaki babam da 65 yaşındaki annem de karar verip oldular aşılarını kimseye de sormadılar

Bana kalırsa anneniz aşı olmaya geç kalmış da, vermiş kararını oluyor size neden hesap vermeli ki

Anneler çocuklarını hep küçük gördüğü yani onların çocuğu olarak hissettiği için başkasına sorar

Ayşe ile kafası uyuşup sohbet ediyor ne zararı var ki

Neyse boşanma stresi biterse siz de ferahlarsınız çocuk da büyür, kreşe devam eder, herkes rutin hayatına kavuşur

Biz de konu sahibi daha dün annemle tartıştık bu dert yüzünden. Annem maaş kartını vermedi diye aylarca küstüler geliniyle oğlu. Annem üzüldü yoğunbakıma düştü. Yatak yarası oldu ameliyat ettirdim. Ben baktım yeri geldi altına bez bağladım o günlerde. Oğlu gelme zahmetinde bile bulunmuyordu. Amcam aramış, annen ölüyor gelsene küslüğün sırası mı demiş. Kadının bilinci gitti ama hep oğlum kart yüzünden bana küstü dedi ikide bir. İyileşti şimdi geliniyle oğluna toz kondurmuyor. Utanmasa teşekkür ederim diyecek. Yani oğlum oğlum zihniyeti bizim ailede değişmedi. Benim de zoruma gidiyor. Hiçbir iyiliğim bilinmedi, sen benim paramı yiyorsun diyor. Ben de yiyeceğim sen dua et atanıp gideyim, bir daha arkama bile bakmam dedim. İyilik nankörüsün dedim. Parasını yiyorum şöyle dul ve yetim aylığımız var. İnan ki ne alsam başıma kalkıyor. Mont aldım mesela, hemen başka şehirde yaşayan ablama, abime söylüyor hemen. Yaşlı insanla anlaşmak çok zormuş. Daha 23 yaşındayım 83 yaşında hissediyorum. Psikolojimi mahvetti.

Annem o benim,kendim için aşı konusunu nasıl sorguluyorsam annem için de sorgulamamam endişe etmem doğal değil mi ,dış kapının dış mandalı değilim nihayetinde, kızıyım..

Annelerin çocukları çocukluktan cikartamadiklari konusunda hak verdim.

Ayşe ile sohbet etmesi değil mesele, saygısızlık boyutundaki bazı davranışlari sorun olan.

Evet o dönemler de gelir umarım bir an önce..
Teşekkürler

Bence değil

Yani kendim için sorgularım annem sorarsa fikrimi söylerim

Yetişkin kendi hayatını yaşamaya muktedir bir kişiye fikrimi dayatmamalı diye düşünürüm

Bu arada cidden neden bu kadar geç kaldınız yani bu değerlendirmeyi daha önce yapmamanız gerekmez miydi

60 yaşa aşı çıkalı bayağı oldu öğretmenlere yeni çıktı da anneniz için daha önce neden irdeleyip konuşmadınız

Bizde büyükler sinovac oldu o zaman sadece o vardı

Biz eşimle biontec olduk ama çocuklara yaparlarsa ne yaparız düşünürüz

Siz de bence kararınızı verin

Sağlıklı günler

Aynilar ya. İstemediği gibi davrandiklarinda bir oglun olacağına 10 tane kızın olsun der,azıcık iyi oldular mi tamam oğlan gelin bir numara biz üvey evlat.Yani denk tutmak çok mu zor bilemiyorum.Denklik bile haksızlık olur bana ama ona da raziyim

Yani bilemiyorum aşı konusunda çok laf dönüyor etkileniyor insan kararsiz kalıyor.Gecen pazartesi randevum vardı iptal ettirdim korona olursam haftaya duruşmaya gidemem diye,yeni karsr verebildim.

Yorum yazmadan önce bi sey sormak istiyorum ; Yine konu açılan ve daha 24 saat olmadan pasif olan bir hesap var.Neden böyle yapiyor konu sahipleri? Biri beni aydinlatabilir mi? Cok rastliyorum böyle hesaplara.Madem bir konu aciliyor ,neden hesap kapaniyor?

Hesabi iki kere kontrol ettim bende pasif gözüküyordu,sonra konu sahibinin yorumunu gördüm ve aktif göründü enteresan.Benim hesabimda mi sorun var anlayamadim cok afedersiniz.

Konuya yorumum ise; Demek gelininiz anneniz ile güzel bir frekans tutturmus ,bu cok güzel bir sey aslinda.Böyle örneklere cok az rastliyoruz.Sizin özel hayatiniz nedeniyle gergin olmanizdan dolayi bazi seyler size rahatsiz edici gözükebilir ve bu dogaldir.Her sey yoluna girdiginde inanin böyle algilamayacaksiniz bu anlattiklarinizi.Her sey gönlúnüzce olsun dilerim.

Annem çocukluğumuzdan beri böyle,bugün gelin önceden başkaları.. büyümüyoruz onun gözünde sıkıntı bu..frekans konusuna söyleyeceğim yok bize değer vermiyor gibi görünüyor öyle hissettiriyor belki geçici düşüncedir diye düşünüyorum ben de şu sureclerde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…