Yoo ben haklı bulmuyorum. Dediğiniz gibi sorunlu bir evliliği varsa ve eşi güvenilmez biri ise o bilenzikleri hiç vermemeliydi zaten. İnsanlar zamanla değişmez hep aynıdır. Dolayısıyla adam başından beri aynıydı muhtemelen. Hatta şu konuyu da anlamıyorum. Ben güvenilmez bir adamla evli olsam en son dert edeceğim şey anamların taktığı bilezik olurdu. Bunun hayalkırıklığı var, yanlış tercih yapmış olmanın pişmanlığı var, evlilik gibi bir müesseseye bir hödükle adım atmış olmak var, seviyorsa üzüntüsü var. Bilezik mi dert olur insana?
Boş yere atıp tutmuyorum bir ara eşimle boşanma mevzusu konuşurken "her şey senin olsun ben huzur istiyorum" demiş kadınım. Genciz, çalışır Maddi kaybı yerine getiririz. Ancak mutsuzluk? Huzursuzluk? Bunların maddi bir karşılığı yok.
Boşanırken yahut mutsuz evlilikte para bilezik derdine düşen kadınlar bana duygusuz, gelişmemiş görünüyor üzgünüm. Elbette yeni bir hayat kurarken ilk ihtiyaç duyulan şey maddiyat. Elbette çok önemli. Ancak onun öncesinde mevcut durumu düzeltmek ya da sonlandırmak asıl mesele olmalı.