• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu adam beni katil edecek!!!

Siz daha önce açtığınız yere yazın bence, daha önceki saçmalığını bilmeyen normal adam sanam insanlar haklı olarak normal evlilikde olması gerektiği gibi sizin altını sadece sorun ettiğinizi düşünüyor. Eşinizi daha detaylı anlatın.

bu gözler daha neler okuyacak bilenzik ne ya

Bilenzik: kocaya borç olarak verilen, katil olma yoluna iten değerli maden.

Bilezik: borç olarak verilmeyen, bilenziğe kıyasla nispeten daha değersiz olan.

Cahil cahil soruyorsunuz fakir misiniz nesiniz anlamadım ki. Hiç bilenzik sahibi olmamışsınız belli ki.

O değilde. Altınları bozdururken sizin ailenizin taktıklarını vermek istemiyorsunuz, sonra mecburen veriyorsunuz ve borç olarak. Ee o zaman eşinizin ailesinin taktığı altınları da o size borç olarak harcamış olsun.

Herkes bir alem.

Bir gün sinirlerime hakim olamayıp katil olucamm!!!Evlenmeyin kızlar evlenmeyin bu erkeklere yaranilamiyor saçınızı süpürge etsenizde ömrunüzden ömür versenizde hak etmiyorlar bunları yiyeceksin iliklerine kadar sömürüceksiniz...
2-3 gun önce konu acmıştım esimin saçma sapan hareketleri diye o günden beri konusmuyordum.Biz ilk evlendigimiz siralar eşim dugunumuzde takilan bilenziklerimizi yatırım amaçlı birseyler yaptı benim ailemin taktığı bilenzikleri vermek istemedim ama zorla yalvar yakar aldi ve bana söz verdi yerine tekrar yapıcam dedi bir yerden para gelicekti onu alıp yapicakti ama o sırada başka ihtiyaçlar çıktığı için yapamadi bende sıkmak istemedim Önümüzdeki ay diye diye 6 aydir bekletiyor beni bu ayda yine bir yerden alacağımız vardı parayı alinca gidelim birlikte alalım dedi ama o parayida baska bir ihtiyacimiza vermis nedenide "BEN ONA KÜSMÜŞÜM" ve ben tembihlemistim bak beni heveslendirip durma sonra yapmiyorsun baska şeyler cikartiyorsun diye simdi de gelmiş önümüzdeki ay dio ben zaten 6aydir bekliyorum madem almiycan hicsöz verme veya gün verme soğumaya başladım artık bu adamdan...
Yalnız sen bilenzik olayını yanlış anlamışsın.

"Zanaat, altın bileziktir."

Bir mesleğin olsaydı bu adama mecbur kalmayacaktın.

Cahil cahil soruyorsunuz fakir misiniz nesiniz anlamadım ki. Hiç bilenzik sahibi olmamışsınız belli ki.

bi de bilerzik var tercihen “bileeerzik” diye telaffuz ediliyor o nedir :KK53:

bi de bilerzik var tercihen “bileeerzik” diye telaffuz ediliyor o nedir :KK53:

O da kızın ailesi tarafından takılan, ikili ve üçlü burma şeklinde adlandırılan, bulaşık yıkarken tıngırdayan, eltiye giderken daha çok parlayan maden. En değerlisi bu. Böylesine fakir dolu bir ortamda adını anmayalım lütfen.

Normal bir evlilik ise bu kadının yaşadığı haklısınız ama daha önceki paylaşımları var, adam normal bir insana benzemiyor. Biranda daha önceki olayları anlatmadan bu şekilde tepki alması normal. Size hak veriyorum ama buradaki insanın evliliği güvenilir değilse ve bu kadın bileziklerini güvence olarak görüyorsa buna kızmasını haklı buluyorum.

arkadaşlar boşa yazmayın
sadece konuyu açmış son iki konusunda kimseye cevap vermemiş

heyyy konu sahibi S sekerzadem
bu konunuzna cevap verecek misiniz?

Sanırım anlık bir rahatlama için açıyor. Diğer konusunu okuyunca daha büyük sorunları var asıl onlara odaklanması lazım.

Normal bir evlilik ise bu kadının yaşadığı haklısınız ama daha önceki paylaşımları var, adam normal bir insana benzemiyor. Biranda daha önceki olayları anlatmadan bu şekilde tepki alması normal. Size hak veriyorum ama buradaki insanın evliliği güvenilir değilse ve bu kadın bileziklerini güvence olarak görüyorsa buna kızmasını haklı buluyorum.

Yoo ben haklı bulmuyorum. Dediğiniz gibi sorunlu bir evliliği varsa ve eşi güvenilmez biri ise o bilenzikleri hiç vermemeliydi zaten. İnsanlar zamanla değişmez hep aynıdır. Dolayısıyla adam başından beri aynıydı muhtemelen. Hatta şu konuyu da anlamıyorum. Ben güvenilmez bir adamla evli olsam en son dert edeceğim şey anamların taktığı bilezik olurdu. Bunun hayalkırıklığı var, yanlış tercih yapmış olmanın pişmanlığı var, evlilik gibi bir müesseseye bir hödükle adım atmış olmak var, seviyorsa üzüntüsü var. Bilezik mi dert olur insana?

Boş yere atıp tutmuyorum bir ara eşimle boşanma mevzusu konuşurken "her şey senin olsun ben huzur istiyorum" demiş kadınım. Genciz, çalışır Maddi kaybı yerine getiririz. Ancak mutsuzluk? Huzursuzluk? Bunların maddi bir karşılığı yok.

Boşanırken yahut mutsuz evlilikte para bilezik derdine düşen kadınlar bana duygusuz, gelişmemiş görünüyor üzgünüm. Elbette yeni bir hayat kurarken ilk ihtiyaç duyulan şey maddiyat. Elbette çok önemli. Ancak onun öncesinde mevcut durumu düzeltmek ya da sonlandırmak asıl mesele olmalı.

Yoo ben haklı bulmuyorum. Dediğiniz gibi sorunlu bir evliliği varsa ve eşi güvenilmez biri ise o bilenzikleri hiç vermemeliydi zaten. İnsanlar zamanla değişmez hep aynıdır. Dolayısıyla adam başından beri aynıydı muhtemelen. Hatta şu konuyu da anlamıyorum. Ben güvenilmez bir adamla evli olsam en son dert edeceğim şey anamların taktığı bilezik olurdu. Bunun hayalkırıklığı var, yanlış tercih yapmış olmanın pişmanlığı var, evlilik gibi bir müesseseye bir hödükle adım atmış olmak var, seviyorsa üzüntüsü var. Bilezik mi dert olur insana?

Boş yere atıp tutmuyorum bir ara eşimle boşanma mevzusu konuşurken "her şey senin olsun ben huzur istiyorum" demiş kadınım. Genciz, çalışır Maddi kaybı yerine getiririz. Ancak mutsuzluk? Huzursuzluk? Bunların maddi bir karşılığı yok.

Boşanırken yahut mutsuz evlilikte para bilezik derdine düşen kadınlar bana duygusuz, gelişmemiş görünüyor üzgünüm. Elbette yeni bir hayat kurarken ilk ihtiyaç duyulan şey maddiyat. Elbette çok önemli. Ancak onun öncesinde mevcut durumu düzeltmek ya da sonlandırmak asıl mesele olmalı.
Eğer hiç bir maddi imkanı olmayan, mesleği olmayan bir insansa bunları düşünebilir. Bunu savunmak değil amacım, bu insanlar da var demek. Bunları da anlamak lazım. Konu sahibinin açıp gitmesi zaten ayrı bir olay. Biz mesela nasıl para mı önemli canım diye düşünüyoruz ama bazı erkekler de ilk başta bunu dert edip, bunun peşine düşüyor. Bazen inatlaşmaya da gidiyor. Hukuksal olarak da normalde adamın bunu istememesi lazım. Ben de benzer bir durum yaşadım ve neredeyse üstüne para verip gerekirse giderim yeter ki kurtulayım dedim. Ama benim sizin böyle düşünmemiz başka insanların hayatlarında bunun farklı bir önem arz etmesini değiştirmez.

Back