Bu acıya kim dayanabilir ?

Vaveyylla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2019
2.083
3.939
83
Not: Geçen sene kurban bayramı sabahı bu satırlar yazmıştım. Hala aklıma geldiğinde içim ürperiyor. Çok şükür bu sene evladım kucağımda Allah onu bana bağışladı.Rabbim isteyen herkese nasip etsin
Şu mübarek bayram sabahı herkes sevinçliyken ben iliklerime kadar acıdan sarhoş olmuş bi şekilde yazıyorum bunları.
İlk gebeliğimdi adetten 5 gün önce öğrendim tabi çok cahilim bu konuda.Değer 26 çıktı doktor kimyasal olabilir dedi ama hiç umursamadım adet günüme kadar lekelenmeler devam etti herkese söylemiştik. Adet günüm geldi bel ağrısıyla uyandım tuvalete gittim kanamam başlamış ağlayarak secdeye kapandım. Artık çok geçti adet olur gibi düşük yaptım.Bunu atlatmak zor olmadı.Hızlı bi şekilde toparladım.
İkinci gebeliğim klomenle oldu. İlk kontrolde dış gebelik dendi. Ağla ağla helak oldum günlerce neyseki zor da olsa kese görüdü . Ama bu sefer kahverengi lekeler başladı. İlaçlarla onuda atlattım.Daha sonra kalp atışları duyulmadı. 1 hafta onun stresini yaşadım daha sonra gittiğimde kalp atışını da duydum. Herşey yolunda zannederken bir gün kalbinin durduğunu öğrendim o an gerçekten ölmek istedim .ilaçlarla düşük yaptım çok sancılı çok zordu.Bu sefer çok sarsılmıştım toparlanmam uzun zaman aldı.
Vee üçüncü gebeliğim adetten 3 gün önce öğrendim ve salak gibi yine heveslendim eşimi de heveslendirdim. 3 gün önce lekelenmeler başladı. Doktor keseyi gördü içi dolu dedi haftasına göre çok iyi kanama dışında sıkıntı yok dedi. Bu güne kadar azar azar lekelenme devam etti. İlaç iğne kullanmama rağmen. Sabah ezanları okunurken belimde sızıyla wc gittim kahverengi kırmızı karışık kanamam başladı. Eşimi uyandırdım sağlayarak oda tükendi artık bende.
Beynim durmuş gibi kaskatıyım şu an önümü göremiyorum tuvalete gitmek bu acıyı yaşamak istemiyorum. Allah ım affetsin dayanacak gücüm bir gram dahi yok. Doktor lar sıkıntı yok diyor düşük yapmama sebep bulamıyorlar. Benimle bir hamile kalan herkes doğurdu. Şimdi yine çok yakın arkadaşım hemde eşimin akrabası hamile. O sırdaşımdı bunaldığımda onunla dertleşirdim şimdi oda doğuracak gözümün önünde.
Eşim bugün evde olamayacak yanında olamayacak ailemden uzağım şu mübarek günde ben acıdan kıvranıyorum.
Nasıl dayanılır bu acıya , benim yerimde kim olsa tükenmez mi ? Nasıl toparlanıcam,napıcam...
Hamile kalmaya cesaret edemem ki ,sevinmeye korkar oldum aynı ateş üç kez aynı yere düşer mi?

Son düzenleme:
Cok üzüldüm ya allah sabir versin
Hemen hastaneye gidin öce sağlığınızı düşünün inşallah bir gun sağlıklı bir şekilde bebeğinizi kucağınıza alırsınız

Canım neden bunu kendine yapıyorsun?Anlıyorum çok streslisin ama inan herşey stresle başlıyor.En önce bunu kafana sokup,rahatla.Rabbim sana sağlıklı ,sıhhatli evlatlar nasip etsin,daha çok gençsin.Esinide kendinide böyle heba etme lütfen.Merak etme sende sağlıklı bir gebelik gecirirsin insAllah.Aklindan çıkar artık bu düşünceyi.Baska şeylere bı yönel,ilgini dağıt

Çok kötüyüm titriyorum gücüm kalmadı bazıları için hayat neden bu kadar zor dua ettim Allah ım bağışla bu mübarek gün hatrına dedim uyandım ezanı dinledim huzur doldum ama o tuvalette o kanı görmek o bel ağrısı dayanamıyorum

Canım biliyorum çok zor bir durum ama sabret. Bi videoda doktor şöyle demişti (ne derece doğru bilmiyorum) sağlıklı bir gebelik düşük ile sonuçlanmaz. Allah göstermesin ama bebeğin de kalıcı bişey olsa daha mı iyi Allah herşeyin en iyisini bilir, sabret dua et sağlıklı hayırlı bir evlat iste inşallah güzel haberlerini alırız

Ayrıntılı okuyamadım ama anladığım kadarıyla sizin sınavınız benden kat be kat daha ağır Allah oğlunuzu size bağışlasın

Kırmızı kan yoktu bordo gibi kahverengimsi çok garip bişeydi. Sonradan kahverengiye döndü şu an akıntı gibi devam ediyor. Fitili yerleştirdim yine. Napıcam bilmiyorum acilde ultrasonla bakmazlar en azından kesede bişey olmadığını bilsem iğne vururlar belki yine. İğneden pekte taraftar değilim düşük olacaksa geciktirmez acımı ertelemez mi . Lütfen akıl verin

Acilin kendi ultrason röntgen bölümu açık oluyor gidip bi deneyin bence

öncelikle çok geçmiş olsun gerçekten yasadıjların zor, yanlış anlama ama hiç hamile kalmayan bu duyguyu tatmayanlar var. Sükredinki hamile kalabiliyorsun beterin beteri var inanın ki, hayat zaten bir sınav duaların sizinle.

Geçmiş olsun, sizin için uzucu elbette ama madem bu konuda bu kadar istekli ve hassassiniz, bundan sonrasi için regliniz en az birkac gun gecikmeden test yapmayın ya da heveslenmeyin.

Geçmiş olsun, sizin için uzucu elbette ama madem bu konuda bu kadar istekli ve hassassiniz, bundan sonrasi için regliniz en az birkac gun gecikmeden test yapmayın ya da heveslenmeyin.
Haklısınız ama test yapmasaydımda adetim gecikecekti şu an 6. Haftadayız her türlü öğrenecektim

Teşekkür ederim. Biliyorum daha zor durumlarda olanlarda var. İnsanın yaşadığı en acı geliyor kendine. Ve inanın olupta kaybetmektense hiç olmaması daha iyi o hayal kırıklığı insanın ömründen ömür çalıyor

4 düşük 1 dış gebelik ve 1 yumurtalığın kaybı....yazarken çok kolay yazılıyor bak ama yaşarken öyle değildi .elbet üzüleceksin ama kendinide esinide perişan etme.bilki herşey nasiple.dilerim Allah korktuğunu ugratmasin.bu arada kan pihtilasmasina bakıldığı iğne oluyormuş un.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…